27 April 2010

Nasi Ayam yg sedap!

Tengah hari tadi pegi explore kedai makan kat seberang jalan dekat dgn area opis.. Tengok salu kalo time tgh hari selalu je penuh kedai.. So, tadi aku pun nekad nak pegi jenguk lah.. Jenguk katenye.. Perut pulak mmg dah mendidih baik punye..


Rupenye kedai tu jual char kuey teow dgn nasi ayam hainan aje.. Tapi cahr kuey teow die jual belah petang aje.. Yang ade cuma nasi ayam hainan.. Tanpa pikir panjang terus tapau sebungkus wat makan kat opis..


Inilah rupenye Nasi ayam Hainan tu.. eheh.. sedap okey..

Sampai opis terus teruja gile ni nak makan.. Pasal skang ni kalo lapar je harus kene makan cepat kalo tak terus tangkap kepala dgn tekak.. Maksud aku kat sini, kepala otometik akan pening, tekak pulak loya dan terus lembiklah gamaknya.. =)


Bile makan, sungguh hooo liaooooooo okes.. Nasi ayam tu wangey betul bau dia.. Dia punye sos adelah sedap okey.. Salad ngan timun pun seme fresh tadelah stok layu aje baru kuar es box kan.. Tapi sos dia sikit sgt oh, tak cukup je aku rase..


Sesape yg duk Trg kalo nak try boleh la gi kedai Pak Awi Nasi Ayam Hainan dekat simpang 3 area Jalan Pejabat.. sodapp.. =)





5 comments:

Sebumbung Fotografik said...

hoh.. doh lah tgh lapo nih, nnt balik ganu nk gi try ahh nasik ayam nih.. meleleh air liur pulok tgk.. haha

marinahunny said...

loorr..akak pun lunch nasi ayam kedai pak awi td..ingt nk mkn charkueteow tp ptg bru masak..x jmpa pun ida..hahaha

mummy_ayu said...

yum yum...cedap..

mYpRecious said...

sebumbung --> try la sedap jugop ning..

marinahunny --> la ye ke kak? tau gitu boleh saing kan? tp sy mri lmbt sket.. dkt2 pukul 2 tu baru gi.. awal2 ghama org tek.. len kali mkn situ kabolah, bleh sy join.. =)

mummy ayu --> hehe..

~♥ iella ♥~ said...

kegemaran tue...sedapnnyaaaaa... super sedappp!

http://fadthnwan.blogspot.com

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin