22 July 2010

5 bulan sudah!

Lame gile aku tak jenguk blog sendiri.. Ape lg nak update kan.. Huhu.. Rindu tu mmg rindu nk blogging blik, tp keadaan tak mengizinkan spt dulu.. Ececey..

Oh, encip izhan dah lame kuar gi keje.. Aku ni aje yg cerah plak mata tak leh lelap blik. Itu yg tetibe terindu pulak nk update kt sni.. Ehek..

Now, aku pregnant dah masuk 5 bulan.. Syukur sgt2 sbb dah half way kan.. Tp takde la aku rase kejap pun, mcm lame je ade.. Huhu.. Perut pun sudah agk2 besa gtu.. Belly button pn lg skit mmg fully timbul lah. Ngeri pun ad tgk pusat sndiri cmtu.. Dan stretch mark di perut sdh ibarat peta dunia ye.. Aku pn dh tk tau nk wt cmner.. Redha kan je la.. Perut pn skit2 gtal, ble dpt garu bkn men sdap lg.. Huhu

Aku pun dah leh rase baby gerak2.. Tapi takde la rase kuat sgt.. Just mcm getaran2 gtu, kdg2 mcm bdenyut2.. Nak rase die gerak kne feel2 dulu, gosok2 sket, bru dpt rase.. Encip izhan pn dah sebuk duk tanye ble die rase baby kick.. Haha.. Maybe msk 6 bln nanti lg kuat die tendang, aku pn x sbr.. Huhu

so far, spnjang 5 bln pregnant ni berat aku bru je naik 2 kilo.. Tp kan, aku punye kaki mkin kembng ok. Sandal dh tuka size 8 dr 6.. Mybe water retention kut. Muka pn nampak sembab.. Cincin kawen pun dah tk muat nk pakai.. Tsk tsk..

Yg paling skit jiwa, jerawat smpai skang msh bermaharaja lela.. Pfftt.. Dem u jerawat! Baby boy agknye kan.. Huhu..

Selera mkn skang jugak makin up up gtu.. Check up next mnth jgn tlebey berat sudaa..

Pe lg ek nk cite.. Oh next mnth jgk kami terpaksa pindah rumah.. Next mnth hape, mggu dpn la kan.. Sbb tuan rumah nk blik umah die.. Brg2 bru kmas sket2.. Sbb aku tk larat ok. Aku stat kemas sket x smpai stgah jam dah rase mengah.. Pas2 leh rase kan men laju jntg aku neh.. Pas2 skit pnggang lah, kaki kebas lah.. Huish, tk penah2 tau aku jd lembik cm gni..


Last week, ad pegi scan baby. Tapi time tu bby tido kut, pasal x bnyk gerak pn.. Dr. Ckp baby tgh rest ni.. Dan dr. jgk ckp uri aku rendah sket.. So, x leh angkat berat2 ke ape kan.. Hrap2 le die reti naik nanti..

Itu je kut nak cite.. K, papai.. :-)




3 comments:

Queen said...

owh..jgn wat keje berat2..ngeeee

marinahunny said...

take care mommy..jaga kesihatan, jgn buat keja sgt..

PAk JUSTAN DI BATANG said...

Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin