11 January 2010

Pagi-pagi lagi dah buat lawak tak bape nak pandai..



Sengal betul saya pagi ni... Time nak tulis ni pon rase nak gelak bangang kat diri sendiri.. haha.. =P

Pagi tadi saya adelah bersiap pegi keje seperti biase.. Bangun pun tade lah terlewat ke ape.. On time je jage..


Tapi masih jugak kelam kabut.. Saya kan mmg juara nombor 1 lah bab2 kelam kabut neh.. huhu.. Saya kelam kabut sebab tgk encip Izhan dah duk kat luor stat moto seme.. Malas oh nak suh die tunggu saya yg hegeh2 lagik dlm rumah ni lame2.. Itu yg kelam kabut tu..


Dah setel tutup segala suis dalam umah.. Capai cardigan ngan handbag terus menonong je saya kuar.. Kunci2 pintu semua..


Tapi dalam hati rase macam ade bende je yg saya tertinggal lagik.. Hurmm, tapi tak boleh nak pikir ape bende.. Sengal betul.. Siap cakap dalam hati lantakle.. Kut2 lupe amek handphone neh..


Tanpa pikir panjang terus tutup gate, panjat atas moto laju2.. Sambil tu saya terpandang mak cik jiran selang sebuah dr umah saya tgk saya macam pelik jew.. Saya pon hanya senyum kambing je la kat makcik tu..


Encip Izhan pon pulas minyak and terus gerak.. Saya masih pelik sebab, eh kenape kepale rase ringan ni.. Biase kalo naik moto kepale mesti rase berat.. Ni satu kepelikan yg sungguh luar biase neh.. Raba atas kepale, Ya Allah saya lupe nak pakai helmet.. Memang betul2 buat lawak la pagi2 ni..


Nasib baik mase tu baru gerak selang 2 buah rumah.. Buatnye dah nak masuk jalan besar baru saya perasan langsung kene hempuk jugak ngan encip Izhan.. Laki saya pon satu jugak takkan la tak perasan yg saya tak pakai helmet.. cett nak jugak salahkan orang padahal salah diri sendiri

Kalo dapat helmet pink macam gini baru lah hari2 rase syok je nak pakai.. Confirm tak lupe.. keh keh.. =P

Sengal betulkan saya.. Ni bukan 1st time tau, hari tu pon da penah terlupe nak pakai helmet, kire kali kedua la eaa.. Harap2 tak akan ade kali ke-3..keh keh.. Tak leh imagine oh, kalo tetibe mmg langsung lupe pakai helmet pastu rileks je atas moto sedo2 dah sampai opis.. Mmg rare la kalo jadik mcm tu.. keh keh.. =P


Kene jugak sedas bebelan maut dari encip Izhan.. Ahakss.. Tapi baiselah dah salah sendiri saya buat muka kerang wangi je lah.. haha.. Baru lah saya tahu kenape mak cik jiran saya tu pandang saya macam pelik.. Rupenye die perasan kenapekah saya tidak memakai helmet.. ahakss..


Nak masuk umah pon leceh nak kene bukak segala kunci mangga semua.. Capai helmet then terus pakai laju2 turunkan wisor depan kasi cover muka.. Sebab malu gile ngan mak cik jiran tuh.. ehek... =P




8 comments:

fazemy said...

Haha. lawak lawak. esok2 ada anak jgn trtggl dlm rumah sudahla.

mYpRecious said...

Fazemy--> keh keh.. itu le pasal kak.. jgn jadik mcm tu sudey.. saya ni mmg 'maknga' sket.. maknga=macam cuai/pelupa dlm bahase trg.. =)

[z@ck] said...

ahahaha..
rasa pala ringan semacam je kan..
=)

Mince4AM said...

kalu sapa office x paka helmet, otw ambik tudung wat serban hahaha

Mince4AM said...

kalu sapa office x paka helmet, otw ambik tudung wat serban hahaha

xnx said...

ahakksss..lawak la ko ni daa..
dari sulu suke je tinggal2 barang kot...

aduyaii...kenal sangat ko ni dah..ekeke..

sebaik la encip izhan yg bwk moto..lau ko yg bawak, kompem2 la izhan plak yg tertinggal - lupe nk bawak..ekeke..

xpat imagine lau itu betul2 terjadi...alahaiii...lawak betul lahh..

mYpRecious said...

Zack--> haha.. Itu yg pelik tu..kenape kepale ringan je ni.. ahakss.. Naseb ah helmet tu mmpunyai keberatan yg agk berat kalo idak mampus le lnsug tk perasan..

mince4am--> good idea tu.. Pastu wat muke innesen.. kah kah..

xnx--> ko sungguh memahami aku Na.. ahaks.. Pernah kut gi kelas tk pakai spek dulu.. sbb lupe.. keh keh..

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin