25 February 2010

CNY punye aktiviti.. **updated photo



Cuti CNY last week, saya rasa tersangatlah pack dan tersangatlah penatnya.. Setiap hari ade je aktiviti nak di buat.. Dah la kene bahagikan masa antara family saya, family mentua dan planning encip Izhan sendiri.. Mmg agak kelang kabut dan ke hulur ke hilir jugak..


Adik-adik ipar saya pon semua ada balik jugak, pastu kakak ngn abang saya pon semua balik.. Family masing2 ada planning masing2.. Family mentua saya ada wat family day dekat Marang Village Chalet.. Owh yang tu saya dgn encip Izhan pegi singgah aje petangnye tu. Sempat jugak join dorang buat poco-poco.. Best jugak tau buat poco-poco nie..


Spot me which one? huhu.. tgk le laki saya tu ha, gigih berpoco-poco okey.. poyo jek, sebenarnye kedengki sebab saya failed bab2 hapal step ni.. huhu.. oh gambar bawah baju biru adik ipar saya Wanie, Kak Jue (cousin), urs truly and adik ipar saya jugak Lia.. =)

Saya ni dah la tak reti nak menari die tu, dgn stepnye salah tapi saya belasah aje.. Hahaha.. Sampai terlanggar mak cik encip Izhan.. Keh keh.. Encip Izhan pulak bukan main terror lagi, adik ipar saya ajar sekali je terus die dah ingat step.. Sampai tergelek laki aku tu.. haha.. Kawan-kawan encip Izhan sile bayanagkan skang mcm mane encip Izhan menari poco-poco.. Comel giler! haha..


Dan baru saya tahu yg menari poco-poco ni penat jugak tau.. Sampai berpeluh2 jugak saya.. Siap malam tu lenguh2 lagi badan neh... Org tak pernah bersenam macam tu le jadiknye.. huhu..


Tapi sayang tak sempat nak join dorang BBQ.. Rugi2 tak pat makan.. Malam tu pulak encip Izhan ade reunion sekolah die.. So, otw tu just drop saya kat umah mak abah sayalah.. Sebab saya belum jumpe lagi oh akak Ct saya.. Petang tu family saya seronok2 gi makan sotong celup tepung dekat Mengabang Telipot.. Sedeh oh tak dapat ikut.. tsk tsk..


Sebab tak puas hati dorang seronok2 kuar makan beramai-ramai so, saya paksa2 dorang ajak dinner kat luar.. huhu.. Tapi abang saya tak pat join sebab dia nak eknelapor diri dekat umah mentua pulak.. ahaks.. Encip Izhan pun tade kan, jdik kurang best sikit lah..

Photo gediks2 dgn Ct harus ado.. huhu.. Bukan selalu bley jumpe oh...

Abah dgn mak nak makan western tu.. huhu.. layankan aje.. Dorang ni mmg paling feveret dgn chicken chop, lagi2 abah saya tu.. licin pinggan.. Kite org pon pegi kedai yg dekat aje ngan umah.. nek kete tak samapai 10 minit pon dah sampai kat Zie's Corner..


Tak sangka meriah betul Zie's Corner time malam-malam neh.. Tempat die letak dekat Waterfront mengadap laut gitu.. Itu yg best tu.. Punyelah ramai org kat sane.. Biaselah, cuti2 macam tu mmg tetibe je bandar K.Trg jadi traffic jam.. Pastu last day cuti before keje, kampung (saya naka jati Kampung Losong) saya mesti jam jugak dekat kawasan org jual kopok lekor tu.. Sesak dgn kereta, bas, van seme ada.. Seme pakat2 nak borong kopok lekor.. huhu.. Taulah femes kopok lekor kat kampung aii neh.. huhu..

Before balik amek gambo dulu.. Kat belakang nun laut weih.. Tapi gelap kan mg tak nampak le..

Tak lame pun kite org duk sane.. Dalam kol 11 gitu dah gerak balik umah.. Memang seronok kalau dapat luangkan our precious time tu dgn kelurga.. Tambah2 pulak bile seme adik badik ade.. Wahhh makin kecoh la jadiknye.. Dah le family saya ni mmg jenis mulut bising pot pet pot dgn gelak sesado tak sudah-sudah.. Sungguh saya sayangkan mereka dgn full of my heart.. winks..


Malam tu encip Izhan pick up say kat umah dalm kol 11.30 pm camtu.. Tapi mmg tak balik umah terus pon wei.. Kite org melencong ke lain lagi.. Ke mane lagi kalo bukan studio jamming.. Sleepyjeremy nak record new EP, tu yg gigih jamming tu.. Doarng booking studio kol 12 am.. Tapi paham2le mesti lambat jugak masuk.. 12.30 am baru masuk studio, abes kol 1.3o am lebey..


Pastu lepaq minum2 dulu dgn bandmates encip Izhan.. Pukul 3.30 am jugak baru sampai umah weii.. Penat toksah cite la.. Tapi tersangatlah happy gitu.. =P


3 comments:

♥z@z@♥ said...

xde aktiviti..dok umah jek..haha

EZAN IDMA said...

nice blog.

singgah disini :)

http://ezanidma.blogspot.com/

EZAN IDMA said...

nice blog.

singgah disini :)

http://ezanidma.blogspot.com/

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin