13 September 2010

So Long!!



Salam Aidilfitri untuk semua.. Harap belum terlambat untuk aku ucapkan untuk blogger semua.. Haisshh lame sungguh tak update.. gilaks betul.. Mase bulan pose ade jugak taip2 entry tapi duk dalam draft tak publish2.. huhu.. =p


Ramadhan tahun ni sangat bermakna bagi aku.. First time merasa puasa sebagai ibu mengandung.. Masa first2 tu cam cuak jugak la, takut tak larat ke ape kan.. Pastu risau jugak kalo effect pe2 kat baby dalam tu..


Tapi Alhamdulillah, semua ok. Even ade jugak hari2 yg aku lembik giler.. Dan terkantoi jugak puasa 3 hari.. huhu.. Raya tahun ni, baby dah masuk 7 bulan.. nak cari baju raya pun susah okey.. Baju kurung dah sah2 zip kain separuh je... so, beli jubah je.. itu pun sendat jugak..


Bile baby dah masuk 7 bulan ni, sakit2 lame yg aku rase masa awal peknen dulu dah slow2 dtg balik, dan makin teruk pun ade gak.. Skang ni sakit belakang tu aku kene deal hari2 okey.. memang tak tahan.. Lenguh dia lain macam sungguh.. Pastu heartburn pun mmg hari2 jugak la aku kene deal.. mmg tak selesa lansung.. tapi sabar je la kan.. nak wat cam mane kan... dugaan org mengandung mcm tu lah.. Kalo sakit belakang time malam tu, encip Izhan la yg jadik mangsa kene gosok2 and urut2 belakang.. huhu.. Lega lah sikit rase tak selesa tu kan..


Hari ni dah raya ke-4, aku balik umah mak aku kat Losong.. Cos, encip Izhan pun dah start keje kan.. Tak planning lagi nak gi mane.. Maybe jap lagfi nak gi beraya kat umah kawan2 aku yg dekat2 sini aje.. Nama je sekampung kan, nak jumpa setahun sekali pun susah.. hehe....


K lah, aku stop sini dululah eaa.. Baby aku ni dari tadi duk kick2 perut, sampai terkujat2 jugak aku.. huhu.. tapi time die tendang tu rase best tau.. rase mcm di geletek2 je.. sgt comel.. =P


Mama, tak sabar nak jumpa awak tau baby.. Sayang kamo sangat2..







LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin