28 October 2009

Selamat berkonvo Leeya!!!

Skang kalu tengok muke buku(Facebook) ramai la kawan2 kite duk upload gambar2 dorang tengah berkonvo kan.. Dekat blog pon banyak jugak entry2 yg saya bace kisah2 hari konvo dorang.. Ape2 pun saya nak ucapkan congrats on ur convocation Day untuk semua okes..Dan saya jugak nak ucapkan tahniah untuk adik ipar saya yg memang besh dan memang saya dah sayang sesangat gitu.. untuk Convocation Day dia semalam..

Leeya,

Congrats ye untuk kamo.. Sangat sowy orang dengan Bae tak dapat datang cos Bae ade exam semalam ngan hari ni.. Wish the best for your life and future undertakings..


(Bae & Eydah)


Inilah adik ipar saya Leeya.. Dan di apit oleh mentua saya, mama & abah.. Muke happy je dah dapat segulung ijazah gitu... saya pun tumpang gembira dan bangga.. =)



Gambar2 di atas officially di kopipes di fesbuk Leeya.. keh keh keh...

P/s Teringat plak hari konvo saya yg memang superb best sebabnya, saya dapat banyak hadiah okes.. keh keh.. Dapat bunge sejambak(ros pink encip Izhan kasik), teddy bear lagi, pastu patung konvo my sis CT yg kasik.. Sampai penuh tangan nak pegang hadiah.. hahaha.. memang besh betul.. Dan yg buat lagi best dapat konvo bersame classmate saya seme on time.. =P




Kalau dah macam itu rupenye, macam mana lagi nak buat baik agaknye...

Kat ofis saya skang nie kan ade budak praktikal sorang baru masuk.. Kalo nak ikutkan ade 2 orang la campur dengan yg baru masuk nie.. Sorang lagi tu lelaki masuk mase bulan 7 ke 8 ri tu.. Dah lupe plak saya.. Yang tu namenye Ariff.. Bos saya hantar die duk kat pulau nun.. So, memang jarang2 sangat la saya nampak budak Aripp ni sorang..

So, far setakat ni budak Aripp ni ape yg nampak pada mate saya memang bagus la.. Jenis budak skema nerd gitu.. hikss.. Ape yg ko suh kompom seme die buat.. Hahaha.. Ade jugak la saya buli2 sikit, contoh la macam.. "Arip tolong belikan air 100 plus kat akak kat farmasi bawah nun"..Huhu.. Ni kes saya malas nak turun la nie. Haa, nonong laju je die pegi.. keh keh keh.. Saya buli sikit2 jew.. =P

Pastu budak Aripp ni memang jenis inesen gitu.. Dan panda bawak diri untuk di adaptasi kan kat suasane baru neh.. Haaa kire cam die ok la tade segan silu nak berburak ke sembang2 nak cite2 pasal die ke.. Kire macam saya tanye sepatah 20 patah die jawab..Hambek over tau.. Udah bercakap tak reti nak stop pulok budak neh.. Agaknye org Muar, Johor ni memang memang jenis ramah2 kut.. Sebab ramai jugak la saya jumpe org Muor ni memang jenis peramah tau.. Kawan2 saya yg orang Muar seme macam tu, macam rumate saya dulu Kak Erin, Jiejah & Apis classmate saya.. Sapee org Muorr sile bangge ye.. Saya kasi puji lebey gitu... thumbs up utk org Muorr. Kembang ko ye Jiejah!! ahakss..

Tapi yg masalahnye dengan budak praktikal yg baru masuk sorang neh.. Alahaiii ko, akak kasi side kick jugak sikit baru ko nak bukak mulut bercakap agaknye.. Stress pulak saya.. Bos saya ingat kunun2 ade budak prek ni tade la saya sorang2 kek opis ni ha kalo seme org ade keje kat luar.. Sekali same jugak kekdahnye macam saya duk sorang2.. Ade emas ke dalam mulut tu dik yg berat nau nak bercakap tuh..


Nak dikate baru masuk kekdahnye nak masuk 3 minggu dah weiii... Mesre2 alam lah sikit ngn akak neh.. Puas dah saya nak mesre2 alam ngan die tau.. Saya ajak gi bekpes die tak nak.. Besok saya ajak lagi gi minum kat bawah.. Tak cukup ngan tu saya ajak pegi lunch pulak.. Tak nak jugak.. Ape kes ko ni dik?? Okeyy tak nak kuar minum2 or makan takpe.. Saya gune tektik len plak.. Ade la 3 hari lepas, saya tak kuar lunch sebab malas.. Budak Sue(gune name samaran neh, keh keh keh..) ni pun tak kuar jugak.. Tibe2 time dah petang lam kol 3.30pm gitu saya kelaparan siap pening2 bagai.. So, saya turun la gi beli cekodok pisang ngan pisang goreng.. Saya ni pon tade la keji sangat nak makan sorang2 tau.. Saya beli la lebey sikit.. Kunun2 nak makan la dengan Sue ni sekali.. Sebab die tak kuar lunch kan, saya tengok die duk mencekik biskut yoo, sebab mesti die lapar kan..


Dah naik tu, saya pun siap2 isik dlm pinggan seme.. Offer2 makan baik punye.. Siap bagitau beli lebey sebab nak makan sekali ngan die.. Siap pinggan tu baik punyeee saya letak depan muke die.. Budak Sue ni lak macam biase la duk sengeh2 je kat saya.. Itu aje la yg die tau.. Saya cakap makan lah ni.. Akak belikan.. Saya pun ngap2 le, ate dah lapo kan.. Hambek sampai balik tak terusik lansung okes.. Jamah pun idak.. Kecikk tul ati saya.. Campur sekali ngan bengang lagi.. Hampeh betul budak neh.. Grrrr.. Kadang kalo saya beli saya offer kat bos saya, elok je bos saya makan.. Tadelah die menyumbung ke hape.. Siap makan lagi banyak dari saya lak tuh.. keh keh keh.. Ini, alahaiiii.. Jamah pun idak.. Cettt


Nak cakap budak tu, takde lah budak kan.. Umor dah 22 tahun.. saya umo 22 tu dah kawen dah jadi bini orang weii.. Tak paham ke ape maksud org berbudi kite berbahase, orang memberi kite merase.. Saya pun tak tau la budak ni jenis pemalu sangat ke pe kan.. Tapi takkan le sampai cam gitu kan.. Kalo mase sehari due baru masuk tu ok lagi la.. Saya boley terime lagi laa.. Ini dah nak masuk 3 minggu mcm gitu jugak.. Kalo mmg jenis pemalu atau pendiam tu ingat2 la sikit, course yg die belajar tu tourism..

Tourism tu means PR die kene bagus.. kene pandai bawak diri tak kesah la mane org campak.. Kene deal dengan client seme.. Kene pandai bercakap.. Takleh la nak malu2.. Adeiss, tak paham betul saya.. Kene pandai respect orang len, pandai berbasa-basi, pandai bergaul.. Saya ni nak tegur kan, die cakap saya lebey2 plak.. So, saya pun dah malas, lantak engko le...


Tadi tengah hari saya lunch same2 ngan bos saya bertiga.. Bos saya memang ajaklah Sue tu, haremss die nak.. Beria2 cakap tak nak.. Cakap dah janji denga kawan.. Dalam hati saya tak nak sudahh la.. Lantak..


Hangen betul saya rase dengan org macam neh.. Nasib la ko 3 bulan jew kat sini...

Skang nie, saya nak tegur2 dia pun dah rase malas dan tak koser dah nak mesre alam..

Dan die macam gitu jugakk.. Kalo saya tak tegur idakle mau bercakap.. Ok, saya wat hal saya sendiri je, keje2 saya sendiri je.. Patut ke saya wat macam tu? Wut say YOU???





26 October 2009

Laksam



Pagi ni saya blur nak bekpes ape.. Dah le selere dtg ala2 jew.. Perut mmg dah nyanyi riang since semalam ape yg saya makan semua dah termuntah mase malam tadi.. Euuww.. Payau tekak saya kejap, rase nak teguk air masam2 je.. =(


Sebab dah lapar sangat, saya turun je bawah tgk ape je yg ade kat Tropikana tuh.. Tengok2 ade laksam.. Macam menarik.. Saya beli sebungkus, then nek terus makan.. Sodap.. Licin kuah laksam tu saya hirup.. Tapi kalo letak lada boh banyak sket lagi melotup.. hikss..


Tapi skang saya de rase sikit nyesal sebab makan laksam.. Tekak rase kembang semacam jew.. Sumpah tak selesa okes..


Lepas ni saya nak turun kat farmasi bawah tu carik air yg masam2 ngan gule2.. =P


25 October 2009

Jerawat yg sungguh annoying.. Grrrrrr...

Gambar hiasan semata2.. Dan jerawat dalam gambar tu sebijik macam problem jerawat yg saya alami skang... haisyyoo.. Bikin susah hati yooo..


Grrrr.. Rase geram plak tgk wajah sendiri yg dah tak seberapa ni jadi makin tak seberapa bile mule tumbuh jerawat2 halus yg sungguh la annoying.. Sumpah annoying weiii..
Sakit hati okes saya tengok jerawat nie duk lumbe2 nak tumbuh kat bahagian pipi gebus saya dan area dagu dan tak lupe juga area dahi... Sungguh la mcm WTF!! gituu..


Masalah hormon kah? Idak le teman tahu.. Grrrrr...






22 October 2009

Dinner semalam

Malam tadi saya pemalas nak masak lauk yg susah2.. (bukan selalu ke pemalas? ekekeke)..

So, sampai umah lagi 10 minit nak pukul 7, encip Izhan lak dari dalam kete duk rengek2.. "Sayang lapo.. Sayang nak masak ape malam ni?" Dalam kepale saya lansung tade idea nak masak ape..

Bile sampai je umah terus kuarkan ayam yg kojung dalam peti ais tu.. Pastu masuk bilik tukar baju pastu terus bersilat kat dapor.. Badan penat toksah cakap la.. Tapi dah tanggungjawab saya kan.. Harusla saya masak dengan ikhlas tuk encip Izhan ter'bucuk' saya neh.. ekeke.. =P

Mule saya tengok2 dulu ape bahan yg ade kat dapor saya tuh.. Belek dalam bekas yg saya letak segala rempah dan kiub, owh ade rempah kurma la.. So, saya pun pikir masak ayam kurma je lah.. Sodap jugak.. Dah siap2 kuarkan bahan2 seme, tetibe tukar pikiran lak saya..

Baru saya teringat ayam yg saya beli minggu lepas tu, masa saya cuci minggu lepas dah ade bau sikit.. Beli minggu lepas, minggu ni baru nak masak mesti tak bape sedap kalo masak gulai2 camtu.. So, saya teringat la kate2 mak saya.. Ayam kalo dah lame, cara terbaik nak masak dan tak nak kasi ade rase lame tuh, kite goreng kunyit/ goreng kentucky/goreng kicap saje..

Saya nie mmg takleh makan le kalo ayam tu ade rase pelik2 ke.. So, ayam tu saya goreng kunyit jew.. Sodap pun sodap..**Tapi takleh lawan la ayam goreng kunyit mama(mak mentua saya), terbaekkk wokkk.. Mmg sodap.. Saya try gak wat mcm mama buat, tapi tak jadi ler.. Felik saya.. Tapi takdela felik nau, itula namenye air tangan seorang ibu kan..Kalo balik umah mentua, tengok mama duk goreng ayam, saya dah senyum sorang2.. Dalam hati kalo kat umah sendiri, sambil2 goreng sambil2 tu jugak saya ngap, buat ratah2.. huhu.. Tapi umah mentua kene behave la, jgn le wat pangai tk senonoh.. Hikkss..** Encip Izhan neh, kalo ayam goreng neh mmg la feveret die.. Kasik ayam goreng kuah sos cili pun die sosah sampai 2 pinggan.. ekekeke.. Tapi takde la saya sekejam itukan, masak itu aje kat laki.. Harus dapat tittle bini derhaka kan..

Saya pun masak la jugak sayur lemak kacang panjang ala yg kuah santan putih tu.. Sayur ni mmg sonang je nak masaknye.. Kalo tak reti gak nak masak mmg tak tau le nak cakap ape kan.. Confirm la tak leh kawen lagi.. Ngeeee.. Berlagak.. huhu.. Pastu tambah la ngan telur dadar(yg ni mmg confirm ade, tak kesah la saya masak ape pon), nak penyedap sket saya wat sambal kicap.. Ala kadar je kan pemakanan kami malam ni.. Tapi encip Izhan sosah 2 pinggan jugak tau.. Ngeeee.. Soke saya kalo bile saya masak encip Izhan makan banyak sampai bertambah2.. Itu pasal le makin 'berkembang pesat' laki aii tu yuuu.. NGeeee.. =P

Dan encip Izhan jugak adelah paling pantang kalo saya masak terlebey masin.. Terus dia macam hilang selere gitu.. Saya lak kalo masak mmg pemasin.. Dan skang saya cube utk kurangkan kadar kemasinan dalam masakan saya tuh..huhu.. Lagi pon tak elok sgt kan makan masin2 neh.. Darah tinggi woo..

Malam ni, saya dah plan2 dalam kepale kene masak lauk ayam yg goreng2 jugak.. Sebab ayam still ade lagi balance kan.. Tadi dah google resepi, so decide nak wat ayam goreng black pepper.. Resepi pon senang dan simple jew.. Pastu ingat nak goreng tofu telur style chinese tu or just wat sup tofu telur sajork..

Sorry la, tade gamba pon.. Ade je saya snap malam tadi, tapi encip Izhan die pakai hp saya skang.. Sebab hp die salu bateri kong.. Sorry jugak sebab entry saya skang soke panjang berjele2, mcm nak suh org tido samabil tgk blog saya ni kan.. Pastu dah le bosan giler sebab tade gambo... Tunggu gaji la, akan saya beli jugak sejibik kamera baru.. Tak sabar... Ngeee.. Ke encip Izhan nak sponsor? Kalo nak sponsor saya nak yg Sony yg touch screen tu.. Kalo dapat la, alangkah indahnye hidup ini.. hahaha.. Tetibe.. =)

Ok, bye.. Besok dah cuti.. Boleh la ngemas umah yg dah macam sarang tikus tuh.. upppssssi.. Bocor rahsia aiiii... =P




21 October 2009

Bicara petang


Selamat petang seme.. Tu ha siap ade yg dah siap nak balik umah.. Baru je kol 4.30pm kan.. Awal lagi kan.. Hari ni ntah jin rajin mane yg duk menghasut, rajin plak saya update.. Hikkss.. Saya tengah buhsan gaban neh.. =P

Entry sebelum ni kan saya cakap nak tapau nasi kukus+sambal paru berlada.. Lepas siap publish, lelaju saya turun bawah pi warung tuh.. Saya memang soke la kalo gi kedai makan lepas kol 2, sebabnye satu tak yah la susah2 nak sesak2 dengan org yg memang dah sah2 turun lunch time kol 1. Tu yang kadang tu saje je saya turun lewat. Memule saya ingatkan dah abes la lauk paru tuh.. Sekali saya tengok ade lagi, tapi dia punye sambal berlada dah habes la.. Jadik paru goreng je.. Goreng pun goreng la janji paru kan.. Saya pun amek la lauk paru goreng sket, sayur lemak pucuk paku campor labu dengan sambal kentang+bilis+tempe.. Sodap giles okes.. Hikss.. Dan bile time nak bayo omak aiihhh, RM2.80 je.. Murah le fulak.. Terkezut saya, tak sampai 3 hengget pon.. Biase kan saya makan kat situ rege die mmg boley tahan la.. Ke lauk paru tu mmg murah ek.. Huhu..

Alhamdulillah sampai skang kenyang lagi rase.. Malam ni agaknye dah tak payah makan dah.. Hurm, sebut pasal malam nie.. Balik ti nak masak ape la tuk encip Izhan neh.. Dah le lupe nak kuarkan ayam b4 gi keje pagi tadi.. Eh jangan salah paham plak kuarkan ayam tu maksudnye bukan kuarkan terus dari peti ais, tapi kuarkan dari tempat beku je.. Jadik tak de la lame nau nak tunggu ais2 tu cair..

Hari ni nak masak simple2 je la (cett mcm le salu sgt mask mende2 yg susah2) huhu.. Tak lauk itu lauk ini, agknye laki den dah buhsan duk hadap lauk itu2 aje.. hahaha.. Cian laki aii tau dapat isteri se'mithali' saya.. hikkss.. Semalam kan, dah le saya tak masak.. Ngeh ngeh.. (soke!!).. Sebab otw nak balik tu nampak pak cik jual sate gerai basikal ade jual sate.. Sate pak cik ni mmg dah jadi feveret kami.. Dah le murah giler.. Selumber je pak cik ni jual 35 sen je secucuk.. Kalo kat kedai lain koman2 50 sen haa.. Dah le sedap.. Kire pak cik sate ni mmg tahap rare la.. Dah le gerai die tu pakai beskal je.. Dengan ade payung je seketui. Klasik okes gerai mcm gitu.. Zaman skang ni mane nak dapat.. Hikkss..

Oh aku nak cite gak yg semalam saya dah stat men game Cafe World kat Fesbuk.. Hahaha.. Sampai terabai Farm Town saya tau.. Ralit jugak duk men masak2 pastu serve.. Siap saya hire encip Izhan lagi jadik waiter kat cafe saya tuh.. hahaha.. gile derhaka punye bini.. Huhu.. Oh sesape nak add saya jadik neighbour Cafe World korang sile2.. Saya baru jek ade 8 orang neighbour tau.. Nak le tambah2 lagi.. Pastu sesape nak add Facebook saya pun sile2, ni email saya myprecious.ida@gmail.com.. Siap pomot lagi tuh.. Macam la ade org nak add kan.. Huhu.. =P

Saya punye entry kali ni memang la tahap campor2 sane sini dah.. huhu.. Saya rojakkan je seme, takpe kan? Dah pukul 5 la.. Pukul 5.30 pm dah boley balik.. hihi.. Indahnye rase bile boley balik umah.. Selamat pulang ke rumah ye kawan2 yg tengah keje tu.. Salam dari myprecious.. =)



Tak reti la nak bubuh tajuk ape..

Perut saya tengah lapar nie.. Duk bernyanyi2 riang la kekdahnye.. Terliur nak makan nasi kukus kat warung yg saya pegi ngn Yen semalam.. Semalam lunch saya makan sambal paru berlada.. Memang sedap sangat2.. Hikss.. Tapi camne neh, nak turun bawah punye kemalasan yg hamat.. Sanggup tu tahan lapa.. Ngeeee...

Itu yg duk wat entry neh.. Huhu.. Saya skang neh masih lagi kepusingan tanpa sebab yg kukuh.. Sebab saya pun konpius lagi.. Untuk mengelakkan dari kepusingan itu saya adelah takleh bangun laju2 dan pantas dari kerusi.. Kene wat gerakan slow motion gitu.. Kalo idak ade jugak yg terbabas langgar dinding..

Hari ni macam biase la, kerje kat opis ni macam tak banyak sangat.. Dah akhir tahun ni mcm gini la roman eh.. Name pon kerje ngn travel agent yg operasi resort kat pulau yg tutup time monsun.. Ni dah nak ujung bulan 10. Skang ni still ade lagi guest dekat Wisana, kire last call la.. Krew yg wat shooting dokumentari.. Kate bos aku tu projek dari Tourism Malaysia..

Beberape hari ni, aku mmg tak leh lari dari berfikir pasal 'itu'.. Rasenye belum mase kut lagi aku bagitau ape2 yg belum pasti.. Tapi aku berharap sangat akan ada berita gembira untuk aku.. =) Tapi buat mase ni, aku hanya perlu menunggu dan berdoa.. =)

P/s Nak turun tapau nasi kukus lauk sambal paru lagi.. ngeh ngeh..

20 October 2009

Bos suruh saya balik, saya hanya menurut perintah..Huhu

Best betul bile hari ahad adelah cuti Deepavali.. Padahal bukan bukan raya saya pon, tapi takpe yg penting semangat 1Malaysia tu ade.. Hikkss.. So, semalam dengan malasnye melangkah kaki masuk pejabat.. Huhu.. Pagi tu saya macam ok2 jew.. Sampai opis dalam pukul 8.20am macam tu..

Tapi saya tak naik opis lagi terus gi gerai Nasi Dagang Cik Milah yg super duper sedap tuh.. Pagi2 semalam teringin plak saya nak makan nasi dagang.. Dah balik dari beli nasi dagang, nampak la bos2 saya duk breakfast kat restoran Tropikana dekat bawah opis saya jew tu. Saya pon sebok gak ngendeng gi kat dorang.. Ala kalo saya jalan nonong jew harus gak kene pakse breakfast ngn dorang sekali.. So, takyah nak kene panggil bagai.. =)

Saya oder air tea O je, eh perlu ke bagitau oder air ape.. huhu.. Pastu tetibe bos saya encip Hassan bagitau sesuatu kat saya.. Nak tau die bagitau ape.. Die cakap malam tadi die mimpikan saya.. Uppss.. No, no jgn pk bukan2.. Die cakap die mimpi saya pregnant.. huhu.. Saya rase macam kelakar plak bos saya neh.. Pastu sebok la duk interview saya lom ade tande2 ke apekan..

Lepas habes makan je saya terus je naik atas.. huhu.. Bos2 saya still kat kedai tuh.. Dah naik tuh elok je saya wat keje seme kan.. Pastu tetibe je kan lam kol 10am camtu, saya nak bangun gi toilet.. Elok je saya bangun dari kusi empok saya neh.. Terus rase kepale berpusing, berat, berpinar2.. Siap saya jalan terbabas langgar divider lagi.. eh bukan divider, dinding la.. hehehe.. Pastu serte merta ngn rase mual siap air liur dah berkumpul2 dalam mulut nie.. Pastu dengan berpeluh2 lagi.. Peluh jantan betina seme dah lumbe2 nak kuar..

Saya masuk toilet cuci muke seme, kut2 boleh hilang pening2 saya neh.. Ciss, tak jalan jugak.. Nasib baik ade bekalan minyak angin dalam handbag saya.. nak hilangkan loya2 neh saya kemam gule2.. Lame2 tu hilang dah sket.. Tengah saya duk berperang ngn pening saya neh.. Tetibe bos2 saya dah balik.. Dorang tengok saya dah pucat lesi, denga terselepek kat meja kerja.. Terus dorang pakse2 saya suh balik..

Kebetulan dorang memang nak kuar, pastu siap nak tolong hantar balik lagi.. Saya cakap takpe lah.. Takyah balik.. Tapi sebab dah kene pakse2 suh balik mcm gitu.. Saya pon terpakse lah ikut.. Terpakse katenye, padahal dalam hati beshnye boley balik boley baring..huhu. Saya terus text encip Izhan, ngadu2 pening seme.. Pastu cakap nak balik umah seme.. Terus encip Izhan cakap nanti kol 12.30pm die amek saya..

Dah sampai umah, tukar baju seme.. Kedebum baring atas katil.. Syorgaaaaaaa.. Saya terjage dlm kol 2.30pm camtu.. Tetengok encip Izhan ade lagi, saya cakap amek cuti je lah terus.. NAk masuk opis pun mcm tak padan jew.. hehehe.. Dah cuci muke seme, dah hilang sket dah pening neh.. Tadelah jalan sampai terbabas2 dah.. huhu..

Perut plak lapo.. Kenelah masak.. Sebab brg2 basah yg beli hari khamis lepas tak terusik lagi.. Saya masak yg simple2 je.. Sotong goreng kunyit, sayor campor dengan telur dadar.. Tak sampai sejam dah siap.. Kagum dengan diri sendiri.. hehehe.. Dalam2 tak sehat tu boleh lagi masak tuk laki.. huhu.. =)




14 October 2009

Malam Tadi

Malam tadi saya sebok ngikut encip Izhan gi jamming ngn kengkawannye.. Dorang prektis lagu baru la malam tadi.. Tak besh plak saya rase jamm malam tadi sebab Sedang tade(vox), so nyanyi pon sekejap encip Izhan- dengan high note yg tak bape nak sampai... Sekejap2 saya duk rampas mic dari encip Izhan.. Sebenarnye sore pun tak sampai gak, dengan timing lari berterabur.. hahaha.. Bajet sore sedap la.. Agaknye org2 yg denga kat luar studio duk ngutuk sore saya neh.. ekekeke.. =P

Jamm pun sekejap je, dalam sejam gitu.. Pas abis jamm minum2 dulu kejap, dalam kol 10.30pm dah sampai umah..

Sesampai kat umah encip Izhan duk sambung compose lagu lagikss.. Adeiss, nak lawan M. nasir ke yang? hahaha.. Saya lak duk la ngemas umah sket..

Masuk tido lam kol 12.30 camtu.. Tetibe lam kol 2.30am saya terjage.. Nyut nyut rase gigi saya neh.. Haiii gigi dah tampal pon sakit lagi.. Time tu nak sambung tido balik mmg takleh dah.. Die pnye berdenyut tak bley tahan punye.. Stok rase mcm nak hantuk je pale kat dinding.. Encip Izhan kat seblah dah belayar ke benua mane ntah..

Bangun cuci muke sket, pastu carik milidon 650.. Hurrmm, tinggal kotak yoo.. Nasiba de uphamol 650, saya telan sebijik.. Biase kalo peing pale sesangat saya telan milidon atau uphamol mmg sangat berkesan okes... Saya pun masuk bilik nak sambung tido.. Kat luar hujan lebat gak time tuh.. Tak kose saya nak duk kat ruang tamu tetengah malam sengsorang.. Saya ni name je duk umah sendiri kalu sengsorang mmg takut gak..

Baring dalam 15 minit camtu, rase sakit makin hilang saya pun terlena.. Tetibe saya terjage lagi.. Tak tahu pukul bape dah time tuh.. Sakit gigi pun dah hilang tapi masalahnye, mane lak encip Izhan tade kat sebelah saya neh.. Saya pun bangun tanpe tgk jam pukul bape.. Tengok die terbaring kat sofa.. Saya pun kejutkan die suh masuk tido lam bilik..

Encip Izhan pun bangun, mase tu hujan masih lebat lagi.. Tetibe plak die pi bukak pintu depan nak tengok selebat mane hujan.. Dah bukak tu terus die masuk bilik, tinggal saya sengsorang.. Dalam hati saya, cett hampeh betul bukak pintu tak reti nak tutup balik..

Pastu saya pun nak tutup la pintu tu.. Sekali saya tolak2 tak dapat.. Macam ade orang yg halang pintu tu ditutup.. Macam ade angin yg kuat gitu tolak, yg buatkan pintu tu payah ditutup.. Saya dah panik rase nak nanges dah nie.. Dahle kat luar gelap, hujan plak.. Saya mmg takut habeslah.. Pastu saya cube lagi sekuat hati saya tolak pintu tu nak tutup.. Fuhhh, berpeluh2 gitu akhirnye saya berjaye...

Saya cecepat kunci.. Dalam hati mmg takut gilers ok.. Cecepat saya masuk bilik.. Baru je saya nak lelap.. Saya dengar ade org duk ketuk2 pintu kat luar umah saya kuat2 gitu.. Dalam hati takut tak payah cakap la.. Sape plak roman eh nak dtg tetengah pagi ni neh.. Giloss ke ape.. Dalam pale saya dah pk ni confirm bukan org..

Dahle ketuk kuat pintu, saya siap denga panggil name encip Izhan lagi dari luar tuh.. Izhan! Izhan! Izhan! Tok tok tok!! tok tok tok!!.. Giler punyer takut toksah cakap la.. Rase nak terkencing je atas katil tu.. hihi.. Encip Izhan lak saya tengok syok je die duk tido..

Saya katup mate rapat2, patut bungkus dalm comforter takut punye pasal kan.. Tapi kat telinge ni jelas lagi duk denga bunyi2 ketukan2 kat luar umah di selang seli ngn panggil name encip Izhan.. nasib gak panggil name encip Izhan, kalo name saya harus saya pengsan terus..

Pastu kan tetibe saya rase ade plak org yg cuit2 bahu saya dari belakang.. Saya mmg dah saspen habes dah.. Saya pusing...


Jeng.........
Jeng..........
Jeng...........




Rupenye encip Izhan haaaa kejutkan saya suh bangun mandi.. Dah lewat la.. Dalam hati cisss aku mimpi rupenye.. Nasib baik mimpi bukan betul2.. Wat penat je duk saspen bagaikan.. Hikkss.. Hahaha.. Giler betul punye mimpi.. Rase macam betul2 pulak.. Rupenye lepas saya tertidur lepas makn ubat yg sakit gigi tuh, tade dah saya terjage lepas tu.. Mimpi je semate2.. Hikkss..

Tapi pagi tadi saya duk perati je pintu umah saya tuh.. huhu.. Takut gak saya.. hehehe.. Sebabkan mimpi neh la yg watkan saya tak terjage pagi tadi..

P/s I'm cowii sayang.. Nasib gak encip Izhan terjage kalo idak ade lah yg due2 masuk keje lambat.. huhu..




13 October 2009

Lunch with Yen

Kalo hari2 kuar lunch hancus la plan diet saya mcm nie.. Huhu.. =P

Semalam kuar lunch dengan laki terchenta, hari ni lak saya kuar lunch dengan sahabat saya yg terchenta, YEN!!

Semalam lagi dah Yen buzz saya kat YM ajak lunch sesame.. Tapi takle kan semalam sebab kene gi bank bagai kan.. So, saya tunda ke hari ni lah.. Hikkss..

So, tadi jumpe Yen kat bawah then kami terus menuju ke McD.. Yen tu ngidam nak makan ayam goreng McD yg super duper sedap(tapi kene makan panas2 la, baru mengancam rase die.. Kalo dah sejuk suam2 kuku sket rase die) tu..

Credits to gambar yg digoogle.. Sape punye ntah.. Hikss.. I'm cowii..

Saya pun ngoder ayam goreng McD tapi plus dengan bubur ayam yg. size regular tu.. Sebab tekak terase nak telan mende alah tu.. Tak bape nak mengancam sgt rase buburnye, tapi kalo tambah kicap ngan lada sulah sikit mesti lagi beshh.. huhu.. Saya ni mmg suke makan masin.. Hihi.. =)

Ini pun saya google jugak.. huhu

Sambil2 makan sambil2 borak.. Tapi rase macam borak lagi laju dari makan jew.. hikkss.. =P
Rase macam tak puas tadi jumpe Yen.. Kojap je, tengok2 dah pukul 2.. Ikutkan hati mau je saya lepaq kat sane sembang sampai petang. Ngiahahaha..

Takpe, since opis saya ngn Yen adelah dekat so anytime je boley jumpe ngn Yen.. Hihi.. Yen, esok sini lagi ye? huhu..



12 October 2009

Lunch at Restoran Rafidah-->(Rase macam restoran sendiri pulak.. huhu)

Saya baru je sampai kat ofis nie.. Burrrppp kekenyangan.. Pagi tadi dah hadap semangkuk laksa penang yg banyak melampau laksanye.. Tapi demi diet saya(huhu), saya hanya makan separuh je.. Rugi la restoran Tropikana kat bawah pejabat saya ni kalo setiap kali pekerja die letak selambak laksa macam tu.. hiikkkss... Tadi lak saya makan lagi sepinggan nasi ayam.. Nasi ayam always my favourite yg cepat dan pantas untuk lunch..

Sebenarnye since hari Jumaat lagi saya craving for nasi ayam.. hehehe.. Macam terase2 kat anak tekak saya nie.. Dan tadi gak saya lunch ngn encip Izhan tau.. Sebenarnye hari ni kuar sekali pun sebab need to settle some bills.. Encip Izhan drop saya kat bank while die lak gi pejabat pos settlekan bil astro.. And then kiteorg pon gi lunch sesame..

Dekat bandar K.Trg ni ade satu restoran yg same ngn name saya.. Yes, i mention about Restoran Rafidah.. Cute betulkan? Restoran tu name sama ngn saya.. Boley la saya perasan makan kat resotoran sendiri.. ahakkss.. Dan tadi kami lunch dekat situ lah.. Lupe lak saya nak snap gambo signboard restoran tu.. *winks

Nasi ayam yg saya makan tu dalam kategori boley tahan la.. Sup, nasi dan sos die sedap.. tapi ayamnye keras sket.. Tapi licin je saya makan.. Lauk-pauk die pon sedap.. Yang saya perati ramai org gomen duk makan kat situ, sebab situ mmg area kawasan pejabat gomen..

Eh korang pernah ke jumpe restoran yg nama sama ngan korang? ape lagi jomlah share.. Mane lah tau kut2 ade restoran Ina ke, restoran Asiah ke, restoran Yaakob ke? huhu..


11 October 2009

Blog saya sunyi sepi sebab tuan blog neh demam atenye...




Semekom tawan-tawan seme.. Dah lame tak hapdate hambek sekali saya kasi tajuk entry panjang berjele2 lak.. Mintak mahap la yerkk.. Kesihatan saya tak berape mengizinkan untuk saya apdate blog.. Ceeeee ayat tak nak kalah'tak berape mengizinkan tu' huhu.. Sekali sekale saya nak awat ayat karangan bahase melayu ape salahnye kan.. Saya dulu mmg bab2 wat karangan bahase melayu mmg terbaekk punyee.. Sampai berkajang2 saya karang, kalo dalam exam sampai2 tak cukup mase 2 jam yg di bagi tu.. huhu.. Ape kejadah lak saya merepek ke pekse b.melayu lak neh.. Ni confirm dah saya tak berape sehat lagi hari ni.. ngeee..

Tawan-tawan(feeling2 pelat budak2 umo 3 taon), saya stat demam ri Selase tau.. Sampai ke hari Khamis baru ade iras2 nak baik sikit.. Tu pun sikit je lah.. Batuk duk kung kang lagikss.. Sampai berliter2 air masak saya telan.. Sampai saya rase air masak tu lah air yg paling besh.. Dah sesakit baru ingat nak menum air masak kalo idak duk tonggang ais je hari2.. Ape nak jadi ngn saya ni.. Ishh isshh.. :p

Mase hari Senin lepas tu, saya dah rase dah sket2 macam perit2 je anak tekak saya ni.. Pastu malam tu dah ade feeling2 bersin sebanyak pat ploh kali.. Tapi saya ingatkan tu kesan2 ulat resdung lam hidung saya jew.. hikss.. Pastu malam tu saya masuk tido macam biase la.. Encip Izhan dah sah2 tetiap malam tido lagi awal dari saya.. Kire macam tetiap malam saya ni lena tido diulit dengkuran encip Izhan le..

Dah lene macam tu, tetibe saya macam tetibe terjage tengah2 malam.. Tengok jam dah kol 4.30am.. Rase macam sesak nafas gitu, pastu tekak rase perit yg hamat okes.. Pastu rase dalam tekak macam penuh kahak gitu.. Hidung dah meleleh hingus.. Saya pun dengan ala2 mamai lagi neh, selongkar la First Aid Kit riki2 kut ade lagi ubat selsemekan.. Ngam2 ade sbiji, bukak peti ais carik ubat batuk.. Mase tu lum batuk lagi.. tapi sebab sakit tekak, nak legekan tekak tu saya telan la ubat batuk.. Pastu kepale lak pening.. Selongkar beg carik minyak angin lak.. Baguskan saya, seme wat sendiri tu.. Tade kejut laki pun ngadu2 tau.. Pastu bile saya baring balik kat katil nak tido, saya bersin banyak kali gitu.. Barulah encip Izhan terjage.. Cesss.. Baru nak terjage, tapi saya tadelah over2 nak suh picit2 pale ke apekan.. Saya ni kan mmg berdikari.. Clap clap tuk diri sendiri..

Besok pagi bangun tu, mmg tak larat rase.. Encip Izhan pun pakse ajak gi klinik.. Ikutkan hati aduii malasnye, rase nak sambung baring je terus.. Gi klinik macam biase la, doktor cakap tonsil saya bengkak, tekanan darah saya rendah, ade demam sikit dan selseme.. Balik dari klinik, encip Izhan pun siap2 nak gi keje dah.. Tinggal la saya yg sakit sorang2 kat umah.. nak buat apo laie kalo dah sakit2 ni kan saya tido je lah sampai petang.. Malam tu saya muntah2 lepas makan.. Aduii perit betul rase tekak.. siap nanges2 lagi saya, sebab dah tak larat nak batuk dan muntah2.. uishhh.. Besok terus amek keputusan cuti je terus 2 hari sampai khamis.. huhu..

Sekian sahaja cite saya yg demam ni ye.. Harap2 la tader yg buhsan bace.. huhu.. Hari ni pun, saya masih feeling2 pening dan ade rase uweekk2 nak muntah... Tekanan darah saya rendah lagi kut.. Org kate kalo org yg tekanan darah rendah mmg rase mual2 and pening2.. Tawan-tawan doakan la kesihatan saya ni yerkk.. hikks.. =)




05 October 2009

Amjad Hates Me, But I Love Him

Semalam kan encip Izhan saya outstation kat KL.. So, saya pun balik la umah mak pak saya plak..Tido kat sane.. Nak tido sengsorang kat umah tu mmg idakle kan.. Saya ni mmg penakut yg hamat okes.. Kadang kalo encip Izhan kuar lepaq malam2 ngn kawan2 dia, men futsal ke jamming ke balik lewat sket jew saya dah sound.. Kejap2 sms, kejap2 call tanye bile nak balik.. Tak senang hati laki saya tu nk foye2 kejap.. hahaha.. Bukan ape la kan, saya hanya takut berada di rumah sorang2 kalo dah stat kol 12 ke atas.. Tapi kalo baru awal2 malam gitu, rileks je saya.. huhu..

Saya punye intro ke main menyimpang benor dari tajuk entry.. hikkss.. Biase la kan, saya ni manusia biase banyk melakukan kesilapan.. hahaha.. eh macam tak logik plak ayat saya di disitu.. huhu.. Ala sebenarnye saya nak cite ape je, saya nak cakap yg saya balik umah family saya, pastu boleyla saya menyakat anak2 buah saya yang shomel2 neh..

Kalo dulu anak buah faveret saya si Disaster Afham, tapi la ni macam dah makin besa plak budak tuh.. Iyer la nak masuk 3 tahun dah kan.. Tak larat dah saya nak men 'otomen'2 ngn mamat nakal tuh.. Jadik skang saya nak fevret kan si Amjad lak.. Haa yg ni baru nak masuk 4 bulan.. Tak yah la saya duk tahan2 muke saya ni dari di 'otomen'kan.. Dah la numuks dan motok.. Tomei2 plak tuh.. Geramsss betul..

Inila si shomel Amjad yg menjadi poojaan hatiku.. Macam ane la roman eh saya tak gerams.. Gebus bebenor pipinye tu.. Siap meloyot lagi pipi.. huhu

Sampai2 umah je semalam terus saya duk tuju ke Amjad gebus tuh.. Tengok2 terlentang duk lam bilik lepaq ngn atuk sambil tengok tb.. hikkss.. Ololo tomeynye kamo Amjad.. Pastu saya wat la cubaan2 untuk 'mengagah' mamat tencik tuh.. Sekali kan, dia tengok jew muke saya ni dia dah cebik2 mulut.. Makin la saya geram nengok.. saya cuit2 lagi pipi dia.. Hambek ko sekali meraung si Amjad tu dikerjekan saya.. huhu.. Amjad neh memang tau.. Ngan adik2 saya(cik su ngn achiknye) elok je dia nak.. Duk atas riba diam2 jew..

Haaa.. buat lagi muke kiut2.. Nak merase kene gegets pipi ngan Che De la tu.. Ngiahahaha..

Tapi kalo ngn saya, denga sore je dah cebik2 mulut tomei dia tuh.. Gegets pipikan baru tau.. huhu.. Huh, nyampah tau Che De cam ni.. Same gak mase hari Jumaat lepas, dorang seme ade datang umah saya.. Pastu saya ni pun happy seakan la.. nak men2 ngn Amjad, hambke sekali dia tgk muke saya jew kompom muke terus nak nanges..

"Amjad Kusayang, buah hati Che De" huhu.. Ini lagu yag mummynye duk nyanyi kat tineg Amjad tapi saya dah tuka skrip jadik "buah hati Che De" sepatutnye buah hati mummy gitu.. huhu..

Amjad tak soke Che De ye? Kecik ati Che De cam ni tau.. sob sob.. Che De cayang JatJat tau.. Tapi dalam dia duk cebik2 tu, duliks saya.. Saya dukung2 gak2 dak tuh.. Sempat saya gomol2 and gegets pipi gebus Amjad.. Hahahaha... Ape lagi meraung la budak tuh.. Bile dah nanges, ape lagi saya pun laju2 letak atas riba atuknye.. hikkss..

Kat umah tu memang dah cop saya ni memang pengusik budak No. 1.. hahaha..( Gelok syaitooon laju2!!) =P

Petang ni before encip Izhan pick up saya kat umah, sempat lagi ni ngusik2 si Amjad lagi 4,5 dass.. Ngiahahaha...

Tapi takpelah kan, Amjad tak soke Che De pun takpe, Che De tetap Lebiu2 kamo budak gebusss Daiyyan Amjad.. Ngeh ngeh.. =P

Ololo.. Nomey2nye kamo ni JatJat.. Che De sangat crush ngn kamo.. Rase nak kidnap bawak balik umah.. hew hew.. Errrr Kak Nor pinjam sehari buley Amjad neh.. Hahaha...


04 October 2009

Jumpe mereka..

Lame betul saya tak update.. Banyak je cerite2 yg saya nak tulis.. Tapi, saya kemalasan betul nak susun ayat2, buat cerite2.. hahaha.. Last week saya duk ralit bace cite2 raye bloggers lain jew.. hikkss.. Nak buat cite sendiri idak terbuat2, plus gambo2 seme saya lom amek lagi ngn Kak Nor.. Itu yg super duper extra pemalas tu.. huhu..

Hari ni saya nak cite saya jumpe geng 7 sekawan saya mase sek. menengah dolu.. Owhh, dulu siyes mmg kami 7 sekawan.. Kire mcm satu group gitu.. Time rehat lepaq sesame, mkn sesame, gosip sesame.. hahaha.. mmg havoc giler la geng2 saya neh.. Kunun2 bajet femes la tu.. hahaha..

So, hari Rabu lepas kebetulan la bff saya Zam baru terhegeh2 nak balik kampung.. iye, kawan saya tak balik beraye kat kampung pun, dy keje time kite tgh syiokk beraye tu.. Ate name pun nurse.. So, kire cam last week la baru berkesempatan nak jumpe minah ni sorang.. Susah okey nak jumpe minah nie.. Asek membizi jew..

1st photo : Zam & Yen, 2nd photo: Muazah & Zam, 3rd photo: Me & Muazah 4th photo: Zam & Me (Gadis2 kesayangan saya)

Saya pun plan2 la, nak ajak Muazah ngn Yen sekali.. Kebetulan mmg dorang ade kat sini kan.. Dah confirm segale bagai, kami pun dating le berempat hari rabu tuh.. Sangat seronokss okey.. Bile dah lame tak jumpe ni, sekali dah jumpe hambek mcm2 cite kuar.. hahaha.. Owh hari tu kami hanye duduk di A&W Pantai Batu Buruk semate2.. Mmg tak de gi memane.. Sebab tujuan hanyelah untuk lepaq dan bergosip.. huhu..

Mule2 haruslah tanye perkembangan terbaru diri masing2.. Dan hari tu jugak puas dorang kutuk saya gemok.. Huh!! Nyampah ai tau.. Len kali cakap la saya kurang kurus, takla saya kecik hati sangat.. huhu.. Dah si Yen ngn Muazah tu kurus melidi, sebok duk mintak lemak tepu di badan ai ni nak suh kasik derma kat dorang.. hahaha.. =P

Naseb la kawan saya tau, kalo tak dah lame saya kasik pelempang hardcore punk(isshh terambek ayat Dum Dum Tak plak.. huhu) satu sorang.. Hahaha.. Betul2 tak menjage hati dan perasaan saya tau dorang neh.. hikss.. Lepas saya kunun2 merajuk sebab dah kene kutuk 3,4 bakul, baru la dorang nak pujuk2 saya.. Cakap saya kurus la slim la.. Cess tak ikhlas betul la korang nie tau.. huhu..

Borak punye borak tak seda wei dah nak dekat kol 5.. Pastu kiteorg pun gerak balik la.. So, saya just suh Muazah drop saya kat depan my office.. Nanti encip Izhan pick up kat situ jew.. Yg len2 Muazah yg hantar balik cos umah masing2 dokek2 jew.. We had so much fun together.. Bile berkumpul sesekali macam ni, terase mcm balik ke alam sekolah menengah plak.. Even Sarah, Liza and Mimi (another 3 fwens of my 7 sekawan) tak dapat join, but we still enjoy ourselves to the fullest..

Hope 1 day, my 7 sekawan can hang out together like we used to be in our good old days.. I really missed all those moments.. Mase tu nak gi bandar pun nek bas je la.. hahaha.. Penat pun takpe tetap seronoks dan happy.. Later2 i will upload all of my 7 sekawan hang out dekat muzium negeri Terengganu.. Mase tu form 2 kut.. Tak cool lansung melepaq dekat muzium kan.. hikkss.. betul2 lepaq secare berilmiah neh.. Ngiahaha..

I still remember we used to talk, between 7 of us who will married first.. And everybody pointed at Liza.. Hahaha.. Agaknye berkat doa kawan2, memang Liza yang kawen first which is in Dec 2007, and followe by me in Feb 2008.. Now Liza, dah ade baby boy yg super duper kiut, which saya masih tak sempat nak jumpe.. *sigh* hanye tgk di facebook sajork.. Naseb ade Facebook kan?

Dan saya masih tertunggu2 siapa yg akan kawen selepas saya.. hikkss.. Saya ingat lagi dulu, kami mmg nakal wei.. Mulut pot pet, bising ngalahkan murai.. Cikgu2 seme kenal kut kat sekolah dulu.. Tapi Alhamdulillah tade antara kami yg lalok sampai tak sambung belajar ke hape.. Mimi insyallah a doctor to be in another 2 years, Zam dah keje as a nurse, Muazah baru je grad dari Unisel, Yen pun dah completekan her diploma, Sarah still struggle to complete her degree kat Uitm Shah Alam, Liza dulu sambung study kat Kolej Komuniti and mine Uitm Melaka.. Hehehe.. =)

Dan saya akan sentiasa doakan kebahagiaan untuk kawan2 saya, tak kira la 7 sekawan nie ke, kawan2 saya yg lain ke.. Korang2 seme sentiasa di ingatan saya.. Dun't you ever forget that..

Uisshh, panjang lebar plak saya bercerita kan.. hikks.. Saya kalo wat entry tak reti nak wat pendek2 kan.. Nak cite panjang lebar je seme.. hikkss.. =P
Okey nak stop sini dulu.. sebelum lagi banyak saya melalut lalak.. hahaha.. =P


P/s Motiff betul!! Tetibe saya punye 'karangan' kat tengah2 tu jadik rojak campor2 english lak.. Hahaha.. =P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin