15 January 2010

Sedap pulak lepaq2 kat umah time org seme pegi keje..=D

Hari ni satu haram entry pon saya tak update kan.. hoh, atenye saya tak gi keje lah hari ni.. Syok jugak lepaq2 kat umah time org gi keje kan.. huhu.. Terasa diri mcm full time housewife puloks.. =))

Saya tak gi keje pon ade sebab oh.. Bukan saje2 malas ke ape.. Malam tadi saya di attack oleh virus flu plus pakej dengan demam sekali.. Ingat senang ke nak dapat pakej mcm tu.. Cuma org yg suke mandi lewat2 malam je salu dapat pakej macam tuh.. Tapi mmg dah dasar kepala batu degil tu, dah kene mcm tu tetap jugak le saya mandi lewat2 malam..


Dekpung balik keje kan nak kene masak dulu, sapu2 rumah dulu, kadang kalo rajin cuci baju sekali, lepas tu makan.. Ngam2 lepas makan baru la pegi mandi.. Haa mcm gitulah kirenye kan.. Time tu tak pukul 9.30 pm mesti pukol 10 pm.. Iye lah kan abes lpas makan takkan terus nak pegi siram badan tu.. Mesti nak duk rileks2 dulu.. *** Ceayy banyak je alasan saya kan.. ngeeee..


So, akibatnye merasalah terkena virus flu neh.. Sebenarnye dari ptg tu lagi dah rase tak sedap badan.. Dari opis lagi oh.. Asek bersin sesado.. Sampai merah2 hidung, dah rupe hidung badut pon ade.. Lepas tu hingus cair plak duk lumbe2 sapa nak turun dulu.. Hoh..Rimas oh rase..


Satu je yg bagusnye saya ni, kalo sakit mmg tak culas nak makan ubat.. So, balik keje tu singgah farmasi kat bawah opis tu e beli ubat selsema.. RM1 oh sebijik, mahal la pulak.. Sebab kedekut so beli 3 bijik je.. keh keh.. Sebab selalu jugak beli ubat tu.. Mmg elok.. Let say kalo selsema hingus meleleh pastu hidung tersumbat once ko dah telan sebijik, setngah jam lepas tu otomatikla mcm dah kurang sikit oh rase.. Ubat tu namenye clarinase, mmg berkesan betul bagi saya tau..

Malam tadi saya telan sebijik.. Pastu terus tido sebab ubat tu agak mengantuk.. ngee.. Bangun pagi esok tu rase selsema mcm hilang dah.. Tapi risau plak takut tetibe kan kat opis rase pening ke ape ke kan.. Sebab pernah oh jadik mcm tu.. Kat umah elok je dah rase sehat tapi bile sampai opis terus lemah longlai oh badan ni..

Sebab tak nak jadik macam tu lah dats why amek keputusan cuti je lah hari ni.. =)

Tapi bile duk umah elok je pulak, terus sehat.. ngeeeee.. =) sokeeee...


Dah datang angin rajin terus cuci kain terus la.. Baju2 seme dah penuh bakul laundry tu.. Lepas tu trud msduk dapor masak.. Rajin gile berkobar2 nak masak, belum pukol 12 saya dah tercongok potong bawang seme.. Hari ni terase nak makan kari ayam.. Hari tu ade tgk kat blog Peejburhan, mama dia masak kari ayam mcm sedap pulak.. Terus saya rase teringin..


Pung pang pung pang bersilat kat dapor dalam sejam gitu dah siap kari ayam saya.. Saya wat ikut resepi lain, stail masak macam gulai ayam.. Cuma beza guna rempah kari je.. Encip izhan cakap rase macam gulai ayam kampung, kembang vontot kejap.. ahakss.. =D


Sebabnye selalukan kalo saya masak kari mesti asek kene kritik.. Sebab kari saya mesti terover pekat kalah kari mamak.. haha.. Tapi hari ni elok aje tau tak pekat sgt tak cair sgt.. Sedang2 gitu.. huhu.. Lepas tu lauk lain adelah ikan kering aje, sambal belacan dgn timun wat ulam.. Giler sempoi kan.. Cukuplah nak mkan pon berdua ajekan.. Jimat sikit..=)


Mata dah ngantuklah.. Ok lah tu je kut nak update, huhu.. Gud nite lah ye pada yg belum tido lagi tu.. =)

P/s Kensel terus nak upload gambo pasal lambat gilaks okey.. pffttt..


1 comment:

Cursive said...

huhu.. saye pulok time org gi keje saye lepak umah, time org lepak umah, saye pegi keje..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin