02 January 2010

Saya pun nak ada azam tahun baru jugak!!

Macam klise giler kut.. Asal tahun baru je mesti masing2 sebok nak buat list azam baru.. huhu.. Pastu mesti ade jugak org2 yg mengutuk kawan2 mereka yg sebok duk buat azam neh.. Not good la mcm tu.. Azam tu kan satu perancangan dalam hidup kita.. Mmg la life kite ni kite tak tau ape yg dah Tuhan tentukan untuk kite.. Tapi at least kite dah set goals untuk apa yg nak kite buat, apa yg kite nak.. Dan secara otomatik pada yg betul mahu berjaya tu mereka akan berusaha.. eheh.. Kalo malas bile nak berjaya kan?


Sebenarnya saya pun boleh dikatakan jarang sangat2 lah pasang azam ke hape neh.. eheh..=P
Tapi tahun ni macam lain sikit kut.. eheh.. Belum masuk tahun baru lagi saya dah pasang azam..

Ade 3 je kut.. Tapi Insyallah, pasti berjaya.. huhu..

  • First sekali, nak diet, nak diet, nak diet.. huhu.. Masuk tahun baru, baru reti nak diet.. haha.. Takut pulak rase dgn berat badan sendiri.. Sebelum terlambat better bertindak cepat.. Now dah 63kg, abes nak tgu naik sampai 70kg baru nak diet.. omg, mase tu mesti mcm tong drum bergerak dah saya.. Dah nekad nak hilangkan at least 10kg.. Aja aja fighting.. ehehe..
  • Tahun, akan cuba jugak amek lesen kete walau macam mane banyak halangan sekali pon.. Tahun lepas dah bape kali kensel, bape kali nanti2 last tak pegi daftar jugak.. Tahun ni sudah nekad, nak kene amek lesen jugak.. Sebab sangat compulsory lor..
  • Kalau ade rezeki, Insyallah nak tambah ahli keluarga.. Suram2 jek rase duk berdua neh.. Kalo ade baby kan besh.. ngeeee.. =p

So, apa azam korang?


Mata pun dah rase ala2 ngantuk neh.. Nak tido dululah.. Gud nite.. Bye.. =)





3 comments:

M O N I C A said...

harap awk diet dgn penuh disiplin ok..:)

qaseh pelangi said...

chaiyokchaiyok sayang.... :)

mYpRecious said...

Monica & qaseh pelangi--> Tq.. Harap2 macam tulah.. ehek..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin