25 March 2010

On hiatus..


Lame bejaman saya tak update ini belog.. Huhu.. Bukan malas ke ape kan.. Tapi skang saya tengah cuti.. Lame jgk oh.. 1hb bru msuk keje blik. Dan insyallah will active blogging lg.. Skang keje saya duk umah je, ngemas2, tgk tv smpai bosan.. Dah bosan sgt tido.. Huhu.. Pastu mlm2 buntang aje mata tak ngantuk.. Itu ajelah..

Saya cuti pn bukan saje2.. Tapi opis baru tengah renovate seme, so mmg takleh msuk lagi..

Ok, will blog lagi later k.. Papai.. Ngantuk sudah.. Mau tido.


11 March 2010

Ole-ole Bali contest





Soalan2 nya :

1) Saya ke Bali atas tujuan apa?

Awak pegi HONEYMOON dengan encik ZUL.. Bestnya.. Saya teringin gak nak gi BALI. Insyallah ada rezeki lebey boleh pegi romantik2 kat sane ngn encip Izhan.. Ngeeee...


2) Di Malaysia, 'Ikan Gurami' dikenali sebagai apa?
Ikan Kaloi

3) Merujuk kepada gambar di bawah, yang mana satu kopi jantan dan yang mana satu kopi betina?
Satu jantan satu betina.. Yang belah kiri Jantan yg belah kanan betina.. =)



Syarat2 penyertaan :

1) Jadi follower blog ini.
Dah lame pon jadi follower..

2)Letakkan banner contest di side bar blog dan link kan terus ke http://desirequeen.blogspot.com
Will do.. =)

3)Buat satu entry khas bertajuk "Ole-ole Bali Contest" yang mengandungi jawapan soalan di atas, dan gambar honeymoon percutian (jalan-jalan biasa selepas baru2 kahwin pun dikira honeymoon ok!) kamu yang paling kreatif kamu rasa best. Tak kisahlah percutian keluarga ke, percutian solo ke, berdua ke, bertiga empat lima pun tak apa...


Gambar di atas adalah percutian saya dan encip Izhan (hubby) ke Langkawi.. Ini adalah kali ke-4 saya ke Langkawi tapi saya rasakan itulah percutian yg paling best sebab pergi dengan orang kita sayang.. Dapat spend time sama-sama.. Best sangat-sangat.. Dan gambar ni lebih kurang 2 tahun lepas, tahun 2008. Kami baru je lepas kahwin dalam sebulan macam tu.. Inai pu merah lagi tau. =)


5)Nyatakan kenapa kamu patut menang ole-ole khas dari Bali yang saya belikan.... tak payahla..memang nak bagi kat semua...

4)Letakkan banner contest di entry kamu serta linkkan ke blog http://desirequeen.blogspot.com
Baiklah.. =)

5)Sila tinggalkan comment di comment box ini beserta dengan link direct ke entry "ole-ole bali contest" kamu.



Pemenang-pemenang akan di pilih berdasarkan jawapan yang paling tepat, sebab yang paling best, serta gambar yang paling kreatif best oleh juri khas NIk dan Dzul...ekekeke

Hadiah nya ialah OLe-Ole khas dari Bali!


Tarikh tutup penyertaan adalah pada 31 March 2010....






Saya budak gonjeng!



Ape daaa Kak Nor gambo kurun ke-18 zaman gonjeng monjeng ni pon nak upload kat FB.. huhu.. Kakak saya tu semau jenis gambo die nak kasi upload kat Fb.. huhu.. upsss, terkutuk pulakss...


Mari kite terjah gamab saya untuk satu kepastian yg nyata, betapa gonjeng dan koru nya saya di zaman kana-kanak ribena suatu ketika dulu.. Ceyyy bajet skang tak koru lah tu.. Hahaha..


Rasenya kan ni lah first and last amek gambo family dekat studio.. Uiikss anak2 cik aziz seme ayuhlah kite amek gambo family dekat studio time beso2 ni pulok.. Hurmm, time ni seingat saya umur saya 6 tahun kut.. Adik bongsu saya Farah baru je lahir, masa ni umur die 4-5 bulan kut.. Dulku mase kecik saya paling suke potong rambut macam gini.. Bajet macam jepun lah kunun.. huhu..

Gambo ini sangat kenangan oh.. Yg dak laki seblah tu adik saya lah.. Masa ni umur 9 tahun kut, darjah 3.. Gamba ni kak nor kut yg snap dekat kawasan sekolah(MCKK, Kuala Kangsar) abang saya.. Masa ni kite org satu family datang sini nak jemput abang balik Terengganu.. Dia baru abes SPM.. Ntah dah lupe lah.. Tapi yg pasti paling bestlah.. Sebab dapat jalan2 dekat Perak.. Pegi Kuala Kangsar, Taiping, jakun betul.. Itulah last time pegi Perak.. Teringin nak jalan-jalan dekat Perak lagi.. =)


Masa ni kite org baru sampai dari Terengganu okey.. Kat belakang tu hostel abang saya.. Tengok bangunan hostel pon dah rase seram, ape lagi nak kene duduk situ.. Abang saya selalu cerita banyak sangat kisah seram dekat sekolah dia nie.. Kisah hantu jepun lah paling femes, hantu lilin bawak lilin kaler hijaulah, setakat kene tindih time tido tu dah jadik rutin harian.. Pastu hantu pontianak dekat pokok besar lah.. uisshh macam2 lah ado..


Ini pon gambo dekat Perak jugak.. Time ni jalan2 dekat Taiping kut.. Mase ni dekat area coffehouse mane ntah.. Tak ingat sanagt pun.. Tapi suke lah tiang2 batu tu.. Nampak unik je kan..

Dan gambar gonjeng paling last ni pulak snap dekat umah sajo.. Dengan che mok Kak Nor dan adik bonsu saya Farah.. Result SPM Farah kuar hari ni.. Dia bagi tau saya tadi dapat lah jugak 1A1B4C3D. Ok lah tu takde paper fail pon,ade jugak 1A, saya ingat kan tengok pada budak tu belajar lansung tak dapat A.. Hahaha.. saya memang kakak yg kijam.. Dan adik saya Farah ni ade sedikit nakal.. biaselah bdk2 zaman sekarang, asek dengan tepon 24 jam ko.. Nak tido pun asek duk bersms, abes bile mase nak belajornye.. ter 'off' topic pulaks..


Owh mase ni pulak saya darjah 4, umor 10 tahun.. giler koru.. haha.. =P


09 March 2010

Sleepyjeremy di Taman Syahbandar pulak!!

Weekend last week saya laki bini adelah membizi dan memang tak lekat kat umah.. Sampai nak ngemas umah pun tak nyempat.. Basuh baju pun belah malam and sidai pun dalam rumah aje.. =P Rumah toksah cakaple, nak buang sawang lelabah kat siling pun nan ado masa.. Cettt kunun la kan alasan bizi, cakap je la pemalas.. keh keh..


Sebabnya kan, last week band encip Izhan, Sleepyjeremy dapat 2 jemputan untuk show okey.. Hari Jumaat dekat Taman Syahbandar dan hari Sabtu pulak dekat Universiti Malaysia Terengganu (UMT).. Ececey dah seakan artis pulak laki aku nie.. keh keh..


So, stat hari Rabu tu dah stat la aktiviti jamming dekat studio.. Saya ni, nak tak nak kene lah ngekor aje.. Kalo tak, kan kene duk umah sorang2 lagilah tak sanggup.. huhu..
Dipendekkan cite, hari Jumaat show dorang malam.. Ala show biase2 aje.. Dekat Taman Syahbandar tu ada karnival ape ntah.. Adelah org jual2 barang murah2 semua.. Pastu ade jugak karaokelah ape semua kat situ.. Malamnya pulak ada live band.. gitulah kirenya.. Petang Jumaat tu dorang jam lagi sekali, sebabnya vokalis dorang si Sedang tu baru sampai dari KL hari tuh.. Gigih tu balik dari KL semata-mata nak nyanyi.. A good team spirit gitu... =)

Sound check dan aksi makan-makan.. Gitar hitam itulah Greco yg tibe buat hal.. Nasib gak ade gitar back up.. eheh.. =)


Dah sudah jamming semua gegas2 pegi Taman Syahbandar pulak pasal dorang nak sound check dulu.. Lame jugak nak tunggu sound check.. Sempat lagi saya pi jalan2 dekat karnival tu.. Tapi kan, dah tak nampak barang lansung nampak org je penuh duk kerumun.. Masuk kejap je, terus saya larik kuar lepaq dengan dorang balik.. Tak kuase oh nak sesak2 macam tu.. Boleh pitam mak noks...



Pastu ada kejadian tak best jugak, masa encip Izhan testing gitar Greco dia.. Macam problem pulak ada buzzing ngn humming seme..So, tak dapeklah nak main pakai gitar tu.. Masa jamm elok pulak dia.. Terpaksa lah pakai Fender Tele dia.. Dan kesian jugak dekat Ujay yg pening nak carik org nak pinjam gitar.. Sebab supposenye encip Izhan bagi Ujay pakai Fender dia.. eheh.. Last-last Ujay dapat gak pinjam gitar dari sape ntah... Fender Tele vs Squire = boleh tahan jugak soundnyee.. besttt..


Show malam tu start dalam kol 9pm gitu.. Ada 5 band semua, Tunelari, Archimedes, Someone, Generation 92 and Sleepyjeremy.. Lepas je Sleepyjeremy sudah soundcheck ngam2 dalam kol 9 gitu.. Terus band 1st naik stage buat show...Kalo tak silap saya band Tunelari kut.. Comel giler tengok dorang nyanyi, siap ngan gaya tangan semua pastu ade pulak adengan henjut2 bahu.. usik2 pipi bassist, pastu main2 rambut guitarist.. keh keh.. betul-betul comel lah.. ahakss..


Band Sleepyjeremy main paling last okey.. Tapi tadelah lame sangat tunggu.. Sebab semua band main 2 lagu je pon.. Sorylah tade snap pic band lain pasal duk jauh jugak dari stage.. Malas nak gi depan.. Tengok crowd seme macam malu2.. semua nak duk jauh2 jew.. huhu..

SJ onboard.. huhu.. Terbaekk punyee... =P


Dalam kol 10pm lebey camtu band Sleepyjeremy plak yg naik stage.. Best giler kut dorang setting sound.. Pastu suara pun clear giler.. memang bestlah.. Malam tu dorang main lagu Katakan padaku dengan Jalan.Jatuh.Bangun. Ada gak saya amek video, tapi adui malas pulak le nak upload.. Tunggu sok2 kalo rerajin saya upload le.. keh keh..
Lepas dah abes dorang nyanyi seme, ada la organizer kasi makan2 ngan minum2.. Bihun goreng dengan tea o peng je pun.. Tapi ok je, sebab bihun adelah sedap dan saya pulak super lapar time tuh.. mmg licin la.. Kunun ambek banyak nak share satu pinggan ngn encip Izhan.. Encip Izhan makan semulut dua pastu dah cucuh rokok, so ends up saya habiskan semua tanpa disedari.. Kunun la tanpa disedari.. cet.. Lakonan palsu betul.. huhu..


Tetibe kan masa tengah makan tu, organizer tanya lepas ni kalo Sleepyjeremy naik stage main lagi 2,3 lagu boleh.. Hahaha.. Wahh siap ade request lagi sekali tu.. Dorang pun apa lagi happy seakan la.. Pasal besoknya memang ada show dekat UMT pulak kan.. Kire dah jadik macam jamming free sekali untuk besok la pulak.. =P



The show habes ngam2 pukul 12 tgh malam.. Dalam kol 12.30am macam tu terus saya ngan encip Izhan shot balik umah.. Penat oh satu hari suntuk tu.. Dengan busuknye lagi.. Besok nak kene bangun awal lagi.. haih.. Sampai je rumah terus mandi tade melepaq kat sofa ke dulu tgk tv ke, sebab dah tahu kalo dah duk rileks dulu nanti mesti malas nak mandi.. hehe..



Hari yg hectic tapi best.. Rasanya saya takkan jemu2 tengok Sleepyjeremy buat show/gig even berpuluh ratus kali pon.. I'm their die hard fan, and I'll give all my support to them.. Dan saya ingatkn lagi sekali they play music bukan sebab gile nak jadi artis tapi sebab minat and its in their blood.. Itu hobi yg buatkan dorang happy dan saya jugak sagat adore dorang punye team spirit.. Go go chayok!!



Ini budak gemok dukung budak comel nama Alya.. Alya yg sudah gondol ini anak vokalis si Sedang tu.. tiut miut kan, rase macam nak gegets pipi tapi takut papa dia marah saya.. huhu.. =P


p/s later story dekat umt pulak.. =)

08 March 2010

Edward Scissors hand dan Raja Lawak

Balik dari keje petang semalam saya adelah memasak secara pantas giler.. Nak tengok tv punye pasal.. keh keh.. memang tak senonoh betul perangai macam ni..


Sebenarnya malam tu memang dah niat nak tengok Raja Lawak final kan.. Yang tu kol 9 la kan.. Tapi tetibe encip Izhan duk belek channel2 movie.. Tengok kat info kol 7.40 pm ada cite Edward Scissors hand.. Terus excited giler weih..


Edward scissors hand yg muke memang retard.. huhu.. Tapi comel oh dia.. Innocent jew... =P

Pasal saya pun tak ingat dah bile last time tengok movie tu.. Rasenya memang dah lama giler2 kut.. masa tu kecik2 budak lagi kut.. Jalan cerita macam mana pun dah tak ingat.. Yang saya ingatnya kat tanga dia ada gunting banyak2 and die adelah terror gunting pokok jadik bentuk dinosor.. huhu..


Dan bile tengok tu feel die dah lain seh.. Ahakss.. Dah kurang sikit perasaan kagum.. Seingat sayalah masa kecik2 dulu tengok cite ni bukan main kagum lagi.. Sampai ternganga mulut tengok die gunting pokok jadik bentuk tapak tangan.. Haha.. =P


Siap berangan2 lagi, kalo lah terjumpa dengan mamat Edward nie boleh suh potong belukar kat belakang umah jadik bentuk kucing ke, kek coklat ke.. huhu.. Nama pon budak-budak kan.. ahakss.. =P


Ngam-ngam abes cite Edward Scissors hand ni kol 9 pm.. Terus je tukar channel 105 nak tengok Raja Lawak final..


Hurm, malam tadi semua persembahan best je bagi saya.. Paling best persembahan kedua Idalan pasal juri-juri yg senget semua tu pon duk naik stage menari sama dengan Idlan.. Lawak giler tengok Afdlin, Din Beramboi dgn Bob Lukman tuh..


Sebenarnya saya mengharapkan Idlan menang malam tadi.. Tapi Kechik jadik juara.. ok jugak.. Tapi saya tengok Kechik macam blur lebey2 lagi Chot.. Muke blur macam terkejut tak percaya.. Sampai tak senyum lansung.. Mungkin dorang tak sangka kut.. Tapi dah rezeki dorang kan.. Best gilak dapat kereta oh..


Kechik Juara Raja Lawak 4

Idlan, Abang kassim Ponpon! Milah di dunia realiti Idlan rupenye seekor kera yg comel giler.. huhu..

Alex megi kembang.. Huhu.. Cam ne die leh terpikir nak wat ayat megi kembang tu.. haha


Tapi kan, masa yg tunjuk slot dorang balik umah tu.. Baru saya tahu yg dorang seme ni bukan org senang2, rumah besar semua.. Ketiga-tiga peserta final punya niat di hati untuk merubah nasib keluarga.. Semua cakap nanti nak buat rumah besar untuk mak ayah.. Terharu oh saya..


Apa-apa pun Kechik asal dari kampung, Idlan abang Kasim pon pon dan Alex megi kembang korang memang best dan memang lawak.. =P




07 March 2010

Dah Kosong...


Pagi tadi saya datang keje adalah awal.. Tapi hari2 je awal kut.. Office saya ni supposenye masuk kol9 am, tapi pukul 8 am saya dah terpacak kat depan opis.. Nak wat cam ne datang ngan encip Izhan kan, pak cik tu masuk keje kol 8.30am, tapi nak rebut parking lagi.. Pastu pagi nipun turun awal sket, sebab encip Izhan cakap dia ada meeting..


Pastu sangat terkejut oh sebab masuk opis je yg tinggal meja saya, pc, kerusi dengan telefon sahaja.. Barang-barang lain dah hangkut masuk opis baru..


Sebab dah kosong gitu, sekali terbersin pun dah bergema habes.. keh keh.. Dah macam bersin datuk rimau pulak..


Tapi tak taulah bila nak pindah terus tu.. Mungkin minggu ni last week dekat sini.. Minggu ni gak saya ada interview dekat TESDEC.. =)


Tak sabar nak chow dari sini.. =P



03 March 2010

Bukan Jodoh Mereka Mungkin?




Entry aku kali ni mungkin agak emo sedikit..actually, aku tumpang sebak atas apa yg berlaku kepada kawan baik aku sendiri yg baru saja disahkan perceraiannya atas tuntutan fasakh yang telah dibuat di mahkamah syariah hari ini...aku macam sedih gak sebab kawan aku ni mmg bestfren aku dari kecik…rapatnya kami smp digelarkan macam belangkas…tambahan lak aku ngan die adalah sebaya…dari kecik kami membesar bersama2..hingga soal jodoh, pun ada sangkut paut..die berkahwin dengan cousin en hubby aku sendiri..dua-dua berasal dr negeri yg sama..secara automatik, hubungan kami bukan setakat kawan baik malah ada ikatan persaudaraan…


Tapi itulah pepatah org tua2..”ku sangka panas hingga ke petang..rupanya hujan di tengahari”..belum sempat dia nak mengecap kebahagian..pelbagai masalah melanda..aku sedikit sebanyak merasa terpukul dengan situasi yang menimpanya..siapa yg sanggup melihat kawan baik sendiri hidup merana?.heh..ape yg mampu aku buat hanyalah kata2 semangat yg aku titipkan sebagai kekuatan diri..agar dia terus teguh berdiri dan tabah menghadapi situasi…nyata dia seorang yg kuat dan aku amat berbangga dengan kecekalan hatinya..kalau aku yg berada dlm situasi itu, belum tentu aku sekuat dia..ermm…


Alhamdullillah, selepas setahun setengah digantung tidak bertali, akhirnya dia bebas..walaupun perceraian bukan perkara yang sepatutnya terjadi, tapi ini yang terbaik untuk mereka..maybe, they were not meant for each other..sebak aku mendengar suaranya di talian selepas semuanya selesai...berjumpa dengan bekas suami selepas setahun setengah tidak bersua muka..diberitahu aku tiada dendam di hati..malah, mereka boleh menangis dan ketawa bersama2 sepanjang prosiding..mungkin mereka tiada jodoh untuk menjadi suami isteri…lega aku mendengar kesnya sudah selesai..sebagai kawan aku sentiasa mendoakan yang terbaik untuknya..


aku tau semua orang menginginkan yang baik2 di dalam perkahwinan tapi kadang2 kita tak berdaya menghalang kehendak takdir..kadang2 apa yang berlaku juga ada berpunca dari kekhilafan diri kerana tiada manusia yang sempurna..sejauh mana kita cuba untuk menjadi yg terbaik, sejauh itulah kita selalu di uji oleh dugaan2 yang kadang2 boleh memporak perandakan keadaan…dan memecahbelahkan pemikiran dan situasi..


Paras rupa dan harta sebenarnya bukan tiket untuk bahagia..yang penting kesefahaman, rasa tanggungjawab dan matang dalam menangani segala cabaran yang mendatang..tidak semua perceraian berlaku kerana orang ke-3.. tempoh percintaan yang lama juga bukanlah penentu perkahwinan yang dibina kekal hingga ke hujung nyawa…ape yang penting komunikasi, bertolak ansur dan berterus terang kepada pasangan…walau macam mana perit sesuatu keputusan perlu ada komunikasi demi memastikan masalah dalaman yg timbul boleh diselesaikan sebelum ianya melarat menjadi barah yg akhirnya sukar dirawat..


Dari jauh aku berdoa semoga dia terus tabah dlm menghadapi hari2 mendatang..mungkin akan lebih berhati2 agar “pisang tak berbuah dua kali”...aku berharap agar dia boleh mencari kebahagian yang di carinya selama ini..sebagai sahabat aku akan selalu menyokong dari belakang..babe, keep on moving, keep climbing..you have to keep the faith as it's all about the climb..one day you will find the victory in the end..


Dipetik dari blog kakak saya :
http://ctlela.blogspot.com

Nota Kaki : Si dia adalah kawan baik kakak saya yang tersangatlah rapat dengan family saya.. Saya pun rapat giler kut dengan dia, adik badik dia dah macam adik badik saya jugak.. Rumah dia pun tak jauh dari umah saya dekat Losong tuh.. Dari kecik lagi saya kenal dia, membesar bersama, mai bersama. So, bila jadik macam ni dekat dia.. Saya turut sama rasa kesedihan yg dialami oleh dia. Mungkin ini yg terbaik untuk mereka berdua, jodoh mereka tak panjang.. Saya ada buat entri pasal wedding dorang dulu. Sangat tak sangka begini pengakhiran jodoh dorang.. Saya cuma doakan hidup dorang berdua sentiasa bahagia.



02 March 2010

Ting tong!




Morning peeps!

Hehe.. Sory la saya malas la nak update blog semalam.. Sunyi sepi je ehek..

Pagi-pagi ni rajin pulak saya nak tulis2 padahal kepale tengah ting tong giler..

Mungkin sebab penat dan tak cukup tido kot.. Malam tadi tido around pukul 2 am kot, pasal dok terkebil-kebil tak leh lelap..


Pagi tadi pon saje alarm jam awal sikit dari biase.. Dengar je hp berbunyi terus je bangun laju-laju mandi.. Itu yg terus ting tong, berpusing-pusing..




Dan siap-mandi seme, wat kopi O pekat kunun-kunun nak hilangkan ngantuk and pening.. Tapi tak de jalan haih.. makin berpusing ado..


Actually tengah kelaparan jugak neh.. Tapi dah tak tau nak bekpes ape.. Plus malas betul rase nak turun bawah.. So, teguk air sejuk je lah..


Hurmm, tadi masa otw nak gi keje.. Masa tu dalam kete kat tengah jalan lah.. Sekali saya tengok ada satu mak cik ni.. Mak cik ni buat saya tersenyum sorang-sorang.. Sebab saya rase macam rare gile ape yg saya tengok neh..


Mak cik tu naik motosikal mungkin dengan laki die kut.. Masa tu of cos la moto tu gerak macam biase.. Boelh mak cik tu rileks je bonceng kat belakang sambil kat tangan pegang bekas make up.. Ala yg ade cermin ngn eye shadow banyak2 tu.. Boleh plak die pakai eye shadow atas moto.. Comel giler je mak cik neh.. Tersenyum sorang-sorang saya tengok..


Kalo dah perempuan tu, tak sempat kat umah atas moto pun jadik.. ahakss.. Tapi keje gile jugaklah mak cik ni buat.. Buatnye time tu ade peragut nampak kan.. Dah sah2 bile die ragut beg mak cik tu, mak cik tu jatuh tergolek.. Sangat bahaya lah.. Mak cik lain kali jangan buat lagi yee..


Ok, nak turun bawah tapau bekpes.. Pasal perut saya dah start ber'hip hop'.. =P





LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin