23 February 2010

Welcome onboard Faiika Nurliyana

Si cinonet yg baru lahir, usia Ika 2hari.. Runcing betul dagu tu.. =P


Huhu.. Exited tak hilang lagi neh.. Saya sangat happy semalam sebab akak ipar saya, Kak Sue dah selamat melahirkan seorang baby girl yg comel sangat seberat 2.34 Kg.. Kecik je kan.. name pon baby gegirl haruslah kecik sket kan..


Yg ironinye, mmg kesian sgt dekat Kak Sue, saat melahirkan baby no 2 nye tu abang saya pulak kene kursus induksi kat Genting Highlands nun.. Dahle masa masuk spital tu, kiteorg satu family tak tahu pon.. Pasal tade yg inform.. Pasal mase tu Kak Sue dekat umah mak paknye.. Abang plak dah dekat Genting..


Malamnye tu Kak Sue masuk spital dalm kol 8-9 pm camtu.. Kol 12 terus bersalin.. Alhamdulillah, syukur sesangat Allah permudahkah utk Kak Sue bersalin.. Dahle suami tade kan time tu.. Kalaulah berlaku komplikasi ape2 ke, kene c-zer ke, sakit lame tapi baby tak kuar jugak.. mmg parah jugak.. Kesian die sorang2..


Saya tau Kak Sue bersalin pon ikut facebook okey.. Baca status Kak Nor.. Ape lagi terus menggelupur call Kak Nor.. Then, tengah hari tu terus gi spital tgk Kak Sue and tolong die check out dan hantar die balik umah mak paknye.. susahkan laki tade time2 cm gitu.. Kalo sayalah kan mase nak bersalin encip Izhan tade mmg le aku meraung2 kut.. ahakss.. upps terverangan sudey... ngeeeee...


I just can't resist to see new-bron, they just so cute and sangat suci dan sangat wangey juge.. huhu.. Kamo sangat comel Ika.. =))


Now, Amjad dah ade geng ngorat.. Huhu.. Cepat besar ye Ika, tak sabar Che De nak main2 dgn kamo.. =)


Sesampai kat spital terus tgk baby.. comel betul tau.. geram giler tgk rase nak picit2 jew.. Dahle putih budaknye.. Ikut kulit abang saya mmg putihlah.. Adik badik saya pon abang saya le kulit paling cerah tau.. Kami yg pompuan2 ni seme kulit kaler tan-tan.. nyampah.. Salu cakap ngan mak, tak puas hati pasal kulit hitam.. haha...


Ape2 pon tahniah utk abang Jepp dan Kak Sue utk new-born baby neh.. Bertambahla sorang lagi anak buah gegirl.. Kuarang sikit 'disaster'.. huhu.. Dan thanks kernan menjadi penyumbang anak buha gegirl kpd adik2 mu ini.. huhu.. Nanti kedengkilah Damia tu dgn adik die neh.. huhu...

Welcome onboard Faiika Nurliyana bt Mohd Jeffri.. From Che De dan Uncle A' Ang!!


Errkk.. Ini bukan org dalam pantang ye.. Jgn salah org sudey.. huhu.. Tapi rupe dah mcm org dalm panatng pon ade kan.. hishhss.... Saya dah berani pegang and dukung new-born baby, kalo dulu jgn harap saya nak pegang sebab takut sangat.. Sebab fragile lagi kan.. Kene belajar kan nak timang anak sendiri pulak.. Hurmm tak sabar rase weihh.. tsk tskk..


Ini lah Kak Sue saya.. Kak Sue ni tua setahun je dari saya.. Tapi die matured banyak dari saya.. huhu.. Bab2 pantang larang nenek moyang dulu2 Kak Sue mmg terbaekk lah.. huhu..





LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin