09 March 2010

Sleepyjeremy di Taman Syahbandar pulak!!

Weekend last week saya laki bini adelah membizi dan memang tak lekat kat umah.. Sampai nak ngemas umah pun tak nyempat.. Basuh baju pun belah malam and sidai pun dalam rumah aje.. =P Rumah toksah cakaple, nak buang sawang lelabah kat siling pun nan ado masa.. Cettt kunun la kan alasan bizi, cakap je la pemalas.. keh keh..


Sebabnya kan, last week band encip Izhan, Sleepyjeremy dapat 2 jemputan untuk show okey.. Hari Jumaat dekat Taman Syahbandar dan hari Sabtu pulak dekat Universiti Malaysia Terengganu (UMT).. Ececey dah seakan artis pulak laki aku nie.. keh keh..


So, stat hari Rabu tu dah stat la aktiviti jamming dekat studio.. Saya ni, nak tak nak kene lah ngekor aje.. Kalo tak, kan kene duk umah sorang2 lagilah tak sanggup.. huhu..
Dipendekkan cite, hari Jumaat show dorang malam.. Ala show biase2 aje.. Dekat Taman Syahbandar tu ada karnival ape ntah.. Adelah org jual2 barang murah2 semua.. Pastu ade jugak karaokelah ape semua kat situ.. Malamnya pulak ada live band.. gitulah kirenya.. Petang Jumaat tu dorang jam lagi sekali, sebabnya vokalis dorang si Sedang tu baru sampai dari KL hari tuh.. Gigih tu balik dari KL semata-mata nak nyanyi.. A good team spirit gitu... =)

Sound check dan aksi makan-makan.. Gitar hitam itulah Greco yg tibe buat hal.. Nasib gak ade gitar back up.. eheh.. =)


Dah sudah jamming semua gegas2 pegi Taman Syahbandar pulak pasal dorang nak sound check dulu.. Lame jugak nak tunggu sound check.. Sempat lagi saya pi jalan2 dekat karnival tu.. Tapi kan, dah tak nampak barang lansung nampak org je penuh duk kerumun.. Masuk kejap je, terus saya larik kuar lepaq dengan dorang balik.. Tak kuase oh nak sesak2 macam tu.. Boleh pitam mak noks...



Pastu ada kejadian tak best jugak, masa encip Izhan testing gitar Greco dia.. Macam problem pulak ada buzzing ngn humming seme..So, tak dapeklah nak main pakai gitar tu.. Masa jamm elok pulak dia.. Terpaksa lah pakai Fender Tele dia.. Dan kesian jugak dekat Ujay yg pening nak carik org nak pinjam gitar.. Sebab supposenye encip Izhan bagi Ujay pakai Fender dia.. eheh.. Last-last Ujay dapat gak pinjam gitar dari sape ntah... Fender Tele vs Squire = boleh tahan jugak soundnyee.. besttt..


Show malam tu start dalam kol 9pm gitu.. Ada 5 band semua, Tunelari, Archimedes, Someone, Generation 92 and Sleepyjeremy.. Lepas je Sleepyjeremy sudah soundcheck ngam2 dalam kol 9 gitu.. Terus band 1st naik stage buat show...Kalo tak silap saya band Tunelari kut.. Comel giler tengok dorang nyanyi, siap ngan gaya tangan semua pastu ade pulak adengan henjut2 bahu.. usik2 pipi bassist, pastu main2 rambut guitarist.. keh keh.. betul-betul comel lah.. ahakss..


Band Sleepyjeremy main paling last okey.. Tapi tadelah lame sangat tunggu.. Sebab semua band main 2 lagu je pon.. Sorylah tade snap pic band lain pasal duk jauh jugak dari stage.. Malas nak gi depan.. Tengok crowd seme macam malu2.. semua nak duk jauh2 jew.. huhu..

SJ onboard.. huhu.. Terbaekk punyee... =P


Dalam kol 10pm lebey camtu band Sleepyjeremy plak yg naik stage.. Best giler kut dorang setting sound.. Pastu suara pun clear giler.. memang bestlah.. Malam tu dorang main lagu Katakan padaku dengan Jalan.Jatuh.Bangun. Ada gak saya amek video, tapi adui malas pulak le nak upload.. Tunggu sok2 kalo rerajin saya upload le.. keh keh..
Lepas dah abes dorang nyanyi seme, ada la organizer kasi makan2 ngan minum2.. Bihun goreng dengan tea o peng je pun.. Tapi ok je, sebab bihun adelah sedap dan saya pulak super lapar time tuh.. mmg licin la.. Kunun ambek banyak nak share satu pinggan ngn encip Izhan.. Encip Izhan makan semulut dua pastu dah cucuh rokok, so ends up saya habiskan semua tanpa disedari.. Kunun la tanpa disedari.. cet.. Lakonan palsu betul.. huhu..


Tetibe kan masa tengah makan tu, organizer tanya lepas ni kalo Sleepyjeremy naik stage main lagi 2,3 lagu boleh.. Hahaha.. Wahh siap ade request lagi sekali tu.. Dorang pun apa lagi happy seakan la.. Pasal besoknya memang ada show dekat UMT pulak kan.. Kire dah jadik macam jamming free sekali untuk besok la pulak.. =P



The show habes ngam2 pukul 12 tgh malam.. Dalam kol 12.30am macam tu terus saya ngan encip Izhan shot balik umah.. Penat oh satu hari suntuk tu.. Dengan busuknye lagi.. Besok nak kene bangun awal lagi.. haih.. Sampai je rumah terus mandi tade melepaq kat sofa ke dulu tgk tv ke, sebab dah tahu kalo dah duk rileks dulu nanti mesti malas nak mandi.. hehe..



Hari yg hectic tapi best.. Rasanya saya takkan jemu2 tengok Sleepyjeremy buat show/gig even berpuluh ratus kali pon.. I'm their die hard fan, and I'll give all my support to them.. Dan saya ingatkn lagi sekali they play music bukan sebab gile nak jadi artis tapi sebab minat and its in their blood.. Itu hobi yg buatkan dorang happy dan saya jugak sagat adore dorang punye team spirit.. Go go chayok!!



Ini budak gemok dukung budak comel nama Alya.. Alya yg sudah gondol ini anak vokalis si Sedang tu.. tiut miut kan, rase macam nak gegets pipi tapi takut papa dia marah saya.. huhu.. =P


p/s later story dekat umt pulak.. =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin