08 March 2010

Edward Scissors hand dan Raja Lawak

Balik dari keje petang semalam saya adelah memasak secara pantas giler.. Nak tengok tv punye pasal.. keh keh.. memang tak senonoh betul perangai macam ni..


Sebenarnya malam tu memang dah niat nak tengok Raja Lawak final kan.. Yang tu kol 9 la kan.. Tapi tetibe encip Izhan duk belek channel2 movie.. Tengok kat info kol 7.40 pm ada cite Edward Scissors hand.. Terus excited giler weih..


Edward scissors hand yg muke memang retard.. huhu.. Tapi comel oh dia.. Innocent jew... =P

Pasal saya pun tak ingat dah bile last time tengok movie tu.. Rasenya memang dah lama giler2 kut.. masa tu kecik2 budak lagi kut.. Jalan cerita macam mana pun dah tak ingat.. Yang saya ingatnya kat tanga dia ada gunting banyak2 and die adelah terror gunting pokok jadik bentuk dinosor.. huhu..


Dan bile tengok tu feel die dah lain seh.. Ahakss.. Dah kurang sikit perasaan kagum.. Seingat sayalah masa kecik2 dulu tengok cite ni bukan main kagum lagi.. Sampai ternganga mulut tengok die gunting pokok jadik bentuk tapak tangan.. Haha.. =P


Siap berangan2 lagi, kalo lah terjumpa dengan mamat Edward nie boleh suh potong belukar kat belakang umah jadik bentuk kucing ke, kek coklat ke.. huhu.. Nama pon budak-budak kan.. ahakss.. =P


Ngam-ngam abes cite Edward Scissors hand ni kol 9 pm.. Terus je tukar channel 105 nak tengok Raja Lawak final..


Hurm, malam tadi semua persembahan best je bagi saya.. Paling best persembahan kedua Idalan pasal juri-juri yg senget semua tu pon duk naik stage menari sama dengan Idlan.. Lawak giler tengok Afdlin, Din Beramboi dgn Bob Lukman tuh..


Sebenarnya saya mengharapkan Idlan menang malam tadi.. Tapi Kechik jadik juara.. ok jugak.. Tapi saya tengok Kechik macam blur lebey2 lagi Chot.. Muke blur macam terkejut tak percaya.. Sampai tak senyum lansung.. Mungkin dorang tak sangka kut.. Tapi dah rezeki dorang kan.. Best gilak dapat kereta oh..


Kechik Juara Raja Lawak 4

Idlan, Abang kassim Ponpon! Milah di dunia realiti Idlan rupenye seekor kera yg comel giler.. huhu..

Alex megi kembang.. Huhu.. Cam ne die leh terpikir nak wat ayat megi kembang tu.. haha


Tapi kan, masa yg tunjuk slot dorang balik umah tu.. Baru saya tahu yg dorang seme ni bukan org senang2, rumah besar semua.. Ketiga-tiga peserta final punya niat di hati untuk merubah nasib keluarga.. Semua cakap nanti nak buat rumah besar untuk mak ayah.. Terharu oh saya..


Apa-apa pun Kechik asal dari kampung, Idlan abang Kasim pon pon dan Alex megi kembang korang memang best dan memang lawak.. =P




1 comment:

Ieda Al-Habsyi said...

eheheh!! aku pon harap idlan menang tapi mcm tak berapa best pulak dia mlm semalam, alex yang best, hehehe!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin