30 June 2009

::Ikan Panggang Che Mok::

Bile balik je dari keje of cos la lapa kan.. Atenye aku plak tak lunch tengah hari tu.. Bile duk umah mak pak aku ni, balik dari keje je terus gi risik2 kat dapor.. hahaha.. Besh betul aku rase.. Sorgaaa jew... hikkss.. Kalo kat umah sendiri ko pi risik2 kat dapor ape yg ade, roti kering, biskut kering.. Ko bukak peti ais ade ayam beku kojung, ikan beku, sayur mentah.. Harusla ko kene masak sendiri mende alah tu.. Barulah ko boleh ngapp..

Tapi kalo kat umah, nyamann betul wei!! Che mok kan ade, hikss.. bukak tudung saji wallah dah ade lauk pauk.. Nyam nyam.. Risik2 tengok, wahhhhh ikan kembung panggang che mok faveret aku ko.. Juling jap bijik mate pk kesedapannye.. hahaha.. Tq che mok sebab masakkan lauk faveret orang..Lebiu lebiu, mmuaacckkss.. Macam tau2 je kan aku dah lame nak makan ikan panggang che mok masak neh.. Lawan plak ngn sambal belacan ngn sayur sawi tumis air.. Pergghhhh, mak mentua lalu belakang kompom ko tak seda (ampun mama, hehehe)...


Sikit je kan aku makan.. hikkss.. kunun2 amek sesenduk je, nak diet la tu.. huhu.. Bile dah licin menggelupur nak tambah lagiks.. hahaha.. Licin aku makan sampai kepale ikan pun aku ratah..sodapp hingga menjilat jari, kalah le kehepsi tu..

Tengok ikan ni pun aku dah terliur balik je rase.. Makan menu ni hari2 pun tak jemu kut.. Nak mintak resepi kat che mok la... hehehe..



29 June 2009

Bubble Talk

Semalam kan, encip Izhan outstation 3 hari.. sob sob.. cedey.. Hari dah windu winduan dah.. Okey aku tau aku over.. hahaha.. So, aku pun balik Losong la tido umah mak pak aku.. Fuhh malam tadi penat aku duk berwrestling dgn anak buah aku kat umah tu.. Dahle makin gediks nau budak 2 ketul tu.. Sape lagi kalo bukan si abang dgn si Tencik tu.. Since skang dy dah dapat adik baru, kami seme dalam cubaan nak tuka panggil dy angah lak.. no more adik adik ye.. Tapi ko tau, tak padan ngn umo baru masuk 2 tahun dah pandai melawan okes..

Aku : Adik, Che De panggil adik angah ye... angahhhhhhhhhh(sambil aku jerit pangil dy angah)
Adik : tak mboh.. bukan ngoh, adiklaa.. (sambil tangan tunjuk kat diri sendiri)
Aku : Bukan adik, angah.. Tu adik (sambil aku tunjuk kat baby Dayyan Amjad)
Adik : Bukan la.. Tu bi Jat(tu baby Amjad).. tu bi Jat..
Aku : Huh.. soke hati ko lah dik..

Tu baru sikit kut dy punye ngade2.. Malam tadi anak buah aku berdua tu rindu kat aku kut.. Nak mandi pun dengan aku.. Pastu duk feeling2 sambil peluk aku.. Pastu rebut2 nak peluk aku.. Yg saru ni peluk kaki kiri yg lg sorang peluk kaki kanan.. adieess.. Cam no Che De nak jalan ni oiii.. Aku pun sonok la duk melayan dorang.. Lame kut tak main mcm ni ngn dorang.. Tapi mmg la bdk 2 org tak reti penat lansung.. Berlari sane sini, main otomen2, siap ngn aku sekali di 'otomen'nye.. Naseb la kamo kiut kalo tak Che De dah picit2 kamo.. hikss.. Dah pukul 12 aku nak tido pun sebok nak ajak main.. Aku dah ngantuk gaban dah ni.. Sekali kuar suare halilintar membelah bumi dari mummy dy(kak nor) brulah korang hegeh2 nak baring buat2 tido.. aduii, mcm2 la budak2 ni.. cumil je aku tgk..
2 ketul budak gediks yg sungguh la buas dan nakal.. pening pale duk layn dorang neh..

Malam tadi time nak tido tu, tetibe lak aku sakit gigi yg hamat ko.. Mau berasap je telinge aku duk menahan sakit.. Kat ujung katil duk tengok adik aku yg bongsu si Farah duk gayut tepon gediks2 ngn sape ntah.. Hambek ko sekali kene tengking ngan aku baru ko tau.. Fadan muke.. Aku dah le sakit gigi ni, gi dapor carik cengkih.. bukak laci ni tade, yg tu tade.. adeis.. mane mak letak ni.. bikin hangen je lgi ni.. si tencik tengok aku kuar bilik je dy sebok duk ngekor kaki aku cam kuceng.. Dah jumpe cengkih, tumbuk laju2.. pastu laju2 letak cengkih yg hancur tu dlm gigi.. Fuhhh, pas 5 minit baru hilang.. dan aku boley tido dgn amannye.. hikkss.. Bangun hari ni gigi pun tak saket dah.. Appointment nak tampal gigi punye la lambat lagi wei, bulan 8 ni.. Ni la problemnye kalo ko pegi klinik kerajaan.. Sabo je aku ni...

Aku rase hari entry cam ntah pape sket.. hikss.. Dah le dtg keje naik cab tadi.. Aku lom sempat sampai opis lagi customer duk call berkali2 dah.. Malas aku nak pick up.. hahaha.. kejii je.. Laki tade aku patah kaki sket weii.. aku ni bukannye ade lesen kete lagi.. stress yg amat kut nak kene nek cab.. ptg kan nak kene pk lagi cam ne nak balik.. bas dah le cam hampeh kat sini.. Puh puh abah boleh amek aku balik petang.. Aku nekad la paling lewat ujung tahun ni nak kene amek lesen gak.. ssh betul aku rase.. tapi nak kene tgk kondisi duit jugak kan.. Bile nak kayoo ni.. Aku nak stop dah kut entry lalut melalut aku ni.. Ok cheers la ye korang seme.. aku tak bape nak cheers kut, mode rindu encip Izhan (poyo je baru 2 hari, besok laki ko dah balik..hahaha.. dush dush kat diri sendiri)

mode rindu-rinduan kepada somi terchenta..Hikkss..

28 June 2009

Dikhianati Part 3~!!

Thanks kepada kawan2 yg masih bersama aku senang dan susah.. You are my true friends..

Punyelah berjanggut nak tunggu aku sambung citer ni.. Pesal ntah 2,3 minggu lepas mood nak tulis entry panjang2 aku terbantut.. Mungkin aku mmg ade sindrom 'malas' atau aku kunun2 aku busy.. hikkss.. Aku pun dah tak bape nak ingat tang mane dah cite aku.. kene recap balik la cam ni.. Dah tua cam tu le.. huhu..

Ok ok, aku stop dekat mase aku kuarkan duit and balance tinggal RM19.90.. Shitto betul kan.. Time tu sumpah aku cuak wei.. Aku cakap la ngn Ct,

"Ti mane ade aku cucuk duit sapa tinggal balance banyak tu, gane ni ti? mane duit aku ni?"

kakak aku tu kunun2 nak coolkan aku la time tu. Ct time tu dy keje kat Public Bank, so dy cakap kut2 mung kene fraud.. Org dalam yg amek duit tu.. Ct, cakap pe2 hal wat reprt kat bank dulu. Wat report hape hari tu hari Sabtu mane bank bukak weii.. Last2 bincang punye bincang, aku pun dah puas nanges2 seme.. hahaha.. Aku ngaku aku ade mmg seorang yg 'penangis'.. hikkss.. Bile sedey ke, cuak ke, gabra ke, marah ke mesti otomatik mate aku ni jadik bergenang..Kadang aku rase mcm segan le pulak.. mcm aku ni ade sindrom tangis.. hahaha..

Eh, melencong sudahh cite aku.. Ok pas dah bincang tu, aku amek keputusan malam tu jugak aku balik Terengganu.. Sebab mase tu aku pakai Affin Bank, dan buku seme aku wat kat Teregganu. So, pegi report kat situ jelah.. Terus balik umah packing2 baju, kuar balik pegi KL..
Pas beli tiket kat Putra, bas aku malam kol 9pm. Jalan2 dulu ngn Ct. Sempat lagi Ct banje Kenny Rogers, amse tu 1st time kut makan Kenny Rogers.. hehehe.. Iye, saye mmg jakun umo 18tahun bru merase Kenny Rogers.. Hello, kat Terengganu mane ade mende2 tu seme.. hikss..

Perjalanan ke Terengganu berjalan lancar.. Tapi penat giler aku rase, minggu sebelum tu sbnarnye dah balik Terengganu.. Bile sampai umah subuh2 tu mak aku cam pelik jew.. Aik bali lagi ko, minggu lepas dah balik.. Ko ingat KL-Terengganu tu sedepe ke.. hikkss.. Tapi aku mcm dah flat, cakap nak tido dlu.. Nanti dah bangun baru aku citer.. Agak derhake di situ ye.. Sile jgn contohi perangai saye, kalu mak2 anda bertnye sile jawab laju2.. takde la dy duk risau kan..

Pagi tu aku bangun kol baoe ntah, bru aku cite bla bla bla kat mak aku.. Mak aku dah bebel dah bising2.. Mcm mane boley jadi camtu.. Mak aku siap cakap "kut budak sebilik mung kut amek tu, mung tu bukan bule kire sngat pitih, beg pitih buh ngate rawe skali. Mok tau la mung tu gane." bla bla bla.. dan sungguh panjang khutbah2 yg aku dengo.. biase la leter mak kan. Pas dah kene leter 2,3 guni aku terus siap2 nak gi Affin Bank kat bando K.trg.

Lepas dah wat report seme, biase la org bank cakap kite akan siasat la cam ne boley jadik camtu.. Lebih kurang sebulan baru dy akan bagitahu mcm mane.. Dalam hati aku cess, ko ingat sebulan tu sekejap ke.. Dorang cakap gak kalo betul2 mmg ade silap pihak bank, dorang akakn ganti balik duit tu.. Tapi lmabat sket ar, sbb bnyak prosedur dy.. Huh.. Mase tu, aku mmg tade syak ape2 kut.., Dalam hati aku mmg aku pk bank tu yg salah.. So, aku maki2 la bank tu.. Tapi dalam hati je la.. hehehe..

Sebulan selepas itu...

Kak Nor call aku, surat dari bank dah smpai.. Dorang wat la laporan kat situ mmg ade pengeluaran duit telah dibuat di Atm BcB Bank Alor Gajah pada pukul bla bla, tarik bla bla dan jumlah bla bla.. Aku dengo je nanges wei T_T
Sape yg begitu durjana itu.. Aku balik2 bilik jew, aku bikin kecoh la dalam bilik. Mase tu aku pk rumate akuKak Erin yg amek, sbb a few days before duit aku hilang Kak Erin ade cakap nak pinjam duit ngn aku RM50 jew kut.. Mase diskus ngan rumate aku seme tu, seme adela.. Aku siap cakap, mmg aku doa org yg curik duit aku tu mati kene langgar lori. Tetibe si Maz bersuare ko, dy cakap tak baik doakan org mcm tu.. aku cakap la, lantak la, ko doh tangan panjang pandai2 curik duit aku sampai seribu tu.. nak aku doa yg baik2 ke kat dy.. tak kut.. huh.. sungguh geram aku rase mcm tu..

Besoknye tu, Kak Nor ade call aku.. Mase tu hari khamis kut, dy suh aku gi Bcb Bank ALor Gajah, dan mintak dekat security kat situ tuk tgk cctv yg pasang dekat Atm tu.. Giler kentang betul idea Kak Nor. Aku tak terpk lansung kut nak wat camtu. Balik je bilik tu, aku terus bagitau idea Kak Nor nak gi tgk cctv kat BcB Bank tu. Pastu seme sokong wei, tapi Maz.. Hurm dy mcm tak bape nak suke la ngn idea aku tu.. Siap dy cakap nak tgk tu kene ade prosedur seme. Mesti tak bole sbb bende tu p & c kan.. Tapi mmg aku ade ajak dy temankan aku tuk pegi besoknye tu. Dy beria2 wei cakap aku tak payah la pegi. dan aku tgk muke dy ade sdikit cuak..

Tapi biasela wei, aku mane nak noticed bende2 tu.. hahaha.. mmg la aku ni senang kene tipu.. Besoknye hari Jumaat, mmg aku dah niat kalu tade sape2 nak temankan aku.. Aku nekad jew pegi sorang2.. Sebab biasenye hari Jumaat mmg kelas aku kol 8-10am jew. Surat dari bank pun dah ade Kak Nor pos laju lagi kat aku sbgai proof la nak tunjuk kat org bank tu. Tapi kan, pagi tu lepas je aku abes kelas, dalam kol 10 am camtu aku dapat 1 call dari sorang lelaki. Call yg aku rase sangat pelik.

Lelaki tu kenalkan diri dy sebagai org dari Affin Bank. And dy bagitau aku, yg mmg ada kesilapan pada acc bank aku.. Dan duit aku yg m.i.a tu dah dimasukkan balik dalam acc bank aku. Dan lepas ni aku boleh terus pegi cek acc aku. Aku pun mcm tak pk ape2 lagi lepas tu. Cume aku seronok gile2 sebab duit aku yg hilang tu dah dapat balik.. Siap aku bgtau dak kelas aku yg duit aku mmg dah dapat balik dan mmg silap dari bank. Then, pastu aku gi Atm, mmg ade balik la duit aku. Sgt magic la aku rase.. hehehe.. Siap aku dah kenselkan niat aku nak gi Bcb Bank kat Alor Gajah tu. Mase tu aku tgh lepaq2 makan ngn Miza(classmate aku),aku cakap la mcm pelik je phone call aku dapat dari bank tu. Aku tgk balik no phone bank tu, hurmm.. Mcm no public phone je.. Sebab kalo no public phone kan, korang tambah 2 jumlah no terakhir kat belkang jadik 11 kompom la tu no public. Aku tujuk kat Miza, Miza cakap tu mcm no area Kajang, Bangi, & Serdang. Cos Miza kan org Kajang of cos le dy tau.

Hahhhh Serdang??? aku pun, wei rumate aku Maz autie dy org Kajang. Bf dy lak study kat UPM, Serdang.. Giles weii.. Takkan dy selame ni yg amek duit aku.. Dan lagi sekali aku blur.. Sumpah aku dah menggigil sebab kenangkan org yg paling aku trus lam bilik tu dah wat aku cm ni. Ok, fine duit mmg aku dah dapat.. But i really need to find the truth. Lepas je makan ngn Miza, aku terus blahh nekad nak pegi Bcb Bank nak tgk cctv tu. Sepanjang aku jalan nak keluar tu, mcm2 aku pk.

Bile dah smpai Alor Gajah town, tibe2 terserempak lak ngn Kak Erin rumate aku, ngn Wawa classmate dy. AKu pun ape lagi ajak la dorang sekali.. Mase tu mmg kelakar pun ade gak aku rase.. Dah le bertiga mcm charlie's angle pun ade gak kunun nak pi nyiasat kan.. Dah sampai kat bank, tgk muke pak guard punye grang dah cuak.. duk tolak2, kaule pi tanye kau le, kaule.. Last2 aku jugak le pi tanye pak guard tu.. Sekali, baikk la pak guard tu, hikss.. Terus dy masuk dalm bagitau pegawai dorang.. Pastu terus officer tu bawak kiterorg naik kat bilik cctv.
39
Jeng jeng, saspen kut mase ni... hikkss.. org2 bank tu duk sebok la interview kami bertiga.. Bla bla bla sambil leter2 mcm mak aku.. Dy cakap, pak cik rase mesti rumate ko jugak yg amek ni.. Terus dy melawak tujuk dekat Kak Erin, cos Kak Erin ade bgtau yg akmi sebilik.. aku pun bagtau mase dan tarikh.. Terus dy carik2 tape, pastu pasang.. Aku saspen je tgk... Agaknye sape la ye..

Sekali aku tgk ko, aku kenal bag tu, aku kenal baju tu, aku kenal tudung tu... Aku kenal org tu.. Dan dy adelah Mazni, rumate yg paling rapat dgn aku dalam bilik.. Menangis aku tgk T_T
Now aku dah ade bukti.. yg aku tgk sendiri dan bersaksikan Kak Erin dan Wawa. Kejiiiiiiii ko Maz!!!! Benci aku nga ko... Tapi aku lagi sedey sebab aku anggap ko kawan baik aku dan ko dah khianat dgn kepercayaan yg aku dah bagi kat ko...

Hurmm, hari Isnin baru la Maz balik bilik.. Dan hari tu kami berempat mulekan perhitungan. Aku yg biase la mmg cengeng, lom ape2 dah nanges.. hak hak.. aku aku sedey la kawan aku wat mcm tu.. Aku tanye la elok kenape curik duit aku mcm tu.. Terdesak sgt ke? Dy bagi alasan kat aku nak beli tiket nak balik Sabah.. Dan hari tu baru aku tau the true color Maz, dy mmg sorang yg putar belit lidah bercabang.. Tak sangka sorang yg sangat baik luarannye, busuk hati perangai tak senonoh mcm tu.. Mencuri, khianat dgn kawan.. So, kawan2 dun't judge a book by its cover.

Lepas kejadian tu aku dan Maz, tak pernah bercakap.. Lebih2 lagi lepas kes tu Maz selalu tade kat bilik. Mungkin dy malu dgn ape yg dy dah buat. Sbb budak2 level dah tau, bdak2 kelas dy pun dah tau. Sbb bdk level aku ade gak dak kelas dy.. Minggu selepas tu pun dah stat final exam, so dy wat hal sendiri je la. Tade sape pun yg tegur dy kat bilik. Masuk sem 2, dy dah tade kat Kampus Melaka. Denga cite dy dah mintak tuka kat Kampus Segamat.. Dan sampai skang aku tak penah denga citer pasal dy lagi..

Tu je la kisah benar yg lame dulu jadik kat aku.. Mungkin boleh jadikan pengajaran tuk bloggers seme.. Yg buruk dari aku dan yg baik semua datang dari Dia yg satu..



25 June 2009

::Tag dari Puan Nadia::

Inilah Puan Nadia aka Kakak Nadia.. isteri kepada kawan encip Izhan yg sungguh berani tag aku.. lalala.. Cumil kan dy? sweet je aku tgk.. hikkss.. Dan aku rase sgt pendek berdiri di sebelah Kak Nadia. :P

1. Bekas kekasih saya - Suami saya la encip Izhan(Love u Yayam muacckksss..Ngeeee)

2. Saya sedang mendengar – Mendengar lagu Robin William "Be a better man"

3. Mungkin saya patut – pk nak gi piknik kat mane hari Sabtu ni.. hikkss.. Lame kut tak piknik ngn encip Izhan aku neh..Kalo dulu before kawen tiap2 weekend kut.. kantoii sudey..

4. Saya suka – sebab dapat anak buah baru.. I love baby a lot okess..

5. Sahabat-sahabat saya – Lamenye tak jumpe korang.. Baik yg kat Trg atau yg kat KL, Johor, Shah Alam.. Sejak dah kawen ni mmg ssh nak jumpe kawan2.. Saya rindu lepaq2 dgn mereka.. huhu..

6. Saya tak faham – kenape la ade yg jenis tak paham bahase ni.. Perlu ke saye ulang lapon ploh kali baru nak paham..

7. Saya kehilangan – kandungan saya yg berusia 2 bulan setengah bulan lepas.. Dan sy sgt stress bile pk kan balik kehilangan itu.. sob sob.. Ni ade sikit2 rase nak nanges balik.. Kalo lah masih ade saya skang dah 15 weeks.. T_T

8. Ramai yang berkata – saya makin numuks+bulat+kembang dan mcm2 la.. Kadang2 tensen gak.. Tapi mmg kenyataan pun.. Tapi skang berat sy dah turun sket lepas saya keguguran bulan lepas..

9. Cinta itu adalah – menerima org yg kite sayang seadanya dirinya.. Cinta itu jugak = encip Izhan dan saya akan sayang suami saya ke akhir hayat saya..

10. Di suatu tempat, seseorang sedang – gelak kijam kat saye sambil cakap dy dah oder jerami import dari Congo.. Apekah?? huh~!!

11. Saya akan cuba – Menjadi lebih baik untuk mase akan datang..

12. Perkataan SELAMANYA membawa maksud – Selamanya saya akan mencintai suami saya sepnuh hati saya.. :p

13. Telefon bimbit saya – Kaler pink itu hadiah dari encip Izhan.. ngeee.. Kalo dy tak beli sampai skang saya tak tuka2 hp kut.. huhu..

14. Bila saya terjaga – mesti sebab alarm hp saya yg bunyi pagi2.. Pasti mesti ngomel "malasnye nak gi keje".. huhu.. "kalo malas bile nak berjaye ni?"

15. Saya paling meluat – Denga pompuan cakp gediks2, pastu gelak2 mcm syaiton kuat2 depan lelaki.. Kunun nak tarik perhatian la tu.. ala gediknye.. syuh syuh duk jauh sket dari saye.. Tak soke!!

16. Pesta/parti adalah – Jam session/Gig yg saya pegi dgn encip Izhan.. Sumpah tak penah pegi dgn org lain.. Dulu sekali penah kene rush kut, hehehe.. Pak cik Polis tu siap marah encip Izhan lagi sbb bawak tunang datang jam session.. Poyo betul pak cik polis itu..

17. Haiwan yang paling comel pernah saya temui – seekor kucing kaler putih kacukan siam yg saya namakan Tommy.. Dy sgt comel.. Tapi skang mane ntah dy hilang tak balik2 umah..

18. Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah – Bile saya dah bergelar seorang isteri.. Dan saya tak sabar nak bergelar seorang ibu pulak.. :) Insyaallah..

19. Hari ini – saya bekpes makan nasi kuning yg saya beli kat warung cik Milah.. Mmg sedap! Dan hari ni gak saya nak suh encip Izhan banje makan chicken chop, kate baru gaji kan.. hahaha...

20. Malam ini saya akan – tengok cite America's Next Top Model kol 10pm.. even saya dah tau sapa pemenangnye.. Tapi gediks gak nak tengok.. huhu..

21. Esok pula saya akan – mengemas umah dan masak nasi lemak.. :p

22. Saya betul-betul inginkan –

23. Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini – hurmm mcm kusam je wajah saya.. Jerawat pun naik makin banyak, saya nak datang period dah kut..

24. Pusat membeli-belah atau arked permainan – Mydin Mall, Giant, Astaka, Hock Kee Seng in yg glamer dkat sini..

25. Makanan Barat atau Jepun? – Barat.

26. Bilik yang terang atau gelap? – Kalo duk sorang2 kat umah mestilah nak terang2.. Tapi kalo nak tido saya nak bilik yg gelap dan sunyi dari ape2 bunyi.. Nanti saye takleh nak fokus tuk tido.. ngeh ngeh..

27. Makanan segera adalah – Sedap dan boleh buat saya jadik kembang semangkuk.. Hurmm, teringan lak nak makan ayam KFC yg baru tu..

28. Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang – "Owh besok ade 7 org je yg masuk, 5 adult 1 child 1 infant" saye cakapkan ayt ni pade Nazri..

29. Lepas ini saya akan – cek email opis jap.. hikkss.

30. Siapa yang anda ingin tag – Nak tag Yna, Maziah, Warnawanie, Leeya, Shabri, dan jugak Zie redbloodsnow(saye soke blog dy yg salu berapdate itu)



::June::

Pejam celik pejam celik.. owh dah bulan 6 ekk.. Giler cepat mase berlalu.. Tibe2 je dah tgh2 tahun.. Bulan 6 ni banyak gak tarikh2 yg spesel bagi aku.. First sekali birthday Kak Nor pada 2 Jun, bersamaan ngn tarikh tu gak wedding anniversary sis Ct and Abg Lee.. Tahun ni dah 2nd anniversary, aku doakan tuk my sis Ct cepat2 dapat baby.. ngeh ngeh... Jgn ko nak bz keje jee... lalala..

Pada 8 June hari tu gak, kelahiran lagi sorang anak buah aku Dayyan Amjaad.. Comey betul, baru semalam balik umah tgk dy.. Dapat la aku melepas rindu ngn peluk cium baby Jajat neh.. Che De luv uuu.. hikkss.. Makin cumil je aku tgk.. Gerams ngn pipi dy yg makin numuks tu..

Hari ni lak birthday my disaster si Tencik Afham yg nakal bangats tu dan jugak birthday my BFF yg aku sayang bangat, Yna..


To Yna,


Happy birthday 23rd.. wuhhuuuu.. dah tua dah ekau.. bile nak cari bf baru neh.. hikkkss.. Boleh la aku welcome ko to my "club".. ngeh ngeh.. Thanks for everything babe, ko tau kan u mean a lot to me.. Dah banyak yg kite kongsi dulu, even kite jauh skang.. Tapi aku tak penah lupe kau dan our frenship and it will last forever.. Tahun ni baru sekali kut kite jumpe.. Sedey je rase takleh nak hang out sesame lagi.. Dulu, tido pun same2... ngeh ngeh.. upsss... :p

For your birthday dis year i wish you happiness and joy in life and many more birthdays to bring you delight. Happy birthday Yna, all the best for your future.. and love you so much.

Ni la latest pic aku ngan Yna.. Mase aku jumpe dy last hari tu bulan 3 kut.. so longg.. Mish u a lot babe..

Dah sah2 ni pic lame kan.. Ni time kiteorg jalan2 kat Melaka.. Kunun2 nak beli souvenir tuk trip.. Siap tuang kelas marketing lagiks.. ngeh ngeh.. Beli souvenirnye kojap jew, bjalan+bgalok yg lebey.. Time ni kat Muzium Samudera, kapal yg dijadikan muzium kat bandar Hilir tu.. Nice tau.. aku soke jew..

Ni pun hari yg same.. hikkss.. muke takleh blah, berminyak gilers.. Aku ngn Yna pakai baju seakan2 same.. Sehati sejiwe gitu.. ngeh ngeh.. owh aku masih kurus mase ni.. sob sob.. sedey kenangkan aku yg makin kembang neh..



To my precious Tencik yg Che De syang sokmo,

Che De wish Tencik Afham Happy 2nd Birthday.. Tencik ade adik dah skang ni, so please jgn nakal sangat.. Please jgn duk panjat sane sini.. Jage adik baby tu, jgn buli2 lak.. Sayang kat adik tu ye.. Nanti Che De beli car ngn lolipop okes.. Be a good son dan jage mummy tu.. Jangan buas2 sangat, tido tu jgn lewat sapa 2,3 pagi.. Ingat nak main je.. Che De hepp kamo kan.. Wutever Che De sayang kamo bangat.. Mmmuackkss..


Abaikan gambo Che Denye yg gediks itu.. Fokus pada si tencik yg kiut miut tapi disaster ini.. ngeh ngeh..

Cheers~!!!

21 June 2009

Lenka- The Show (I'm just lovin it!!)






Skang aku duk addicted dengo lagu Lenka-The Show.. Besh bangat ok, i played it again and agaim and again.. Tak bosan2 gak aku denga.. hahaha.. She really sound like Yuna.. Hikkss.. I just love the song so damn much.. Dan videoclip nye adelah sgt seronok untuk di tengok.. huhu..

First time aku denga lagu ni kat Mtv channel 714(astro) nak jugak bagitau channel bape tu.. haha.. Mase tu aku tengah masak, siap tinggal lagi kat kuali kat dapur.. Laju2 pi hall duk depan tv nak nye tengok lagu ape yg sedap sangat neh.. huhu.. Dan aku sudah jatuh chenta sama lagu ini.. huhu.. Maybe sebab aku mmg soke lagu2 seperti ini.. :p

Lagu ni gak aku pasan jadi theme song tuk iklan streamyx yg baru tu.. Yg ade si "Saleha" tak jadi, yg lelaki tu dapat no. phone ngn email streamyx dy..Camtula lebey kureng iklannye.. So, sesape lom denga silelah denga.. Sungguuh anda tak rugi!! Boley sing a long sekali.. hehehe.. Aku tempek sekali liriknya.. Just enjoy "The Show"... :p

The Show by Lenka
I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze and love is a riddle
I don't know where to go I can't do it alone I've tried
And I don't know why

Slow it down
Make it stop
Or else my heart is going to pop
'Cause it's too much
Yeah, it's a lot
To be something I'm not

I'm a fool
Out of love
'Cause I just can't get enough

I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze and love is a riddle
I don't know where to go I can't do it alone I've tried
And I don't know why

I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down I know
I've got to let it go
And just enjoy the show

The sun is hot
In the sky
Just like a giant spotlight
The people follow the sign
And synchronize in time
It's a joke
Nobody knows
They've got a ticket to that show
Yeah

I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze and love is a riddle
I dont know where to go I can't do it alone I've tried
And I don't know why

I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down I know
I've got to let it go
And just enjoy the show

Just enjoy the show

I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze and love is a riddle
I dont know where to go I can't do it alone I've tried
And I don't know why

I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down I know
I've got to let it go
And just enjoy the show

dum de dum
dudum de dum

Just enjoy the show

dum de dum
dudum de dum

Just enjoy the show

I want my money back
I want my money back
I want my money back
Just enjoy the show

I want my money back
I want my money back
I want my money back
Just enjoy the show



16 June 2009

Jem Kreng Kong Keng




Ni perfomance encip Izhanku mase gig dekat Little Bali, Cherating pada 30hb May yg lepas.. Rock betul laki aku neh.. Sedey je tak pat ikut sebab mase ni aku mane sehat lagi wei.. So ditinggalin gue ini di rumah ibuku.. sob sob.. Lagu ni adelah favourite aku woo, encip Izhan yg compose woo.. "Katakan by sleepyjeremy".. Lagu yg sungguh catchy gitu.. Over kut aku puji lagu laki sendiri.. hahaha..

Ada je encip Izhan letak video ni kat blog dy, tapi aku gatal gak nak tempek kat blog aku.. Hikss.. Yg mane ye encip Izhan, yg baju hitam tu le.. Yg paling chomel tu.. Kan main ye goreng gitar Fender dy tu.. Tak hengat bini kat umah ye.. Hepp dy laju2 kan.. winks winks.. Audio tak bape nak besh sebenarnye, tapi boleyla layan.. Gambar pun kureng sket, agaknye tukang amek video same goyang2 kut itu pasal yg ade blur ade yg ok.. Aku selit sekali lirik lagu katakan kat sini.. huhu.. pomote jgn tak pomote.. lalala..

Katakan by Sleepyjeremy

Percayakan lah ku selalu mencoba
Tuk menyingkapkan segalanya
Kerna ku pasti tak mampu
Tuk melihat tangisanmu

Reff
Kata, katakan, katakan padaku
Semua yang terbuku
Belenggu di hati mu
Supaya kutahu (kan)
Kupastikan ku petik bintang terangi hidupmu

Kebenaranya pastikan tiba
Saat dinginnya hati terasa

Kerna ku pasti tak mampu melihat tangisanmu



::Dayyan Amjad onboard::

Nape la baby yg baru lahir ni super duper comey ek.. Aku rase nak picit2 je.. pastu gegets2 pipi, pastu cium2 banyak2 sebab bau baby ni besh.. bau yg mmg sangat wangi.. hikkss.. Inilah anak buah aku yg nombor 4, yg bernama Muhammad Dayyan Amjad.. Anak Kak Nor nombor 3, yg lahir minggu lepas.. Kan ade aku wat entry pasal Dayyan ni.. Skang aku tempek gambo dy lak..

Jumaat lepas, aku ade balik umah sempat la snap pic2 baby Dayyan neh.. So comel okes.. Tapi dy asek tido jew.. Malu la tu.. Mase aku balik tu, Dayyan ade kene kuning sket.. So kene bawak dy ulang alik gi spital la tuk cek paras jaundis dy.. Cian baby Dayyan neh..



Comel kan? Pipi dy sangat la gemoks okes.. Pipi lagi beso dari dahi.. Apekah? huhu

Tenang je tengok wajah bersih baby dayyan neh..


Aku with Dayyan.. Please abaikan saye yg sungguh bam bam itu.. hahaha..

P/s :: I wish i still pregnant.. sob sob.. T_T

::Sindrom Sakit Gigi::



Adeiisss.. Sakit2.. Bise2.. Ni baru sakit gigi kut, lum sakit lain lg neh.. 3,4 hari lepas encip Izhan asek sakit gigi.. kesian dy aku tengok.. Korang tau le sakit gigi ni mmg menyusahkan, sekali datang satu hape keje pun tak leh wat.. Rase nak telan je sape2 yg lalu dpn mate.. hikksss... Naseb je aku tak kene telan.. Aku pun sakit gigi gaks sebenarnye, tapi sakit aku yg lite2 gitu.. Yg boley je aku nak wat dunno.. tapi encip Izhan punye sakit lansung tak leh wat ape weiii..

2,3 malam lepas asek la kami berdua ni tido lambat.. Pasal ape, encip Izhan aku tu lansung tak leh nak tido duk tahan sakit gigi tu.. Makan ubat? hurmm dah berpapan2 kut dy telan, cam imune dah.. Tade hilang lansung... dy punye tahap tensen duk menahan sakit tu sampai duk hantuk2 pale kat sofa.. Geli hati pun ade gaks.. huhu..

Ade malam tu sekali, dy duk menahan sakit tu sampai tetido depan tv.. Aku pun kejutkan la, ajak tido lam bilik.. Hambek ko, sekali aku kene hepp plak.. Pasai ape kejutkan dy, sbb bile bangun2 je terus rase sakit.. Nak tido balik kan dah susah.. adeiss, takkan le aku ni sampai hati nak bior tido sengsorang kat luor.. Org kalo dah sakit gigi ni cpt nau nak marah kan.. tapi aku tak amek hati pun.. Ala cinonet mcm tu jew.. Tapi mmg siyes kesian, merana jew aku tgk muke dy..

Last2 hari Ahad tu, ajak pi klinik gigi(klinik kerajaan la murah, tapi lambat sket la servis dy).. Hari tu mmg dah penah pegi yg swasta punye, tapi dy gitau bayaran tuk cabut tu RM300.00, terus hilang ko rase sakit dengo dy cakap RM300.00 tuh, haha.. Cam tak berbaloi je, RM300.00 tu tuk cabut sebatang gigi.. Takpe2, klinik kerajaan kan ade ko bayor RM2.00 je, murah dan lebey kurang same je.. Tu yg kami pi klinik kerajaan je tu.. encip Izhan nak cabut gigi aku pun gediks nak cabut gak.. Tapi aku hengat nak tampal lu, cos ade gigi yg lubang la.. hehehe..

Sekali dah masuk bilik rawatan tu, dy cek2..pastu dy cakap2 kat asisstant dy ngn bahase2 yg mmg ko tak paham.. Terus dy kuarkan jarum wei.. Terkujat aku.. Dah le lom ready lagi.. Terus nak kasi bius kat aku.. Siap aku tanye lagi, kalo nak tampal dulu, yg cabut tu wat appointment boley.. Gigi yg aku nak cabut tu, aku pernah datang cabut dulu.. Tapi sbb doktor tu tak teror dy boley men cabut separuh2 je.. Tetingal le akarnye lgi.. Ape motif ko cabut gigi, kalo akar dy ko tak cabut.. Tu yg doktor tu gigih nak cabut gigi aku hari tu gak.. hikkss.. pas aku dah tarik napas bnyk2 terus dy inject botox uppss bius kat sekeliling gusi aku.. Sakit wei, tapi ilek ar.. Aku dah imune kut ngn jarum2 neh.. Pengalaman duk sepital banayak mengajar kut.. huhu

Terus je kebas weii.. Bibir aku dah rase tebal 40 inchi kut.. Pastu kene kuar balik, cos nak tunggu ubat bius tu meresapi segale ceruk rantau gusi aku.. Ngeh ngeh.. Aku pun imagine ecnip Izhan kene bius cam aku gak.. Kuar2 je tgk dy tade dah kat luar.. duk jap, dy pun kuar dr bilik rawatn, ilek jew.. Aku tanye la "Cabut dop? Kene bius dop?" Dy pun cakap la, doktor tak kasi cabut lagi cos gigi dy ngah sakit and gusi bengkak.. Kene makan ubat ngn antibiotik lu ar..pastu minggu depan baru boley cabut itu.. Adeiiss, malam kang ade yg hantuk pale kat sofa lagi la nampak nye.. Ngeh ngeh..

Ironi betul, encip Izhan yg nak cabut gigi ngn nak mc.. Last2 gigi aku yg kene cabut dan aku yang dapat mc.. ngeh ngeh.. mc tu harus weii, sakit woo cabut gigi tu, pas hilang dy punye bius ko punye gusi bedenyut2 wei.. Nak nanges je aku rase.. Petang tu encip Izhan balik keje dgn muke yg sungguh stress.. kesian aku nengok wei.. baring tak kene, duduk tak kene, tgk tv tak kene,nak tiod pun tak kene.. Serbe serbi tak kene lah.. Makan ubat tahan sakit pun tak hilang2 gak..

Besok tu, terus cuti.. Aku pun cuti gak temankan dy kat umah.. Hari tu gak kami jumpe penyelesaian yg paling besh nak hilangkan sakit gigi tu.. encip Izhan duk google2 la petua nak hilangkan sakit gigi tu.. Terus dapat satu neh, meh aku ajar naa..

"Amek beberape kuntum bunga cengkih.. pastu ko tumbuk2 la kasi hancur.. Pastu serbuk cengkih yg dah hancur tu ko masukkan kat dalam gigi berlubang yg sakit tu.. pastu ko tutup ngn kapas."

Sekejapan jew bubuh cengkih tu.. Walla encip Izhan cakap dah tak rase sakit dah.. Magic betul weii.. Kagum kejap aku.. dah bape hari asek sakit sepnajang hari bile bubuh cengkih tu terus hilang, sgt la ajaib aku rase.. Dan berakhir la penderitaan laki aku tuh.. Tunggu ahad ni beru boley cabut.. Sesape yg ade sakit gigi tu, aku sgt2 la sarankan menggunakan petua tu.. sgt mujarab okes.. Ko tak yah susah nak abeskan duit beli ubat kat farmasi tu.. godek2 cengkih je kat dapor tuh.. hikkss.. Dan hari ni encip Izhan cuti lagi.. tu mesti membingkang tgk tv kat umah tu.. Jelus betul aku..

Okey.. Cheers~!! winks ++ winks ++


13 June 2009

Dikhianati?? part 2

Ne no ne no.. Aku nak sambung cite aku semalam.. hikkss.. Ape ekk aku nak cite, hilang ingatan jap.. Pangggg kat diri sendiri kasi ingat balik.. huhu.. Okey2 skang aku dah ingat nak tulis ape.. The angle & demon side of Maz.. Damn, lelaki2 kalo tgk Maz mmg boleh jatuh chenta beb.. mmg dorang akan cakap inilah stok bini solehah.. Dan Maz ni sorang yg jage solatnye.. means mmg penuh la 5 waktunye tu.. Kalo aku tade kelas pagi, muke dy la yg kejutkan aku suh bangun semayang subuh..huhu.. Baikkan.. Pakaian toksah cakapla, mmg menutup aurat tade ketat sane sini wei.. mmg stok pakai baju kurung jee manjang, pastu siap pakai sarung kaki lagi.. Lau pakai suar pun mesti baju dy besa gabak.. mmg nampak baik sesangat.. Kdg aku pun rase cam ade segan sikit2 ngn dy.. Iye la aku tau aku mmg tak sebaik dan sebagus itu.. Bile tahun agaknye aku nak jadik mcm tu.. winks winks..

That's was the angle side okes.. eh eh, ade lgi la.. Aku ngn Maz lau kat bilik mmg rapat sesangat.. Gelak same2, nak gi mandi pun same2, gi dining pun same2.. Gi kelas je la tak same2 pasal aku ni mmg soke gi kelas jln sorang2.. Malas kut nak tunggu2 kawan neh... leceh la.. aku ni dah le kaki bangun lambat, kan org tu nak kene tunggu aku, pastu kalo dy lambat aku nak kene tunggu dy.. leceh2.. Aku mmg tersangat independent mase kat 'U' dulu.. Mane ade manje2 ngade nak berteman bagai.. Kalau boley wat sorang2 aku wat je sendiri.. Tak kose aku nak susahkan kawan2 nak suh teman la apela... aku mmg tak soke mcm tu.. aku rase mcm menyusahkan org lain plak...upppss aku dah melalut kut.. huhu..

Ade lagi wei, Maz ni gak la tempat aku kongis2 masalah ke ape ke.. Gurau senda gelak ketawe same2.. main picit black head ngn white head kat muke.. Mule2 aku picit dy punye, pastu dy picit aku punye lak.. hahaha.. mmg sangat rapat.. Dan aku pun tersangat percaya pada dy.. maksud aku kat sini.. Aku tade lah rase risau nak sepah2 kan purse aku merata2.. kadang aku just letak je lam drawer meja study aku.. Tade nak kunci2 loker ke ape kan.. Barang2 aku dy boleh pakai je kalo nak.. mcm tshirt, ke suar ke salu gak lak dy pinjam.. same gak ngn barang makan yg aku beli, amek je la kalo nak.. aku mmg tak lokek pun..

Aku kesian sgt kat dy, bile dy cite kat aku yg parents dy divorce.. Dan ayah dy pernah cabul dan pernah wat cubaan tuk rogol dy.. mmg pity sangat aku rase kat dy bile dy citer kisah hidup dy.. dats why dy tak nak duk ngn ayah dy.. Dy stay ngn auntie dy kat Serdang.. Tapi mak dy masih lagi kat Sabah.. Lebey kurang camtu la, aku pun tak bape nak ingat sgt dah cite dy nie.. Dan before masuk uitm Melaka, dy pernah belaja kat Kusza, Trg(skang ni panggil UDM) dan UKM.. Tapi aku tak ingat la nape dy quit blaja kat sane.. ke dy tade cite kat aku.. lantak le kan.. lebey kurang camtu le korang weii.. Dan Maz ni pun ade bf yg blaja kat UPM, yg amek pengajian Ulul Syariah ke ape.. tapi kire dalam pengajian agama2 gitu la.. aku pun tak ingat.. Yg Maz ni cite dorang dah lame gak la kapel..

Skang aku nak cite the demon side lak.. Tapi before tu, aku nak explain sikit.. Bukan niat aku nak citekan keburukan org lain kat sini.. Aku cume nak jadikan cite aku ni sebagai iktibar sebelum menilai seseorang atau sebelum meletakkan kepercayaan pada seseorang itu.. Itu sahaja niat aku wei.. Dan Maz inilah satu2nye kawan yg pernah khianat pade aku..Kawan yg aku panggil kawan baik.. Yelah kat sane mane kite ade family, so kawan ni dah jadik mcm 2nd family, tempat manje2, tempat ngadu2 gitu.. Ok, Maz ni mmg kaki balik la kalo weekend.. Dy balik Serdang cos nak jumpe bf dy la kan.. Dan mmg dy mmg tak pernah ade kat bilik kalo weekend..

Giler betul mmg tiap2 minggu mesti balik.. Aku ni salu gak turun KL nun, gi stay umah akak aku Ct, tapi tade lah tiap2 minggu wei.. Iye lah atenye kampung jauh, nasibla aku ade kakak kat KL nun, kalo idok mmg le aku jadik penunggu bilik kalo tiap kali weekend.. hehe.. Tapi ade la minggu tu Maz, cakap dy tak nak balik cos bf dy nak datang.. Sanggup wei dari Serdang tu naik moto gi Melaka, mau patah pinggang.. hikkss.. Maz gitau aku, dy nak jalan2 kat Bandar Melaka lu baru balik.. Bile hari Ahad Maz balik, aku noticed ade luvbite kat leher dy.. mmg sape2 yg tengok kompom la tau ape bende tu.. hurrmmm.. Aku mcm, owhh ok.. Terperanjat, terkezutt cam tak caye.. Bile tgok pade gaye mmg nampak mcm takkan la pompuan mcm ni nak wat mende2 camtu tu kut.. hurmm.. So, kawan2 dun't judge a book by its cover ok.. Dan bf dy tu kire lam kategori alim2 la denga pada care dy cite dan course yg dy amek tu.. upppss...

Dan, aku pun mcm sakat2 la dy pum pam pum pam.. Last2 dy citer la kat aku seme mende yg jadik.. tak yahlah kut aku cite kat sini, korang pk la sendiri.. Tapi dy suh aku diam2 jgn cite kat sape pasal luvbite dy yg mmg terang2 leh nampak kalo dy tak pakai tudung.. Rumate len pun tak tau, dy asek duk cover ngn rambut dy yg mmg panjang mengurai tu.. Tapi aku perasan gak yg mmg Kak Erin ngn As nampak.. Tapi, aku tak kesah le ape dy wat.. Aku ttp kawan dy gitu.. Cume mase mule2 tu je aku terkezut, sbb tak sangke sesangat.. dan sekali lagi plss dun't judge a book by its cover ye kawan2 seme...

Mase aku part 1 tu, aku mcm kaye sikit weii.. manyak duit wooo.. hahaha.. Iyelah, nak masuk tu dah dapat pendahuluan RM1500.00, pastu dapat lagi RM1000 Yayasan kut bagi.. Pastu dapat lagi RM300.00 duit zakat rase aku.. Pastu tak campur ngn duit loan ptptn aku sem tu RM2k lebey kut.. Bling2 woo mate manyak duit mase tu.. hahaha.. Mase tu kire lam ujung2 sem nak cuti study week dah le.. Biase kalo ikut sem2 lain, aku dah sengkek tahap gaban.. ade RM100 lam bank pun dah rase kaye.. haha... tapi time part 1 tu, ujung sem duit ade banyak lagi la.. huhu..

Si Maz ni salu la duk ngadu2 kat aku dy tade duit dah, loan dy tinggal bape sen je lagi.. Aku ade gak tanye dy kalo nak pakai duit aku dulu cakap la.. Dy cakap takpe.. Pastukan dy kan asek la duk tanye aku duit loan aku sem tu tinggal bape lagi.. Aku cakapla adela dalam RM1k lebey lagi.. Pastu yg len2 ade tu ade dalam bank lain.. Yg mane ade lam bank Giro aku, yg kalo ko nak kuarkan duit kene gi bank sbb aku tak wat kad.. leceh kan.. Giler jujur aku gitau dy wei.. Mase tu, aku takde syak pape lansung.. Ye lah kawan baik tanye kan, mmg la ko tak rase pape pelik..

Tapi, seminggu lepas tu... Weekend tu aku turun KL umah Ct.. Biasenye before naik bas aku mesti gi bank cucuk duit lu.. Tapi minggu tu, aku tak wat camtu.. cos ade lagi duit lam purse aku.. Hari Sabtu tu, aku jalan2 ngn Ct, biase la.. Kalo aku turn Kl akak aku tu mesti ade je plan nak gi memane.. huhu.. Dats why Ct adelah akak kesayangan aku.. Aku salu manje2 ngan dy, ngadu2 seme pun ngan dy.. Iyelah kami 2 beradik jauh dari kampung halaman gitu.. huhu.. *Sejak dah kawen ni dah lame tak manje2 ngan Ct..huhu.. rindu lak aku rase* winks winks...

Pastukan, Ct ajak gi satu butik.. Best woo butik tu.. Baju2 dah le santek2, murah2 lak tu.. Mule2 gi survey lu, agak2 ade yg berkenan aku ajk la Ct gi ATM lu nak kuar kan duit.. Mmg berkobar2 okes nak beli baju tu.. Siap pastu dah plan nak banje Ct makan.. So kami 2 beradik pun jalan la gi ATM berdekatan dgn butik tu.. Sekali bile aku dah masukkan kad, tekan la jumlah nak kuarkan tu.. Jeng jeng, boley dy kat skrin keluar "Maaf bagi anda tidak mencukupi untuk transaksi ini, sila cuba lagi".. Dalam hati dah maki2 mesin atm tu.. Bunguk,budus,bangang seme dah kuar..

aku try cek baki, omg tinggal RM19.90... B*#i betul!!! bile aku kuarkan seme duit aku ni?????? aku pun blurrr, panik,cemas, tangan dah mengigil2.. Nyaris tak pitam jew.....

bersambung...

P/s mesti hangen je korang kan.. haha.. gelak kejam dulu.. :p

11 June 2009

Dikhianati?? part 1



Bile cakap pasal khianat ni mesti seme orang akanpk yg khiant ni adelah bile kite di tipu oleh org yg kite percayai, tak kesah lah org tu kawan baik sendiri, teman serumah ke waima darah daging sendiri ke.. Tu belum masuk bab2 khianat dalam berchenta lagi tu.. Tapi hari ni, mase tengah beli kuih kipas tuk bekpes aku kat Restoren Tropicana kat bawah opis aku, aku teringat satu kisah yang pernah jadik kat aku beberape tahun lepas. It was damn hurt sebab dia adelah seorang yg sangat aku percaya dan aku sayang..

The story goes like this, once upon a time.. hahaha.. Ok2 aku merepek jap ini bukan Far Far Away Land mcm dalam citer Shrek tu.. Hikks.. Citenye cam ni, mase tu first time kut dalam hidup aku, aku terpaksa tinggalkan umah.. Dan kene blaja jadik org dewase.. Iyelah time tu umo aku baru 18 wei, baru abes SPM.. Aku dapat tawaran blaja kat Uitm Melaka.. Dari aku sekolah lagi aku salu rase yg aku akan belaja kat Melaka lpas abes sekolah.. Rupenye betul instinct aku, huhu.. Instinct ke? motiff betul..

Mase tu aku gile naif wei.. Ye lah budak2 lagikss.. Jakun pun ade gak, iyelah aku ni kan asal dari Terengganu.. Sumpah mcm org kampung aku rase.. hahaha.. Bab kate encip Izhan aku ni "koru" dulu2.. cettt, kuang asam gelugur betul.. Sebut pasal asam gelugur pagi tadi aku tanye encip Izhan asam gelugur tu rupe mcm mane.. Lansung kelu 1000 bahase, buat muke tersipu2 smbil jawab "mane org tau".. ngeh ngeh.. see sape yg "koru" skang.. Aku pun tak bape nak paham sgt gak ape mende maksud "koru" yg dimaksudkan encip Izhan tu.. Dulikss.. ok blik pd citer smule okes..

Aku nak flashback balik, mcm ingat2 lupe lak.. huhu.. Kat Melaka tu, aku maksudkan Alor Gajah tempat aku blaja tu bukan la bandar sgt pun wei.. Lagi teruk kut dri Trg.. Kecik giler wei.. Ape pun tade, mcm pekan koboi jew aku tgk.. Dy punye bus stand ala cinonet betul.. Siap mase first time tgk bus stand dy tu aku konpius lagiks.. Ni bus stand ke bus stop... Tapi, yg blaja kat situ ramai gak budak2 bandar belah2 pantai barat nun.. So, dorang ni mcm up to date la.. So, utk aku tdk menjadi "koru" aku kene la ikut arus.. Padahal tade la koru mane pun fesyen aku dulu.. hikss..

So, lpas je abis minggu mesra siswa dorang main bagi je kolej ngn bilik.. Name kolej aku dulu Kolej Jasmin, no bilik aku J1007 kut.. Rumate aku lak sorang org Shah Alam(As), Muar(kak Erin) dan KL(Fiza).. Nak dijadikan cite Fiza ni nak duk sebilik ngn geng2 satu course ngn dy, so dy pun pindah la gi duk kolej lain.. Tinggal la kami bertiga.. rumate2 aku ni mmg besh, esp Kak Erin yg sgt klako.. Dy la tempat aku ngadu2 dulu.. Selang seminggu lepas tu masuk lak lg sorang ke bilik aku.. Dy budak Sabah(Tawau ku) namenye Mazni(bukan name sbnar).. huhu

Nak dijadikan cite, aku lebey rapat dgn Maz lepas tu.. Even sgt rapat kut, kite org boleh kongsi mcm2 cite.. Aku pun tak tau cam ne boleh ngam dgn Maz ni.. sbb kalo nak dikutkan kami berdua mmg jauh beze kut.. Aku means dari segi pakaian Maz, mmg sgt nampak yg dy mmg budak baik. dy tak pakai kut suar2 jeans seme.. Asik pakai baju kurung jew.. Siap pakai sarung kaki lagi wei..Pastu dy mmg genius dan pandai okes. Dy punye test or kuiz mmg salu gempak la markah dy.. Dan bilik aku tu salu je ade classmate dy dtg nak blja ngn dy..

Tapi Maz dgn As ni mcm anjing dgn kucing okess.. Takleh nak sua muke mesti nak gaduh, dorang mmg tak ngam dan takleh ngam.. mase tu pun aku tak bape rapat ngn As, sbbnye As hanye balik bilik utk tido jew.. Dan ade satu 2 perkare ttg As yg aku tak bape soke.. Mase part 1, perangai As mmg len mcm sikit aku pun mcm kureng sket ngn pangai dy.. Tapi aku ok lg.. Kami still rapat.. Maybe dy mmg ank manja, so belum dapat nak seswaikan diri lagikss.. Kadang tu kalo bcakap mmg tak jage hati org lansung main redah jew.. Kadang ade ape yg dicakapnye bunyi mcm berlagak.. Dats why Maz takleh ngam ngn As.. Sory As, kalo ko terase.. Tapi ini mmg hakikat mase kite part 1 dlu.. Lepas dy couple ngn Wan, iaitu hasben dy skang baru aku tgk pangai As dah bnayk berubah.. huhu..

Mcm dah panjang lebor je cite aku.. nak stop dulu le.. huhu.. Nanti aku sambung k.. Kang ade yg muntah darah lak bace.. Next entry aku cite the angle and demon side of Maz.. huhu..

Bersambung....


10 June 2009

A big Welcome~!!

Tengok dewan bersalin ni dah kecut je perut aku rase.. huhu..

Aku dah fobia rase kene cucuk ngn mende alah ni.. Sakit okes kalo salah cucuk.. Mase aku kat spital tu dorang salah cucuk, sampai bengkak2 urat aku.. Pastu samapi lebam tgn aku.. Masuk air ni boley wat tgn jadi gemuk woo..

Sejam sebelum masuk bilik bedah.. Sempat lgik tido tu.. huhu.. Sian aku tgok kak Nor, tabah betul dy.. Kalau lah aku sekuat Kak Nor..

Kelmarin akak aku, Kak Nor telah selamat melahirkan sorang baby laki yg sgt la cumel.. Bagi aku seme baby comel jew.. Dah la bau dy wangi, aku soke tau bau baby neh.. hikkss.. Kak Nor ni dah 28 hari tau duk spital pasal dy ni ade placenta previa tahap 3(uri bawah), dan sgtlah bahaya.. Takleh gerak bnyak2.. dats why la kene duk spital jew.. hikss..

So kelmarin Kak Nor telah selamat di c-zer di Hospital Sultanah Nurzahirah.. Alhamdulillah.. Seme dah selamat,walaupun pada awalnya doktor risau takut jadik komplikasi yg uri akan melekat pada dinding rahim dan jadik tumpah darah yg banyak sampai terpaksa buang rahim.. Tapi aku syukur baby sehat, dan Kak Nor pun dah beramsur sehat..

Pagi tu Isnin 8 Jun, Kak Nor gitau dy akan masuk bilik bedah kol 8 am.. Pagi tu aku suh encip Izhan je yg antokan, tapi kene amek che Mok dulu kat umah.. Sampai2 jew, elok je Kak Nor duk baring lagi atas katil.. Rupenye pagi t ade emergency kes yg lain, time tu Kak Nor dah siap2 pakai baju yg nak masuk bilik bedah siapngn cap lg.. hikkss.. Tapi tak jadiks, cos kene bawak masuk org yg emergency tu dulu..

So dalam kol 9 lebey Kak Nor di tolak masuk dalam bilik bedah c-zer tu.. Aku follow je dorang sampai kat depan pintu bilik bedah.. Kene tunggu lu sat kat luar, cek darah dulu, heart beat baby..bla bla bla.. Kol 10 gak masuk dalam bilik bedah tu.. Aku pun kuar le tunggu kat luor.. Nengok2 aboh ngn cik mok pun dah ade kat ruangan nunggu..

Bab2 nunggu ni la yg hazab.. hikkss.. Ngantuks2.. Cik mok siap boleh lelap lgikss.. Aboh hilang mane ntah, ngn sape le dy duk burak.. Sejam pastu, kuar la nurse ngn baby panggil waris Nor Yahizal(name akak aku le tu) ade..Laki Kak Nor pun pi la.. Aku pun nyebok gak kat situ cos nak tgk baby.. Rase sebak je tau mase tgk baby Kak Nor tu.. Terkenang lak, kalo la masih ade rezeki aku, mesti tahun ni aku akan dapat baby secomel ini.. sob sob sob..

Dan Kak Nor dapat lagi sorang hero.. huhu.. 3 hero kat umah aku, adeiss.. yg 2 org tu pun dah disaster amat.. ni tambah lagi sorang.. huhu.. Tak kesah la kan, janji baby tu sehat dan sempurna.. Dan a big welcome tuk baby yg bernama Muhammas Dayyan Amjad dari Che De dan uncle A-Ang.. Che De tak sabar nak nunggu kamu beso okes.. Boley main lariks2.. huhu.. Aku tak sempat nak snap gambo Amjad, cos baru je kuarkan kamera nurse tuu dah marah aku.. Cakap takleh gune kamera la amek gambo seme.. Huh!!..

Meh layan pic yg aku snap mase kat spital lak.. huhu.. Time duk buhsan nunggu.. huhu..

Muke buhsan nunggu.. Buhsan plus ngntuks lagikss..

Cik mok sampai tetido tunggu Kak Nor.. Sian cik mok..

Ni Danish anak sulong Kak Nor.. dy ni pun muke buhsan gak.. Siap boley tetido lagi kat riba aku..

Ni la baby Kak Nor.. Ni je yg sempat aku snap.. Yg len2 nan ado lagikss.. Nanti Kak Nor dah balik umah aku snap banyak2.. huhu

Muke penutup dari aku.. Sekian sahaja dari saya bulat lagi tembam.. :P

Cheers~!!

5

06 June 2009

Tahniah As!!! *updated

Hari ini dalam sejarah buat seorang kawan aku.. Hari ini akan jadi satu hari yg paling bermakna buat seorang kawan aku.. Hari ini akan jadi hari yg paling manis buat seorang kawan aku.. Hari ini akan menyatukan 2 jiwa, 2 hati, 2 keluarga buat seorang kawan aku.. Tahniah As!!! This i your day.. Baru kejap tadi aku call As.. Dy gitau dy dah siap pakai baju, mekap seme.. and the color is purple.. tapi minah ni soke biru.. Tu aku tau.. Pasal mase aku rumate dgn as dulu, As mmg soke pinjam baju kurung aku yg kaler biru.. hikkss..

So sad, aku tak pat pegi sane.. kalo tak skang ni mesti aku dah dekat Shah Alam.. Tapi kite hanye merancang tapi Tuhan yg menentukan.. Itulah yg jadiks kat aku.. Kesihatan aku skang yg tak izinkan aku ke sane.. Lagipun, org berpantang mcm aku ni la bole sesoke hati nak pi jalan sane sini.. Mcm org bersalin lak aku kene pantang bagai kan? huhu.. Nak wat cam ne.. nak sehat cepat kene la berkorban sikit..

As, tahniah dari aku dan Izhan.. So sowy aku tak pat datang.. Aku mmg nak sangat2 datang.. Tapi nak wat cam ne kan.. Aku doakan majlis ko akan berjalan dengan lancar.. Dan aku doakan kebahagiaan ko dgn wan hingga hujung nyawa.. Aku sayang ko sesangat, dan ko mmg rumate yg besh.. hikkss..

Canteknye rumate aku sorang neh.. merah menyale yuu.. Ni gambar hari persandingan dorang.. I wish i was there.. sob sob sob..

Gambar officially di curik dari facebook sape ntah.. aku pun tak kenal.. maybe kawan as kut.. huhu.. ade jugak utk tatapan aku.. terkezut tgk wan.. Bapak matang, mcm bapak org pun ade.. huhu.. ape lagi as, cepat wat baby.. hahaha.. Aku kene tunggu lagi 3 bulan daa baru boleh.. ngeh ngeh...

~SELAMAT PENGANTIN BARU ASIAH & RIDZWAN~
SEMOGA KEKAL BAHAGIA HINGGA HUJUNG NYAWA!!


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin