12 January 2010

Home alone and it's black out!!

Tengah sedap2 saya bergelak ketawa tgk gelanggang raja lawak time tu jugak la ko nak black out..

Terus saya nanges tanpa arah tujuan sebab panik yg melampau, dada berdebar2 lepas tu terus peluh jantan betina semua kuar..

Lucky me sebab saya tgh pasang lappy so ade jugak la cahaya keimanan dihujung2 kegelapan tuh..

Oh, skang ni encip Izhan adelah takde kat umah okes.. Itu yg saya cuak yg melampau.. Kalo ade die ok je saya mane ade takut, rileks2 aje.. encip Izhan kuar tgk bola kat stadium and mmg tak expect la nak black out sebab sepanjang duk sini tak pernah pulak black out kat sini.. giloss betul..

Back to story mase mula2 black out tadi, terus dalam kegelapan menggagau carik handphone nak ngadu kat laki.. Nak carik handphone pon sampai terlanggar pintu..Mmg gelap pekat tahap tak nampak ape2 wei..

Terus kol nanges2 cakap black out mcm mane ni.. Boleh plak encip Izhan suh saya kuar gi beli lilin kat kedai.. Iyolah takkan die nak balik kan.. Sebab die kuar tadi pon tumpang org tadi.. So terpaksalah saya stay sendiri..

Lepas letak phone terus terpikir nak larik gi umah mak mentua lah.. Tapi pikir balik takut la pulak nak nek moto sengsorang malam2.. Nak kene lalu jalan pantai yg gelap pekat jugak tu.. Aisehh.. Terus kensel niat..


Terus teringat ade lagi kut lilin aroma terapi yg bulat kecik2 tu.. ambek lappy wat jadik lampu suluh terus ko, pastu duk suluh dlm gobok.. Naseb baik la jumpe..Bile dah pasang satu lilin barulah hilang sedikit cuak itu dan boleh berpikir dengan rasional dan terus ternampak lilin ini elok je duk atas kabinet tv wat jadik hiasan..


Eh macam tak biase pulak.. Gamba mestilah google.. Saya dah snap tau tapi entah mane pegi kabel hp neh.. Dah berpusing2 saya carik.. Terus hilang mood nak upload.. ciss sungguh.. Tapi sama macam gini gak lilin saya tau.. Tapi saya punye kaler merah dan ade reben.. huhu.. =P


Terus saya rase wth kan kenape aku tak nampak engkau tadi wahai lilin2 ku yg comel.. ciss sungguh.. Buat penat je saya selongkar gobok carik lilin kecik sedangkan lilin besa adelah ade di depan mata.. Naseb jugak la lagi saya tak stat moto gi kedai beli lilin weih.. Kalo idak wat penat je.. haha.. Saya kalo dah panik terus blank tak ingat ape.. Typical me!! keh keh..


Bile dah pasang 3 lilin besa yg wangi berbau strawbery terus bukak winamp pasang lagu kuat2.. Haha.. Then terus bukak blog dan taip entry ini.. ngeee.. At least i have a place to share kan..


Dan skang umah saya sudah cerah.. Letrik sudah ade.. yippie... Terus happy tersengeh macam kerang wangi.. huhu.. 40 minit yg sungguh mendebarkan saya rasa.. The longest 40 minutes i ever had.. Dah la tak pernah merasa duduk dalam black out sorang2 di malam hari.. Kalo sian tu mmg le tak kesah kan..


Ok, till then.. Saya lom mandi tau.. Nak tengok the biggest loser asia dulu lepas tu baru nak mandi..


P/s Tetibe kan tetengah saya mandi bersabun bersyampu black out menyerang lagi.. **fengsan T___T





4 comments:

xnx said...

ololo...cumil je ending story nih..hiksss

aku pon lau blackout kompem jerit yg lebih..takot jugak lau begelap sensowang..fuhhh..mcm2 pk kot time tu..susuk la, santau la..sundal lah..
adoyaiii...

encip izhan, mkn bola, tido bola, mandi bola...hmmmm...

mYpRecious said...

xnx--> oh aku adelah dapat madi dgn selamat tanpa ade balck out menyerang lagiks.. =P

Aku siap pk nenek kebauan lg..ahaks.. ni pengaruh tv la kuat sgt dlm kepale otak aku ni.. Nak pegi dapor mmg idak le kan.. ahaks.. aku fokus je kt laptop sb takut nak pandang tmpt len.. mane tau duk nampk mende lain..tak sanggup oh..

Dinner mlm ni aku ingt nak masak kari bola na.. mmg lazat kalo mkn dg n nasi panas2.. keh keh..

SetJiweLuke said...

okey la tu kaki bola dari kaki pompuan.

mYpRecious said...

Setjiweluke--> iye lah tu yayam oii.. Ok lah kaki bola dr kaki pompuan.. mcm dop logik lasum je kate kaki pompuan.. keh keh.. =P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin