11 March 2010

Saya budak gonjeng!



Ape daaa Kak Nor gambo kurun ke-18 zaman gonjeng monjeng ni pon nak upload kat FB.. huhu.. Kakak saya tu semau jenis gambo die nak kasi upload kat Fb.. huhu.. upsss, terkutuk pulakss...


Mari kite terjah gamab saya untuk satu kepastian yg nyata, betapa gonjeng dan koru nya saya di zaman kana-kanak ribena suatu ketika dulu.. Ceyyy bajet skang tak koru lah tu.. Hahaha..


Rasenya kan ni lah first and last amek gambo family dekat studio.. Uiikss anak2 cik aziz seme ayuhlah kite amek gambo family dekat studio time beso2 ni pulok.. Hurmm, time ni seingat saya umur saya 6 tahun kut.. Adik bongsu saya Farah baru je lahir, masa ni umur die 4-5 bulan kut.. Dulku mase kecik saya paling suke potong rambut macam gini.. Bajet macam jepun lah kunun.. huhu..

Gambo ini sangat kenangan oh.. Yg dak laki seblah tu adik saya lah.. Masa ni umur 9 tahun kut, darjah 3.. Gamba ni kak nor kut yg snap dekat kawasan sekolah(MCKK, Kuala Kangsar) abang saya.. Masa ni kite org satu family datang sini nak jemput abang balik Terengganu.. Dia baru abes SPM.. Ntah dah lupe lah.. Tapi yg pasti paling bestlah.. Sebab dapat jalan2 dekat Perak.. Pegi Kuala Kangsar, Taiping, jakun betul.. Itulah last time pegi Perak.. Teringin nak jalan-jalan dekat Perak lagi.. =)


Masa ni kite org baru sampai dari Terengganu okey.. Kat belakang tu hostel abang saya.. Tengok bangunan hostel pon dah rase seram, ape lagi nak kene duduk situ.. Abang saya selalu cerita banyak sangat kisah seram dekat sekolah dia nie.. Kisah hantu jepun lah paling femes, hantu lilin bawak lilin kaler hijaulah, setakat kene tindih time tido tu dah jadik rutin harian.. Pastu hantu pontianak dekat pokok besar lah.. uisshh macam2 lah ado..


Ini pon gambo dekat Perak jugak.. Time ni jalan2 dekat Taiping kut.. Mase ni dekat area coffehouse mane ntah.. Tak ingat sanagt pun.. Tapi suke lah tiang2 batu tu.. Nampak unik je kan..

Dan gambar gonjeng paling last ni pulak snap dekat umah sajo.. Dengan che mok Kak Nor dan adik bonsu saya Farah.. Result SPM Farah kuar hari ni.. Dia bagi tau saya tadi dapat lah jugak 1A1B4C3D. Ok lah tu takde paper fail pon,ade jugak 1A, saya ingat kan tengok pada budak tu belajar lansung tak dapat A.. Hahaha.. saya memang kakak yg kijam.. Dan adik saya Farah ni ade sedikit nakal.. biaselah bdk2 zaman sekarang, asek dengan tepon 24 jam ko.. Nak tido pun asek duk bersms, abes bile mase nak belajornye.. ter 'off' topic pulaks..


Owh mase ni pulak saya darjah 4, umor 10 tahun.. giler koru.. haha.. =P


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin