28 January 2010

On my Way...

Tajuk entry dah macam tajuk belog Kojah pulak.. ahakss.. Akak pinjam lah ye tajuk belog kau neh Jah yerkk.. =P


Petang semalam balik dari keja gatal2 tangan plak pi snap gamba on the way nak sampai ke rumah tu.. Dah le duk atas moto kan.. ahakss.. Tapi tetap gigih jugak wei nak snap..


Tak nampak orang, namapk bayang pon jadiks la kan.. ahakss.. Owh mase ni dah tak jauh mane pon ank sampai umah.. Dah sampai dekat jalan Pantai Tok Jembal pon..


For ur informationlah kan.. Jalan yg kami lalu ni sebenarnya dulu adelah laut ye.. Laut tu di tambak sebab nak besarkan landasan kapal terbang.. Sebelah kiri saya tu airport K.Trg tau.. Umah saya kan mmg belkang epot sajork.. Tu yg banyak duk adelagi menantang2 kuning tu duk wat keje susun batu kat tepi laut le tu.. Nak jadikan macam benteng kut..


Haa baru nampak laut kan.. Pemandangan kat sini kalo tgk sayup2 ke tengah laut tu memang cantek weii.. Denga kaki langit yg biru pastu air laut pulak biru.. Memang biru lah bijik mate.. tapi menatang2 mende alah kuning tu mmg la merosakkan pemandagna sket.. Saya pon tak tahulah ble keje2 dorang seme ni siap.. huhu



Korang nampak kan tanah luas terbentang tu seme kan.. Oh dulu sini seme laut wei.. Saya pon tak tau macam mane dorang buley tambak sampai jadi sebegini.. Sayup2 kat hujung nun adelah kawasan hostel bebudak UMT(dulunye Kustem).


Yang korang nampak tu adelah pagar airport dari belakang ye.. Time ni tade pulak kapal terbang.. Iyolah biase time dekat2 maghrib camtu adelah kapal terbang turun landing..


Sayup-sayup tu landasan kapal terbang ye.. Yg namapk atap kaler kuning tulah airport K.Trg


Kasi zoom dekat sikit, baru nampak kan.. hoho.. Dulu mase musim org gi haji mmg ramai giler org ntah dari mane pon saya tak tau duk piknik siap ngan tikar bagai lagi kat tepi pagar landasan ni.. Siap ade org bukak gerai jual2 air ngn kopok lagi..


Oh kat situ ade 2 bijik kapal terbang kecik.. Yg ni eaa, kadet pilot yg gune tuk wat training.. Sebab pagi2 masa nak gi keje and lalu kat sini mesti nampak dorang baru sampai naik van putih.




Ini pulak warung jual goreng pisang, kopok2 ngan air nyor(kelapa) yg super mabeles tau.. Fresh baru kopek dari buah.. Kat sini gak banyak gerai2 yg jual makanan laut celup tepung yg sungguh to die for.. Kire kalo datang Terengganu tak makan celup tepung sotong,ikan,udang,ketam mmg tak sah lah ye.. Mmg sodap.. Saya punye feveret adelah pari celup tepung and of cos sotong celup tepung.. Sorgaa weihh.. =) warung ni jugak dah dekat giler ngan umah saya..



Ini simpang nak masuk taman perumahan saya, Taman Makmur.. Kat depan ni lah yg saya ade hangen ngan bebudak yg duk main bola tengah jalan tu.. Boleh rujuk kat entry ini kalo nak tahu.


Now dah sampai pon umah saya.. Kaler kuning menyala lagi.. Umah saya ni mmg corner lot.. Best gak sebab tadelah terhimpit sangat kan.. Dah dekat setahun saya tinggal kat umah ni.. Macam tak caye pulak sekejap je mase berlalu.. ececey.. Ter'feeling' pulak.. ngee.. =)


Ok END.. =)

6 comments:

Kujie said...

seronoknya...dah lebih 5 kali pergi T'ganu dan tak pernah jemu untuk becuti ke sana lagi

suka singgah2...tiap pantai yang nampak walau pun hanyalah perkampungan kecil nelayan

xnx said...

huhu...nice shoot :) dah mcm jurupoto propesonal dah aku negok hei..

santik sunggih pemandangan hei..biru jek awan n laot..

tetibe aku pon tepikir gak da cane dorng leh tmbak tanah/laot tuh..kn ke dlm/besar...adiesss...camno tuh???

da..somel sunggoh gambo bebayang korang nek moto..ekeke...kot2 la kn ko g kje tu tenampak pilot2 encem, ko usya2 tuk hake neh...hiksss...

tOTiN said...

hah i pon sukaa stiap kali naik motor kat blakang mesti pegang kamera dan snap snap
kakakaka jakun

mYpRecious said...

Kujie --> erkk kak kujie komen kat sini.. mcm tak sangke pulak kan.. kat sini mmg bnyk nau pantai.. sane sini.. huisshh.. sya yg mmg lalu pntai hri2 pon tk pernah rase jemu kak.. beruah rse sbb dilhirkn sbg org trg..=)


xnx --> aku de gak usha2 pilot tu Na.. ahakks.. nanti aku usha la tuk ko sorang.. keh keh..


Totin --> keh keh.. itu le pasal.. abg yg drive kete kt sblah tgk pelik je apesal la bdk ni sakai sgt duk snap sane sini.. hak hak..

Redbloodsnow said...

tuh mmg 6 juta lori tanah wat tambak tuh babe. KOMPOM WEH!!! hahaha :P

mYpRecious said...

Redbloodsnow --> haha.. dorang tak pakai lori la zie.. tapi pakai sedut tanah dari tengah laut pastu sembur kat tempat yg dorang tambak tu.. itu yg saya tgk la.. hari2 duk lalu makin timbul daratn.. gigih betul dorang siang mlm keje tak renti..

=P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin