19 April 2010

Kena tunggu 2 minggu..

Pagi ni saya ada appointment dengan doktor dekat Klinik Seberang Takir yg dekat umah saya je.. Tapi disebabkan pagi ni encip Izhan cakap kena kuar inspection, so saya decide pegi drop saya dekat Klinik Air Jernih je lah.. Klinik Air Jernih tu dalam bandar K.trg je, so mmg dekat jelah kalo nak balik opis saya.


Tapi dalam duk dekat tu jauh jugak sebenarnya.. Kalo nak jalan kaki tu, aihhh.. mmg berpeluh jugak.. Kalo berpeluh aje tu takpe jugak takut membahayakan diri sedniri dan baby aje.. Itu yg saya risaua sangat sebenaranya.


Last week kan saya dah buat buku pink tu, tapi time hari saya buat tu doktor plak tak ada. Itu yg kena jumpa doktor jugak minggu ni.. Nak menunggu jumpa doktor tu bukan main dugaan lagi saya rasa.. Sampai je dah pukul 8 lebey.. Klinik tu mmg dah penuh sepenuhnya dengan org seme kan.


Ingat sampai tu terus boleh jumpe doktor ke, jgn harap lah.. Nak kene pegi dengar ceramah dululah.. Pastu cek tekanan darah, berat ngan air kencing dulu.. Berat turun sekilo lah minggu ni.. Cik mesi tegur jugak, dia cakap kalo boleh jgn kasi turun.. Dah pepagi asek muntah aje kan mana berat nak naik.. Macam pagi tadi terkujat okey saya muntah kaler kuning pekat lagi.. Pelik sungguh.. Tapi rasanya tu maybe asid folic yg saya telan malam tadi kut.. (Muntah kaler ape pun nak cite.. keh keh.. ade jugak muntah ijau baca neh.. huhu)


Dah settle itu seme baru lah tunggu nak jumpa doktor pulak.. Lama jugak kut, adalah dalam sejam jugak.. Dah masuk dalam bilik doktor, suke gile sebab doktor adelah super nice. Sangat baik, even patient kat luar mmg ramai. Saya pun bagi tau lah kat doktor yg minggu lepas macam tu saya ade kuar discharge coklat2 gitu.. Macam darah gitu.. Tapi sangat sedikit lah..


Masa kuar tu risau jugak, duk tanya lah kawan-kawan yg kerja nurse doktor seme.. Bahaya ke tak kan.. Risau jugak kan pasal kan dah ada sejarah miscarriage dulu. Tapi mostly cakap kadang mmg normal kan mcm tu. So, kuranglah sikit risau.. Lepas 3 hari camtu dah tade..


Pastu tadi doktor scan lagi kandungan saya.. Hurmm, kecik lagi tak berape nak nampak lagi kan. So, doktor pun tak boleh nak cakap sama ada ok ke tak kan.. Dalam keadaan sekarang apa-apa pun boleh jadi gitu.. Doktor suh datang lagi 2 minggu untuk ultrasound lagi.. Tang nak kene nuggu ni lah yg wat susah hati ni.. =(


Saya harap boleh nampak la baby tu progress.. Sebab doktor cakap tadi bergantung jugak atas jenis mesin ultrasound yg di guna tu.. Tak sabarnya saya nak dengar heart beat baby.. Baby membesar lah jangan buat mama risau ---> kekoknye rase nak gunekan ayat ni.. eheh


Doakan yg terbaikk untuk saya dan baby.. =)



1 comment:

marinahunny said...

take care fida..jgn lasak2 tau..sian kat baby..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin