11 February 2010

Shopping2 di petang hari..



Memandangkan stok barangan personal saya seme dah licin lincau.. Syampu pun tinggal botol kosong ajew..


So, petang semalam lepas balik dari kerje terus zas zas ajak encip izhan gi Mydin Mall.. Saya suke je shopping brg2 kat mydin nie pasal regenye lagi murah dari Giant, especially kalo brg2 mcm toiletries seme tu.. Ntah pe pasal la kat Giant tu mahal bebenor.. Dah standard harga macam dekat Watson pulak..


So takde merembat penuh troley beli yg penting2 aje weih.. sebab last week stok brg2 dapor dah pi soping dah..


Banyak pulak sale dekat Mydin Mall sempena CNY neh.. sokak je saya.. Beli pantyliner kotex yg paket beso tu and die kembor pulak 2, baru je RM9.88. Murah weihh.. Seketui RM7.20, baik beli 2 terus kan lagi jimat.. Pastu syampu clairol Herbal essence ala syampu si mamat kelapa dan orkid tu le pon ade discount gak.. Salu kalo tgk symp[u tu kalo size beso belas-belas ringgit jugak weih.. Terus sepantas kilat zas zas saya rembat sekali dgn conditioner nye..


Say ni mmg jenis pakai syampu suke tuka2 takleh nak stick to one brand sajork.. Pasal rambut jenis tak boleh la kalo pakai yg tu aje.. So, every month kene beli brand lain.. Last mont dah try head & shoulders, so far tak bape best sgt pon.. huhu.. Pantene pon ok2 aje, Dove wat rambut berminyak sikit tapi wangi bau die.. Sunsilk pon best jugak.. Lagi2 yg kaler ijau tu terus hilang segala kegatalan kat kepale..


Inile barabg2 hasil rembatan.. Sikit aje weih.. Hambek sekali kuali pon ado maaa.. Ngeee.. Pasal kuali kat umah saya tu dah berkarat.. Cam ne ntah boleh karat.. So, mak saya cakap beli kuali cap eagle ni tahan lasak sikit.. Murah sajo weih, RM17.90 sahaja..


So cute kan dis pink rice cooker.. Jatuh chenta terus tgk.. Masa wedding saya dulu tade pulak org kasi rice cooker kaler pink, kalo ado mesti terloncat2 kegumbiraan.. Pink stuff dgn pompuan itu sudah sinonimkan? Oh pink rice cooker ni, encip Izhan beli nak kasi present kat offiec mate die yg kahwin besok.. Die duk blur nak beli ape, selalu asek beli dapor gas aje.. So saya pilih yg ni suh beli.. Mesti kompom punye opis mate die soke, org pompaun mane tak suke pink weih... Errk,ade je kan pompua tak suke pink.. =p



Saya jugak sudah beli itu miracle bar, sabun Eumora.. Sudah lame hasrat terpendam mau beli.. Gigil tangan nak bayor.. Tgk size sabun tu yg cinonet lagi le wat parkinson weih.. Tapi takpe mungkin worth it dengan hargakan.. Pasal selama ni duk baca testimonial org yg pakai aje kan..


So, far dah pakai wat cuci muka sebanyak 3 kali.. best giler kut sabun ni.. Abes kecut mecut jerawat2 saya yg baru nak tumbuh tu.. Terus bantut pembesaran die.. Hahaha.. Fadan muke ko wahai jerawat.. =P


Pastu muke rase macam licin and tegang je.. Baru pakai 3 kali so, takleh lah nak komen panjang lebor seme.. Harap saya dapat kesan positif, sebab mmg nak sangat eye bag bawah mata ni hilang.. Eye bag saya memang teruk.. Tambah2 sebab pakai spek pulak kan, lagi le.. Dah macam lebam pulak.. Tapi naseb gak pakai spek buley le cover2 sket gitu.. winks.. =P


If ada perubahan lain nanti saya update lagi k. Besok dah start cuti.. Yippie.. Ceayyy macam saya pulak yg raya kan.. 15hb means Isnin depan adelah 2nd wedding anniversary saya ngan encip Izhan.. Masih buntu mahu kasi present ape pade encip Yayamku tu.. =)


Korang pon Selamat bercuti eaa.. Yang drive balik kampung tu sila hati-hati jalan raya k..

Bubbye..... =)



9 comments:

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

wah best g shoping..

puterikurekure said...

siap beli kuali tak tahan tu. rajin betul masak sampai kuali lama dah takleh pakai ek.

takpe2 kuali pelaburan tu...
:)

mummy_ayu said...

shopping..best!!so cute la rice cooker color pink tu.mcm mainan je..

mYpRecious said...

Kinokuniya adam--) org pmpuan kak, dpt soping cenggini pn dh rase best, apelg soping bju,kasut,hbg. Haha.
Puterikure2-- sy sental kuat sgt kut, smpai tgal lapisan yg xnk kasi lekat tu, itu yg jdk bkarat tu kak.
Mumy ayu-- comelkan? So kiut tau.

mYpRecious said...

Kinokuniya adam--) org pmpuan kak, dpt soping cenggini pn dh rase best, apelg soping bju,kasut,hbg. Haha.
Puterikure2-- sy sental kuat sgt kut, smpai tgal lapisan yg xnk kasi lekat tu, itu yg jdk bkarat tu kak.
Mumy ayu-- comelkan? So kiut tau.

mYpRecious said...

Kinokuniya adam--) org pmpuan kak, dpt soping cenggini pn dh rase best, apelg soping bju,kasut,hbg. Haha.
Puterikure2-- sy sental kuat sgt kut, smpai tgal lapisan yg xnk kasi lekat tu, itu yg jdk bkarat tu kak.
Mumy ayu-- comelkan? So kiut tau.

Adlina Husaini said...

awak,saya pengguna eumora jugak, lama jugak la guna..hati2 ek..1-2 minggu pertama ni u boleh letak buih and bilas setiap hari berkali-kali..lepas tu, cuba kurangkan penggunaan tu ek..sebab ada chance utk kulit jd kering and mengelupas and merengsakan kulit tu..
saya guna eumora ni sampai saya puas hati dgn keberkesanan ke atas kulit saya kemudian saya tukar dgn yg lebih ekonomi utk maintain skin tu..sekali sekala dalm sebulan ada la sekali letak buih sabun ni..just my humble 2cents :)

_MindFreak_ said...

kak...
nk jugak eumora!!!

heee~
akak blanje farah ek...
:D

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin