17 January 2010

Yeah Yeah Yeahs...

Grrrrrrowl...

Korang pernah denga pasal band Yeah Yeah Yeahs? ehek.. Mase zaman saya still study dekat Uitm sangat lah layan mendengar lagu2 mereka yg growlll itu.. Satu2nye band yg nyanyi mcm suare kene rasuk setan yg saya layan.. Satu-satunye okey.. Yg lain sumpah aku tak suke.. Tapi takdelah seme lagu die nyanyi mcm kene rasuk setan, ae sesetengah lagu dan maybe dekat chorus je kut.. That's why saya suke denga lagu dorang..

Maybe sebab voxes mereka Karen O mempunyai suara yg sungguh menarik saya rasekan.. Bile denga si Karen O ni nyanyi giler betul terase nak menjerit mcm dia jugak.. Mungkin jugak dulu, selalu rase stress pasal belajar so music is one of the theraphy yg sungguh berjaya saya rasekan dari mende2 lain.. Dahla rumate salu tak ade kat bilik(ini pon stress jugak sbb i hate duk alone dekat bilik, takutt), dan saya memang jenis pompuan yg suke pasang lagu sekuat2 yg boleh.. Bile dah sorang2 tu, cucuk mp4 dekat speaker lepas tu tune volume ke max then carik playlist YYY lepas tu ambek kau, terus moshing sorang2 dalam bilik sampai berpeluh2.. haha.. Aktiviti itu biase dilakukan apabila bergaduh manja2 dgn encip Izhan(mase tu tunang baru weih) atau group mate asignment cri pasal dgn anda.. Atau saje boring2 nak keluarkan peluh.. keh keh..


Mase tu mmg pedulik hape dekat jiran2 bilik sebelah.. hak hak.. Siape berani tegur senior yg sombong mcm saya neh.. huhu.. sungguh saya tak amek port lansung dgn bebudak satu level ngan saya dulu.. masing2 buat hal sendirik.. keh keh.. tapi time baca yassin malam Jumaat saya mmg org first yg tercongok kat koridar dengan telukung tak bukak2 ok.. =))


Actually my classmate Wani yg first2 kenalkna saya dengan YYY neh.. dulu sumpah tak kenal sape dorang.. Mase tu Wani adelah sleep over dekat my room so, dia ade pasang lagu YYY ni kat laptop die.. Terus jatuh chenta okes.. Bile dengar si Karen ni nyanyi, rase macam ha ambek ko.. bagi lagi ha lagi.. Die growll giler ahhh.. Besh je saya denga.. hak hak..


Mase tu saya denga satu album gak lagu2 dorang.. Tapi tak sure lah pulak album mane.. Tapi the most feveret song saya macam Black Tongue(ini lgu mmg gile2 betul, my feveret okes), Rich, Art Star, Date with the night, gold lion etc.. Banyal lagi kut lagu2 yg besh.. Skang saya layan lagu2 dorang kat Youtube je.. Sambil tgk dorang perform.. Karen O kamo rock betul la.. Dan sexy babe auww...

Dari kiri Nick Zinner, Karen O dan Brian Chase.. CComel la cutting rambut kau wahai Karen O..


Sheena is a Punk rocker (cover from Ramones)
-ini saya jumpe tadi.. Comel nye suare Karen O nyanyi lagu dari Ramones ni.. Mesti dengar okey!!






Kiss kiss
-Ini lagu pon best oh..




Art Star
-growll yg sungguh yeah yeah yeahs.. =))




P/s Sedang mendengar Black Tongue dari Yeah yeah yeahs... =))


6 comments:

ezzati said...

yeah yeah yeah..x penah dgr lagi..

~aSHa~ said...

ehehe akak ni dah tua dik..tak reti nak layan band ni...ehehe...skrg ni band dari chipmunks je terpaksa layan..ahahahha

mYpRecious said...

ezzati --> skang dah tau kewujudan mereka kan.. hikss.. =))

asha--> ahaks.. ampun kak.. comel je akak comment cam gitu.. hehe.. chipmunks pon best ape.. ngee.. =P

~aSHa~ said...

dik org dah ada anak kecik..kena layan seangkatan dengan nye..bila anak2 dah besar mcm adik ni..maknanye akak kena ikut rentak gini la jugak kan? ehehhee...nanti kata mama tak uptodate..low class..so dari skrg mama kena class ar...ehhehehe

~aSHa~ said...

eh lupa dik nak tanya..tau tak lagu yg main kat ERA skrg ni..

lirik dia lebih kurang gini

'i know u want me, and u know i want u yaa'

gitu la skit2...nak tau tajuk je...mana tau leh buat CMT

Love Says it All~ said...

BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

WHEN: 23RD & 24th january 2010
WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
HOW MUCH: RM500

**CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
**LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
**GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
REGISTER LATEST BY 20TH JANUARY 2010 @ 9PM

WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin