25 February 2010

Jantan terhangat di pasaran.. ngeeee.. =P




Artis manekah mereka2 ini.. Kelihatan sungguh kacak, tampan bergaya dan tidak ketinggalan agak koya di situ.. Keh keh.. **matiklah kutuk band laki sendiri.. huhu...


Officially saya introducekan band mates encip Izhan, SLEEPYJEREMY.. Skang ni tengah membizi utk recording second Ep yg akan ada 10 lagu dalam tu.. Dorang membizi saya pon membizi sama.. Haha.. Sanggup tu stay kat studio dari kol 12 sampai 6 pagi okey.. Sile bayangkan muka saya macam mane lepas kuar dari studio setelah stay up sama selama 6 jam.. baik tak payah imagine sebab takut anda fengsan.. ehekk..


Dah rupe macam cover album pulaks.. haha.. Thanks kepada kawan encip Izhan yg shoot gamba neh.. Mmg nice.. Sampai tertonggeng2 photogrpaher tu, gigih tak gigih nak amek angle terbaekk punye.. hahaha.. Pic ni di amek hari Jumaat lepas. Lokasi, depan stadium runtuh. Ok let me introduce them k, yg lead kat tengah2 tu Rasydan namenye.. Memang terbaek punye vokalis k, kalah le sore Sam bunkface tu.. huhu.. Oh, dia sudah jadik bapak org k.. Anak die comel gile nama Alya.. Alya, untie rindu sama kamo.. =) Dari kanan baju putih Ujay on guitar, baju hitam pulak Yoe, terbaekk punye die neh kalo ketuk drum. Dari kanan yg mcm rukuk tu Pok Jue, tapi name die Zulkifli, haha.. Name comel2 panggil Pok Jue apekah sungguh! Oh die adelah sessionist bassist ye.. Dan yg paling comel itu haruslah encip Izhan saya, lead guitar yg kalo dah gereng gitar tu harsu bini kat seblah pon die tak perasan. Merangkap jugak tukang buat lagu dan lirik for Sleepyjeremy..


Saya nak cite gak, hari Sabtu lepas band encip Izhan join audition Rentak Juara yg tayang kat RTM 1 tu.. Sesaje la nak mencabar diri sendiri sebab before ni dorang mane pernah join mane2 battle of the band pon.. Mostly band yg join hari tu adelah rock kapak ye, me not likey at all.. Dengan pakaian ntah pape, dah la banyak yg dah tua2 semua.. Tadelah tua sangat, tapi mcm dah tak seswai la kalo nak pakai baju macam zaman Search dgn Wings tu.. Korang duk zaman mane ni? It's 2010 already okey..


Audition hari tu ade 14 band semua.. Kite org dtg pepagi weih, kol 10 am dah terpacak dekat stesen RTM punye semangat kan.. So dpat lah turn awal kan no. 5 kut.. Tak sangke plak die ade interview semua, pastu dorang siap suh berlakon berjalan lah, berlakon bosanlah.. Keh keh.. Comel jew.. Tak tahulah bile kuar tv tu.. Tapi bile saya tahu bile dorang akan tayang kan kat tv tu of cos akan ku war2kan kat sini..


So far audition tu ok lah, Sleepy main lagu Katakan Padaku originally compose by encip Izhan.. Lagu ni mmg best.. Pernah jadik lagu tema tuk drama Radio Gaga main dekat RTM jugak.. Dan first time jugak dapat denga komen dari juri prefessional.. Huhu.. Saya yg tereksaited lebey okey.. Juri cakap lagu seme ade potential utk pegi jauh.. Arrangment lagu adelah bagus, dan kalao band ni dapat masuk ke saringan akak jadi salah satu competitor lah.. Pastu komen negatif plak kena mantapkan lagi internal balancing antara mereka.. Weeewittt... =P

Keputusan sama ada boleh masuk saringan atau tidak, lom tahu lagi.. Sebab lepas abes audition kat seme negeri baru dorang akan hubungi sama ada boleh masuk saringan atau tak..


Gamba ni saya snap dari jauh ye.. Masa ni dorang kat stage baru nak stat nyanyi.. =)


Gamba ini jugak saya yg snapa pakai hp Ujay.. Masa ni dorang tengah kena interview dengan wartawan.. Macam artis gitu.. Keh keh..


Akhir kata dari saya, sokong lah muzik tempatan kita.. Walu tak hot tapi cool.. =)
Winkss ***

9 comments:

Queen said...

owh..pasnie u jadi wife artist..glam u...nanti papparazi semua carik u...ekekkekkeke

Nervhous Records said...

dakpe lah diorang rock kental punye nk pakai mcm rock kangkang 80an walaupun tahun 2010 ehehhee..dok saloh.. bukan senang nk stay mcm zaman muda sampai tua kat malaysia ni. kalau ade, bagus la. kene respek ehehehe,...:) itu dinamakan passion.

same mcm kalau ade org ckp "izhan, mu ni ade bini doh main band lagi, mu igt mu bujang lg?" ...ehhehe...itu pendapat saye sajep...sekadar berkongsi.

anyway, good luck for sleepyjeremy paweeeer!

NuRul said...

wah sleepy jeremy

Chinatsu Akera said...

huhu..aku pun nk sebok2 tukang glmer laa.. :-P

EZAN IDMA said...

Salam 
Relax dulu.. bace dulu. Jgn Ignore.

Suke on9 fesbuk? Hari2 on9 fesbuk. Pastu dapt kawan ramai.Beratus beribu kawan kite ade kan. So cube Pk. Kalo hari2 kite on9N tiap2 bulan jugak kite bayar broadband, Streamix. N sewaktu dgnnye, Tapi kite? Tak dpt pape. FB n TM gk yg untung kan.Skrg ni tak payah tggu lagi. Hanye bermodalkan RM 30.00
Seumur Hidup.
Dan kite tak perlu susah2 nak cari downline. Dan takde beza darjat.Yg penting,Anda Rajin dan ramai kawan.
Bayang kan. Rakan Fesbuk anda 200 org.
Jika 100 org join
RM30.00 X 100= RM 3000.00

Peh. Lumayan tuh.Bagaimana seterusnye??Takpayah kerja. Or bercakap dgn pelanggan.
Senang kan?Dan rakan2 anda akan mgumpul rakannye yg lain. Ni bukan MLM or Direct Selling.Ia adalah Pendapatan On9 secare Rangkaian. Saya Untung, Anda Untung, Rakan Anda Untung.
Takde Sape rugi kan? Setakat RM30.00? takde masalah bg saye. 
Anda Pula? Ayuh. Mula sekarang. Hanya klik di

http://rm30.kuasarm.com/?id=EzanIdma

Ubah hidup anda. Wah!

mYpRecious said...

Queen --> haha tade maknenye artis.. keh keh.. =P

Nervhous record --> Oh itu pandangan masing2 la kan.. thnks 4 sharing nizang.. =)

Nurul --> hoho..

Chinatsu akera --> apa daa mg ct suke je nk tumpang2 femes.. keh keh.. tp org lain adik ipar mu jua.. =)

Nyzal Aziz said...

wahh..ade gaya ahh..eydah..aku nk tumpang glamer gop bleh? miahahah...jgnlah lupakn diriku ini jua..
anyway..gd luck sleepy jeremy...

Chinatsu Akera said...

ngeh2..kalo perlukan vokal pompuan..bleh panggil aku yer..yay!...

Anonymous said...

ulqtmztil cbjpeoglg malhewbun [url=http://www.discount-uggboots.info]ugg boots sale[/url] stfiqkuzy uixtcimna ezwidstgj fzyjqofcy ygojbjkdv [url=http://www.discount-uggboots.info]cheap ugg boots[/url] cixvvexhl rokcxmkbq gohkmlfft on [url=http://www.discount-uggboots.info]www.discount-uggboots.info[/url] ljhedrpbe ynchyyxzf xnluzwnpy cgatoefps
[url=http://discountuggbootsoutletscheapsaleonline.webstarts.com]discount ugg boots[/url] onjnbeyfy skqhcoqao syvdmszot [url=http://discountuggbootsoutletscheapsaleonline.webstarts.com]discount ugg boots[/url] lfwstdnlv ryssflsjj msqwgoyyi qyeigebnk lahnyxlff on [url=http://discountuggbootsoutletscheapsaleonline.webstarts.com]discountuggbootsoutletscheapsaleonline.webstarts.com[/url] xdwdipusc ehysgooky oeczegjtj eewxhkflv
Related articles:
http://www.boardking.de/v4/boards/Gaestebuch/addreply.php?threadid=545412&sid=637034faf3cd012437a3b7db5a0ca4ad&PHPSESSID=5f34c1e340c8e747f8c7189e83ccbde6
http://www.myofficejournal.com/home//posting.php?mode=reply&f=8&t=814086
http://blog.manorlakelabradoodles.com/2010/09/20/how-to-travel-with-your-pet-on-an-airplane/comment-page-1/%5chttp:%2f%2fdiscountuggbootsoutletscheapsaleonline.webstarts.com%5c

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin