27 January 2010

Mandi HUJAN sebelum pergi keje.. Bukankah itu sesuatu yg menarik?

Semalam saya adelah tak pegi keje.. Encip Izhan pon same.. Dua2 mood dah suam2 kuku nak gi keje.. pfftttt..



Mane taknye.. Pagi-pagi dah mandi hujan wei.. Bukan takat mandi hujan yg renyai2 punya ni hujan yg lebat tak hengat yg kalo ko naik kete memang kabur tak nampak jalan.. Memang 'best' sesangat kan.. Dengan sejuk menggigil lagi sungguh romatik dapat memeluk encip Izhan sambil merempit dalam kebasahan itu kan kan.. 'Indah' sungguh suasana yg dapat dirasakan pada ketika itu..


Ok fine tak nak berbahasa sarcastic lagi.. Pagi semalam kite orag bersiap pergi keje macam biase lah.. Masa nak kuar umah tu tgk langit macam mendung suram2 jekk.. Tapi masa tu kat luar mmg tak hujan pon.. Elok je cerah.. So, dalam hati sempat la ni sampai opis sebelum hujan..


Merempitlah macam biase, dah name pon kete bile jaman nak siap dan boleh ambik dekat Temerloh tu pun tak tahu kan.. Tapi dalam hati still duk rase was-was.. Takpe2 tawakal je la kan.. Kalo hujan renyai2 sikit2 tu dah baise sgt kiteorang main redah aje..



Ini adelah jambatan Sultan Mahmud, korang ade ke nampak sepanjang jambatan ni mane2 pondok telifon ke pondok polis ke, pondok jual eskrem ke.. Tade kan.. Nanti nak suh MB Trg buat satulah.. kalo tak nak buat jugak ugut2 nanti tak nak pangkah BN.. huhu..


Mase tu dah nak naik Jambatan Sultan Mahmud tu, dah nampak dah langit kat belah nak gi ke bandar tu mmg gelap gile.. Dalam hati saya confirm kat bando hujan ni.. Elok je kami naik jambatan terus hujan lebat gile ya ampun mmg tade maap bagi mu..


Nak patah balik belah tak hujan nun kan lawan arus pulak, dah le kete2 banyak.. Bayangkan lah atas jambatan tu celah mane nak berteduh weii.. Mmg nan ado lah kan.. So, redah je la kami dalam kebasahan yg amat kuyup yg mmg dah boleh perah luar dan dalam okes..


Badan saya dah menggigil okes, sejuk ya ampun tak tau nak cakap.. Dah la atas jambatan tu angin mmg kuat, dengan hujan yg lebat yg amat lagi..

Gambar ni saya amek dekat blog yg ade watermark tu.. Tq la tuan blog.. Macam ginilah lebatnye hujan tu.. Nampak tak divider jalan tu.. Betul2 je lepas divider tu hujan ters lebat wei.. kesian kan kat saya.. Tau nak mandi hujan, baik tak payah mandi dah pagi tu.. ehek..


Sampai hujung jambatan tu terus cari tempat nak teduh, gilos nak pegi keje dengan basah kuyup macam gini.. Mmg kalo masuk opis tu confirm kene halau ngn bos suh balik umah salin baju.. Pastu terus tak jadik nak carik tempat nak teduh sebab terase macam dah terlambat je sebab dah mmg basah kuyup pon..


Terus je patah balik, shot balik umah sajorklah.. Mase otw patah balik tuh, hujan pon dah reda skit cuma renyai2 je. Kalaulah kami terlambat skit mesti tak kuyup macam gini..


Haishh nak wat macam mane kan.. Inilah pengalaman bersama yg mungkin susah nak lupe.. ahakss..


Sampai umah je terus tuka baju yg mmg dah lencun tu.. Kasut masing2 pun dah penuh air hujan..


Akibatnye abes le laptop laki saya pon basah lencun sekali.. Langsung tak boleh nak on sampai hari ni.. Tak taulah tu macam mane nanti.. Ok ke tak ok.. Kalo still tak boleh on juakkk,hurmm sigh.. Nak pakai duit lagi ler tu.. Dugaan lagi untuk kami..



9 comments:

sebelas said...

same ler situasi kiter...saya pun kekadang basah gak g opis.. :D

ezzati said...

alahai..siannye..hehe

Queen said...

itulah dugaan org naik mototr..tapi hubby saya kalau bg alasan hujan kat bos memang tak nak dgr..cakap hubby senagja lewat....huhu..sian dia

mYpRecious said...

Sebelas --> olo2.. susah jugkkan nek moto ni.. nak kene pasang bumbung la kat moto ni.. ehek..

ezzati --> mmg kesian ponkan.. hari dah rase mcm nak demam jew.. tpi best jugak mandi hujan nie.. ngeee..


Queen --> Siannye kat hubby awak.. tp mmg takleh nak elak lah kalau hujan kan.. tak patut lah bos hubby awak tu.. naseblah saya dpt bos yg jnis baik hati..

Dugaan nek moto macam gini lah..

zaradgreat said...

huish
dasat tuh

rempit jugak dulu2
lencun pegi kelas tuh dah biase..
huhuhuhu

Queen said...

pernah dia redah jugak ke opis..sampai opis dengan lenjun, bukak boxer, bukak baju, bukak stokin jemur segala..nasib ada baju spare dekat opis....sian dia..huhu...even kita pakai baju hujan pon...kalau dah hujan lebat..sangat bahaya kalau nak teruskan..bawak motor bukan maccam bawak kereta

~ ReD ~ said...

lama x mandi hujan...:D

mYpRecious said...

Zaradegreat --> org merempit ni kalo tak pernah ade expereince lencunmmg tak sah kan..

Queen --> naseb baik ur hubby ade tinggal baju spare.. kalu idak. uishhh takkan nk pakali pelikat pulak kan..

Red --> ehek.. jgnmandi hujan nanti kene demam tau..

~ ReD ~ said...

ala...sekali sekala cari penyakit..ngeh3..:D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin