22 July 2010

5 bulan sudah!

Lame gile aku tak jenguk blog sendiri.. Ape lg nak update kan.. Huhu.. Rindu tu mmg rindu nk blogging blik, tp keadaan tak mengizinkan spt dulu.. Ececey..

Oh, encip izhan dah lame kuar gi keje.. Aku ni aje yg cerah plak mata tak leh lelap blik. Itu yg tetibe terindu pulak nk update kt sni.. Ehek..

Now, aku pregnant dah masuk 5 bulan.. Syukur sgt2 sbb dah half way kan.. Tp takde la aku rase kejap pun, mcm lame je ade.. Huhu.. Perut pun sudah agk2 besa gtu.. Belly button pn lg skit mmg fully timbul lah. Ngeri pun ad tgk pusat sndiri cmtu.. Dan stretch mark di perut sdh ibarat peta dunia ye.. Aku pn dh tk tau nk wt cmner.. Redha kan je la.. Perut pn skit2 gtal, ble dpt garu bkn men sdap lg.. Huhu

Aku pun dah leh rase baby gerak2.. Tapi takde la rase kuat sgt.. Just mcm getaran2 gtu, kdg2 mcm bdenyut2.. Nak rase die gerak kne feel2 dulu, gosok2 sket, bru dpt rase.. Encip izhan pn dah sebuk duk tanye ble die rase baby kick.. Haha.. Maybe msk 6 bln nanti lg kuat die tendang, aku pn x sbr.. Huhu

so far, spnjang 5 bln pregnant ni berat aku bru je naik 2 kilo.. Tp kan, aku punye kaki mkin kembng ok. Sandal dh tuka size 8 dr 6.. Mybe water retention kut. Muka pn nampak sembab.. Cincin kawen pun dah tk muat nk pakai.. Tsk tsk..

Yg paling skit jiwa, jerawat smpai skang msh bermaharaja lela.. Pfftt.. Dem u jerawat! Baby boy agknye kan.. Huhu..

Selera mkn skang jugak makin up up gtu.. Check up next mnth jgn tlebey berat sudaa..

Pe lg ek nk cite.. Oh next mnth jgk kami terpaksa pindah rumah.. Next mnth hape, mggu dpn la kan.. Sbb tuan rumah nk blik umah die.. Brg2 bru kmas sket2.. Sbb aku tk larat ok. Aku stat kemas sket x smpai stgah jam dah rase mengah.. Pas2 leh rase kan men laju jntg aku neh.. Pas2 skit pnggang lah, kaki kebas lah.. Huish, tk penah2 tau aku jd lembik cm gni..


Last week, ad pegi scan baby. Tapi time tu bby tido kut, pasal x bnyk gerak pn.. Dr. Ckp baby tgh rest ni.. Dan dr. jgk ckp uri aku rendah sket.. So, x leh angkat berat2 ke ape kan.. Hrap2 le die reti naik nanti..

Itu je kut nak cite.. K, papai.. :-)




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin