10 January 2010

Hari minggu itu hari untuk bermalasan...



Hello.. Happy Sunday guys.. Pagi ni mood saya down tibe2..Down lepas bace entri kat satu blog tuh.. Rase nak nanges pon ade gak.. uhuk uhuk.. =((

Terasa diri seperti sungguh LOSER sekali... =((

Ni pon lom bekpes lagik.. Perut lapa tapi selera dah ke laut.. haishhh.. 2 hari cuti di hari minggu saya hanya buat aktiviti di rumah.. Cleaning house in progress, tgk tv, masak2 dan layan jugak tenet adelah 2,3 jam.. bosan kan.. Bile kete mau siap ni.. Dah gian nak kuar jalan2.. Terase hidup seperti katak bawah tempurung.. Life hanya pegi keje dan balik keje.. pffttt..


Semalam ade la kuar sekejap.. Tu pon pegi pasar je wei.. Sebab stok barang nak masak2 seme licin lincau.. Kol 11 lebey gitu gi pasar, lewat giler.. haha.. encip Izhan dah stok membebel cakap org tak pegi pasar lewat2.. Kol 11 lewat ke? Ok pe, bukannnye pasar tu nak tutup ke ape kan.. So, banyak jugak barang2 basah yg di beli campor ngan sayur mayur seme.. Penuh jugak la raga moto tunggangan kami.. ehek.. Itu pon ade jugak yg saya kene jimbit dekat tangan..


Sampai umah je dah dekat pukul 1.. Lepas rehat sekejap dan makan cream puff yg sungguh lazat.. Menyesal pulak beli RM2 je.. Sebab terlampau sedap rase nak makan sebanyak 10 bijik cream puff.. Haha.. Giler tamak..
Lepas je makan, adelah masok dapor bersilat secare pung pang pung pang..


Sebab adelah beli ikan, terpakse siang ikan. I hate 'siang ikan' a lot!!! Memang rase menyampah giler wei bile kene siang ikan.. Dan saya mmg fail okes.. Dulu mase zaman anak dara ade jugak la che mok ajar cara2 nak siang ikan.. Ahakkss.. Dan berkat che mok ajor tu, dah kire pandai jugak la..
Walau kadang2 mmg dah tade rupe ikan dah.. Sebab sebahagian isi dekat kepale tu tersiat sekali mase saya nak tarik insang ngan perut ikan.. keh keh.. Hampeh betul tau..

Sambil siang ikan sambil mulut saya merungut2.. Sebab ikan tu kan hanyir so tak soke sangat la bau die tu.. Dan kadang2 jugak rase geli dengan perut ikan tuh..
Itu pasal la, saya sangat jarang wei membeli ikan untuk di masak.. huhu.. Asek2 ayam, rupe pon dah macam ayam.. haha.. Tapi skang dah bolehla, expert tu idak le.. Org kate practice makes perfect, so kene salu beli ikan lah baru boleh terror.. Gitu lah kan..


Lauk tgh hari semalam saya masak simple2 jew.. Masak lemak pucuk paku+udang, ikan goreng, ikan kering dengan sambal tempoyak.. Encip Izhan makan adelah bertambah okes.. Kene la tu masak lemak2 gitu ngan selere dia.. Makin bergumbira segala lelemak dapat geng2 baru.. Keh keh.. =P



Lepas dah kekenyangan, saya sambung tgk tv.. Encip Izhan plak sambung men gitar.. Siap men lagu Greenday lagi, "Don't wannabe an American Idiot".. Felik pulak saya.. Sebab jarang pulak saya dengar dia main lagu tu.. Tapi syok jugak sesekali kan.. Ahakkss.. Pastu duk suh saya dengar, pastu duk eksen kat saya kunun die men gitar adelah best.. Haha comel la laki aiii ni.. =P


Suke tau riak dan takabur kalo depan saya.. Cube kalo depan kengkawan die mane ade mcm tu.. ahakss.. low profile je maa.. keh keh.. Tapi biase la encip Izhan saya mmg macam tu, dan tu jugak salah satu cara die nak gurau2 ngade ngan saya..

Malam tadi encip Izhan gi tgk bola kat stadium. First game Terengganu vs Kelantan.. Harap2 kerusi kat stadium Sultan Ismail tadelah yg terbakar.. keh keh.. =P


Bile encip Izhan balik, dia bgi tau kerusi tak terbakar sebab game itu adelah seri.. Pastu encip Izhan bagi tau kat saya lagi stadium adelah penuh ngan 'red warriors' sesaje.. haha.. Hebat betul dorang, saya kagum selama 18 saat.. =))


Itu adelah aktiviti bosan saya di hari minggu.. Maaf lah kalo bosan bace.. ehek.. =))



p/s entri adelah dikarang pada pukul 9 am, tapi asek stop2 je.. Pukul 2.45 pm abru siap.. huhu.. aii bizi tau..



4 comments:

A for A'ishah said...

lo..apsal xsuruh je org yg jual ikan tu siang kan...???

mYpRecious said...

errr saya beli ikan selayang je kut.. takkan nak suh pak cik tu siang.. ade jugak pak cik tu bagi kaki nanti.. keh keh.. tapi kalo beli ikan besa2 mmg confirm suh pakcik iakn yg siangkan.. sbb tak reti oh nak siang iakn besa.. takut ikan hancur tak rupe ikan je nanti.. keh keh..

FastRi said...

worang kata la... bukan saya kata... worang kata kalau nak masak kena mood baik, tak boleh merungut membebel. baru masakan sodap. lebih berkat sebenarnya. worang kata...

izham memam hebat.

mYpRecious said...

Fastri--> errr.. Betul apa worang kata tuh.. kalo terlebey merungut kn tak ikhlas pulak masakan tuh.. hilang ka ba ra ka alif ta nun..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin