26 November 2009

Salam Aidiladha


Seluruh umat Islam akan menyambut Hari Raya Aidiladha pada esok hari.. Di sini saya nak ucap Salam Aidiladha buat seme bloggers dan readers mypreciouseezmo.blogspot.com

Hati-hati memandu ketika balik kampung ye.. Kakak dan abang saya skang ni pon dalam perjalanan pulang ke kampung (K.Terengganu) dari KL..

Rasenye Aidiladha tahun lebey meriah sebab Kak Ct dan abang saya pon balik, biasenye dorang memang tak balik kalo raya haji neh.. beraya kat KL nun jew..

Dan pada raya kedua pulak adik ipar saya buat akikah untuk anak dier.. Must be busy on dat day.. =)

Dan tak sabar nak solat sunat aidiladha besok.. ngeee.. Time raye aidlfitri hari tu saya ter'red flag' pulak.. So, tak dapat la pegi.. =)

Selamat Hari Raya Aidiladha seme...


25 November 2009

Udang masak lemak cili api

Sape kate org nogori sembilan je reti masak, 'masak lomak cili api'.. Den pon gheti la Na, masakkan mende alah ni.. keh keh.. =P

Malam tadi tekak terasa nak makan masak lemak cili api pastu ade sambal belacan.. Pergghh sejuk2 macam gini memang sodap kan..

So, petang semalam before balik umah singgal kat hypermart jap beli barang basah sket since kat umah memang nan ado brg basah nak di masak.. Mule nye saya dah plan nak masak, 'masak lemak cili api pucuk paku campor udang'.. Tapi dah puas berpusing2 carik pucuk paku, tade jual la pulak.. Kalo ade pucuk paku lagi melotups okes.. hikss..

Inilah diner saya ngan encip Izhan malam tadi.. Setelah gigih bersilat kat dapor hampir sejam ini lah hasilnye yg tak seberapa.. cukuplah untuk kami berdua mencekik samapai kenyang..

Udang masak lemak cili api.. Pedas neh.. saje kasi pedas kaw2 gitu.. huhu..


Tauhu telor goreng ngan ikan kering.. Nak buat cicah ngan sambal belacan.. Since kat umah kehabisan telor ayam ini pun jadik la kan.. huhu

Ini pulak taugeh celur sahaje.. Dah kemalasan nak goreng.. huhu.. Celur pon sodap gak.. Tapi yg ini saya sorang je duk perabiskan.. Encip Izhan adelah kurang memakan sayur-sayuran seperti taugeh neh..


Sambal belacan ni la wat pencicah and penyedap rase bile makan nasik tuh.. Samapai rase nak tambah2 lagi nasik tuh.. huhu..

Malam tadi seme yg saya masak licin di telan oleh kami.. Bagus tak membazir.. Kat sini saya bubuh sekali resepi udang masak lemak cili api neh.. mane la tau ade yg nak try test pulak kan.. Sonang giler je masak neh..

Resepi Udang Masak Lemak Cili Api

Bahan-Bahan

2 ulas bawang merah*
2 ulas bawang putih*
sedikit kunyit hidup*
15-20 biji cili api hijau* (kalo pakai yg cili yg jenis pedas melampau tu elok kurangkan la ye, dan kalo nak lagi pedas boleh tambah lagi)

Bahan-bahan di atas hendaklah ditumbuk sehingga lumat ye kalo nak senang pakai le blender sajo..

Udang saiz sederhana dalam 20 ekor
Santan 200ml (saya biasenye pakai yg dalam kotak tu, kalo nak pakai yg perah2 tu lagi sedap wei)
Sebatang serai diketuk
Asam keping 2 ketul
Daun kunyit selai
Garam dan serbuk perasa atau ajinomoto

Cara-Cara
  • Mula-mula sekali tumbuk atau blend bahan-bahan yg bertanda * kat atas nun,
  • Masukkan santan dengan bahan-bahan yg di tumbuk tadi
  • Kacau perlahan2 kasi sebati lepas tu masukkan serai yg dah diketuk
  • Kacau hingga agak2 nak mendidih tu campak la daun kunyit yg dah disiat2 dengan asam keping tuh.
  • Lepas tu terus campak udang
  • Biarkan sehingga mendidih dan kene kacau selalu ye
  • Then perasakan lah dengan garam dan ajinomoto.
  • Siap untuk dihidangkan
P/s Nak tambah serbuk kunyit sikit pun boleh gak sebab nak kasi kaler kuning die tu lagi menyerlah sikit.. Baru le selera nak jamah kan.. Boeh makan dengan nasi panas dan dihidagkan bersama sambal belacan.. Udang tu pulak kalo boleh jangan buang kulit ngan kepala die pasal lagi terasa manis udang kat kuah die nanti.. =)
Selamat mencuba


24 November 2009

Inilah namenye sudah jatuh di timpa tangga...

Bile sesampai je kat umah saya cepat2 kuar dari kete.. nak bukak gate ngan pintu umah.. Entah tak tau le saya rase tak sedap hati dari semalam lagi..

Bile bukak je pintu umah, saya macam terkejut tak tau nak cakap ape.. Bingung kejap!! Keadaan umah dah bersepah2 macam tongkang pecah.. Dah sah2 before saya kuar rumah hari Jumaat saya dah kemas seme elok. Lantai seme dah sapu.. Baju2 seme dah lipat.. Siapa tukar cadar katil seme kan..

Bile tengok keadaan macam tu saya dah tahu dah mesti umah kene PECAH MASUK NGAN PEROMPAK!!! Dan ayat pertama yg saya cakap ngn encip Izhan "sayang umah kite kene pecah masuk"!!

Macam gini la rupe rak tv saya yg diselongkar neh.. Bersepah giler.. Ni pon ade yg saya dah kuis2 kemas sket..

Encip Izhan dah la lum sehat sepenuhnye lagi.. Ade lagi dugaan yg kami kene terima.. Saya tegok encip Izhan mase tu adelah sangat blur dan speechles..

Bile masuk je dalam umah saya dah syak mesti perompak tu masuk ikut pintu dapor.. Tingkap nako tu perompak tu tanggalkan untuk bukak pintu dari dalam then de cungkil ntah macam mane pintu besi gril tu tuk masuk.. Ade lagi kesan tapak kasut..

Yg ni pulak keadaan dalam bilik.. Habes dah rupe kapal karam bilik saya.. Baju2 seme abes dipunggah.. Nampak tak kesan tinggalan puntung rokok dekat lantai kat katil tu.. Sile klik untuk tumbesaran

Barang dekat rak tv abes diselongkar, dalam almari baju kat bilik saya pon habes diselongkar.. Yg lahanat sgt tu siap, tinggalkan puntung rokok yg dh diludah air liur atas lantai dalam bilik saya..

Boleh dikatekan segala ceruk umah saya lah bersepah sane sini..

Dan yg paling buat saya sedih gitar Gibson Les Paul encip Izhan yg baru je dibeli lebey krg 2 bulan pon hilang.. Dicampaknye casing gitar tu kat luar.. Dahle mahal giler gitar tu.. Idaman dia dari dulu.. =(

Barang lain yg hilang, Play Station2, handphone 2 bijik, cincicn saya sebentuk, dengan duit dalam tabung.. Memang saya sumpah perompak tu kene langgar lori la.. Memang dasar pencurik, kembung la perut ko nanti makan duit haram macam gitu!! Huh..


Hurrmm, memang la sudah jatuh ditimpa pulak tangga mcm gini.. Dahle laki masuk spital, balik2 umah, umah pulak kene pecah masuk.. Nak wat mcm mane kan dugaan seme ni.. So, kami sabar je la.. Mungkin org lain punye dugaan lagi berat dari kami.. Total loss lebey kurang dalm 7K jugak.. Yg mahalnye gitar encip Izhan tuh.. grrrr..


Kami pon dah wat report, tapi polis ape boleh buat kan.. Datang umah pon tidak.. Rase mcm tak puas hati pulak dengan polis macam ni..


Mane tahu kan ade hikmah di sebalik kejadian ni, danmungkin ade rezeki lain yg akan masuk Insyaallah.. Cuma akan sentiasa berdoa org yg pecah masuk umah kami tu akan terima balasan setimpal di atas perbuatan dia tuh..



Syukur sebab Negatif

Ini lah wad encip Izhan, Wad Bunga Tanjung.. Yg duk wad ni seme kene kuaranti takleh kuar dan takleh terima visitors..


Saya nak sambung citer encip Izhan masuk hospital lagi nie.. Hari tu sebab geram sangat dengan pak guard hospital tu sampai tergantung citer saya.. Tapi takleh nak kutuk lebey gak, pak guard tu hanya menjalankan tugas..

Yg ni saya snap dekat pintu masuk ward encip Izhan..

Hari Ahad pagi tu, saya ade text encip Izhan tanyekan result testnye.. Pastu saya tanye hari ni dah le kuar ke belum.. Mase tu die cakap tak tau lagi.. Mungkin tengah hari sikit..

Dalam sejam lepas tu encip Izhan call saya bagi tau yg dia dah boleh discharged kuar.. Keputusan ujian adelah negatif.. Syukur Alhamdulillah, encip Izhan bebas dari segala kuman2 dan virus taun/kolera itu.. Rupenye dia hanya food poisoning biase je (tade la biase sangat weii, dah muntah banyak rupe gitu sampai demam panas yg boleh buat goreng telur kat dahi, sampai saya tak tido malam tu duk menjaga encip Izhan neh)

Saya pun happy seakan la sebab hari ni dah boley jumpe encip suami.. Rindulah, dah 3 hari tak jumpe wei.. keh keh..

So, encip Izhan mintak tolong abahnye(abah mentau saya) amek dia kat hospital.. Mase tu saya dah sampai opis, so abah mentua saya just pick up saya kat opis jew then terus balik umah je.. Hari tu saya amek cuti jew.. Lagi pon skang musim2 hujan neh saya memang tak banyak keje kat opis melainkan keje mengupdate contract..

Tapi bile sampai umah aduii.. Lainpulak yg jadikss.. Dugaan betul untuk kami.. Yg ni saya cite next entry keh..

P/s Gejala taun semakin menjadi2 kat Terengganu skang.. So, saya nasihatkan supaya semau agar berjaga2 keh.. Elakkan minum ais di kedai yerkk, sebab dari situ la punca berkembang baiknye kuman si taun neh.. Dan kalo boleh elakkan beli kopok lekor sebab yg saya dengar kat berita dari situ jugak la punca kuman taun ni eh.. Pesanan khidmat masyarakata dari mypreciouseezmo.blogspot.com



21 November 2009

Tengah susah hati

Saya tade mood dan susah hati bile pikirkan encip Izhan kat hospital.. Malam tadi asek duk pk pasal suami terchenta yg sakit tu.. Dan yg tak bestnye saya tak dapat nak visit encip Izhan kat sane.. Sedihnye.. ='(

Ni pon rase mcm nak nanges je.. sob sob.. Saya betul-betul tak tau mcm mane keadaan dia skang..

Tadi kol 1.00pm mcm tu saya ajak Kak Nor temankan saya pegi hospital.. Sebab pagi tadi encip Izhan ade text saya suh bawakkan charger hp dia..

So, tadi saya pegi hospital and bawakkan boxer, t-shirt, suar trek, mineral water, roti, biskut, cwan, pinggan dan sudu. Tapi sumpah geram sebab pak guard tak kasi masuk okes.. Saya dengan muke yg nak nanges duk merayu2 dekat pak guard tu bagi la saya masuk sekejap jew.. Tapi dia tak lyan okes.. Demn yuu pak guard.. Grrrrr..

Saya balik umah dengan perasaan yg sgt hampa.. Risau betul hati saya!!

Saya harap hari ni encip Izhan boley call saya.. Saya pun tak tau bile dia boley discharged..

Doakan encip Izhan cepat sembuh k..


19 November 2009

Akibat terliur...

Skang ni saya ngan encip Izhan asek makan kat kedai jew.. Gas kat umah dah abes ujung minggu hari tu.. Belum tukar2 lagikss.. So, akibatnye saya takleh la masak.. ngeh ngeh.. Tak payah le saya nak bersilat gayung bagai kat dapor lepas balik dari keje.. Boleh ngelat gitu kan.. huhu..

Gas tu tak tukar2 lagi sebab tak tau nak gi beli kat mane.. Sebab kat kawasan umah saya tade kedai runcit yg bukak sampai malam.. Pastu memang tak tau la nombor sape2 yg boleh deliver tong gas sampai umah.. Kalo kat kampung saya senang.. Gas abes kol 11 malam pun ade org boleh hantar lagi sampai depan umah.. Tapi kat sini, hurmm susah sikitlaa.. Kedai runcit dah la tak banyak.. Banyak nau alasan kan, kalo cakap malas nak gi beli kan senang.. keh keh.. =P

Kelmarin dinner saya tapau nasi ayam, encip Izhan lak nasi minyak.. Semalam lak saya decide makan kat kedai je lah.. Sebab saya mmg dah lapar dari tgh hari lagi.. keh keh.. Balik dari keje tu jalan jem yg amat.. Overr tau hujan je jem hujan je jem.. Tak paham mak cik.. huh..

Pastu before sampai umah tu stop kat Restoren Sri Aman lu.. Restoran tub lebey kurang 1 km kut dari airport Kuala Terengganu.. Dan org salu penuh kat kedai nie.. Makanan die boley tahan la..



Sebab saya terliur giler tengok PEEJ makan kuey teow goreng buh kerang and udang kat blog die.. Saya pun ngoder la char kuey teow.. keh keh.. Even yg Peej punye tu jenis kering tapi ai dun't care janji ade kerang ngn udang.. Sodapp.. Saya adelah sangat heart dgn spesis kuey teow neh.. Sejak dari kecik lagi mesti nak kuey teow dari mee or meehun..

Biler dapat jew, terus tak pandang kiri kanan.. Berasap2 pun aii telan jugak.. huhu.. Hurm, rasenye boleh tahan la.. Tapi still sedap yg saya beli dekat warung azhar dekat umah Losong.. Saya makan licin giler pinggan, siap rase mcm tak cukup lagi.. keh keh..

Lepas makan terus balik umah.. Malam tadi encip Izhan telah berjaya tinggalkan saya sengsorang kat umah.. Dia ade futsal lagi okess.. Dah la pukul 11.. Naseb le perasaan takutt tu dah tade. huhu.. Kol 12.30 am baru balik..

Malam tadi pon tido lambat gak.. Kol 2 am baru tido.. uwwaaa, bangun pagi tadi rase nak merangkak lagi pegi toilet.. Dah le air sejuk mcm mandi air batu.. Kuar toilet terus kejung saya.. keh keh..

Tu je kut nak cite.. Ntah pape cite saya ni campur sane sini.. keh keh.. =P
Ok, bye...


18 November 2009

Balik Rumah..

Malam tadi saya balik umah saya yg misteri tu.. keh keh.. Ape kes balik umah malam2.. Ape siang tak leh datang ke? huhu..

Encip Izhan main futsal la malam tadi.. Pastu tak agak2 main pukul 10.. Dah tu pukul bape nak balik umahnye..

Saya dah baik punye bercite misteri nusantara bagai ngn Kak Nor, alih2 malamnye nak kene duk umah sorang2.. Seram sejuk dah saya.. Dalam pale dah le asek terpk2 jew ayat2 ngn cite2 Kak Nor seme.. Tak cukup ngn ayat2 Kak Nor tuh seme, kat opis saya boley plak menggatal riang men'google' video2 clip jin hantu bagai..

Dan akibatnye saya menggediks bagitau encip Izhan, nak ikut gak gi men futsal.. keh keh.. Tak pernah2nye saya ni nak follow encip izhan men futsal.. Adelah bosan okess duk di court sorang2 di tempat yg penuh dengan lelaki2 yg tak bape nak macho.. Terase gadis ayu sekejap tau.. hikss..

Tapi sebab rase macam dalam pikiran ni duk teringat2 lagi cite2 tu seme, idakle saya sanggup duk umah sorang2.. Ade pulak yg trauma nanti.. keh keh.. =P

So, encip Izhan agree nak anta saya balik umah saya je, kebetulan court tu dlm 10 mint je dari umah saya..

Tapi sonok gak dapat balik umah malam tadi.. Dapat le saya gomol2 si Amjad numuks yg montok lagi gebus tu.. Sempat la saya gegets2 pipi labuh ngn lengan perkasa dia.. keh keh.. menjerit Amjad.. hahaha..


Pastu duk layan si Farah(adik bongsu saya) tengah study.. Study la sangat.. Besok nak SPM baru nak hegeh2 bukak buku.. Aku siku jugak ko Farah..

Owh, saya sampai umah saya dalam kol 12.30 am camtu.. Buat itu ini dulu, kol 1.30am jugak baru masuk tido.. Bangun pagi tadi punye la liat.. Rase mcm nak merangkak je gi toilet.. Dah le air sejuk macam ais.. keh keh..

Hari ni saya malas dah nak pk2 pasal mende2 yg felik2 neh.. Buang karan jew.. keh keh..

17 November 2009

Selangkah ke alam misteri..

Pagi tadi Kak Nor chat ngan saya kat facebook.. Ngadu2 anak dia dah 2 malam menagis secara pelik.. sebab tak pernah buat peel mcm gitu.. Misteri ke? entah saya pun tak tau nak cakap sebab bukan saya yg rase.. Ni saya kopipes kat sini.. Eh, korang yg bukan org Terengganu paham ke neh? huhu.. Kalo tak pahm nanti tanya saya eh.. keh keh..



Nyzal
wehh
10:43am

Nor Rafidah
ho..
guaners??
huhu
10:43am

Nyzal
ape?
aku ngantuk gler + poning nih
10:44am

Nor Rafidah
huhu..
cik mok dop kate nape ke?
10:44am

Nyzal
gler..2 mlm tido 3 jam jek
10:44am

Nor Rafidah
ye kan sokmo je ade feeling pelik2..
10:44am

Nyzal
dia kata meremang bulu tgn dia bila aku kata amjad gelak mengekek cam org agah
dia kata adalah tuh
10:44am

Nor Rafidah
ye ke..
huhu
10:45am

Nyzal
dop pon sbb mejad nak mbesar..
pandai wat peel
10:45am

Nor Rafidah
mejad comel ngt dekpung..
ade ah hok kenang ho..
huhu
10:45am

Nyzal
siang pon dia wat peel gop..tp dop nangis
10:45am

Nor Rafidah
nk bg harta mcm ahmad albab dkpe gop..
huhu
10:45am

Nyzal
mmg nangis gler mung..kuat..mata pejam..aku jerit2..hembus2 pale dia soh buka mata
bila dia sedar..bukak mata dia senyap
pastu senyum
10:46am

Nor Rafidah
pelik ngat..
mejad je hok ngarut..
10:46am

Nyzal
pastu mata dia ngate tgk..
10:46am

Nor Rafidah
afham tadop mende ek?
10:47am

Nyzal
nangis smpi kuor air mata..hingus..comel jek..seksok lg
afham takdop plak..tiap mlm tukang teman aku.
dia dop tido selagi aku dop tido..pastu wat bising
10:48am

Nor Rafidah
panda tu ye ngusik ho..
10:48am

Nyzal
ces..kalu bg harta best gak..pak cik kayo
10:48am

Nor Rafidah
hahaha..
10:48am

Nyzal
aku tepuk dinding ah..lemari ah..wat bisisng..pastu senyap kejap
bila nak letak dlm buai.nangis balik..
10:49am

Nor Rafidah
kene bg tido ngn mok ngn aboh ah..
bru tkut sket dia nak kacau..
10:49am

Nyzal
nak ajak tido kat katil pon takmboh..tetek takmboh
10:49am

Nor Rafidah
ye napok ah tu ho..
10:50am

Nyzal
mak ngn abah mlm marin siap tido mati..dop dgr langsung
walhal mejad nangis gler2
10:50am


Nyzal
aku wat kuor..duduk luor pon dop sedor..achik dia pon dop sedor
pelik dop?
10:50am

Nor Rafidah
mok nge aboh kene hynotized doh
seme org dlm umh kene hypnotized doh..
hahaha
10:51am

Nyzal
tp mmg ada dgr ah bunyik pelik2 kat belakang..kat dapor tu..
10:51am

Nor Rafidah
misteri nusantara sungguh..
ye ke?
bunyi mende?
farah dop jage?
10:51am

Nyzal
aku ingat tikus..
10:51am

Nor Rafidah
farah tadop ngadu ye kene kacau ke mende?
10:52am

Nyzal
tp cam ada bunyik lain..camna nak describe
10:52am

Nor Rafidah
die kan sokmo kene kacau gop..
10:52am

Nyzal
cam bunyik suit2..
ada dia kena kaco
3 mlm lepas kot
10:52am

Nor Rafidah
ek..
kene gane plok?
tindih?
ke mimipi?
10:52am

Nyzal
dia besa ahh
main tarik bantallah
selimut lah
cuit kaki lah..
10:53am

Nor Rafidah
owhh..
10:53am

Nyzal
tiup kt tinger dia ah
10:53am

Nor Rafidah
hok biase tu ah..
10:53am

Nyzal
heheheh
oohh..besa tuh ahh
10:53am

Nor Rafidah
pdn muke farah..
10:54am

Nyzal
bini pak teh Di beranak kecik
10:54am

Nor Rafidah
org dop penoh kene mende plok selama duk umah tu..
10:54am

Nyzal
dop tau balik dop lg dumoh
10:54am

Nor Rafidah
beranok doh ek?
tanye ah?
kut2 kene kaco gop ke anok die..
10:54am

Nyzal
adakah..hok kaco danish tuh mari kaco pulok
10:54am

Nor Rafidah
hok kaco danish tu mende?
huhu
misteri sungguh..
10:54am

Nyzal
wehh..dop tau ker.
10:54am

Nor Rafidah
suke je misteri2 gini ork..
10:54am

Nyzal
bb kecik kan
mung takdop eehh
10:55am

Nor Rafidah
tadop kut...
10:55am

Nyzal
masa aku pntg ke danish dolokan
10:55am

Nor Rafidah
eh org belajo kan dlu..
10:55am

Nyzal
tiap mlm mari kaco danish
cam mejad gop
10:55am

Nor Rafidah
amede?
10:55am

Nyzal
start pukul 12.00 am
10:55am

Nor Rafidah
Cik mok tau dop mende tu?
10:56am

Nyzal
danish nangis..cam mejad gop
tahu..aku gilir2 jg ngn mak
aku tido..mak jg..aku jg mak tido
pastu satu mlm tuh..masa aku larik2 nk tido..dlm bilik mak ahh..mak pon ada..pegang danish..mak soh aku tido dolo..aku dgr baby nangis atas kepala..kat atas kepala katil ahh
aku ingat danish nangis
aku kejut..tgk danish dop nangis..
pastu mak plak dgr
10:58am

Nor Rafidah
dengo baby nangis?
10:58am

Nyzal
dlm tido dia ah..nampk budak kecik..comel putih..
10:58am

Nor Rafidah
confirm ke bukn danis nangis mase tu?
10:58am

Nyzal
bukan
mak kata hok arwah tok
mung tau dop..azan subuh jek
bunyik ade mende berlari balik umah tok
10:59am

Nor Rafidah
owhh ok..
skang org punye bulu roma seme tegak bersiri okes..
kate baby gane bley berlalri..
hahaha
ade lg ke mende tu?
kan buang doh seme..
ke die ngade blik sendiri..
takutt..
11:00am

Nyzal
dipendekkan citer..mak tanya tok..tok senyap jek..pastu mak kata ada nmpak tok bace mender kat danish
tiap mlm aku pasang org ngaji atas pale..
11:01am

Nor Rafidah
ye ke..
pastu?

10:59amNor Rafidah

owhh ok..

skang org punye bulu roma seme tegak bersiri okes..

kate baby gane bley berlalri..

hahaha

ade lg ke mende tu?

kan buang doh seme..

ke die ngade blik sendiri..

takutt..

11:00amNyzal

dipendekkan citer..mak tanya tok..tok senyap jek..pastu mak kata ada nmpak tok bace mender kat danish

tiap mlm aku pasang org ngaji atas pale..

Nor Rafidah
suke je wat diselubungi misteri neh..
Nyzal
lastnya aku mimpi aku gocoh ngn mender yg dtg kaco tuh..aku gigit dia eydah..pastu aku menang..pastu mmg dop mari kaco doh danish..

dop tahu jahat ker dop..dop tahu ah betul ke dop.

mak cakap hok tok

dia jeles sbb mak takmboh dia

tp layan danish

11:06amNor Rafidah

owh okes..

11:06amNyzal

kan tok nok wi ke mak

11:06amNor Rafidah

tu yg mari kaco danish tu..

11:06amNyzal

mak tak mboh

dop tahu ahh gane

yg mejad nih

dop tahu ah aku relate ker dop

11:07amNor Rafidah

kan buang doh dulu kan..

11:07amNyzal

aahh

11:07amNor Rafidah

mok dop kate nape?

11:07amNyzal

mak kata rasa cam tok wi ke cik ngah

11:07amNor Rafidah

relate ke dop ngn hok dulu..

11:07amNyzal

dop tahu gop

baru lg kan

dop dang citer sangat ke mak

aku baru kabo mejad nangis2..mak kata dia dop sedor pon

mok kata ada ah tuh

dop pon sbb mejad rasa dop selesa

nak membesar

11:10amNyzal

tp serius..tetiba jek aku rasa semacam..

meremang

tp aku wat cool ah kan..malas nk pk..ahakss

11:10amNor Rafidah

hurm..

bg ke cik ngoh ke..

nok plok die..

org pn meremang gop nie..

11:11amNyzal

hehhehe..dop tahu ah tuh yer ker dop..tekaan mok jek

tp aku perasan..mejad suka pandang kat atas almari baju tuh..

11:11amNor Rafidah

tp kan kalu kire kalu cik ngoh amek mende tuh, mesti die ikut cik ngoh..

pehal plok die nok balik kg..

ke saje2 die balik sebab rindu ke umh tok..

huhu

11:12amNyzal

pastu kat bucu katil aku..pastu senyum2

cam ada org agah

aku malas nk pk bukan2

11:13amNor Rafidah

die tgk kat bucu katil ke?

kut mende tu main cak cak kut..

hahaha

11:13amNyzal

afham pon pernah kata ada antu..masa dia baby dolo

huhuhu

bukan bucu katil

11:13amNor Rafidah

ye ke..

afham tu bley wat kire ah..

11:13amNyzal

kat syiling atas bilik aku

11:14amNor Rafidah

oh..

die tgk kat atas eh..

11:14amNyzal

masa umor setahun lebih aku ada main tanya bodo2 jek

11:14amNor Rafidah

ho pastu?

11:14amNyzal

tanya pasal antu..ker apa

luper

pastu aku tanya mana

pastu dia tnjuk tuuu...

poyo jek

meremang aku..

11:15amNor Rafidah

tunjuk mane?

11:15amNyzal

pastu aku wat dekk jek

konon wat cam dop tahu ahh

huhuhu

tunjuk kat atas almari baju aku

tmpt letak tilam tuh

masa dia tunjuk tu..aku tbyg jek dok mencangkung ctu..cesss...seraammm..

11:17amNor Rafidah

bley dop skang ni org imagine mende tu duk cangkung kat atas gobok baju kak nor tuh..

huhu

11:17amNyzal

cesss koo

11:18amNor Rafidah

huhu

tgk ah mlm ni gane..

kalu nanges gop ye doh tu ho..

kak nor kate ah ah.. jgn la kaco ank aku..

pi le main jauh2..

aku nok tido esok keje..

sibuk je..

hahaha

confirm ye lari.. gi kaco farah plok..

11:19amNyzal

aku prnh amik gambo..tgk ada orbs kat syiling kat kepala katil..tmpt suspek satu lg..

aahhh kan..

nnti aku sound dia gitu

11:19amNor Rafidah

sound je..

wat2 berani..

11:19amNyzal

mgkin hok kaco farah kot mai visit aku

11:20amNor Rafidah

hahaha

ye kate farah dop kiut doh.. tu kaco mejad ho..

hahaha

11:20amNyzal

smlm aku tunjuk protes jek..tepuk dinding ngn lemari kuat2

weh nak kira aku bc sokmo sblum tido

mgg nih pon aku rajin baca yassin masa garib

11:23amNor Rafidah

base dop makn saman..

hahaha

-END-

Usah biarkan hidup anda diselubungi misteriiii... eh nanti saya sambung lagi eh cite nie... Tunggu yew..



16 November 2009

Kenape kau tak bunyiik haaa???

Lame ohh tak letak pic sendiri kat blog kesayangan saya neh.. Huhu.. Muke dah le bulat acam nekbat sire.. keh keh.. Sonok dapat kutuk diri sendiri.. Tapi org lain haippp jgn nak kutuk lebey2 nanti saya sentap pegi batu belah batu bertangkup.. keh keh..



Ape dia yg tak bunyiikk tu yee??

Ini haa, handphone saya neh nape ntah.. Tetibe jew tade bunyi.. Padahal volume dah tahap max tu.. Baru semalam saya perasan, sebab ade org call pastu tak dengar ringtone dan hanya ade vibrate semata..

Ini le rupe handphone saya neh.. comel dan kiut kan.. Speaker yg kat depan tu la yg tak bunyiik tuh..


Silent mode manjang le cam ni..

Tapi nasib gak ade warranty lagiks.. Agak2 die cover ke tak ek kalo rosak speaker neh..

Dah le saya sayang ngn hanphone, even tade la canggih manggih bagai tapi kalo dah pemberian dari encip Izhan tu tetap jugak saya sayang tau.. huhu..

Saya rase ni mesti sebab tiap2 malam saya memang suke taruk handphone ni bawah bantal.. Ye la besok pagi kan alarm tu mesti bunyik nak kejutkan saya.. keh keh..

Pastu tu tak termasuk handphone tergolek dog ke bwa, kene tindih time tido lagi.. Itu agaknye sebab speaker die rosak.. Ganas betul saya ni.. keh keh..

Tapi, so far kerosakan speaker die tu tade effect ape2 lagi.. msg still boleh, bile call still lagi ok.. So, kalo nak tuka handphone baru tu hurmmm.. Belum kut.. Lenjan yg ni sampai lebur baru pikir nak tukar handphone.. keh keh..

Hari ni lupe nak bawak warranty card, besok jugak la baru boleh anta repair neh..




::Batuk Kung kang kung kang::

Semekom..
Kene bagi salam dulu.. Sebab dah 3 hari tak apdate.. keh keh.. =P

Saya kene attack demam+selseme+batuk lagi laa.. bulan lepas dah kene, bulan ni kene lagi.. Kurang antibodi betul saya ni.. hikkss..


Hari khamis tu, memang dah tak sedap badan.. Malam tu memang dah bersin2 ngan hingus cair duk meleleh dah.. euwww.. huhu.. Tapi pagi tu bangun, rase mcm ok je kut.. Cume hingus duk sreettt sket2 jew..

Sekali bile dah sampai opis... Uwwwaaa, nyesal nye aku datang keje!!!
Dengan batuk yg makin menjadi2, dengan bersin yg makin bermaharaja lela
Dengan kepale yg berpusing2.. Adeiss..

Sumpah hari khamis tu saya memang tido aje kat opis.. Tak larat noksss..

Nasib la hari khamis tu balik awal, kol 4.. Dah sampai umah terus jew carik katil carik bantal.. Besnye dapat baring and tido..

Dekat umah batuk makin menjadi2.. Teruk betul saya punye batuk, sampai tahap seme yg saya makan seme kuar.. Malam tu bape kali muntah.. Sebab bile kite batuk kan, ade kahak kan, lepas tu jadi loya kan, lepas tu mesti muntahkan.. Hari khamis tu lansung tak sentuh nasik.. Minum air pun muntah, makan ubat batuk pun muntah.. Yg buat tak larat sangat badan tu bukan sebab selsema or demam tu tapi sebab batuk tu la.. Sampai rase nak pengsan sebab dah tak larat nak batuk kung kang kung kang tuh.. Grrrrr

Tak sampai 2 hari licin ubat cap ibu dan anak saya telan.. Perut bi kenyang ngn ubat batuk jew.. keh keh.. Pastu saya amal minum air asam jawa panas.. Lepas 2 kali minum, Alhamdulillah memang berkesan.. Tekak pun dah kurang perit, batuk pun dah reda.. Tapi still ade lagi.. Memang mujarab air asam jawa neh.. sukeee.. Sebab biasenye saya ni kalo batuk memang la makan mase 2 minggu gak nak baik..


Semalam saya tak gi keje pun, sebab encip Izhan yg hasut.. uhuk uhuk.. Ntah jin malas mane yg menghasut laki saya tu semalam.. Lansung dua2 tak gi keje.. Ok gak kut saya tak gi keje semalam sebab saya pun tak berapa nak sehat lagi.. =P

So, semalam hanya melepaq secara malas di rumah..



11 November 2009

Interview yg ntah pa pe ke aku ni yg ntah pa pe

Hari ini saya adelah pergi interview yg entah ke berape ratus kali.. Adess penat dah mak cik pegi interview tapi tak dapat gak keje gomen.. Ciss sungguh.. grrr.. Agaknye belum rezeki saya la tu..

Ok, pagi tadi saya sangat berkobar2 ok nak pergi interview dengan harapan saya akan dapat la jawatan pembantu pendaftran yg sayua apply tuh.. Tapi saya rase macam tipis2 je harapan saya tuh.. Tak pernah kut sepanjang saya pergi interview dengan SPA dan dapat panel sebgitu rupe.. Sangat menakutkan okes.. Dan sumpah tak suke panel tuh.. huh..

Pagi tadi awal jugak saya bangun.. Kol 6.30 am tu dah siap2 mandi seme.. Kol 7.50am macam tu dah terpacak dekat Wisma Persekutuan dekat pejabat org nak buat ic.. keh keh.. Masa saya nak pegi buat ic pun tade seawal cam gitu saya datang.. Biasenye kan, sepanjang saya pergi interview tu kalo saya sampai tuh mesti dah ade org tunggu seme kat kaunter pendaftaran.. Tapi kali ni saya tunggu sampai kol 8.30am pun still tak daftar2 lagi.. Pukul 8.45 am baru terhegeh2 nak kasi nombor giliran.. Panel plak tak sampai2..

Akak jaga kaunter tu cakap panel pegi minum air kat kafe.. Boleh macam tu.. Cett.. saya pun lum minum tau.. Pukul 8.50 am baru la panel sampai okes.. Tadi giliran saya nombor 3.. Cepatnyee.. Takutt plak saya.. Stat pukul 9.00 am macam tu baru la stat interview..

Time tu saya berdebar tak hengat punyee.. Even dah banyak kali pergi interview SPA tetap jugak berdebar2.. Biase yg saya pegi koman2 sorang duk dlm nun 15 minit cam tu.. Alahai tapi kali ni tak sampai 10 minit okes, dah kuar.. Saya tengok yg kuar no 1st tu muke die mmg busuk mcm tak puas hati.. Cuak seketika..

Lepas tu masuk plak yg no. 2, 5 minit sahaja okes dia masuk.. Dalam hati saya cepat nau nye interview.. Felik okes.. Tibe plak giliran saya.. dup dap dup dap..

Mule2 masuk tu saya macam biase la bagi salam seme duduk dengan sopan kalah macam duduk depan mak mentua.. keh keh.. Pastu dia suh perkenalkan diri seme.. Ok, itu pass..

Sekali dia tanye saya ni jawatan ape yg di mohon ni, boleh tak saya konpius gi cakap penolong pendaftaran padahal pembantu.. Kan macam lebey kurang jew.. Pastu dah tengok panel tu mcm dh len.. Saya dah boleh tgk muke dia mcm dah pangkah saya awal2 okes.. Padahal saya dah betulak seme.. Siap saya bagitau lagi ape tugas2 untuk post tu..

Tetibe die tanye Jabatan Pendaftran tu duk dalam kementerian ape.. Pada hal saya dah hapal semalam boley plak saya mcm sungguh shitto di situ saya macam hurm hurm, tergagap cakap Kementerian Dalam Negeri.. Sumpah saya blurr terus bile tgk muke panel 2 org tuh.. Giloss betul.. Lepas tu dia tanye plak saya siapa Tan Sri Muhyiddin Yassin, okey lagi sekali saya blurr dan blank terus.. Tapi last2 saya boley jawab gak.. Tapi amek mase sebab saya mcm blurr tibe2 gitu.. Saya cakaplah, Timbalan Perdana Menteri..

Dalam hati dah dup dap dup dap macam nak tercabut je jantung.. Pastu dia terus tanyakan saya apa itu Dasar Ekonomi Baru. Ok fine saya memang tak tau ok.. Saya dah bajet2 dia nak tanye 1Malaysia kut.. Ciss sungguh.. Tapi saya merapu jawab hape ke bende ntah.. Lepas tu dia cakap tak apelah terima kasih.. Awak boley keluar..

Ok saya tau dia dah pangkah saya kan.. Sob sob sob.. Takpelah kalo takdo rezeki saya lagi.. Taun depan kalo dapat surat pergi lagi.. Mane tau kan interview yg ke-44 baru saya dapat.. Sob sob sob.. Menciknye rase, Padahal saya dah study sikit2 kenape jadi macam ni.. Oh lupe nak cakap, saya duk lam tu mungkin dalam 5-7 minit macam tu jew.. Sekejap sesangat.. Tak pernah kut di interview secepat itu.. Koman2 pun 15 minit gak..

Ok saya tak nak fikir lagi pasal interview pagi tadi.. Baik saya minum air koatk dutc lady cekelat lagi sedap.. keh keh.. =P

P/s Kalo ade rezeki dapatlah, kalo takde takpe saya terima saje... T_T

10 November 2009

All by Myself

ALL BY MYSELF (CELINE DION)

When I was young
I never needed anyone
And making love was just for fun
Those days are gone
Livin' alone
I think of all the friends I've known
When I dial the telephone
Nobody's home

All by myself
Don't wanna be
All by myself
Anymore

Hard to be sure
Sometimes I feel so insecure
And loves so distant and obscure
Remains the cure

All by myself
Don't wanna be
All by myself
Anymore
All by myself
Don't wanna live
All by myself
Anymore

When I was young
I never needed anyone
Making love was just for fun
Those days are gone

All by myself
Don't wanna be
All by myself
Anymore
All by myself
Don't wanna live
Oh
Don't wanna live
By myself, by myself
Anymore
By myself
Anymore
Oh
All by myself
Don't wanna live
I never, never, never
Needed anyone






P/s Encip Izhan cakap bile dengar lagu ni rase macam nak nanges je.. this is 1 of his feveret song ever.. Dan he is one of the big fan of Celine Dion.. huhu.. Jiwang jugak laki aku nie.. keh keh.. tapi memang tak dapat dinafikan suare mak cik Celine ni memang mantap giloss..


09 November 2009

Tetibe nurse datang umah.. Konpius sekejap saya!!



Mule-mule saya nak bagitau ini adelah cerite paa hari Sabtu.. Semalam tak nyempat fulak saya nak apdate..

Pagi sabtu tu saya macam biasela, bangun harus lagi lewat dari encip Izhan.. keh keh.. mmg dasar isteri hape pun saya tak tau le.. Tapi, malam tu mmg saya tido lewat okes.. Encip Izhan, kol 9pm dah berdengkur.. Ape barang malam2 minggu ni tido awal, tak syiok lansung.. Itu yg bangun pun lewat..

Bangun2 je terus cuci muke seme, buat bekpes sket.. Alaa goreng nugget ngn sosej jew pastu ade baked beans sikit.. Western betul sarapan kite org.. keh keh..

Dah kenyang2 seme, saya pun kemas2 sket.. Cuci baju sket.. Kebetulan hari Sabtu tu memang panas.. Boley le sidai kat luor kan..

Lepas dah siap2 seme keje, saya pun duk rehat2 kejap kat sofa sambil tengok TV sambil kaco encip Izhan sambil bergurau-sende dush dush sikit.. keh keh..

Tetibe le saya nampak de sebijik kete Viva kaler Hitam duk tinjau2 umah saya dari dalam kete tuh.. Mule2 say ingat kan kawan encip Izhan datang.. Saya dah le lom mandi lagi.. Dengan boxernye dengan t-shirt semalamnye lagi..

Sekali saya tengok dalam kete tu seme pompuan pakai baju nurse.. Uishh dah kepelikan neh.. PAstu tengok2 nurse tu dah kuar dari kete masuk lam pagar umah saya.. Dalam hati saya ni mesti nak tanye jalan neh.. Time tuh encip Izhan dah meloncat masuk bilik.. Atenye laki saya ni memang tak reti pakai baju kalu duk umah.. Auuwww sexyyy!!

Saya pun ala pompuan takpe kut macam ni je(dengan boxer & t-shirt).. keh keh.. Harap2 le dorang tak pasan saya lom mandi.. huhu..

Dialog saya ngan akak nurse berdua tuh...

Saya :Ye akak nurse, nak cari siape? nak tanye jalan eh?

Nurse: Saya nak jumpe Nor Rafidah, ini rumah die kan..

Saya : Ye, saya lah Nor Rafidah.. Kenape ek?

Nurse : (Sambil buat muke pelik dan mata tengok kat perut saya) Eh, awak Nor Rafidah?

Saya : (saya pun baru la mcm teringat ni mesti nak cek mengandung neh) Oh, akak nurse nak cek peknen ek? Oh, saya dah keguguran la masa akhir bulan 5 dulu.. Tade yg inform eh? Sebab lepas saya gugur saya ade kol inform pasal keguguran tuh.. And nurse tu cakap die dah take note seme..

Nurse : Oh, ye ke.. Kat buku awak ni tade catatan pun pasal tu.. Kalo ikutkan ni, awak dah dekat sgt nak bersalin ni.. ade lagi bape minggu.. Itu yg kami dtg nak wat check up nie..

Saya : (Serte-merta rase nak nanges time tu jugak bile nurse tu cakap mcm tu.. Sedey giler okes!! Tetibe terputar balik ingatan pada peristiwe tu.. sigh!! Tapi saya cepat2 cover, tapi rase mcm dh bergenang2 je mata ni) Oh ye ke.. Mintak maaf la nyusahkan aje datang..

Nurse: Oh, takpelah.. Kite cek tekanan darah je lah.. (Sambil interview saya tanyekan pasal keguguran tu bile, bla bla bla)

Eh, bagusnye jururawat masyarakat neh, siap datang rumah lagi nak wat check up.. Tak payah la susah2 nak kene gi klinik bagaikan.. Macam pelik pulak saya rase.. Sebab mase Kak Nor dulu, kalo dah dekat tarikh bersalin memang die kene ulang2 gi klinik seminggu sekali kut.. Ini siap dtg umah lagi, terkagum pulak saya.. Ke mmg mcm tuh? huhu..

Tapi tu lah, bile nurse tu balik hati saya rase sayu pulak.. Cepat betul mase berlalu, kalaulah saya masih peknen dah nak bersalin rupenye saya.. Ini rase sedih nak nanges ni, sob sob.. T_T

Tapi saya terima takdir tuh denga redha..

P/s Saya ingat lagi kate2 nurse tu sampai hari ni..

Nurse:Kenape kandungan tak membesar? awak stress sgt ke? ke awk tak makan?
Saya :Entah la nurse.. Tapi saya makan banyak.. Kalo stress baby boley jadi tak progress ek?
Nurse:Iyelah.. Tu salah satu sebab.. Sebab tu org peknen tak boleh stress dan fikir bukan2.. hati kene tenang selalu..


*Saya mengaku saya mmg stress masa saya tengah peknen dulu.. Mungkin cite ni tak dapat saya kongsi.. Tapi mungkin jugak kan? ini buatkan saya terfikir balik kenape?? Tapi saya redha dengan semuanya.. Insyaallah ade lagi rezeki saya nanti.. past nurse tu ade banyak gak nasihatkan saya.. Pastu kalo boleh die cakap seelok2nye pegi buat pap smear.. Mcm taku plak nak gi wat pap smear tu..




08 November 2009

It's Her Birthday!!!



It's your birthday today NADIEA MAHFUZ!!!!! Saya nak ucapkan Happy Birthday 23rd untuk kamo.. Wish you had a very blissful birthday today.. Saya doakan kamo sentiasa bahagia dan berjaya dalam hidup..

Dan jangan sesekali lupekan saya, Nor Rafidah bt Mohd Aziz dan jugak kenangan kite dulu.. Saya tetap kawan kamo, dulu, kini dan untuk selamanya.. Untuk masa suka dan duka kamo..

Thanks for everything Nad, thanks for being such a wonderful friend to me..

Oh saya nak jerit ini kuat-kuat, SAYA RINDU KAMO BANGAT NADIEA MAHFUZ!!

Saya rindukan saat-saat ini.. =(



07 November 2009

PUKUL 1 PAGI..

Dah pukul 1 am pon.. Tapi mata saya terbuntang je cerah lagik.. Rileks arr, esok bukan keje pon kan.. keh keh.. Jadi malam masih mude, buley la berjimba-jimba dulu..

Malam ni saya tak masak pon tuk dinner.. Bahan basah dalam peti es tu sudey abes.. Yg tinggal cume sayur kubis sajo.. Malas fulak saya nak masak nasi goreng bagai.. Hujan2 sejuk2 macam gini, jadik pasif gitu saya neh.. =)

Hari ni saya wat keje housekeeping saje kat umah.. Tapi pagi tadi kuar jugak sekejap.. Temankan encip Izhan pegi Pasar Payang.. Dia nak beli barang tembaga tuk jadikkan present.. Dan berjaya membeli penyu tembaga yg sungguh kiut lagi miut yg diletak dalam kotak berbaldu biru.. Sungguh menunjukkan identiti terenganu gitu..

Sampai umah pon dah pukul 12.30pm.. Nasib baik ada tapau nasi ayam hailam dekat pasar tadi.. So, tak payah masak.. Yeay!! keh keh.. memang dasarr pemalas masak aku nie.. huhu..

Sesampai umah terus siapkan keje2 yg tertangguh pagi tadi..

Pastu balik dari semayang jumaat, kol 3 camtu encip Izhan kuar ngan geng2 forum GSN..

Melepak la saya sorang2 kat umah sampai petang.. Haisyyoo.. Buhsan2.. eh tak buhsan gak, pasal saya duk ralit men game Cafe World kat fesbuk.. keh keh..

Encip Izhan balik umah dalam kol 6.30pm camtu.. Balik2 je terus take over lappy dari saya.. Sampai basi berlalat ijo saya punye masakan kat Cafe World tuh.. =P

Saya tak sabar betul nak tunggu kol 9pm tadi tau.. Sebab nak tengok drama Nur Kasih.. hehehe.. Episod malam ni sangat sedey.. Dah le saya ni memang sensitip.. Meleleh2 air mata saya tengok episod kali nie.. Dan saya makin menyampah dengan watak Sarah adi Nur tu.. Geram betul saya.. Membebel2 saya depan tv sengsorang..

Eh nape lak sorang2? Mane encip Izhan? Pak cik tu, kol 9 je dah terbonkang tido okes.. (Pak cik ko cakap laki ko!! keh keh..) Saya rase he deserves that sleeps.. Sebab minggu lepas memang sangat membizi encip Izhan tu.. Itu yg saya biar je, even dia tido tak mandi lagi.. (Selalu je tido tak mandi laki saya ni tau.. nasib bek wangi.. huhu)

Kejap lagi saya nak masuk tido dah.. Perasaan ngantuk dah mule ade sket2 neh.. hikkss..

Oh nak show off sikit my new cros.. hikkss.. =P
Tomei kan?? Zebra lagi yuuu.. huhu..



Ok papai.. and gud nite..





05 November 2009

Jejak K.A.S.E.H!!!

Saya cuma nak cakap Thank You kepada Mark Zuckerberg kerana telah mencipta mende alah Facebook neh..

Kerana Facebook lah akhirnya saya dapat jumpe dan contact balik 2 orang roomate saya mase kat Uitm Alor Gajah dulu.. Sangat2 heppy okess!!

Sebab sumpah lame giler dah saya carik dorang neh.. Sejak hp saya hilang mase akhir tahun 2007, terus saya lost contact ngan dorang.. Mase nak kahwen pun saya tak dapat lagi nak contact dorang.. Geram betul kepada peragut yg telah meragut handbag saya suatu ketika dulu.. Harap2 hidup die tak berkat lansung.. Huh!!


Before ni ade gak saya try seacrh name dorang kat FB neh.. Tapi takde.. Pastu tetibe lak 3 hari lepas saya gatal2 tanagn try search lagik nama Azwaniza.. Hambek sekali terus kuar okes.. muke wawa dekat profile die.. Dan elok je gambar kak Erin dekat profile die as a friend of wawa..

Inilah the gojes Kak Erin.. hikss.. Saya curik dari FB.. keh keh.. Kak Erin rundu sesangat kat akak!! Bile ye boley jumpe.. =(


Ini pulak Wawa yg cute.. Saya selalu suke her style.. =)
Rindu jugak same Wawa.. Wish Wawa dapat datang Terengganu.. Nanti kite banje kopok lekor bebanyak.. sebab Wawa ni mmg suke sangat makan kopok lekor.. =)

Meloncat gak saya depan pc mase tuh.. Tetibe je rase sebak gitu, siap2 netes air mata lagi.. SEbab rindu sanagt akat dorang.. Banyak sangat kenangan yg di kongsi dengan dorang.. Even dorang senior saya, tapi dorang layan saya sangat baik..

Lebey lagi Kak Erin, yg saya dah anggap mcm kakak saya sendiri.. Die la tempat saya bermanja, tempat mengadu, tempat menangis.. seme citer pasal saya seme die tahu.. Dan sampai skang sambal ikan bilis hijau yg salu kak erin bawak dari Muar tu masih saya rinduuuu...

Dan Wawa plak, even die salu mcm moody ke ape.. Tapi die salu ok je ngn saya.. Saya ni lak salu jadi tempat mengadu wawa.. Wawa pun banyak tolong saya dulu.. Pc Wawa la yg salu saya pinjam kalo nak wat assingment, pc Wawa la yg saya gune nak tengok movie.. Pc Wawa lah tempat saya transfer gambar.. Kalo nak cakap pasal, banyaknye Wawa tolong saya, macam tak tertulis kut.. hikss.. Ape yg penting thanks Wawa.. Ida tetap sayang Wawa sampai bile2.. Wawa pun pernah tau datang dan tido umah saya kat Terengganu neh.. Sanggup tuh, dari Kelang datang Terengganu.. =)

Even roomate saya Kak Erin dan Wawa neh senior saya, tapi dorang tak pernah nak buli saya ke apekan.. Kami dah macam siblings gitu..

Dan saya sangat tak sabar nak jumpe dorang semule.. Insyaallah ade rezeki saya ke KL boley jumpe dorang

Untuk Kak Erin dan Wawa,

Ida hepi sesangat dapat keep in touch dengan korang balik.. Terase banyak sangat citer nak dikongsikan ngan Wawa dan Kak Erin.. Sangat sayang pada kamo berdua... =)
I heart both of YOU!!!









02 November 2009

Siapa Zee Avi?

Currently tetibe plak saya terminat kat lagu2 Zee Avi neh.. First time denga lagu Kantoi kat Xfresh FM, terus jatuh cinta okes.. Pastu ape lagi laju2 le gi search kat You Tube seme.. Then denga lagu2 die yg lain mcm Bitter Heart, Honey Bee, Poppy, Just You and Me termasuklah lagi Kantoi dan lagu2 len..Sangat best suare minah ni.. Terbuai2 di alam fana saya dengar lagu ni tau.. keh keh.. So talented la dis girl.. Sama talented macam Yuna gak.. Syabas!!! Okey skang saya minat Zee Avi dan jugak Yuna okes.. Eh Lenka pun saya suke.. Hikkss... =P

A little profile about Zee Avi (Source from : http://en.wikipedia.org/wiki/Zee_Avi)

Inilah dia Zee Avi atau nama sebernya Izyan.. Eh macam nama adik ipar saya fulak.. hikkss..
Comel kan Zee Avi neh?

Zee Avi (born Izyan Alirahman,also known as KokoKaina) is a Malaysian singer-songwriter, guitarist, and ukulele player. She was born in Miri, Sarawak, on the island of Borneo. She moved to Kuala Lumpur when she was 12. She studied fashion design at American InterContinental University in London.

Avi posted a video of her first song on YouTube for one of her friends who had missed her first performance in Kuala Lumpur. The friend convinced Avi to leave the video online even after he had seen it, and soon she received positive feedback.

This inspired her to put more videos on YouTube. After being featured on the main page of YouTube, she was discovered by Patrick Keeler of The Raconteurs, who passed the link to Ian Montone, the manager of The White Stripes, The Shins, The Raconteurs, and others. Montone passed her music on to Emmett Malloy, who signed her to Brushfire Records, a record company which is partly owned by Jack Johnson. Her song "No Christmas For Me" is featured on Brushfire Records's 2008 Christmas album This Warm December: A Brushfire Holiday.

Her single "Bitter Heart" was first to become available on the US iTunes store, and her full self-titled debut album was released on May 19, 2009, co-produced by Brushfire Records and Ian Montone's Monotone Records. On the day of her album's release, YouTube featured her on the front page in Spotlight: Music Tuesday. From June–August 2009, she toured the United States with Pete Yorn. The final concert on her first U.S. tour was at the Music Box at the Henry Fonda Theater in Hollywood, California on August 27, 2009.

Avi's song "Monte" was featured in the second season finale of Private Practice.


2 Video Clip dari Zee Avi Kantoi & Bitter Heart.. Just for sharing..








LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin