06 April 2010

It's 2 lines! It's positive!




Morning~!!

Pagi ni saya nak announce berita gembira.. Semalam saya buat UPT Test, dan keputusannya... Tadaaaaaaaaaaa...


I'm pregnant again.. Syukur Alhamdulillah ke hadrat Ilahi sebab makbulkan doa saya.. Dan yg bestnya, sekali buat je dah naik 2 lines terang benderang macam gini..


Sebenarnya before buat test ni saya dah rasa tak bape sedap badan dah dari minggu lepas lagi.. Yang paling ketara, hari2 okey saya sakit perut.. Yang jenis memulas macam senggugut tu.. Lepas tu saya cepat penat, dan tetibe asek lapar je... Sejam lepas makan nasik pun lapar lagi.. Period pulak mmg dah lewat sesangat.. Dengan tetibe sakit lutut, sakit pinggang, padahal saya memang duk umah tak gi memana pun.. Apehal kan nak sakit seme tu.. ehek.. Rupenya pasala sebab ini... =)


Awal pregnancy ni sangatlah kritikal time saya tak nak jadi macam dulu lagi.. So, kali ni saya akan lebih hati-hati. Dan selalu beringat dan selalu berdoa agar semuanya selamat.. 6 weeks is too early kan.. Biarlah masa tu cepat berlalu.. 1st trimester sangat2 menakutkan saya..


Saya baru je breakfast sejam lepas, and now dah terasa macam lapar balik.. ape punye perut daaa.. dan pagi ni i'm having this

Nasi kerabu danging bakar!Totally awesome dan super sedap.. Plus die punye kerabu taugeh yg krup krap, ade plak budu pedas.. mmg licin saya makan.. Lepas dah licin makan dan sendawe seme, datang balik loya neh.. adeis.. Dulu tade pun mcm gini.. =P


I can feel that alahan saya teruk sket kali ni.. Dulu saya mmg suke sangat minum susu.. Tapi semalam, nak abeskan segelas tu rasa macam dah siksa sangat.. Tapi kene paksa diri jugak walau mcm mane pun.. Syukur jugak saya belum ada muntah2 lagi, i mean not yet.. mungkin soon kan.. eheh... =P


Nak stop sini dulu.. Later k.. =P

11 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

congratzzz dear! :) take care

zee nazeri said...

Tahniah,tumpang gembira..

fazemy said...

Tahniah tahniah! Kali ni jaga diri btol2..jgn lasak2..manjakan diri habis. tahniah Rafidah. Akak tumpang gembira k. Ni yang jeles ni. hehe. Sronoknya nak jadi mommy dah...yeyyyyyyy!

puterikurekure said...

oh my! TAHNIAH yang!!! wahhh...bestnye...

yang penting, awal2 camni la kena banyakkan bersabar, makan yang berkhasiat (buah2 dan sayur banyakkan ye), and yang penting skali, jangan angkat barang berat2 atau buat kerja berat. ok?

jaga diri bebaik ye. :)

mYpRecious said...

Ieda Al-Habsyi/zee nazeri --> thanks ye..

Fazemy --> thanks kak.. sy pun still rse mcm tk percaye jugak neh.. eheh.. syukur sngt kak.. saya pun doakan yg terbaik utk kak emy.. kali ni mmg sy jg diri betul2.. dah tade main redah mcm dlu lg.. tp tetap jgk rase trauma yg dulu tu ade lagi..


Puterikurekure --> thanks.. buah ape yg elok biasenye utk pompuan yg pregnant ek?

e i c a h said...

congratulations!! jaga diri bebaik awal2 ni..

sufiza said...

tahniah...

marinahunny said...

congratz ida...doakan akak juga ye..

Sebumbung Fotografik said...

wahh.. tahniah ye puan rafidah aziz dan juga encip izhang.. jage baby tu elok2, jgn ganas2 sgt ye.. makan pon jgn laa pedas2.. yg penting jgn makan nenas.. haha.. kim salam sama itu izhang..

putrirex said...

yeayyyy...alhamdulillah syukur. congratulation to you and husband ida :D

♥Hernee Nazir♥ said...

congrats..take care ye..jgn lasak2..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin