31 December 2009

My 2009 ups & downs..I welcomed you 2010!!



Just a few minutes we will say so long 2009.. The year of 2009 thought me to be a very strong person.. so challenging that i almost give up with myself.. But i knew whatever had happen to me must come in a reason.. That's what we call ada hikmah disebaliknya kan.. So, life must go on.. i just keep moving with my life.. with no turning back.. tapi kadang susah jugak nak lupekan ape yg pahit dalam hidup kite even kite dah cakap2 kat org yg kite dah lupekan semua tu..ape yg keluar di mulut hanya nak sedapkan hati yg kadang2 tu terasa sebak


Oh, just another 2 minutes.. Hurmm, countdown dulu lah.. huhu.. oh 1 more minute.... 3,2,1.. Happy New Year 2010 every body!!!!!! Hope you'll have a prosperous and wonderful year.. Apa azam baru? standard la kan, asal new year je mesti nak tanya azam baru.. hehe.. cliche betul kan? keh keh...


Ok, skang nak cite2 pasal tahun lepas, 2009 dulu.. So i just make it in a nutshell lah. Kalo nak tulis satu2 saya rasa sampai besok pagi pun tak abes kut.. huhu..


Banyak betul dugaan dan cabaran yg saya dah lalui tahun lepas.. Hurm, biasalah kan dalam hidup ni kenalah ada ups and downs kan baru la seronok barulah mencabar gitu.. Bagi saya semua tu, Insyallah akan buat saya jadi lebih tabah untuk lalui tahun 2010.. Cos i don't know what else will be coming in my future kan.. Kita hanya merancang yg baik2 sahaja, sape nak rancang the bad things happen to themselves kan.. Tapi yg menentukan tu hanya Allah sahaja.. So here the list of goods & bad things ever happen to me in 2009 :


Ups--->

  1. Masa awal tahun encip Izhan dapat bertukar dari Besut ke Kuala Terengganu. And it means we will be living together like a normal husband and wife. No more weekend-partner! Selepas setahun saya bersabar, menunggu dan berangan-angan, akhirnya..=)
  2. Move in into our own house. Ala rumah sewa je dulu.. Tapi takpe lah, nanti dah kayo banyak duit kite beli umah sendiri pulak.. huhu.. Insyaallah..
  3. After a month living together, i got pregnant. Oh, macam itu rupenye rasa mengandung, baru saya tahu.. Rase yg sungguh pelik sesangat.. Seme bercampor aduk macam-macam.. =)
  4. Saya banyak belajar masak tau taun ni.. Masak ni kene rajin buat selalu, kene jugak guna logik..ehehe.. Tapi skill masih kene asah banyak lagi lah.. ehehe.. Nak kene belajar masak kuih2 pulak la.. =)
  5. Dan banyak lagi kut... Kire antara yg saya list ni antara yg saya rase paling best la jadik kat saya.. yg lain bukan tak best tapi ala mcm biase2 je kut.. ehehe.. Sebab seme yg saya list tu seme azam saya dan saya memang nak sangat jadi taun tu. eheh.. So, lets move on to bad things pulak.. hmmm.
Downs--->

  1. I got miscarriage.. Lagi seminggu je nak masuk 12 weeks.. Sampai skang masih lagi terasa sedih.. Kalaulah kan, saya tak keguguran mesti dah deliver dah.. Duk taip entry pun sambil ngendong baby.. beshhnye... Nak buat macam mane kan, dah tertakdir macam itu untuk saya.. Mungkin bile saya pregnant lagi saya takdelah terasa sangat teringat2 pasal mende ni.. eheh.. Insyaallah mungkin rezeki saya tahun ini..
  2. Macam pelik sikit sebab 2009 macam tahun banyak sakit untuk both of us(encip Izhan dan saya).. Bukanlah sakit yg berat2 gitu, tapi ala yg ringan2 tu lah.. Demam, batuk, selsema, cirit birit, sakit gigi.. Saya takdelah kira pulak bape kali saya demam tahun lepas, tapi banyak kali jugak la.. Encip Izhan pun same jugak.. Demam yg stok meracau2 tu adelah 3 kali jugak kut.. yg biase2 tu mmg tak tau la bape kali.. Tahun ni kene makan vitamin banyak2 kasi antibodi kuat sikit.. ehehe.. malam ni pun encip Izhan demam jugak..
  3. Both of us dapat merasa masuk spital.. ehehe.. Saya duk spital 4 hari, encip Izhan pulak 3 hari.. Oh, saya masuk ward sebab nak wat d&c(cuci rahim) keguguran. Sumpah tak nak dah.. Gerun gile bile ingat2 balik..kene seluk sesuke hati je, i hate it!. Encip Izhan lak masuk sepital sebab saspek taun+demam panas melampau. Nasib bukan taun..
  4. Rumah kene masuk perompak.. Gitar Gibson Les Paul encip Izhan kene rembat. Gitar tu baru je saya terima sebagai 'madu', hurmm tade rezeki nak buat macam mane kan.. Pastu adelah lagi barang2 len yg hilang ps2, handphone, cincin etc. total lost almost 7k jugak woi...
  5. A weeks after rumah kena pecah masuk tu, kiteorang pulak accident dekat Genting Sempah, Karak Highway.. Otw nak pegi KL, sebab encip Izhan ada exam dekat Putrajaya. Syukur lah, sebab panjang lagi umur kami.. keluar dari kete witout a single scratch.. Tapi tgk kete alamak hai.. *nanges!! T__T Keadaan kete agak teruk.. Sampai skang kete still lagi kat bengkel tak siap2 dow.. Merempitlah kiteorang hari2 pegi keje.. eheh..
Hurm, ade lagi kut.. Tapi itulah yg paling susah nak lupe.. So, saya berharap tahun 2010 ni akan menjadi tahun yg lebih baik. Dan saya nak jadi seorang 'orang' yg lebih baik.. eheh..


Happy new year everybody.. I welcomed yo 2010!!


29 December 2009

Gadis2 kesayanganku...

Last friday saya adelah berjumpa dengan Yen, Muazah & Sarah..Mereka2 ini adelah org2 yg penting dalam hidup saya.. eceyyyyy.. Ayat terbaekk oh.. huhu..

A few months jugak since my last time jumpe dorang.. So, dah plan2 saya suh je dorang datang kat Pantai Teluk Ketapang neh.. Bley makan sotong celup tepung.. Dekat pun dekat ngan umah saya kan.. Sonang koje saya, tak yah pi jauh2.. keh keh...


Alang-alang tu saya siap suh amek saya kat umah lagiks.. haii, gediks betul pompaun neh.. Nak bermanja-manjaan pulak suh amek kat umah.. macam tade laki jek nak tulung antar, padahal sejengkal je..


Ala, bukan ape kan saya saje je tuh.. Kan karang senang dorang nak datang umah saya.. Tak payah dah saya nak lukis2 peta seme.. itule motip utama.. huhu.. Sian oh Kak Iqah(akak yen kene jadik drebar tak bertauliah weols, ngeh ngeh)


Before kuar tu, harus okey mintak izin ngan laki.. Salam2 cium tangan dulu, huhu.. Pastu yg comel nye encip Izhan tanye ni nak balik pukul berape ni? Oh comelnye.. Selalu itu le skrip yg saya bagi kata encip Izhan kalo dia nak kuar.. Ini laki saya plak duk tanye saya..Alahaiii.. eheh..


Weols just lepaq2, gosip2, pastu makan2.. Nak jalan2 kat pantai pun tak sempat.. Sebab tgk2 jam dah dekat pukul 7.00pm.. huhu.. Tak elok la kan anak2 dara balik maghrib2 neh..


So, lepas hantar saya balik terus dorang balik tak singgah2 umah dah.. Mungkin len kali niat nak ajak dorang seme datang umah saya makan2.. Insyallah kan..


Eh, dah habes la tengok gamba lah pulak.. Saya kadan buat penutup macam hampeh je kan..tibe2 je dah habes.. keh keh.. Pardon me k!!



Bersama Sarah yg makin slim.. Jeles oh tgk Sarah dah kurus.. Terase diri seperti loser dan pompuan gemok 'comel' yg tak reti2 nak diet.. Takpe2, azam baru tahun depan k, masuk je 1 Jan 2010 terus saya diet tak makan2.. ngeh ngeh.. Err tapi serius la azam baru tahun depan nak turn kan berat sebanyak 10kg.. haha... banyaknye 10kg tu, takpe the biggest loser boleh, saya pun mesti boleh kan.. =P

Paling kiri Sarah, yours truly, Ajah dan Yen.. Oh kawan2 ku kenapekah korang seme adelah slim river sungguh.. ajah amek la lelemak aku sikit.. Aku kasi free sajork.. emo.. pftt

Yg tudung hitam tu lah Kak Iqah, akak Yen.. Sian kat die kene layan peel senget weols nie.. hahaha.. Takpe Kak Iqah kan sprting moting gitukan.. Nampak pinggan weols dah licin tinggal kerapoh2 jew baru le ingat nak amek gambo.. Perut itu harus didulukan.. hak hak.. patutla ko gemok kan pompuan

Me with pretty Ajah.. Minah ni memang kurus cekeding mcm gini jek dari zaman sekoah sampai le skang.. Mg makang bace bismillah dop ning? huhu

Pose dari Ajah dan Sarah.. Sian mung Yen, napok sipi2 jew.. bhahahahaha.. =P


28 December 2009

Lepak2 dengan Kak Nor, Adik dan anak2 buah..

Hari Sabtu lepas encip Izhan ade function ape ke bende ntah kat stadium negeri.. Ade tournament futsal dengan penyampaian anugerah untuk player Terengganu.. Laki saya ni kan duk aktif dalam website Kelab Peminat Bola Sepak Terengganu (www.ganusoccer.net).. siap tolong pomot sekali pulak tuh, mane nak carik bini baik hati cenggini..keh keh Tu yang membizi sampai tade mase nak layan saya.. Terasa kurang kasih sayang oh.. huhu.. Poyo la ko pompuan, itu pun nak kuarang kasih sayang..

Di sebabkan petang tu kol 3 encip Izhan dah kene kuar gi stadium tu, so kene lah duk umah sengsorang.. Padahal encip Izhan ajak je saya pegi sekali tapi, kalo setakat nak tengok2 org main futsal ni mesti tak besh dan sungguh bosan.. Baik le saya tak yah pegi, dari kat sane nanti saya pulak yg mati biawak kutu..


So, dalam kol 1 gitu saya text Kak Nor ajak datang umah, pastu nanti boleh la gi Pantai Teluk Ketapang.. Umah saya kan memang dekat ngan pantai.. Pastu bole le gi mkaan sotong celup tepung.. Ingatkan nak suh Kak Nor ajak che mok ngan abah sekali tapi dorang ade keje lain pulak.. Che mok ade jemputan baca yasin aboh plak bz repair kete org tak siap2 lagi..


So yg datang just Kak Nor, adik lelaki saya dan anak2 buah saya yg 3 org tuh la.. Rindu kat Amjad ulat beluncas gemok sorang neh.. Tak sabar nak gegets pipi gembol Amjad.. Huhu.. =P


Petang tu encip Izhan kuar dalam kol 3 camtu.. Kak Nor plak sampai umah dalam kol 4 camtu.. Lepas tu kiteorg terus je gerak gi Pantai Teluk Ketapang.. Sampai2 je terus tuju gerai jual sotong celup etc.. Saya just ajak dorang pi makan dekat tempat yg saya biasa pegi ngan encip Izhan. Tak ramai sangat pun org sebab awal lagi kut..


Just oder sotong celup tepung, ikan celup tepung ngan kopok lekor sajork.. Nak makan pun kene telan laju2 pasal anak2 buah saya dah duk merengek ajak pegi playground kat situ.. hoissh, nasib tak tercekik Che De ni oiii... Dahle saya tengah kelaparan jugak, pasal belum lunch kan..


Dah abes makan, terus je gi playground sambil layan anak2 bauah saya yg nakal ni duk berlari sane sini.. Penat ohh nak kejar sorang2, dah le lari macam lipas kudung.. Tapi seronok.. sebab rase macam dah lame sangat tak main2 ngan dorang.. Abang Danish ngan Afham tu ok la lagi ngan saya.... Tapi si gebus Amjad tu tak nak sangat ngan saya... Sedeh oh Che De sebab Amjad tak moh ngan Che De..


Asal saya dukung je mula la dia buat muke pelik, pastu cebik pastu terus teriakk ko.. Sebelum die melarat terpakse la saya kasi kat mummy dia.. Mengada betul ko Amjad.. Che De sekeh kan baru tau.. huhu..

Lepak2 sekejap je.. Dalam Kol 5.45pm camtu terus balik umah saya.. Dorang duduk2 sekejap, lepas tu dalam kol 6.30 pm terus gerak balik Losong.. Itu pun si Afham tu nangis2 tak nak balik nak duk ngan saya katenye..

So lets the pictures do the talks.... =)


Ni snapp sendiri itu pasal yg senget.. huhu.. Adik saya masuk sipi2 je, pasal kakaknye yg gemok comel dah conquer space.. hahaha..





Ini adelah satu2nye adik lelaki saya.. Umur dia adelah 22 tahun dan sampai dah besa panjang gini saya tetap panggil dia 'adik'.. olololo.. anak2 sedare panggil achik sajork..


Saya eksaited nak amek gambo ngn Amjad ulat beluncas gemok cute.. Tapi tgk le muke pelik yg di pose nye.. Che De pangg kan nak?? huhu.. Tapi sebab die comel sgt terus tak jadiks.. keh keh..

Cett Amjad pilih kasih betulkan ini budak.. Time Achik dukung terus ko posing senyum comel meleret sampai gembol pipi.. Sungguh dunia ini kejam.. haha.. tetibe je.. See korang boleh tgk beza rupe si Amjad bile dengan saya dan dengan Achiknye.. Che De tak puas hati la cam gini.. grrr..


Ya ampun ni anak sape yg tak sedo diri dah besar gajah ade hati nak main buaian neh.. keh keh.. Buai tu sikit lagi nak putus lepas saya naik.. hahaha...

Ini pulak 2 org budak yg tak reti penat berlari sane berlari sini.. Saya jugak yg penat mengejar..



Ini tencik Afham yg tiut miut.. Rase nak geget2 jugak.. Budak ini masih lagi dgn pangai disasternye.. Tapi, asek la kene buli ngan abgnye..



Dah 4 tahun rupenye..

Hi guys..

Huhu.. Lame oh tak apdate.. Cuti panjang katenye.. Eleh macamle saya cutikan... korang kat pantai barat tu iyela cuti hari Jumaat.. Gi jalan sane sini kan.. Say a jugak yag tak gi memane.. Tapi weekend lepas terisi jugakle masa2 saya dari hanya duk di rumah sahaja.. Ade jugak le kuar2 walau sejengkal je dari umah.. huhu.. Oh tu saya cite next entry ye..


Hari ni adelah 28 Disember 2009, dan hari ni dah genap 4 tahun saya dan encip Izhan bersama gitu.. Kire ni la tarikh kiteorang declare as a couple.. Macam tak caye rupenye 4 tahun sudah berlalu.. How time flies kan?


Ini hari mau imbau kenangan lame yg terselit dikotak hati.. Cewahhh ayat tak nak kalah ko.. hahahaha.. Ok macam gini tau, saya ngan encip Izhan nie declare jarak jauh tau. Bukan le macam korang seme kan, ajak pegi dinner ke taman bunga ke taman laut ke.. keh keh.. Very the pelik punye declare.. Ade ke declare dalam bas.. Ko ado? huhu..


Mase tu saya ingat lagi, hari tuh last day saya kat Terengganu. Malam tu saya dah kene balik Melaka dah.. Saya kan blaja kat Uitm Alor Gajah kan.. Tapi berat oh hati saya nak tinggalkan kampung halaman terchenta.. sebab mase tu saya adelah berkawan rapat dengan encip Izhan ape daa punye pompuan bukan berat nak tinggalkan mak ayah, huhu tapi kire termasuk sekali la tu, keh keh.. Standard la kan bile dah cuti semester panjang mesti berat vontot rase nak balik kampus..lalala Kiteorg berkongsi cerita pengalaman, pastu ade gadoh2 sket.. Pastu mule la ade feeling2 suke, lepas tu sayang lepas tu terus rase nak buat bf.. hahaha..


Tapi saya takut jugak ngan perasaan saya mase tuh.. Sebab encip Izhan macam men tarik tali oh ngan saya.. Gediks tau.. Time saya berkias fansuri ngan dia, dia boley buat2 tak paham lak.. pastu time dia duk ayat baik punye saya pulak yg buat2 innocent.. keh keh keh.. Comel je saya rase macam tu..


Rase macam nak lah balik ke masa tu.. Sebab saya rasa setiap hari tu macam penuh debaran okes.. Setiap hari tertunggu2 bile mamat ni nak mengaku dia suke kat aku neh.. Poyo betul.. keh keh.. Akhirnya, pada 28/12/2005 encip Izhan adelah confess yg dia sudah suke sama saya dan dah mula rasa sayangkan saya.. Dan akhirnya dia tanya kat saya if saya ade perasaan yg sama. Dan dia tanya lagi sudi ke saya untuk jadi his other half.. And of course i say yes.. huhu.. Mase tu kiteorg ber'text' ok.. Lepas tu baru lah kiteorg bercakap thru phone..


Dan Alhamdulillah setahun selepas itu kami bertunang, setahun selepas bertunang kami bernikah dan akhirnya jodoh kami masih panjang hingga ke hari ini dan Insyallah untuk hari2 akan datang juga.. Love you to bits yayam.. My other half, love, life and everything.. =)




23 December 2009

Merempit hari2 menyebabkab sakit belakang dan juge krem vontot.. ngeee

Cool giler lembu ni nek motor.. keh keh.. tergelak gile saya tengok gamba neh.. =P


Semenjak kete encip Izhan masuk bengkel neh(ala kes accident tu la), susah jugakle kami berdua ni nak meronggeng kuar sesoke hati.. Kalo nak kuar malam2 pon pikir 2,3 kali.. Yg pastinye mmg idak le kuar memalam nak merempit nek moto kan..

Pastu nak beli2 barang banyak2 pun susah jugak.. Pasal raga moto tu kan kecik jew kan.. Dulu2 kan, before balik keje saya salu la beli sayur2 ke ayam2 ke ikan ke2 dekat hypermart kat opis saya neh.. Skang ni nak beli2 pun pk 8 kali.. Kan beli banyak2 celah mane nak buh.. Takkan saya nak jinjit sepanjang nak sampai umah tu.. Rumah kalo doket 5 minit takpe gak.. Ni lebey kurang setengah jam jugak tuh. Mane saya nak pegang henbeg lagi kan..

Ape pasal tak letak dalam raga moto tu je kan? Pasalnye dalam tu dah penuh selambak beg lappy encip Izhan.. Nak nyelit2 brg len pun tak muat..

mase 1st day nak merempit gi keje ngan encip Izhan saya cuak gak weii.. Sebab lame giler kut tak nek moto neh.. Pastu dalam pale macam2 duk pk, kang tayar pancit kan cam ne aku kan berat berkilo2.. keh keh.. Encip Izhan lagi berat dari saya.. huhu.. Mampu ke moto tu nak bawak kami berdua ni, kan die semput tgh jalan kan cam no tuh.. keh keh..

Lagi satu yg saya paling cuak adelah peragut.. Banyak kut kat suratkhabar kes yg kene ragut henbeg kat atas moto.. Siap ade yg meninggal lagi.. Itu yg paling scary kut saya rase.. Kes ragut kat Kuala Terengganu ni boleh tahan jugak banyaknye.. We never know wut will happen kan..

Itu pasal baik punye saya kepit henbeg duk tgh2 between saya ngan encip Izhan kat atas moto tuh.. Siap cover dgn sweater lagi.. hikss.. Langkah berjaga2 tu harus ade kan..

Ni lagi satu nak cite mase 1st day nek moto gi keje.. mak aihh rase macam dah kematu kejung vontot lenguh weii.. Sampai2 je kat opis je terus kebas2 tak rase ade vontot.. Haha.. Gile punyer lenguh.. 2,3 hari tu pulak sakit belakang pasal duk kejung statik tak leh sandar kan.. encip Izhan pun same wei.. Bape hari laki saya tu duk sakit belakang.. seminggu jugak tuh..

Tapi bile dah masuk minggu kedua badan macam dah terbiasa, kire dah imnue la gitu.. Takat kebas2 tak rase vontot tu dah rase biase je.. Huhu.. Org kate alah bisa tegal biasa, gitu kan.. dah verangan Karam singh walia feeling2 bagi peribahasa melayu pulak.. keh keh.. =P

Tapi ade jugak bestnye nek moto ni.. Lagi2 time balik keje kan.. Time2 kete tgh banyak2 beratur jem kreng kong keng tuh kite yg nek moto ni slumber je boleh cilok2.. Haha.. rase macam nak wat kembang kempis muka berlagak kat driver2 dalam kete yg stuck dalam jem tuh.. haha.. Sorgaaaa wei tak yah nak stuck kat dalam jem lagi, takyah nak gerak slow mcm siput.. Siput tu kalo berlari lagi laju kut saya rase.. keh keh..

Itu pasal la skang hari2 kol 6 je dah sampai umah.. huhu.. Itu le yg paling best!! Boleh masak laju2, makan laju2 dan boleh rehat banyak2.. ngeee.. =P

P/s Kereta encip Izhan tak tau la bile jaman boleh siap..



Nasi Lemak punye pasal..



Morning.. Nak jugak.. Padahal dah dekat pukul 11 pon.. keh keh..

Pagi tadi saya adelah bekpes nasi lemak.. Letak status kat Fesbuk kunun nak makan roti telur.. Sekali saya adelah malas nak jalan ke kedai depan tu untuk tapau roti telur so ends up pegi kedai yg paling dekat dengan ofis dan beli nasi lemak.. huhu

Lepas je habis mencekik, saya dah rase lalok and drowsy semacam je.. Ngantuks gilak neh.. Itu pasal kadang malas nak makan nasi lemak time opis hour neh.. For sure saya jadi lalok.. Macam dah nak tersengguk2 kat depan pc neh..

Hari ni dah le keje melambak jugak.. haishhh.. Kan dah malas nak buat.. huk huk. =P



22 December 2009

Dah jadi idola lah pulak skang..keh keh.. Comel pulak aku rase!!

Hik hik..
Jgn memain laki saya encip Izhan tuh dah ade org wat idola skang.. Comel pulak saya rase.. Keh keh.. I can't stop smiling after read this.. God father jugak laki aku neh.. keh keh..


Copy dari blog Bintang Hitam : http://kerk-bintanghitam.blogspot.com/2009/12/my-idol.html

minggu lepas pergi gig Ep launching band The Yakkub dan Archemedes. Malas nak cite panjang2 sebab dah cite dah kat entri yang lepas. Tapi kali ni nak cite pasal band Sleepy Jeremy. Kalu korang nak taw, Izhan, gitaris Sleepy Jeremy adalah salah satu idol aku. Nak kongsi r sket tentang idol aku. Idol aku untuk area muzik tanah Malaysia adalah Loque (Butterfingers), Tarmimi (Pushpapura) dan Izhan (Sleepy Jeremy).

Aku bukan ape, semasa tengah syok layan Sleepy Jeremy beraksi mase gig tu, aku terpikir sesuatu yang aku tak pernah terfikir sebelom ni. Baru aku sedar, kesemua idol2 aku ni memiliki jenis gitar yang same. Iaitu, Strat Squire. Adakah perlu aku tukar gitar aku? Dulu aku beli Falcon (bentuk Les Paul) tu sebab Loque pakai Gibson Les Paul. Kira nak tiru sound Butterfingers r. Tapi aku sekarang mmang berminat dengan sound yang dikuarkan oleh gitar Strat Squire tu. Kotor. Comot. Haaaa, dan kesemua idol2 aku ni pom maen gitar, mesti ade efek banyak2. Nak list satu2 aku x ingt efek mane dorang pakai. yang aku ingt, Loque pakai DS1 ngan Wah2. Tarmimi ngan Izhan pakai Big Fuzz, Delay. Yang laen aku x ingt.


Teringat balik mase gig tu. Tu kali ketiga aku tengok Sleepy Jeremy maen live. 1st kt 60's Studio, 2nd kt Cherating dan 3rd kt gig ni. Muzik dorang memang best walaupun lagu banyak pasal cinta. Dulu ade nizang, buleh r sing along, tapi mase gig tu, hanya Rahimi je yang terkumat kamit menyanyi lagu Sleepy Jeremy. Nak join ngan die, die sibuk amek gambar. Layan sudah. Ada kejutan dari Sleepy Jeremy, dorang cover lagu MUH. Mujur la lagu dorang cover tu, aku tahu. Buleh sing along. Mungkin lagu tu untuk menarik perhatian crowd kot. Huhuhuh. Lagu baru pom dorang ada main. Bile nak wat kuar lagu baru? Band ni dah lame, tapi pergerakkan dia agak slow. Rugi r sebab mmang best muzik dorang. Harap2 Sleepy Jeremy terus maju.

p/s: dulu pernah lagu dorang masuk tv. x salah cite tu pasal seorang manusia yang buleh bercakap ngan kucing. Aku x ingt name ape cite tu.
-Jawapan: Drama tu tajuknyeRadio Gaga lah.. Korang pernah tgk ke?=P




Encip Izhan yg sentiasa di hati saya.. huhu


The SleepyJeremy

P/s Harap suatu hari nanti encip Izhan jugak akan dijadikan idola untuk bakal anak-anak kami.. Insyaallah.. Itu harapan saya.. =))

21 December 2009

Lepas ni dah tak payah nak makan sizzling mee kat kedai!!

Thanks pak cik google for the pic

Bini dah pandai masak sizzling mee atenye.. Lepas ni tak payah dah nak makan kat kedai.. keh keh.. Huishhh.. Ayat berlagak ke main.. Padahal baru je sekali masak.. amboi amboi...

Petang semalam ntah macam mane rajin plak rase nak masak sizzling mee untuk dinner.. Wal hal gilos mane pernah masak sebelum ni.. Duk jeling Kak Nor masak kat dapor pernah le.. Tu pon main jeling2 seblah mata je.. Nolongnye idak.. keh keh.. Tapi bab makan laju je.. Dah siap masak laju je cedukkan dalam pinggan.. keh keh..

Petang tu before encip izhan datang jeput saya pi nyinggah kat hypermart kat opis saya neh.. Beli barang2 tuk masak sizzling mee tu.. Saya just beli cendawan shitake, carot, yee mee dgn serbuk lada hitam je.. Bahan2 len seme dah ade kat umah..

Punye eksaited nak masak neh, balik beli barang terus je tipon Kak Nor nak tanye resepi.. Hari tu dah ade Kak Nor gitau tapi mcm dah ingat2 lupe.. Kire mcm nak check balik la betul ke idak resepinye..

Masak kuah sizzling mee ni simple gile la bagi saya.. Kire kalo agak2 malas nak masak lauk banyak2 masak aje sizzling mee neh.. Sonang cite.. sodap2 pon sodap..

Tapi ciss sungguh 44 kali saya duk tipon Kak Nor plak tak angakat.. Cett.. Sampai umah gigih tipon lagi.. Haaa baru le reti nak angkat.. Kak Nor pun pung pang pung pang duk kabo respei kat saya.. keh keh.. Saya pun oh oh, ok ok.. oh macam tu.. ok senang je..... haha

Lepas tu ape lagi berdesup masuk dapor.. Bersilat kung kang kung kang.. Pastu tetibe fulak encip izhan, duk laung kat hall masak cepat sikit ye.. Sebab nanti nak kuar tengok bola lagi kat stadium.. Cett.. Tak abes2 lagi ke bola.. Dari hari Jumaat le laki saya tu duk ulang2 gi stadium hari2..

Saya pon ape lagi kelam kabut jugak la.. Sudahnye saya renihkan kuah sizzling tu tak bape nak lame.. Sudahnye ade yg tak bape empuk la cendawan tuh.. pasal saya beli cendawan shitake yg kering.. Bile die kering mesti kene rendam dulu kan kasi die kembang.. Kalo idak die keras weii.. Dah keras macam mane nak makan tuh..

Bab rase dah boleh tahan dah.. Sodap!!(sendiri masak sendiri ckp sedap mmg nak kene lempang neh) Tapi sepatutnye saya wat kuah lebih sket.. Sebab macam tk cukup kuah aje yee me saya tuh.. tak bape nak banjir weih..

Pastu malam tadi saya pulak baik hati bagi kat jiran sebelah sepinggan.. Kes nak pulangkan pinggan die aje sebenarnye.. Dah berkurun pinggan dia kat umah saya.. Dari lepas raya lagi kut.. haha.. eh bukan raya haji ye raya aidilfitri okes.. Haha.. Malang betul dapat jiran macam saya neh.. keh keh..

Sebab saya dah kebuluran ngan encip Izhan.. Terus ceduk2 masuk pinggan terus ngapp aje.. Dah tinggal separuh baru teringat nak amek gambo tuk buh lam blog.. Alang2 dah tinggal separuh tu, saya santak je la sampai licin.. haha.. so, nan ado la gambonye.. Next time la kalo saya masak saya buh gambonye..


So, next time kalo masak saya dah reti nak anggar2 ape yg kene lebih dan ape yg kene kurang.. Ala biase la kan 1st trial mmg ade je yg tak kene.. Yg pasti nak buat kuah banyakkkkkk.. Sebab nanti boleh hirup2.. Dan kene denga cakap Kak Nor, halia tu tumbuk kasi lumat.. keh keh.. Jgn duk ketuk2 jew.. =P

Ni saya share resepi sizzling mee Kak Nor.. Sonang sesangat wei nak buatnye..

Resepi Sizzling Mee

  • 2-3 mee sanggul / yee mee
  • 5 ulas bawang putih- Ditumbuk lumat
  • 5 biji cendawan shitake ( cendawan kering)- rendam sehingga agak lembut dan potong 4
  • 1 keping dada ayam- potong mengikut citarasa( Nak tambah udang/sotong pun sedap jugak)
  • Sawi/carrot
  • 3 biji cili kering- potong 2
  • 2 sudu besar sos tiram
  • 3 sudu besar kicap cair
  • 1 sudu besar kicap pekat
  • 1/2 in halia- Tumbuk lumat
  • Serbuk lada hitam
  • 1 kiub ayam (Nak Pakai stok ayam pun boleh)
  • 1 sudu besar Tepung jagung- dibancuh dgn sedikit air
  • sedikit minyak utk menumis

Cara-cara

  1. Tumis bawang putih, cili kering dan halia sehingga naik baunya.
  2. Masukkan ayam yg telah potong sehingga agak empuk.
  3. Masukkan air - Anggaran sendiri la kalo nak kuah banyak buh banyak sikit.
  4. Masukkan pula sos tiram, kicap cair dan kicap pekat. Masukkan pula serbuk lada hitam. Biarkan mendidih.
  5. Masukkan cendawan serta sayur2 lain- tunggu 2-3 min.
  6. Masukkan campuran tepung jagung dan kacau.
  7. Sementara tu rebus yee mee berasingan. Rebus sekejap je tau, lepas tu angkat dan toskan. Bile nak makan tuangkan aje kuah kat tas yee mee tuh.. Kalo nak tambah telur lagi sedap wei..

Selamat mencuba ye.. =)






20 December 2009

Ramainye org nak kawen skang neh =P

Salam hari Ahad seme.. Tau le korang seme yg kat pantai Barat tu tengah ber'weekend' kan.. Tapi hari ni saya okes.. Pagi ni macam biase jugak.. Pagi yg buhsan sampai opis kol 8.30am.. Hari ni dah tau mmg kene duk sorang2 je kat opis pasal seme org tade..

Bos saya encip Azhar dah balik KL kut hari Jumaat tu, pasal kan dia punye akad nikah minggu ni jugak.. Haishh nak kawen dah bos saya.. Tak boley la nak kutuk2 dia macam selalu nanti kene lesing ngan bini dia.. keh keh.. =P (Slumber engkau je nak kutuk bos, patut la dia bayor gaji ko asek lambat jek.. asek kutuk bos rupenye.. haha.. Eh, eh tapi saya kutuk die cumel mcm budak darjah 6 je even umo die dah nak masuk 33 taun.. ahakss.. )

Sebut pasal kahwen dan akad nikah neh.. Hari ni sepatutnye saya ada 2 undangan kahwen dari kawan saya.. Tapi bapak jauh tau.. Yg satu tu dekat KL, lagi satu dekat Klang.. Kenduri plak pada hari yg sama..

Sory sangat Maz, sebab aku tak boleh datang wedding kau.. Kereta tade lorr, dan banyak jugak halangan2 yg membuatkan aku takleh datang.. Oh Maz ni adelah coursemate saya mase kat Melaka dulu.. Dulu zaman belaja sumbung tak berkwan sangat.. Tapi bile masing2 dah stumble dengan blog masing2 terus jadi kawan rapat gitu.. hikss..

Dan hari ni jugak kenduri kahwen ex-roomate saya Wawa dekat Klang.. Happen to be the same day wit Maz.. Kalaulah saya dapat trun KL, boleh pegi sekali harung dua2 sekali.. haishh.. Saya rase macam comel jew tau.. Seme rumates saya dah tamatkan zaman bujang except for Kak Erin soreang je lagi.. keh keh.. Dulu saya ade 3 orang rumate, As(dah lepas bulan 6 hari tu), Wawa(which is today) and Kak Erin(yg ni tak tau bile).. Laku2 jugak budak bilik J1106 neh.. keh keh..

Dan kat sini saya nak ucapkan :-

Selamat Pengantin Baru Untuk Maziah & Yusrizal

Pic Maz ni lak saya cilok dari blog makcik neh la..keh keh http://maziahaizam.blogspot.com

Selamat Pengantin Baru Untuk Azwaniza & Mohd Hasmuni

Ini adelah Wawa.. Pic ni saya cilok dari Facebook wawa.. Tak jumpe plak gamba pasangan die neh.. So, tak dpatle letak kat sini.. Rindunye kat Wawa.. dah 3 tahun kut tak jumpe.. haishhh..

Semoga kalian akan kekal bahagia hingga hujung nyawa.. Itu doa saya pada kamu2 semua..

Dan next month jugak ade lagi 2 undagan kahwen.. I wish sangat2 boleh pergi tau.. Happen to be on the same day jugak.. haisshh.. pe ni korang pakat2 nak kawen hari same ek? keh keh..

Jemputan kenduri bos saya, encip Azhar dengan my ex-classmate mase kat Uitm Melaka dulu Tasha pada 2hb January.. Hishh yg ni memang nak sangat pegi.. Tapi kene dapat approval dari encip Izhan dulu.. Dahla kete tak siap2 lagi kan.. Tapi saya ok je kalo naik bas.. Sampai KL boleh ajak my sis bawakkan saya pegi kenduri which is dekat Gombak dengan Klang.. haha.. Baik hati sangat la kakak saya kan.. Tapi mesti dia layan punye saya kan adik kesayangan gitu.. keh keh..

Alangkah indahnye dapat pergi kan.. Dekat kenduri Tasha nanti mesti best gilaks pasal mesti ramai classmate saya yg datang.. syioknye.. Classmate saya memang ramai duk belah pantai barat sane.. saya ni je ha orang pantai timur.. So, mesti havoc kut dapat kumpul2 dan jumpe lagi.. Dah bape tahun tak jumpe ni.. Rindu betul kat dorang.. rindu nak menceceh.. Pastu nanti boleh tanye2 risik2 sape lak yg nak nek pelamin next..

Saya dah pecah tradisi jadik org yg 1st kawen in my class.. Then Tasha, lepas tu sape pulak nie.. saspen nak tahu ni.. huhu.. Agaknye Zana kut, sebab die dah tunang.. Ish ish.. Bile cite pasal kawan2 nak kawen je saya mesti rase lagi eksaited dari org yhg nak kawen tuh.. keh keh..sebabnye saya tau la macam mane seronoknye perasaan bile nak naik pelamin.. Haha.. =P

Whatever, saya sentiasa doakan yg terbaek untuk kawan2, sahabat2 dan org yg dekat di hati saya agar kebahagiaan itu sentiasa jadi milik mereka. Dan milik saya jugak.. Insyaallah.. Amin..


Sekali lagi SELAMAT PENGANTIN BARU untuk mereka...


17 December 2009

Rambut..

Sweet giler kan rambut Katie Holmes nie.. suke saya tengok.. dah le minah ni mmg comel..


Saya adelah seorang yg mempunyai rambut yg lebat, tebal lagi pekat.. Kalo sekali potong memang selambak gile le rambut saya.. penuh kat atas lantai salon tuh.. Rambut saya ni bile pendek tade la problem sgt.. Tapi kadang kalo bile saya potong rambut pendek, pastu org y potong tu tak nipiskan.. Alamatnye mmg kembang okey jadiknye..

Encip Izhan pernah kut cakap, rambut saya bile bangun tido macam ade satu watak dalam cite dragon ball.. cett kejam betul.. Mase tu saya pegi potong, main ptong je.. Hairstylist tu le sesuke hati je duk cantas rambut saya.. kesudahannye mmg buruk giler wei.. haha..

Tapi rambut saya ni bile panjang pun problem jugak wei.. Saya ni kan seorang bertudung gitu kan.. So, pegi keje or kuar mane2 memang la pakai tudung.. So, rambut yg panjang dan tebal dan banyak neh kene la toncang tinggi2.. Ikat kemas2 gitu.. Bile dah ikat kemas2 lame duk pengap dalam tudung tu buatkan jadi berpeluh.. Pastu kesudahannye gatal2 kepala.. Dan kesan ikatan rambut yg kuat tu, buatkan rambut saya putus and gugur secara banyak.. haishh.. Masalah betul..

Itu pasal saya sangat tak suke berambut panjang.. confirm bersepah atas lantai rambut2 saya yg gugur tuh.. Tak larat nak sapu weii.. Encip Izhan kalo datang angin kus kus dia, membebel jugak dia kat saya.. Pasal rambut saya yg gugur tu merata ceruk rumah ade.. Dah gigih duk sapu2 pon totap ade jugak..

Tapi bile dah potong pendek.. Tade pulak gugur secara banyak.. Tipu la kalo saya cakap tade lansung kan.. Ade le jugak tapi sikit sgtlaa... Pasal itu la i hate bile rambut adelah panjang.. hoho.. Tapi dah panjang terasa sayang nak potong.. keh keh..

Tapi tadi tgh hari nekad jugak nak potong rambut.. Sebab dah terlalu rimas.. Tak pernah2 oh simpan rambut panjang lebih paras bahu.. hikss.. Last sekali saya potong rambut awal tahun ari tu kut.. Bulan bape ntah.. Tak ingat la.. Itu yg panajng cenggitu tu..

Dekat area opis saya ni memang banyak giler kut salon.. Ade la 4,5 salon gitu.. Dah pening dah nak pegi yg mane.. Yg satu tu mmg dah reject.. Sebab dah penah pegi kat situ.. Macam hampeh je amoi tu potong rambut saya.. Men pusing kepale org sesuke hati je.. Dah le buruk gile potong.. cett.. Pastu muke nak berlagak dgn org.. Huh..

Oh sebelum pegi tu dah google2 dah nak potong macam mane.. huhu.. Idak le blur bile hairstylist tu tanye nak potong stail ape.. huhu.. Turun bawah opis tu hurmm decide pegi Salon Fujima je la.. Salon kaler ijau.. Lupe pulak nak snap gamba pintu salon nye..

Bile masuk je ade sorang untie ni chinese la yg greet dgn sungguh ramah lagi tamah sekali.. Dalam hati nampaknye tak salah salon le saya pilih.. Pastu terus kuarkan kertas gambar yg dah di print, cakap nak potong cam gini..

Sebenarnye dah lame tingin nak potong rambut stail bob gitu.. huhu.. sebab nampak comel jew.. So, saya adelah potong rambut ala2 bob gitu.. Dan untie tu mmg otai giler.. Cantik die potong.. Die cakap rambut saya banyak betul.. hehe..

Sambil2 potong sambil bersembang ngan untie tuh.. Peramah betul.. Macam2 le duk bercerita ngan dia.. Pasal buang anak la, umah kene rompak le, pasal kawen dgn org kaya la.. haha.. lawak je untie tu tau.. Ade je cerita die.. keh keh.. Sangat puas hati datang ke salon tuh.. Len kali kalu nak potong rambut mmg tak pegi tempat lain dah..

Resultnye, first time rase puas hati yg teramat sangat selepas potong rambut.. Itu pasal yg sampai nak tulis dalam blog.. keh keh.. Motipp betul kan? haha..


Saya adelah potong rambut seperti ini okes.. Sekali gaya rambut posh Becks daa... hahaha

P/s Tak sabar nak show off kat laki aii yuuu.. lalala.. =p
.. Bluweksss

16 December 2009

Hari minggu kite layan GIG pulak ye!!

Flyer gig tuh.. =P

Cite dah 3,4 hari saya baru hegeh nak update.. Biase la.. Malas tahap kuman seberang laut ni mmg sokmo lah mari.. Kadang kalo malas mcm gini datang nak makan pun tak lalu.. keh keh..

Oh, hari Sabtu lepas saya adelah pegi tgk gig.. Lame jugak oh tak pegi gig.. Alah kalo band encip Izhan, Sleepyjeremy tu tade join or perform kat gig tu tak kose jugak saya nak pegi.. keh keh.. =P

Gig tu buat dekat Motel Desa, Kuala Terengganu ~Ep Launching Gigs~ gitu.. Sebab ade 2 band kut yg launch Ep baru dorang, The Yaakub dengan Archimedes.. Ade gak beli CD ep dorang time kat gig tuh.. Tapi sampai la ni lom dengar lagi lagu2 dorang.. haha.. Gile keji saya..

Malam before gig tu, encip Izhan ngn kengkawan dah prektis jam dah.. 3 jam okes dalam studio, nak pekak kejap tinge saya.. Nasib dorang ade gap gak sejam.. Kalu straight jew harus tuka jadi biru muke saya.. keh keh..

Hari Sabtu, kite orang pegi pon band mates encip izhan yg amek kat umah.. Iyolah kan, kete kan dah masuk bengkel.. sob sob.. mengharap simpati kegkawan le jemout kat umah.. Takkan nak merempit fulak.. Celah mane nak bubuh gitar, celah mane nak bubuh effect2 gitar seme.. =)

Kami sampai kat motel desa tu lebih kurang kol 12.30 pm.. Mase tu mmg tade org pun lagi.. Katenye gig stat kol 12.00 pm.. Cett padahal kol 12 tu baru nak set up brg2 seme (pa,mic,amp,drum etc).. Pastu ingatkan nak wat soundcheck dulu la kan.. Sekali kite org duk tunggu melanguk la.. Last2 dorang bagitau sound check time main nanti.. Oh, begitu rupenye len kali bg tau le awal2.. Dah le perut saya tgh kelaparan tahap kuman seberang laut jugak.. huhu.. Itu yg saya pulak rase geram.. Pada hal org lain rileks jew.. keh keh.. macam saya pulak yg nak perform nanti.. Over di situ.. haha..

Encip Izhan tgh gigih tune gitar time neh.. Kat sebelah encip Izhan adelah Sedang , the vox..


Ini pulak adelah Shauqi.. Dia adelah bermain bass..

All the guitar effect encip Izhan punye.. Banyak gile kan? Kadang saya tk paham pun, oh perlu ke ade seme ni.. Sungguh saya tak paham.. Ni pon ade lagi kat umah tu 2,3 bjik.. Sebab dah tak muat nak masukkan dalam case ni.. Effect2 gitar ni pon boleh tahan mahal die woii, 2,3 ratus jugak sebijik..

Motip amek gambo kaki.. haha.. Sebab tak sanggup nak amek gambo diri sendiri yg berpeluh dan berminyak.. keh keh.. Kaki sajork pun jadik la kan.. huhu

So, ape lagi dah dorang bagi tgau macam tu kan.. ni sah2 pukul 2-3 pm jugak stat.. Band encip Izhan main no. 4, seme band ade 12.. memang sempat sangat gi makan dulu.. Makan secara beramai2 gitu.. Besh.. Meriah je rase.. Time tu yg ade Ujay, Sedang, Yoe, Shauqi(bandmates sleepy), Mudrik, Rahimi, Pok Jue, Nadia, dan kami berdua lah.. =)

Dah makan kenyang2, patah balik ke Motel Desa.. Sesampai je kat sane, sekali terus kene perform. haishh nak lap peluh pon tak sempat.. *nampak sangat tipu* keh keh..
Crowd boleh tahan jugak ramai hari tu.. Time tu saya dah excited gile kut nak tgok Sleepyjeremy perform.. Mesti and of cos la best mcm selalu.. Best la kat telinge saya. Kat org len saya tak tahu.. Lepas dah sound check seme.. Terus la perform..

1,2,3 go.. They on the stage.. U rock guys.. Encip Izhan tak nampak pun kan.. Dia duk sipi2 belah kanan nun.. Itu pasal tak nampak..

First song Sedang nyanyi lagu Selamat Datang Temanku, lagu baru sleepy.. Baru jek lagi encip Izhan compose lagu neh.. Personally saya suke gilers lagu ni.. 2nd song dorang cover lagu MUH(Lagu untukmu), haa jgn main2 MUH tu.. Ko sampai ke sore nak nyanyi lagu tu? haha.. Dan suprisely, Sedang nyanyi lagu tu dengan sangat baik dan sore yg sangat mantap lagi lemak berkrim.. Wahh, kagum sekejap saya time tu.. Dan saya tengok crowd pon dah tambah2 layan time tu.. Lagu ketiga plak "Katakan Padaku", keempat "Fertilasi", kelima "Dunia" dan last song "Love on the way out"..

The crowds yg tgh menggila.. haha..

Clap.. Clap.. Clap.. Dan tahniah untuk Sleepyjeremy untuk persembahan yg sungguh best.. To encip Izhan "I'm proud of u sayang".. =)

Lepas dah abes perform, lepaq sekejap.. Lepas tu ade band archimedes yg perfom saya tak tgk sangat pun.. Dengar2 gitu je.. Boleh tahan jugak dorang neh.. =)

Entah sape punye vespa pon saya tak tahu.. Tapi tgk mcm cool gile weii.. haha.. Mintak maap ye tuan vespa saya tumpang amek gambo saje.. keh keh..


Ini haa budak Rahimi.. Fadan muke saya kasik galmer kat sini.. Dai menggediks sangat cakap kat saya "Kak, amek ah gambo Mi sekali".. Sekali dekat blog ni saya letak.. keh keh.. =P

Then terus ajak encip Izhan blah dari situ.. Ajak gi minum.. Haus giler weii.. sebab salah diri sendiri jugak yg tak bawak bekal air.. huhu.. Band2 yg len saya tak tgk pon.. haha.. Teruk gile.. =P

Lepaq2 minum air sekejap dekat Zie's Corner.. Pukul 6.30pm kut baru balik.. Huffff penatnyee.... Rase mcm nak fengsan je.. Penat2 pun seronok.. =)

Dekat Zie's corner.. Dah pindah tempat rupenye.. Barulah saya tahu.. Dulu dekat belakang Hotel Grand Continental skang dekat Waterfront Pulau Kambing.. Tapi lagi best pulak kat sini dr tempat lame.. =P




15 December 2009

Black & White Photography Contest

Ramai saya tengok bloggers yg join contest nie.. Tergerak pulak hati saya nak join.. Padahal before this saya memang tak pernah lansung join ape2 contest yg blogger lain buat.. Salah satu sebabnye adelah saya ade satu feveret black & white photo yg saya heart sesangat.. keh keh.. Mane la tau kan boleh menang ke kan? huhu.. Rezeki org masing2 kita bukan tahu.. Oh sesape yg belum join tu cepat2 join ye.. Tarikh tutup contest ni adelah 25 Dec 2009.


Klik pada gamba untuk di link terus pada blog http://thecamerajunkie.blogspot.com


So, inilah gamba pilihan dan chenta hati saya.. huhu.. =)



Inilah gamba di hari bahagia saya.. Hari saya menjadi raja sehari, hari saya bergelar seorang isteri.. Dan selepas hari ini hidup saya totally berubah.. Sebab itu gamba ini memberi sejuta maksud bagi saya.. Senyuman penuh kegembiraan, tapi dalam hati berdebar2 memikirkan apa yg akan berlaku akan datang..


Long Night....

Haishhh.. Malam tadi penat gile kut.. Entah penat yg malam2 sudah dah di carried forward ke malam tadi jugak agaknye.. Haha.. Penat pun boley carried forward tau ko jgn main2.. keh keh.. =P

Supposenye malam tadi my fwen Alang nak tumpang tido dekat umah.. Agak risau jugak sebenarnya.. Sebab bilik yg nak kasi Alang tido tu, sumpah bersepah giler nak mampus.. Sebab dah lame tak kemas, dan sebab saya main campak2 je barang2 yg bersepah kat hall masuk dalam bilik tuh.. huhu.. Bagus duk ado perangai saya neh.. Tapi Alang text petang tu cakap tak jadi nak tumpang tido umah saya pasal dah dapat bilik sewa.. Uisshh hebat ko ye, cepat betul dapat siap jam2 tu jugak boley masuk terus.. =)


Balik keje petang semalam, macam biase la tukar baju je terus gigih bersilat kat dapur.. Gigih tak gigih bersilat sampai diri sendiri lupe nak minum.. Lepas dah siap2 masak seme baru perasan rupenye saya tak minum air seteguk pun dari start sampai umah tadi.. Lepas tu sambil dinner sambil tengok bola Malaysia lwan Laos yg berakhir dgn kemenangan Malaysia 3-1.. Hip hip horeyy.. Padahal bukan saya amek port sgt pun pasal bola neh..

Abes 1st half je, saya masuk bilik rehat2kan badan yg penat.. Mandi wangi2 seme.. Bile kuar nak sambung tgk bola je, tgk encip Izhan boleh tertido pulak.. Apekah sungguh? Tadi beliau le yg beria2 sangat nak tgk bola.. last2 masuk 2nd half tido fulak.. Kejut2 pun nan ado le bangunnye.. Celik mate kejap pastu lena balik..


Last2 saya kejut la suh masuk tido kat bilik je.. Tadi elok je tau duk tengok bola, sekali tibe2 ngadu rase tak sehat badan.. Risau jugak sebenarnye neh.. encip Izhan skang asek la tak sehat.. Asal malam je tak sedap badan, bagun pagi elok je pulak.. Hurrmm..


Saya pun masuk tido awal jugak malam tadi.. Dah setel seme keje kat luar kat dapur.. Lagi 10 minit nak pukul 12 saya pun masuk tido.. Dah lame tak tido awal.. Kalu idak kol 1-2 pagi baru reti nak tido..
Tapi elok saya nak terlena, encip Izhan kat sebelah duk batuk2 tak renti2.. Batuk yg jenis tak berkahak tuh yg jenis kung kang kung kang yg buat gatal anak tekak tuh..

Saya pun paham sgt la, kalu batuk2 neh mmg la susah nak tido.. Badan pun rase tak larat.. Nak kasi ubat, stok ubat batuk dah licin
Saya pun tak tau nak buat ape, gosok2 je la belakang kan.. Lepas tu dah ok sikit.. Encip Izhan pun mcm dah nak terlena.. Saya pun sambung la tido balik, baru nak lelap.. Encip Izhan pulak batuk lagi.. aduii kesiannya..Hurmm.. Haaa baru la terpikir satu idea yg bernas.. Ting ting gitu.. Kan dah keluar lampu nyala terang2 kat atas kepale saya neh.. keh keh.. Baru terpikir nak buatkan air asam jawa.. Sebab mase saya batuk2 dulu saya amalkan minum air asam jawa 2 kali sehari.. 2,3 hari lepas tu terus hilang ke laut batuk saya..

Lepas je encip Izhan minum air asam jawa suam yg saya buatkan tuh, terus macam magic ting ting.. Senyap sunyi sepi dah tade batuk2 lagi.. Macam magic betul saya rase.. Kalu tau dari tadi lagi kasi minum.. hikks..
Encip Izhan dah elok je lena, siap berdengkur bagai lagi.. Tapi saya pulak yg susah nak lelap neh.. Saya ni memang macam gini la kalo di sekat2 time nak terlena tu. mmg ssh sikit la nak tido lepas tu.. Tak tau la pukul berape saya tertido malam tadi.. Bangun pagi tadi pun still tak rase fresh.. Malam ni nekad nak masuk tido kol 10 la.. huhu.. =)



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin