30 August 2009

Puase di hujung minggu

Assalamualaikum..

Lame oh saya tak update.. Bulan2 pose tade cite sangat la.. Itu yg saya tak tau nak cite ape.. hikss.. Hari Khamis lepas saya cuti.. Hari ni masuk keje rase memang malas Ya Rabbi.. Huhu.. Iye la dah cuti 3 hari kan, tapi besok cuti lagi.. hikss..

Dalam hujung minggu tu, 2 hari saya ter'miss' sahur.. hoho.. Sowy encip Izhan.. Macam mane saya boley lansung tak denga bunyi alarm neh.. Felik saya.. Saya terjage je dah kol 5.30am.. hikss.. Kunun2 lah saya niat, ujung minggu neh pas sahur, pas je subuh, boley sambung tido sampai puas.. Hak hak hak.. sekali hambek lansung tak terbangun.. Tapi pagi tu pun saya bangun lambat gak.. huhu.. Ni la yang syok duk umah sendiri.. Encip Izhan je yg bangun awal, nak siapkan projek diy akuarium dy tuh..

Minggu lepas je, kami duk ulang2 gi kedai akuarium.. agaknye toke cine kedai akuarium tu pun dah jemu, asek2 tengok muke kami je.. Hahaha..

Oh, hari Khamis yg cuti tu, saya masak sup ayam ngan sayur pak choy jew tuk buke.. Pastu semalam pun saya masak biase2 gak, ayam paprik ngn sayur lemak kacang.. Pastu ade budu ngan telor dadar.. Sengkak pewut jugak saya makan..

Malam tadi, lepas balik terawih terus straight gi umah mentua saya.. Adik ipar saya yg baru bersalin tu dah sampai sini la.. Niat nak jenguk2 la baby ngan mak baby tu.. Dapat gak saya tengok anak buah saya lagi sorang neh.. Mase saya datang tu dia asek tido jew.. Huhu.. duk kuit2 dia suh bangun, dia wat tak layan jew.. hikss.. "mak long hepp kan, baru tau".. ngeeee..
Dan anak buah saya yg sorang ni namenye Luqman Akif(saya tak tau akif tu spelling dia cam ne, saya belasah ikut spelling saya.. huhu)

Malam tadi gak, ade game Arsenal vs MU.. Cian oh Arsenal kalah.. Saya tak tengok pun, baik saya layan mate lagi besh.. Saya terjage sebab kol 3 pagi encip Izhan baru masuk bilik nak tido.. Saya ni yg mamai tanyelah menang ke kalah, saya denga ujung sore je "kalah".. hikss..

Hari ni dekat opis saya macam besalah.. Tak bape ade keje sangat nak buat.. Tetibe saya rase macam saya makan gaji buta.. huhu.. Bulan2 pose plus dah ujung tahun ni, macam gini le nasib travel agent yg main productnye semate2 Pulau Redang.. Jadik jangan salahkan saya kalo saya takde keje.. huhu..

Hari ni saya akan berbuke dekat umah mentua saya.. Berbuke ramai2 dengan ipar duai saya.. Rindu saya nak berbuke ramai2 tau.. Rindu jugak dengan masakan mama saya.. Winks =) Tetibe rindu ngan adik badik saya yg kepoh seme tu.. Saya belum berkesempatan lagi nak berbuke puase dekat umah saya.. Since, kak Nor cakap mak dengan abah memang tak berbuke kat umah skang, dorang memang berbuke kat masjid jew.. Hurrmm.. Dah lame jugak saya tak balik umah.. Rindunye dengan anak2 buah saya.. Dengan Tencik, Abang dan Amjad.. Kalo saya balik si Abang tu mesti tanye2 saya "Nape Che De lame tak balik umah kite?" "Che De dah tak sayang dekat saya ke?" "Che De pegi mane?" dan macam2 lagi la.. Dan si Tencik comel tu plak akan wat muke kiut depan saya sambil panggil "De!!".. Pastu due2 akan berkepit dengan saya sampaila saya balik..

Wajah2 kiut inila yang paling saya rindukan...(Tencik vs Abang) =(

P/s Minggu depan harus balik buke kat umah nie..




24 August 2009

Nak gelak sampai pengsan pun buley



Adakah anda2 dan kalian2 semua nampak pic kanak2 ribena di atas.. Sangat cumilkan mereka(Tak nak mengaku tu, nak jugak cakap comel padahal koru ya ampun).. Hahaha.. Cube teka yang manakah saya? Bile dah tau yang mane saya, ya anda dibenarkan untuk gelak sampai pengsan.. Sebab saya dah puas gelak guling2 tengok pic ni semalam..

Mase ni saya darjah 3 kut, tahun 1995 tu.. Super duper old skool okes.. hikkss.. Tak silap saya mase ni saya masuk pertandinagn ryhmes nyani lagu It's a small worl after all.. huhu.. Sampai skang kalo saya denga rhyme tu, saya mesti teringatkan kenangan saya masuk pertandingan tu..
Anak buah saya si Damia soke sangat dengan rhyme tu, kadang saya join sekali nyanyi ngn dia.. hikss..

Gambar ni saya cilok dari Gie, kawan baik saya mase sekolah rendah dulu.. Dia la yg gatai2 duk upload kat facebook.. Pastu, duk gelak beramai2 ngan geng sekolah rendah saya yg lain.. Hampeh betul dorang.. Kalo bab mengutuk memang tak nak kalah.. Perangai mengutuk tu dari sekolah rendah sampai dah beso panjang skang ni tak hilang2 gak.. Adeiss.. Dulu kan mase zaman sekolah ade kan salu duk bagi name gelaran.. Saya pun dapat wei name gelaran.. Boley lak dorang ejek2 saya 'rabbit'.. Pasai ape, sebab saya soke pakai baju gambo kepale bunny beso mase time kelas jasmani.. Pastu seingat saya ade yg kene ejek vespa(pasal dia dtg sek. atuknye anta naik vespa) la, kamehameha(pasal ayah dia name kamil), bola (pasal muke dia bulat macam bola).. Macam2 tau dorang nie.. Kalo teringat mmg boley buat senyum sorang2..

Dengar2 gosip budak 6 Taqwa(1998) Sek. Keb. Losong nak wat reunion lepas raye? So ape cer? Jadi ke tak? Bile dah bertahun2 tak berjumpe sekali reunion, hambek masing2 pun dah tak kenal kawan masing2.. hikss.. Yang saya tahu, 3 orang dah kawen termasuk saya.. Dan dapat anak pun sorang.. Saya je yg belum.. Insyallah kalau ade rezeki.. Kalo jadi jangan lupe roger2 saya ye kawan2.. (macam la dorang bace blog saya ni kan.. huhu)

Gambar di atas tu, paling kiri Liza, saya, Yanti, Saufi, Nik Q & Gie

23 August 2009

Salam Ramadhan..




Syukur Alhamdulillah.. Hari ni dah masuk hari kedua kite berpuasa.. Belum terlambat rasenye untuk saya ucap kan 'SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK DAN JUGAK SELAMAT BERPUASA KEPADA SELURUH UMAT ISLAM'

Hari pertama saya berpuasa biase2 ajew.. Pagi tu saya dah alarm jam pukul 4.30 am.. Tapi terlewat jugak, pukul 4.45 am baru saya terjage.. hikss.. Maklumle taun2 lepas, mane ade saya alarm2 jam nak bangun sahur, tak mak saya, Kak Nor yg kejutkan.. Itu le yg nikmat duk umah family sendiri neh.. Bangun je cuci muke terus boleh makan..

Skang NO,NO.. Itu seme saya yg kene buat sendiri okes.. Mane boleh ngelat2 macam dulu dah..
Dah kawen macam ginilah.. Tanggungjawab tu wei.. Kene la saya pikul dengan seikhlas mungkin.. Semalam gak seharian selepek kat umah jew.. Tade gi mane2 pun.. Saya layan TV, encip Izhan layan mate.. huhu.. Dah petang tu baru le kami kuar gi bazar, beli lauk berbuke..

Malam tadi gak, kami berkesempatan gi terawih sesame dekat masjid Tok Jembal.. Masjid nie dekat jew ngan umah.. Hurmm, tapi suasanenye tetap tak same dengan terawih kat masjid kampung sendiri.. Toleh kiri, kanan tade pun yang saya kenal.. hikss.. Tapi takpe niat nak datang beribadat kan.. So, saya kene biasakan diri dengan suasane baru nie.. :p

Hari ni jugak hari lahir mak saya atau saya panggil CheMok jew yg ke 56 Tahun.. Semoga dipanjangkan umur dan dimurah kan rezeki.. Lebiuuu Che Mok..

Dan ucapan tahniah untuk adik ipar saya, Wanie yg telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki semalam, 22 Ogos 2009 bersamaan 1 Ramadhan 1430H. Dan baby itu sangat comel okess.. Tak sabar mak long nak feluk cium..huhu.. Kekok la plak bile jadik mak long neh, biase anak buah panggil Che De.. huhu.. Bertambah lagi sorang ahli keluarga Tengku Ibrahim.. Alhamdulillah..

Comel kan dia?

P/s Hari ni nak berbuke ape yew? Dapat ikan pari bakar pun sodap neh.. pastu menum air tebu, sorgaaaaaa.. :)



18 August 2009

Holiday in Redang (Part 3)

Kami di Redang Kalong Resort.. Lame nau nunggu Jijah tukar baju, ape lagi snap2 gambo la dulu..

Okeylah ni part last tau.. hikkss.. Petang tu mule nye memang cadang nak gi snorkeling kat Pulau Kerengga kut.. Sekali dah otw pergi tu Azrin boleh lak lupe bwak tangga yg nak trun dari bot tu.. Nak trun memang tade masalah, tang nak naik tu camne tuh.. Kan maw terbalik bot.. hikss.. So, kami decide takpelah, kite gi Long Beach jew.. Parking bot dekat Redang Kalong Resort, then jalan kaki ikut semak dalam 10 minit camtu dah sampai Long Beach..

Pergi Redang Kalong ni pun ade sebab, cos aku nak jumpe Jijah (classmate aku mase kat Uitm Melaka dulu).. Dia memang booking nak duk Wisana gak, tapi jadi kes cam saya ni lah.. Terpakse duk kat Redang Kalong..

Overall trip saya ke Redang, mungkin percutian yg paling besh untuk tahun ini.. Sesape kalo ade nak wat holiday trip saya amat men'suggest'kan Redang sebagai salah satu hot spot untuk anda.. Sesungguhnye memang tak rugi pun datang ke Redang.. Yang len seme saya soke datang Redang instead of kulit saya yang masih lom hilang kesan sunburn neh.. Kulit kat lengan pun dah menggelupas bagai nie.. Encip izhan pun same, dia lagi teruk dari saya.. Tapi standard la tu kan kalo pergi pulau harus la sunburn.. hikss..

Kalo nak pergi Redang tu boleh lah roger2 saya, either nak duk Wisana itself atau nak duk resort2 lain, seme saya boley arrangekan.. Sempat tu, saya promote.. huhu..


Beach Boys koya

Encip Izhan tolong ikatkan bot.. pandai ke tu? huhu.. eh eh, ni nukan candid ni, ni adelah lakonan semate2.. hahaha

haaa... yang ni baru betul otai!!

Perjalanan menuju ke Long Beach, 10 minutes walk dari Redang Kalong Resort


Soke betul saya dengan LOVE ni.. cumil dan lomantik yuu..


Saya soke gambat ni.. ngeh ngeh..

Owh ye, rumah kat belkang tu namenye more more tea inn.. Skang dah jadik gift shop milik Laguna Resort.. Architecture rumah ni dicilok dari rumah asal filem Summer Holiday yg shooting kat Redang lakonan Ricky Ren dan Sammy Cheng.. Pernah tengok tak cite ni? saya pernah kut dulu.. hikkss..


Beach Boys wannabe(Daim, Azrin & Encip Izhan)

Nampak nun kat belakang.. Itu la, Long Beach ye kawan2.. Kat sini memang hot spot kat Redang. Segale macam resort/entertainment seme tetumpu kat sini.. Kalo yg soke bising2, ramai2, sesak2, Long Beach mmg seswai la tuk anda.. Tapi kalo yag soke privacy better pilih Wisana, Redang Kalong, Redang Mutiara atau Mozana.. Sebab pantainye lebey privacy..



17 August 2009

Holiday in Redang (Part 2)

Wisana Beach Chalet, Telok Kalong Kechil, Redang Island

Sesampai je kami kat Wisana Chalet.. Seme staff kat sane macam terkejut tengok saya.. Nazri tak bagitau kut saya nak datang.. Saya pun tak inform gak sesape kat pulau yg saya nak datang, sebab saya ingatkan Nazri dah bagitau kan.. huhu.. Tapi of cos la bos saya en Hassan ngn en Azhar tau.. Sekali Ayah Ngah Awi gitau bilik seme dah full kasi kat group yg masuk hari tu gak.. Cos, Nazri tade bagitau suh simpan satu bilik tuk saya..


Aishhh cam ne ni.. Takkan lak weols nak tido kat pangkin.. Ade la adengan sentap menyentap kejap, last2 ayah ngah awi suh kami duk kat Redang Mutiara Resort jew.. Resort tu sebelah je ngn Wisana, dipisahkan ngn jeti. Nasib baik la kan ade bilik kat sane.. So, saya ngn encip Izhan just tido je kat resort dorang, makan and aktiviti seme kat Wisana.. Tak merase la saya nak tido kat chalet Wisana taun ni.. Takpe2 janji ade tempat tido kan..

So far Redang Mutiara ni pun ok gak, pantai dia pun cantek, bilik pun ok gak tapi tang servis tu tak bape nak ok.. Dorang punye staff mcm tak tau pape tau.. Every single thing nak kene tanye pade sorang ni aje.. Kalo sorang ni tade haru biru la dorang jadiknye.. Customer pun kene tunggu lame.

Malam tu kami tade wat pape pun.. Lepas makan, kiteorang lepak kat pangkin tengok bulan.. Kebetulan tau time saya pegi tu bulan penuh, sangatlah cantek.. Tapi bintang tak nampak lak sebab kabus tebal.. Tu kate si Azrin(guide sane).. Lepak sampai kol 11 je kat Wisana, pastu terus kami balik Mutiara..Badan letih la, sampai bilik terus kedebum tido..

Malam tu saya dah usha2 baik punye kat Azrin suh bawak gi snorkeling.. Jakun wei tak pernah gi snorkeling.. Saya duk pung pang pung pang kat customer sedakkk sangat.. snorkeling best la, coral cantekla, ikan manyak la, sekali saya sendiri tak pernah gi.. huhu.. Tapi saya bukan auta pun kat customer saya, saya cite mende2 yg betul yg si Azrin duk cite kat saya.. huhu.. Ok la tu kan. hikkss..

Pagi tu pas bekpes dah janji ni ngn Azrin nak gi kol 9am.. Tak sabar kut saya rase.. huhu.. Dalam pale dah aim nak tengok nemo, nak tengok nemo.. huhu.. nape nemo? sebab ikan nemo je yg saya tau rupe dan tau name.. Yg lain2 haremss saya tak tau.. hikss.. Tapi skang saya dah tau ikan2 lain gak tau..

Dah siap2 pakai jaket keselamatan, amek snorkel seme terus gerak nek bot kecik gi marine park. Besh betul nek bot kecik biru tu, hahaha.. Mule2 saya macam takut2 gak, tapi lelame sonok lak bile bot tu terloncat2 langgar ombak.. huhu.. Otw nak sampai ke marine park tu, kami jumpe penyu tau.. Saya la jakun terjerit2 nampak penyu dalam air.. Mane pernah saya tengok penyu live duk berenang2 dalam air camtu.. Dahle cumel, saya kidnap bawak balik baru tau.. huhu..

Jeti di marine park, Redang

Sebelom terjun dalam air sempat lagi pose.. huhu..

Encip Izhan lak sempat 'berasap'.. tengok kat tangan tu ade rokok..

Bile sampai marine park, tengok tade orang pun lagi.. kami paling awal tibe lah.. Duk lepak2 lu, encip Izhan biasela, sebelum terjun dalam air harus la dia nak 'berasap' dulu.. Azrin cakap ngan saya, pegilah main2 air.. Try menyelam2 dulu, biasakn dulu ngn snorkel tu.. Nanti dia tarik saya pakai pelampung kat tempat dalam.. huhu.. Saya ni mane reti berenang.. Encip Izhan tu pun same gak..Bile masuk je dalam air saya try la berenang sambil selam muke.. Banyaknye ikan datang dekat saya.. Bile kite bagi dia makan roti makin ramai yg datang.. saya pulak yg cuak, sebab ikan tu size dy lebih kurang besa tapak tangan dewase.. Akibatnye, ade sekor ikan tu langgar tangan saya, pastu sirip belakang dia tu kene tapak tangan saya.. Pedih dan berdenyut2 rase tau.. Azrin cakap tu namenye ikan Dicky.. Glamer betul name ikan tu.. hikkss..

Rupe saya dah macam alien lak time nie.. hiks..

Encip Izhan duk bagi taklimat kat saya cam ne nak gune snorkel tuh..

Ayarkk, cam tertonggeng2 plak montot ku.. kunun2 gaya mengapungkan diri la tu.. hahaha

Encip izhan cool je selam pakai snorkel tuh.. huhu.. dia kan dah ade experience snorkeling kat sini tahun lepas.. itu pasal dia eksen ngn saya.. huhu

Pas dah puas main2 kat tepi air jew, Azri cakap jom saya bawak akak ngn abang snorkeling kat tengah lak.. Yuhhuu.. Heppy!! sebab kalo nak harapkan saya pegi sendiri kat tengah2 tu, mmg jgn haraplah wei.. Azrin pun tarik kiteorang ngn pelampung, so rase selamat sikit.. Padahal memag la dah boleh terapung sebab pakai jaket kan.. hikss.. Bile sampai jew kat tempat coral, subhanallah, canteknye..

Jakun lagik saya, ye la sebelum ni tengok coral tak dalam gamba dalam tv, ni tengok live lagi.. Memang sangat cantek, dengan ikannya yang colorful. tak tau saya nak describe ce mane betape indahnye kehidupan dalam laut tu.. Saya nampak anak Yu, barraccuda, ular laut, ikan kerapu, ikan2 kecik2 yg kaler2 yg saya tak tau name ape.. Ikan macam2 kaler ader pink, biru, hijau,oren,ungu,hitam seme ade.. Dan saya berjaye nampak nemo.. Cumil betul ikan nie.. geramss...

Inilah Azrin, guide kami dah merangkap cam, adik aku dah.. Kalo datang opis je mesti duk sebok melilau kat meje aku jew..

Dah abes snorkeling, kiteorang gerak balik.. Tibe2 saya noticed sesuatu, eh2 mane kamera ni.. Dalam beg saya tade pun.. Cuak giler saya rase time tu, maklum la kamera pinjam dari Kak Nor.. Rupenye encip Izhan letak dalam beg lain, kuss semangat saya kejap tau.. Kalo betul tertinggal mau kene pelangkung ngan Kak Nor.. :p


Ni muke dah abes snorkeling.. Muke kami dah merah2 dah.. adeiss..

Otw balik ke chalet.. weeeee.....



P/s Eh lom abes la... ade sambungan lagi nie.. huhu.. :p


Holiday in Redang (Part 1)

Well, last week kan saya ngan encip Izhan ade pergi holiday plus cuti2 Malaysia kat Pulau Redang.. So damn happy weols kat sane okes!! Saya rase macam tak nak balik jew.. Tak puas tau mandi laut, snorkeling dan tengok laut yg sangat cantek.. Ekceli hari2 pun saya boleh tengok laut, umah saya kan dekat dengan pantai.. Tapi kan serius la tak same dengan laut dekat Redang.. Subhanallah memang sangat cantek tau..

Saya pergi tu hari Khamis tau sampailah hari sabtu (3 hari 2 malam). Mase hari Khamis tu gak saya ade interview SPA pagi tu.. Ingatkan sempat lah kan nak catch up ferry kol 3pm dekat jeti shahbandar Kuala Terengganu.. Sekali pagi tu jalan jem gile2 tahap tak bley ampun weiii.. Panas betul hati saya.. Sebabnye ade 3 eksiden kut kat atas jambatan Sultan Mahmud.. Stress tau, tibe2 hilang je mood saya nak pergi interview.. huh~!!

So, kekdahnya pukul 9 am lebey baru saya sampai tempat interview dan saya dapat no. giliran keempat yg terlast.. Tensen betul duk nunggu, kol 1.15pm barulah saya abes interview.. Hati saya dah berdebar2 sempat ke ni nak naik feri kol 3 nie.. Umah saya tu dah la jauh gak dari bandar K.Terengganu.. Ngam2 kol 2 sampai umah, siap laju2 kol 2.30pm camtu kuar dari umah..
Naseb sempat kol 3 ngam2 sampai jeti..

Tengok2 passengers len pun lom check in lagi, siap ade yg duk beli tiket lagi.. Hikkss... Okey la tu tade la weols semput napas sangat nak kene berkejaran naik feri plak.. Hari khamis tu memang agak ramai org2 pulau nak balik Redang.. Feri penuh ngn bebudak sekolah jew.. So, lam kol 3.30 pm camtu, feri pun gerak.. Saspen gak saya kut2 la saya mabuk ke muntah ke kan.. Sebab mase 1st time nek feri gi Redang dulu saya mabuk, sebab ombak ya ampun sgt kuat.. Sampai feri tu saya rase dah macam roller coaster.. Seram betul saya rase time tuh..

Ni saya snap mase dalam feri otw ke Redang tuh.. Tu nampak tak pulau tu saya pun tak tau tu pulau ape.. huhu.. Pulau Bidong agaknye..

Dalam kol 4.30pm tu weols dah sampai jeti kampung Redang.. Satu jam je? Sekejap la plak.. Biase satu jam setengah, rupenye kami naik feri besar time tu dats why bole save 30 minit sebab dia lagi laju dari feri kecik.. Bile dah sampai kat jeti kampung tu jangan le risau cam ne nak gi resort atau chalet, cos ade feri kecik name 'Sejahtera 10' akan transferkan passengers dorang ke resort atau chalet.. Sonangkan!! Sejahtera 10 ni hantarkan weols betul2 kat depan beach Wisana Beach Chalet. Dan naik feri tu adelah sangat best, sebab dy cam open air gitu pastu ade seat2 cam lam bas tu.. Fuhh angin laut yg sepoi2, pastu boleh tengok pemandang lagi.. Rase macam, nak suh abang feri tuh bawak kami pi pusing2 pulau lak.. hahaha.. (Harus kene campak lam laut saya agaknye, hikkss..)


Mase ni saya dah duk lam feri 'Sejahtera 10'.. Kat belkang nun la feri yg saya naik dekat jeti shahbandar tu..

Itu le kojenye encip Izhan saya neh.. kuar je dari feri terus menggagau carik rokok.. Siap bawak 4 kotak rokok lagi, tuk bekalan katenye.. hikkss..

Inilah rupenye, 'Sejahtera 10' feri tu..

Yang kat belakang tu ar jeti kampung Redang


Cite lom abes lagi tau.. Nanti saya sambung part 2 plak.. Kalo saya pulun satu entry muntah darah plak bace kan.. hikkss.. :)

16 August 2009

Penat yg berbaloi

Mintak napas, mintak napas... Panas betul kat luar tau.. Saya baru je sampai opis nie.. Rase macam nak pitam jew.. Tak baik oh saya merungut pasal cuace yg panas ni.. Ishh ishhh... Naseb baik saya ade beli air tebu mase otw nak balik opis tadi, kalo tak saya dah dehidrate kut.. huhu..

Dah tau kat luar panas ape jadah plak saya pi jalan2 kat luar tu, takkan saje nak bersiar2 kut.. hikss.. Saya pegi meet someone tadi.. Almost a year gak saya tak jumpe dia.. Lame betul kan!! Sape yekk orgnye, sape lagi kalu bukan one of my bff kat uitm Melaka dulu si Raja Wanie.. Hikss.. Geng sekepale saya, sebantal, setilam, sebuku, sepinggan saya dulu..

Kebetulan dia ade datang Terengganu, cos pegi Pulau Kapas untuk wat research tuk assignment dorang.. Kalo idak, mmg tadelah dapat jumpe kan..Kami decide jumpe kat pasar payang jew, cos kawan2 dia memang nak soping barang sket2 kat sane.. Naseb baik oh opis saya dekat ngn pasar payang.. Dalam kol 11.30 am camtu Wani text bagitau dah sampai kat sane.. Ayarkk, kat opis encip bos ade plak.. Tapi saya kan pekerje yg baik, saya cakap jew saya nak kuar jumpe kawan yg datang dari jauh sekejap.. Jujur betul saya kan? huhu.. Dan bos saya dengan baik hati nya cakap boley!!

Saya pun ape lagi laju2 turun sebelum bos saya tukar fikiran.. hahaha.. 5 minit camtu jalan kaki, dah sampai pasar payang, laju betul saya jalan kan? huhu.. Pastu tengok wani ngn kawan2 dia tunggu kat escalotor Bazar Warisan.. Ade yg saya kenal dan ade yg tak.. Oh yang saya kenal ade Putri ngan Ayin sahaja.. Yang lain2 tu saya tak kenal.. Cos, dorang bukan uitm Melaka..

This smile is still the same like in our good old days.. Keep it up babe.. hikkss.. :p

Pas dah feluk, salam2, cemolot lu sket.. hikkss.. Nak pegi makan plak.. BAgus sgtlah, perut ni memang dah lapau nau, pagi tadi saya tak bekpes pun lagi..Wani tau saya nak banje dia makan, dia ajak saya makan kfc oh.. Demand ko ye!! hahaha.. Takpe2 saya tak kesah pun.. Bukan salu pun saya boley jumpe dia.. Sesekali banje takpe.. Kfc tu lak alahai sebelah je ngn opis encip Izhan ku itu..

Ala-ala chumel la tu kunun2.. Posing ini pun masih same macam dulu, it means that she still the same girl that i ever known from these past few years back.. And she's still my bestfriend even though we rarely meet and gosip2 like dulu2.. :p


Sambil jalan2 tu lalu la depan opis encip Izhan, baru je nak cakap ngn Wani ni la opis Izhan.. dah muncul plak dia.. Macam tau2 plak bini dia ade kat luar yew.. hikkss.. kan dah kantoi..

Her belonging..
Licin ko makan Wani, bagus2!! Bile je kan ko makan tak licin.. Seingat2 aku macam tak pernah kut.. hahaha..

Sambil2 makan, sambil2 gosip.. Beshnye bile lame dah tak jumpe ni panjang lebar masing2 nak citer pasal life masing2.. Tapi tak puas la, sebab sekejap sangat.. sebab saya tengok ade miskol dari opis.. Alamak!! hikss.. Kelang kabut gak saya bagitau Wani nak kene balik opis plak.. Takut gak kut2 la ade urgent matters yg kene setelkan..

Saya berpisah ngn Wani dekat Bazar Warisan, ntah bile jaman saya bley jumpe Wani lagi agaknye.. Kalo ikutkan hati saya, nak je saya kidnap dia bawak balik umah saya malam ni.. hikss.. Pastu, bley burak sampai pagi like our good old days.. Rindu saya pada saat2 itu.. We share almost like everything mase tu.. Thanks babe.. =D

Both of us in a big hug.. Take care babe, len kali Insyaallah jumpe lagi k.. =D

Have a safe journey to Shah Alam.. Hug and kisses



Locked Outside

Entry saya minggu lepas adelah emo.. Time kasih kepada kawan2 yg sudi bagi nasihat kat saya.. Saya sangat hargai.. Minggu ni saya dah tak emo..:p Kan tak lame lagi nak sambut Bulan Ramadhan, so kenalah happy nak sambut kedatangan bulan yg mulia ni..

Bukan saya tak dapat nak terime kenyataan cume org kate bile kenangan tu datang berputar balik kite, mestilah terase sedih jugak.. Agaknye sebab nak datang 'bendera merah' kut itu yang hormon tak bape nak stabil tuh.. hikss..

Owhh, panjang pulak mukadimah saya, padahal tajuk entrynye lain.. huhu.. Hari Jumaat lepas, pagi encip izhan dah kejut suh bangun, padahl malam tu tido lewat.. rugi betul hari minggu kene bangun awal.. ngeee.. Dia ajak say temankan dia carik kayu nak buh lam akuarium sebagai hiasan.. Saya pun dengan malasnye, bangunlah jugak..

Mandi cepat2, (mandi cepat2 saya adelah 15 minit okes, tak reti saya nak mandi laju2).. Pastu say pun cube siap laju2 gak, tapi encip izhan dah excited nau dy siap dah tunggu lam kete, tapi saya ni baru hegeh2 nak pakai tudung.. (kene beli tudung ekin jugak selai gini, senang pakai sarung je).. Saya plak yg kelang kabut, padahal encip Izhan rileks jew.. hikss..


Sebab saya kelangkabut sangat, saya capai jew kunci atas meje tanpe tengok tu kunci ape.. terus kuar tekan kunci tombol pastu tutup pintu laju2.. Lepas dah kunci pintu baru saya perasan, ayarkk tu bukan kunci umah tapi kunci opis encip Izhan.. Clumsynye saya!!! Saya pun tersengeh2 mcm kerang busuk bagi tau encip Izhan yg saya dah tersalah amek kunci dan kite sebenarnye dah terkunci dari luar..

Takuutt, encip Izhan dah bagi jelingan maut kat saya.. hikkss.. Tapi nape ntah time tuh saya boleh sengeh2 lagi.. Tahap kecuakan saya tu tak bape nak tinggi.. Pastu saya tanye encip Izhan "Macam mane ni?" encip Izhan jawab, "Tido luar la malam ni".. hehehe.. Pastu duk carikle idea camne nak serbu masuk umah sendiri.. huhu..

Kuarkan segale jenis kad kut2 ade la yg tak gune dah bley try swipe kat celah pintu tu.. Mule2 encip Izhan try wat, lame gak dy try tak dapat2 gak.. Dah lame saya tak try bukak pintu pakai swipe dengan kad.. Dulu mase kat Kolej, memang saye tade kunci bilik.. hahaha.. Kalo nak bukak pintu bilik mesti pakai kad sajo, gile pemalas nak duplicate kunci kan.. Sanggup tu.. Kire bab2 bukak pintu pakai kad ni saya memang dah pakar ah..

Tapi kan tak tau le bjaye ke idak neh.. Saya mintak kad tu, biar saya plak yg cube.. Saya godek2 atas bawah, tak sampai 2 minit pun tadaaaa saya dah berjaye bukak pintu umah saya.. Hebatnye saya!! hahaha.. Terime kasih kepada pengalaman lampau saya itu.. hikss.. Pastu dan dan tu encip izhan gelak, tahu la kagum dengan kehebatan saya.. hikkss.. Mesti dy tak sangke saya berjaye bukak tu.. huhu..

Tapikan tibe2 saya terpikir, bahaye betul!! senang betul kalo pencuri nak masuk umah saya.. Isshh, naseb grill umah saya kunci pakai solex.. Tapi Alhamdulillah setakat ni lom dengar lagi umah kene pecah masuk kat kawsan taman perumahan saya.. harap2 takkan ada kejadian camtu..




12 August 2009

Kalaulah...


Mood untuk saya berblogging skang adelah macam haremsss je.. Upss.. ampun terkasar bahase sikit.. Mulai hari ini saya akan menggunakan perkataan saya sebagai ganti diri aku.. Biar la saya nampak sopan lagi santun sikit kan.. Sebab saya ni kan salu kasar2, nanti org tak soke.. Hipokrit sikit pun tak ape kan, asalkan dapat puaskan hati semua org..

Lagi pun kalau kita berubah ke arah kebaikan tak salah kan.. 2, 3 hari ini saya banyak berfikir yang bukan-bukan.. Yang sepatutnya tak patut saya fikir pun.. Dalam duk banyak fikir tu, tido malam say lena jugak.. Mungkin sebab badan saya terlalu letih kut.. Jadi bila letak pale atas bantal, landing atas katil terus saya terlena..

Tapi even saya terlena pun, saya mimpi yang pelik2 lah.. Bila bangun pagi saya terfikir lagi kenapa saya mimpi macam itu.. Hurmm, peliknya.. Tak soke betul saya kalau mimpi pelik2 nie.. Tapi yang saya peliknya bile bangun pagi mesti saya terlupe ape mimpi saya yg pelik tu.. Pelik kan? hikkss.. Iye saya tau, saya agak merepek di situ..

Semalam saya dapat email dari 'Baby Center'- My Pregnancy this Week @22 weeks.. Dulu masa saya pregnant saya ada daftar dengan laman web baby center. So, tiap2 minggu saya akan dapat perkembangan macam mane keadaan kandungan saya. Tapi saya sempat sampai 11 minggu sahaja.. Yang mane saya telah kehilangan anak pertama saya masa usianye hampir nak masuk 12 minggu.. Sedihnye saya rase.. Kalaulah saya boleh puta balik waktu, saya akan jaga diri saya baik2 masa tu.. Oh, biasenye minggu2 lepas kalau email tu masuk saya tak nak pandang pun, even jeling pun tak sebab saya takut saya sedih. Tapi semalam, saya boleh bukak dan baca plak..

Dan bile saya bukak dan baca, memang betul lah saya sedih yang sangat2.. Sampai saya tak sedar air mata saya jatuh setitik setitik.. Saya terfikir lagi kalaulah saya tak keguguran mesti skang saya dah boleh rase pergerakan dia dalam womb saya.. Mesti perut saya dah besa dan moncet skang.. Skang pun moncet jugak tapi takde isi lah.. :p.. Sedihnya saya rase.. Menyesal pulak saya bukak email tu tau.. Skang saya dah jadik emo..

Lepas tu kan, bile saya blog hoping ke blog2 bloggers lain, sekali terterjah kat blog ibu mengandung plak.. Pastu dia bercerita pasal baby dalam perut dia, oh jelesnya saya.. grrrr.. Tapi saya baca jugak sampai abes.. Lepas tu bile saya pegi ke blog dia dan dia oh, dia dah pregnant lagiks.. Tahniah, saya gembira untuk kamu.. Tapi, saya jeles lah dengan kamu.. Oh.. saya tak soke lah dengan ape yang saya rase nie..

Lepas tu kan, malam semalam tengah2 saya iron baju keje encip Izhan, saya terpandang plak majalah2 Pa & Ma yang saya simpan kat situ. Lepas dah siap iron baju seme, saya belek2 majalah tu.. Baru saya perasan, lepas saya keguguran saya dah tak bukak lagi majalah tu, sebab saya takut saya sedih.. Tapi malam tu saya bukak, saya belek dan saya bace.. Dan memang betul saya rase sedih lah.. :'( Emo lagikss.. Bukan saya tak dapat terima takdir, tapi semua ni datang balik pada saya secare tibe2..

Mungkin jugak sebab saya ade banyak bende nak kene fikir, saya nak kene muhasabah diri saya lah.. Mungkin jugak saya terlalu banyak buat silap dulu.. Dan saya harus terime dengan hati yang lapang dan fikiran yang positif..

Ada sesuatu yang penting saya kene buat malam ni.. Dan saya masih lagi terfikir2 macam mane nak mulakan dan ape yang saya akan dapat kalau saya buat.. Saya harap ia sesuatu yang baik.. Mungkin jugak tak.. Tapi sekurang-kurangnya saya mencuba dari tak melakukan apa-apa.. Kalau tak berjaya jugak, tak apalah.. Saya akan tetap teruskan hidup saya macam biasa..


04 August 2009

Corat-Coret


Ngantokss gaban dah aku rase nie.. Tadi boleh lak aku landing pale kat meje terus lena, siap mimpi2 lagiks.. Over tau!! Bos aku duk lintas lansung depan aku, harems aku tak sedo.. Ngiahahaha.. Kantoii je ngn bos aku.. Hahaha.. Ni pun ngntuks lagi wei.. Nak menum nescafe pekat likat pun takleh sbb aku pose ri ni.. hehehe.. :p
Ni kalo dapat bantal tilam ni, mesti sorgaaaaaaaaaa weii.. hikkss..

Motif entry niadelah nak hilangkan ngantuks aku.. Sebab hari ni aku macam tade keje je nak kene wat.. hahaha.. =D

Owh, ri khamis ni aku ngn encip Izhan akan berhoneymoon di Pulau Redang.. huhu.. Dah nak ujung2 taun neh baru le ade kesempatan nak jejak Redang nun.. Sangat tak sabar la, nak mandi laut ngan pegi snorkeling.. huhu.. Tapi aku tak reti berenang la..hahaha.. takpe2 life jacket kan ade, of cos la aku leh terapung pakai mende alah tu.. hahaha..


Tak sabar nak tido dalam chalet yg mengadap laut neh.. Tido pun boleh dengar bunyi ombak.. Beshhh.. =D

Tak sabar nak mandi laut yg biru ini.. Pastu wat and sand castle, pastu men tanam2 pastu men volley ball.. hehehe.. Barula care dtg pulau cam gitu.. huhu.. Redang tungguu daku.. lalala


Owh, aku pegi ni free jew, aku kan staff.. Hikss, ngn encip Izhan sekali bos aku kasi free.. hehehe.. Aku akan naik feri kol 3 p.m hari khamis nanti.. Tapi kan, hari tu gak aku ade interview dengan appointment kat klinik gigi.. Harap2 le sempat.. Naseb encip Izhan dah apply coti tuk ri khamis tu.. So, besok aku dah kene siap2 packing ape yg patut..

Pastu, nanti hari Jumaat lak Jijah(ex-classmate aku kat uitm) datang Redang gak. Of cos le dia amek pakej ngan aku.. Hehehe.. Boley le berhoyeh2 dengan Jiejah numuks.. huhu.. winduu kat mung mokk, lame gilers tak jumpe.. :p

Eh, eh ajaib la aku macam dah hilang sket2 ngantuk neh.. huhu.. Hurmm, cepat le mase berjalan tak sabar nak kol 5.. Tak sabar nak balik umah.. Tak sabar nak berbuke.. hehehe.. Tak baik tau aku neh.. :p (*winks)

Harap semua akan berjalan lebih baik untuk aku hari ini dan untuk korang2 jugak.. winks**


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin