25 January 2010

Saya panggil mak saya Che mok..

Malam tadi Che mok kol saya.. Tapi sebab leka ngemas2 umah tak perasan pulak.. Dahle tepon saya tu dia punye speaker rosak.. So, kalo org tepon mmg haram le nak dengar.. Hanya vibrate semata-mata.. Dah le saya ni kalo kat umah bukn jenis tepon duk kata tangan 24 jam.. ahakkss.


Baru perasan rupenye dah lame jugak tak tepon che mok.. Pastu dah lame giler jugak tak balik umah kat Losong tu.. Nasiblah Che mok ngan abah paham situasi saya ngan encip Izhan skang... Wahai kereta bilakah engkau mahu keluar dari bengkel.. pffttt..


Ingatkan nak kol balik tapi memandangkan kredit pun tinggal nyawa2 ikan.. Setakat nak cakap hello2, ape kabo tu boleylah.. Nak gosip2 ngan che mok pun tak nyempat... ngeee.. So, decide kol besok pagi je lah..


Inilah Che mok saya yg gojes, cantek menawan.. Umur Che mok tahun ni dah nak masuk 59 tahun tahu! Tapi masih anggun menawan kalah Rozita Che Wan.. huhu.. Masih terpikir kalau saya kulit putih macam Che mok mesti cun.. ahakss..

So, tadi pegi top up 10 hengget dengan niat nak bergayut dgn emak terchenta.. Huhu.. Bile che mok angkat je terus je membebel kenape senyap lame tak tipon.. huhu.. Che mok cakap rindu kat saya.. ngeee.. =))



Abah dan che mok tengah berdating sedap2 tu.. huhu.. Abah saya muka dia mmg garang abes.. Tapi masa saya kecik2 dulu abahlah org paling saya tkut sebab dia mmg garang okes.. Kalau dia balik rumah kau tak mandi lagi mmg kene piat dgn hanger baju lah nampaknya.. Lepas tu dulu masa saya kecik2 jugak abah suke membebel, tapi skang abah dah banyak berubah.. Abah dah jadik sorang abah yg sporting sangat, tak garang dan boleh gurau2 dah.. Dulu jgn harap lah.. Mungkin sebab usia abah pon dah makin bertambah, tahun ni umur abah nak masuk 65 tahun dah.. Tapi abah tetap mat smart, baju tight in dalam dari muda sampai skang.. Abah saya mmg sorang yg kemas kain pelikat pakai nak pegi masjid pon dia gosok.. Ahaks.. Comel betul..



Pastu che mok membebel lagi, "malam mok tepon mung dok akat, tepon ct pon dok akat gop.. Gi mane gok belake" Huhu..


Borak-borak ngan che mok adelah dalam 15 minit gitu.. Tanye lah org kat umah cam ne, abah sehat ke tidak and bla bla.. Terpaksa letak sebab anak buah saya si Amjad tu berak pastu dah nanges2 sebab bontot dia geli.. So Che mok kene pi cebok and mandikan sekali lah budak tencik itu..


Hari ni rase rindu sangat ngan Che mok.. Sayang Che mok sesangat tak dapt bayangkan macam manalah hidup saya tanpa dia.. Kasih ibu itu tiada galang gantinya.. Sayang Che mok sokmo..





13 comments:

Aiza said...

hmm, awk neh org mana ek?? org sebelah timur ke??

mYpRecious said...

Aiza--> saya org Terengganu lah aiza.. =P

Aiza said...

ooh ptt la de 'piat' bagai.. hik :p

mYpRecious said...

Org Trg je ke pakai 'piat' tu.. ahaks.. ade gak kut loghat negeri len pakai piat.. ngee.. =P

Aiza said...

kelantan pun pakai piat.. kedah pun.. rasanya smua negeri timur pakai piat.. 'piat guna lidi'.. ihik

mYpRecious said...

Aiza--> haa betul2.. piat telinge pon boley kan.. =)

kawie2020 said...

hehehhehehehe... che mok yg ingat kat mung sampai call mung ek... hehhehehehehehe.....

mYpRecious said...

Kawie--> itu le pasal.. dah durhaka dah aku ni.. kalo che mok tk call mlm tadi agknye smpai hri pon aku tk tipon.. ish ishh.. kdg2 mmg kite terleka kan.. kau dah tipon mak kau?

Aiza said...

bole.. hik

Wahidah said...

rindu mak yea..so shweet..pi blk kg la kalo free

Chinatsu Akera said...

huhu..syahdu aku baca entry mg ni..jap agi aku nok kol che mok ah..weee...

Nyzal Aziz said...

heheheh..dekat pon payoh nk call cik mok..apadaa..cik mok dlm mode jiwang ah tuh..merindui anak2 yang jauh di mata..aku nih yg berkepit celah ketiak dia..besa doh..huhuhu..

Blogger said...

Searching for the Best Dating Website? Join and find your perfect match.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin