30 April 2009

::Tropicana Twister::

Kalau dapat air neh time tengah2 panas cam ni.. mmg sorgaaa weiii...

Aku mengidam ke? Cam ni ke rase kalau org peknen mengidam? Aku tak penah rase wei sebelum nie.. Cam sakai gak le aku rse.. haha.. Rase cam ntah ape2 la.. Rase cam bile tak dapat tu nak lari pi batu belah batu bertangkup jew.. Boley cam tu.. Rase cam dah tik tik jew air mate nie.. ahakss.. mmg ntah pe2 la ka.. Tpi mmg tu la yg aku rase.. Emosi tak stabil wei.. Paras hormon lam badan aku ni duk nek turun nek turun kut.. Rase cam sensitip giler jew.. Rase cam nak marah tak tentu pasal, sedey tak tentu pasal, penat tak tentu pasal even tade wat pape...

Malam tadi kan.. Tetibe rase cam nak sesangat minum air orange tropicana Twister tu.. Dah rase macam ade kat ujung2 tekak je.. Hampeh sungguh.. Encip Izhan dah le kuar, ade keje katenye.. Ye, encip Izhan amat membizi skang.. Pastu laju2 aku text encip Izhan suh dy belikan air tu bile balik ti.. Lame tau aku tunggu nak minum air tu malam tadi.. Kol 1.30am camtu baru encip Izhan balik.. lewatkan.. huh! Sekali tgk tade pun air tu.. Dy beli air lain, Peel Fresh (yg buah campur2).. Nanak..nanak yg tu.. Encip Izhan cakap tade air Twister kat kedai tu.. So, dy beli jew air buah lain..

Tak terase lansung tekak nak menom air tu.. Aku jeling ujung2 mate jew kotak dy.. mcm keji, mcm ntah pe2 je kan.. Tapi itulah hakikatnye.. Agknye dah leleh ayark liur baby lam pewut kut(padahal baby bru nk masuk 2 bulan, ye ayt tu aku tipu..hahaha).. Terus masuk bilik, sambung tido.. Sanggup bangun td tu, sbb nak menom air tu lah.. Tapi hampe.. Sambil baring pejam mate, dah tik tik kuar air mate.. 'Is de cengeng' betul aku kan.. Kuciwa jew rase..

Sampai skang still lom pat lg menom air tu.. Biase kat farmasi bawah tu ade jew jual.. Tapi aku gi pgi2 tadi, tade yg orange punye ade apple jew.. Kuciwa lagi.. blogger-emoticon.blogspot.com sob sob sob..
Ni baru sikit kut dugaan peknen ni wei.. Ade lagi 33 minggu yg aku tak tau ape akn jadi yg perlu aku tempuh.. Kuatkanlah semangat aku.. Aku cume harap satu jew, aku tak jadi terlampau stress dgn mende2 yg tak patut dan aku harap aku pat control emosi aku yg mmg dah sedia sensitip.. Dan satu jew aku harap.. Aku harap sesangat encip Izhan bley support aku dan paham situasi dan ape yg aku rase.. Satu lagi fasa yg perlu aku tempuh sebagai sorang perempuan.. Aku takut aku tak cukup kuat.. :(




27 April 2009

Dan Akhirnya.. I'm a mum-to-be :)

It's a good feeling.. Yeaahhh, n i'm luvin it.. huhu.. Encip Izhan pun akan jadiks papa-to-be.. Congrats tuk diri sendiri.. hahaha.. Selepas beberape minggu yg agak saspen, akhirnye semalam aku telah di sahkan oleh doktor bahawa aku dah pregnant lebey kurang 5-6 weeks camtu. Perasaan aku? hurmm, aku speechless.. hikss..

Dan aku pun paham la beberape minggu lepas yg aku demam tu, mungkin ade kaitannye dgn little one inside my womb neh.. huhu..Dan badan aku yg flat giler penat mcm hape bile balik dari jew dari keje.. Pale aku yg asek pening2 kebelakangan neh.. Dan period aku yg dah 3 minggu lewat.. huhu..

Ekceli, mase period dah lewat seminggu tu aku dah rse len mcm.. Saspen jew.. hikss.. Time tu aku dah siap bile upt test lg.. Mane la tau kan.. sekali bile test, aku tgk mcm ade naik la line lg satu tp tk bape nak nampak.. Samar2 jew.. Kali ke-2 pun same gak, encip Izhan siap cakap tk nmpak pe2 lain pun.. Aku ni lg la kelakau siap duk teropong kenyit2 mate sebelah nak tgk line tuh.. Tapi aku masih tak sure.. And minggu ke-3, sekali lg beli upt test kat guardian.. Kali ni aku tekad nak test air kencing yg petame bangun tido tuh.. org kate la time tu la keputusan paling tepat.. huhu..

Lepas dah test tu, aku pun basuh muke seme, gosok gigi.. Sekali aku tgk, mmg naik 2 line.. Tapi still tak terang gak.. Tapi lebey terang dari test2 yg dulu.. Trus laju2 kejut encip Izhan, dgn mate sepet2 lgi dy tgk.. "pesal org napok ade 3 line ning".. Adoi la laki aku neh,celah mane plak ade satu line lg tuh.. sempat lg wat lawak.. huhu.. Dan pgi semalam jugak, kiteorg terus pegi klinik..

Kat klinik tu, tade wat dah upt test tu.. Terus je doktor scan! mase scan tu, dalam hati aku bedebar2 giles.. sambil aku duk jampi2 "mintak2 ade baby, mintak2 ade baby".. hahaha.. Dan akhirnye jumpe gak, bulat je bentuk dy.. cos dy kecik lgi sesangat.. mase aku tgk skrin tu, Tuhan je yg tahu betape seronoknye aku rase.. Dan aku bersyukur sesangat.. mcm miracle jew aku rase.. hehehe.. Doktor cakap, sel2 dy baru nak membahagi.. dalam sebulan lagi dah boleh nampak bentuk ar..

nampak tak tu.. yg bulat hitam tu.. kecik lagikan.. ye la kate bru 5 minggukan.. :)
Aku rase cam tak sabar2 nak tengok baby ni makin membesar.. hikss.. :)

Sepatutnye doktor kire ikut aku punye period, baby ni dah 7 minggu.. dan due date aku bersalin mungkin dalam 14 Dec 2009.. Tapi doktor cakap ni mungkin dalm 5 minggu jew, aku may be salah kire period kut.. huhu.. Tunggu lagi sebulan baru boley kompomkan bile due date aku..
Skang aku blurr gak nak wat ape.. Wether should pegi klinik kerajaan yg ade check up bulan2 tu atau belum.. Nak kene tanye Kak Nor(my sis) yg dah sarat nak masuk 8 bulan tuh.. huhu.. Kene dapatkan consultant dari dy lu.. hahaha.. Mase nak kawen dulu pun duk nyusahkan dy, skang dah pregnant pun sebok2 gak nak nyusahkan dy.. hikss.. Baru la kakak sayang adik namenye gitu.. huhu..

Setakat ni, aku lum mabuk lagiks.. Cume jap tadi je aku muntah sekali pas makan kueh ape ntah name dy.. tak sedap, kembang tekak aku.. huhu.. Cume bile malam jew otomatik aku jadik pasif giles.. melepek jew kat sofa depan tv.. huhu.. Skang neh, duk sakit gigi.. adoii la.. Boley ke nak gi cabut neh?? Anyone boley bgi pendapat.. :)

Dan ape yg membuatkan aku happy, bile melihat encip Izhan itu happy.. Bahagianye aku.. Akhirnya selepas setahun sebulan akhirnye kami akan dikurniakan permata hati sendiri.. Sonok tengok encip Izhan tau, sgt cumil jew.. Bile dy sms kawan2 yg dy bakal jadik ayah.. dan yg pasti dy dah tak merokok depan aku lgi.. yeayyy soke2!!.. Insyaallah amanah ini akan kami jaga dengan penuh kasih sayang.. :)

p/s thanks kepada kawan2 yg bagi ucapan tahniah tu.. Doa2kan baby ni sihat dan membesar dgn cemerlang dan jayenye.. huhu.. :)


Cheers~!!

blogger-emoticon.blogspot.com



26 April 2009

::Good News~::

Aku heppy sangat sampai tak tau nak cakap cam ne.. Sampai rase tak reti dah nak tulis ape.. Nanti2 neh aku story kan.. Dan ade gud news.. hikkss..
blogger-emoticon.blogspot.com

yeahhhhh... I like this feeling a lot!!!!!

27

Syukur pada Tuhan atas kurniaan-Mu yg sangat tak ternilai harganya..


23 April 2009

::Cerite Alang

ALANGKO

Aku with Alang.. Pic ni mase kiteorg pegi homestay kat Laman Bangkinang, Negeri 9..

Entry post hari adelah nak wish happy birthday tuk one of my girlfren.. Aku sayang bangat same Alang, sbb dy adelah sorang kawan yg sgt baik.. Dan sorang kawan yg boleh aku kate, senang dan susah same2.. Dats why aku soke berkawan dg dy.. Kami rapat adelah dalam mase yg amat singkat.. Alang ni satu batch ngan aku mase kat Uitm Melaka dulu, tapi kami lain2 kelas ar.. Kami stat bkawan mase part 5, tu pon sbb kami praktikal di tempat yg same(prek yg sungguh mncabar~huh malas nak ingt!).. Kalau tak lansung sampai sudah aku tk bkwan ngn dy.. Aku kan mmg muke sombong blgak nak mampos.. Tak reti nak mesre alam.. hahaha..

Mase mule kenal Alang time tu of cos la sem 1.. Ye la kate satu negeri kan.. 1st impression, dy ni cam dak nerd jekk.. huhu.. sowy lang, hahaha.. Time tu mmg aku tak panggil Alang tu Alang, aku panggil Rok cos name Alang adelah Rokiah. Hikss.. Tapi bile kami stat prektikal same2, trus kami jdi close gile babeng..

Yg berbaju putih tu la Alang.. bersame dgn Nurul, sorg lagi prek trainee.. skang dy dah jadik lecturer woo.. kagum aku..


Dan mase sesame prek ni lah kami kongsi mcm2 kisah.. Dan aku sgt selese bercerite ape saje ngn Alang.. hehehe.. Dy gak merangkap kaunselor aku mase aku gado2 or majuk ngn encip Izhan.. huhu.. Dy la tempat aku ngadu.. Dan bagi aku Alang is very wonderful+loveliness friend.. Dy jugak sorang yg genius lg cerdik pandai, tk mcm aku:lol:.. huhu.. Dan aku sayang bangat same Alang, sbb dy adelah antara kwn terbaik aku di uitm.. Aku ade bape kerat je bff kt uitm tu..balik2 yg tu(korang2 tau kan sape korang..hehe)To Yna : ko jgn nak sengeh cm kerang busuk okes.. hehehe..

The MTPN(Terengganu) trainees, May-Sept 2006. Credits to encip Izhan for edting this.. huhu

Hari ni adelah birthday Alang yg ke 23.. Happy birthday & sweet 23 Alang.. Wish all the best for you.. Malam tadi aku dah call, hikss.. Tapi ari ni nak gak wish kat blog aku.. huhu... Mesti ko touched kan Lang.. lalala.. Nanti dtg umah aku neh.. Dan aku wish gud luck tuk final exam dan final sem ko.. Chaiyok2 babe..


Dear Alang,

Today’s Birthday

Happy birthday for today,
You’re kind and clever I must say.
With moments worth a million hugs,
Talks, with coffee in those mugs.

Your heart and values seem so right,
We share our views without a fight.
Our memories live with eyes so true,
Adventures grow in a life’s canoe.

I wish you more than words can say,
That you will never, cease to play.
Happy birthday for today,
I’m here for you, on this special day.

Cheers~!!

6

21 April 2009

Woow banyaknye hadiah~!!!

Sebab tade org yg nak snap gambo aku.. jadik aku tak puas hati.. aku nak gak semakkan muke aku kat sini.. hahaha..

Hari Jumaat lepas aku ngn encip Izhan pegi Besut woo.. Hikss.. Dah lame sesangat aku rase tak pegi Besut.. Rase rindu pun ade gak.. Ye la, dulu sik duk ulang alik gi sane kan.. Nape lak kami berdua gi sane?? Ni la yg aku nk story mory neh.. Huhu.. Banyak okes, dapat hadiah malam tu.. Even bukan aku yg dapat, encip Izhan yg dpt, tapi tempias2 tu tetap kene gak kat aku.. hahaha.. Sharing kan is loving, yayam ork.. hahaha..

Ni keadaan kat dalam restoren tu.. restoren ni cantek tau.. aku soke dy punye ambience.. hikss.. Lampu suram2 gitu.. lomantikss.. huhu.. Restoren ni name Anjung Bahtera, dekat Kg Raja Besut.

Ok cam ni citenye, encip Izhan kan dah bertukar keje kat Kuala Terengganu skang, so opis lame dy dulu (PPD Besut) ade la wat majlis tuk meraikan gitu.. Cam jamuan perpisahan la.. So, dinner tu wat hari Jumaa malam, kol 8.30pm.. Petang2 kol 6.30pm kiteorg dah gerak dari umah.. Dgn baju batiknye, pastu nak duk lam kete lg lame.. isshhh, kire lam kete tu aku duk mmg sopan le, cos tak nak kais baju kedut sejuta.. hehehe..

Bagus tau PPD Besut ni, especially staff kat sini.. Sgtlah ramah lagi mesre lg friendly gitu.. Kire cam tade la rase terasing, even aku bkn staff kat situ.. Mmg dorang seme cam satu keluarga kat situ.. Aku tau mmg berat hati encip Izhan nak tinggalkan PPD Besut kan.. Tapi nak wat cam ne, hikss.. Lau dy bujang takpe la kan, bini kat sini kene ingat gak.. hikss.. Thanks sayang.. huhu..



Time dinner tu kan, kami kene duk ngn ex-pengarah PPD tu, kire bos encip izhan dolu la.. Adoilaa, sogan giles aku rase.. Cos dy pun antare yg diraikan gak malam tu.. Kire aku duk ala2 sopan lg manner gitu.. Nak snap2 gambo mkn idokle aku wat.. Malu weih.. Aku makan pun ala2 je.. hahaha.. Gile plastik aku rase, ahakss..

Owh, malam tu gak encip Izhan kene bagi ucapan tau.. ahakkss.. Cumil jew tau encip Izhan aku tu.. Dalam hati aku dah gelak sakan.. ahakss.. bukannye kelakau ke ape, tp aku kan tak penah nengok encip Izhan bg speech bagai neh, dats why aku cam nak gelak.. huhu.. . Dari hari Selae tu agi duk bunyi kat aku, "teks ucapan tak wat lgi neh".. Sampai le ri Jumaat tu, idakle dibuat juge.. Last2 bg ucapan cm tu tk pakai teks.. Tp speech encip Izhan tetap mantoppp..

Encip Izhan ngah bg ucapan tu.. dah mcm rupe YB lak aku negok.. hahaha..

Ini buakn calon mane2 parti yew.. Ini hasben saye encip Izhan.. huhu.. (muke seriyes je)

Pas dah makan2 seme.. Tibe la saat paling besh okes.. Saat bg2 present.. hikss.. Banyak tau encip Izhan pat present.. Yg paling aku soke pat bed sheet kaler cekelat lgi.. tp aku tgk cam cadar pengantin pun ade.. hikss.. Pastu pat cermin beso ade ukir2.. sgt cantek cermin neh.. Tapi smpai hari ni lom gantung, reben yg ade pun tak terusik.. Bile nak gantung neh? Kene tnggu encip Izhan le buat tu..

See.. banyak kan encip izhan punye present..

Ni la cermin beso, ukir2 tu.. santek kan...

Ni lak bed sheet cam pengantin baru tu.. huhu..

Okes.. Aku bz sebenarnye ri ni, saje menggatal curik2 mase nak apdate gak blog.. huhu..
Chow cendol~!!
Cheers~!!


6

19 April 2009

video clip encip izhan buat untuk aku..Adelah paling besh.. lalala



video

Tajuk nak panjang berjele2.. hahaha.. saje jew aku mau kasi gempaq selebriti.. ngeeeeee.. =p

Video clip di atas adelah antara the most romantic things yg penah encip Izhan wat tuk aku.. ngeeeeeeeee.. bf/tunang/laki korang ade ke wat vidoe camtu tuk korang.. huhu.. ayat berlagak di situ.. lalala.. Tetibe kan aku nie, pang kat diri sendiri.. hikkss...

Korang nengok la.. sgt sweet okes.. dan yg paling penting it was a surprised.. Ekceli video clip neh encip Izhan wat sempena Valentine Day.. hahaha.. poyo okes... kunun2 la Valentine sgt.. ahakss.. Atenye mase tu baru berchenta kan.. Declare berchenta pun time lam bas(time tu aku otw nak balik uitm Melaka, time tu la encip Izhan meluah perasaan) ahakkss.. Sgt gediks di situ.. I loike.. Ngeeee.. At least encip Izhan yg luahkan dulu kan, dy soke aku.. hahaha.. tapi sampai skang dy tak ngaku yg dy sebenarnye yg ngorat aku~Lol.. hahaha.. Malu la tu.. dy ngayat baik punye, jenis kasi hint makan dalam punye.. hikkss... Ampun sayang.. larikss.. Abes la aku kene cepuk ngn encip izhan neh.. ahakkss...

Aku pun tak tau gak sebenarnye encip Izhan gigih duk wat video neh tuk aku.. Mase tu kan baru berchenta gitu.. so kire gambo2 mane la nak ade lagikss.. Mase tu gak encip Izhan keje satu opis ngn Kak Nor(akak aku yg sulong, yg kenalkan aku ngn encip Izhan neh). So, gambo2 aku yg dalm video tu seme dy mintak Kak Nor yg amek lam album aku kt umh tu.. Tu yg gambo time zaman time sekolah pun ade gaks.. ahakss.. Gambo mase aku baby pun ade.. Tgk le rambut time tu, punk betul.. hahaha.. naseb la comel.. ahakss..

And here comes the surprise.. encip Izhan tade mention ape2 pun kat aku pasal nak bg cards or wutsoever on Valentine.. Tpi, tetibe dy ade msg or call aku dh lupe, suh aku gi ek parcel kat pejabat asrama.. Lepas jew encip izhan gitau tu.. hari2 la aku duk gi jenguk kat pejabat asrama either parcel dah receive ke lom.. ahakss.. ade la lam 3,4 hri cam tu bu aku terime tau.. Mase tu aku ingt lg.. Petang Jumaat, aku bru bgn tido..Owh hari Jumaat petang aku mmg tade kelas.. Lam kol 3.30pm camtu, aku bangun je terus gi pejabat asrama.. Dah le mase nak amek tu kene sound ngn akak guard, sbb aku pakai camisole + cardigan, n nampak cam cexy sikit.. hikss.. Nasib pejabat asrama tu sebelah blok aku jew.. hikss.. so, hari2 ulang gi sane pun tak pew.. huhu..

Bile dpt je, melompat la aku ke soke an.. ape lagi balik bilik laju2, buka parcel laju2.. Nengoka de handmade card yg sweet.. owhh, ade bau encip izhan lg kat situ.. nggeeeeee.. soke2.. hahaha.. gataiii.. Pastu tgk dlm card ade cd-r kecik sekeping.. Hurmm.. Nasib la rumate aku ade pc kan, so ape lg laju2 aku on pc rumate aku tuh.. Terus jew pasang.. Time tu kak Erin(rumate aku) ngn kwn dy ade melepak kat bilik.. So, dorang pun mcm eksaited gak la nak nengok.. Bile tgk jew, aku cam touched gile okes.. meleleh air mate neh, sbb touched tahap gaban.. hahaha.. Rumate aku tu pun cam, ala sweetnye Izhan nie dy cakap.. Rumate aku senior aku yg umo 22 thun.. so aku cm anggap dy cm akak aku la.. Pastu, siap boley pangil bilik sebelah la fulak.. adeiss.. tp lam hati vangge2.. Bf korang wat cmtu ke tuk korang.. ahakkss.. Pastu ramai la yg sebok2 nak terharu cam aku gaks.. huhu..

maniskan?? hahaha.. kelakau la fulak ayat manis tu.. miahahaha.. Ni pun encip izhan yg editkan.. ngeeee... soke soke...

Pas je dah tgk2 kat bilik aku tuh, laju2 aku trun gi blok my BFF Yna ngn Nad kat blok depan jew.. nak kasi dorang nengok lak.. Ape lagi dorang pun same2 nak nages cam aku.. kate BFF kan.. huhu.. pastu siap jemput dak bilik seblah la bilik seblah nun la nengok sekali.. hikss... adoiila.. tetibe segan lak aku rase.. huhu.. Tapi lam hati aku tetap gumbira yg teramat sgt.. dan sampai skang bile aku tgk video clip neh, aku tetap rase terharu yg amat sgt.. even dah lebey 3 tahun kut.. yayam, thanks a lot.. Thanks for everthing =)

Tapi hari ni aku rase cam nak kongsi video neh kat sini.. hiksss.. Sgt sweet tau.. Dan aku tau sgt leceh nak wat neh.. mmg perlukan kesabaran dan ketelitian yg tinggi.. Dan aku mmg tak reti nak buat mcm gini gakss.. ahakss.. Tapi jgn la gelakkan gambo2 ai zaman mude remaje tu.. malu taw.. huhu..Dan aku nak gak korang tau, mase receive video neh adelah salah satu perasaan yg paling indah dlm hidup aku.. ngeeeee.. okes la .. Selamat berweekend taw, even aku keje hari ni.. Atenye ni Trg kan.. huhu.. Owh, pagi tadi sgt la malas rase nak mangun.. berat jew mate rase.. hikss.. =p

Cheers~!!!

blogger-emoticon.blogspot.com




15 April 2009

Galok dy ork~!! (Lalala..)

Tengah aku duk kusyuk2 reply email client.. Tetibe bunyi bising giler, sore pompuan duk gelak2 gelekek kat tingkat bawah.. Kalo dengo dari bunyi sore tu aku rase ade lam 3,4 org pompuan kut.. Sbenarnye kat opis bangunan opis aku ni, opis aku tingkat 2, kat tingakt 1 tu kosong.. cos opis bawah tu dah lame pindah.. Dats why bile bunyi bising2 jew mesti aku pelik cos yg trun naik kat sini cume staff dan org2 yg ade kaitan dgn Wisana shj.. Time tu Nazri dan bos aku Encik Azhar baru je balik dari mane ntah.. AKu mmg salu je kene duk sengsorang kat opis.. Naib la opis aku tade 'tutttttt' cam opis Puan Nadia salu cite tu.. kdg2 dy duk cite2 'tuttt' kat opis dy tu dtg jap seram aku.. Tapi aku sgt kompom tade ape2 kat sini lalala.. kalo ade mmg hari2 aku kene usik kut.. takutt..... namoh la aku.. huhu..

Owh, balik pade cite tadi.. soke je w aku lencong dari tajuk kan.. huhu.. Pastu, aku dengo sore pompaun bising2 tu dah sampai betul2 jew depan pintu opis aku.. Aku ingat ramai sgt, sekali aku tgk ade 2 ketul jew.. cett sore ngalahkan 40 org.. hihi.. ok aku over kat situ.. Pastu sambil wat muke gedik2 then gelak2 kat pintu duk panggil encik Azhar, encik Azhar.. Sumpah bingit giles sore pompuan2 neh.. hikss.. Hello, nak jew aku sound ko dtg opis org ko tak reti bagi salam kew? yg ko gelok2 mcm hape kat situ pesal.. huhu. tu dlm hati kau jela ckp.. Aku bile tgk pompuan yg gedik over cmtu, aku malas ok nak layan.. Even aku ni gediks gak, tp aku gedik2 ngn laki aku jew..pastu ngn family aku tkpun ngn kwn baik aku.. (ayat back up diri sendiri harus ade, lalala)..

Pastu, aku wat tak layan je la.. aku ni kan mmg muke sombong.. hahaha.. Aku tegur la dorang, "nak cari encik Azhar ye".. Pastu encik Azhar terus kuar dari bilik smbut dorang.. Nazri pun same.. Pastu aku dengo la sore dorang duk gelekek gelak2 mcm hape.. oitt, korang tak leh manner sikit kew.. korang tu pompuan.. nak je aku sound camtu.. Owh lupe nak gitau sape pompuan2 neh..

Dorang ni keje kat company setiausaha syarikat utk Wisana.. Mude2 lagi, lebey kurang sebaya aku je kut.. Maybe nak amek gambo kut, cos last week dorang ade gi Redang.. Then, Nazri kuar dari bilik encik Azhar.. sore pompuan2 tu duk gelekek makin kuat okes.. Tak paham aku.. ni perbualan aku ngn Nazri :

Nazri : Da, tu la org2 MBO.. (sambil tunjuk ke arah bilik pejabat encik Azhar)
Aku : Dah agak dah..
Nazri : Da, galok2 ork belake.. (sambil geleng2 pale)
Aku : Boleh tahan gop (sambil senyum2 jew).. sy mcm tu dop?
Nazri: Hishhh.. mane ade da gitu.. sepanjang kenal dop penoh2 pun gitu..
Aku : sambil senyum meleret penuh makne dan terus jalan pegi toilet..

Nazri lak trun bawah, cos nak anta mak cik dy pegi jeti.

Lau aku la , jadik poms tu.. malu weih, ade lelaki ckp kite galok.. eh, eh korang paham ke galok nie ape.. lupe lak aku ade yg bukan org Trg bace blog aku ni.. Galok=gatai,gedik, ngade2 depan lelaki.. skang dah paham seme? huhu.. So, aku nasihatkan la jgn la menampakkan diri terlalu over depan lelaki neh.. kdg2 dorang memang melayan, tp kat belakang lansung kene label poms 'galok'.. ahakkss.. Sape yg malu, mereke dan kuarge mereke.. Huhu..

Aku cakap cam aku suci sgt jew.. at least aku dop galok kan.. ahakks.. aku tak cakap Nazri yg cakap.. ekekeke.. So, lu pk la sendiri ye..

Cheers seme~!!


33

::LAme dah aku Tak layan Tag~huhu::


Aku rase mcm dah lame je aku tak layan tag.. Banyak gak tag yg aku tak buat.. ahakss.. Jin 'M' dah merasuk aku kan.. Nak wat cam ne.. Tak dapek den nak nolong nye.. hahaha.. Hari ni tetibe aku rase mcm nak buat tag neh.. Dapat award lagikss.. hikss... Tu yg aku rajin.. Kali ni aku bukan di tag oleh Maz yew.. Tapi di tag dan di awardkan oleh
Datin Paduka BokBong. Dy kasi award dan tag nie kat seme follower dy.. Since dy ade tinggal kan text kat chatbox aku, aku pun layankan aje la.. lalala..(Padahal aku tak tau nak apdate cit ape jew ari ni.. huhu)



Rules:
1. Link the person who tagged you.
2. Copy the image above, the rules and the questionnaire in this post.
3. Post this in one or all of your blogs.
4. Answer the four questions following these Rules.
5. Recruit at least seven (7) friends on your Blog Roll by sharing this with them.
6. Come back to BLoGGiSTa iNFo CoRNeR (PLEASE DO NOT CHANGE THIS LINK) at http://bloggistame.blogspot.com and leave the URL of your Post in order for you/your Blog to be added to the Master List.
7. Have Fun!

Questions & Your Answers:
1. The person who tagged you: Datin Paduka Bokbong
2. His/her site's title and url: http://iamahappywife.blogspot.com/
3. Date when you were tagged: April 14, 2009
4. Persons you tagged: Yna, Shabri, Warnawanie, Maziah, Aszwan, Cursive, Puan Nadia, Kak Nor & Nurul(Cik Engineer)

2nd Award


Here is the rule if you got the award:
1. Put the award on your blog (Baikk of cos aku letak nanti ekk)
2. Put the blogger links who gives you the award on your blog (Dah bubuh pun.. huhu)
3. Give it to another blogger (Aku kasi kat Yna, Shabri, Warnawanie, Maziah, Aszwan, Cursive, Puan Nadia, Kak Nor & Nurul(Cik Engineer)
4. Put the links of bloggers who you give the award (udah letak pun)
5. Leave your message/comment on their blog so they will know u give them award (baik, nanti aku terjah k)




What Do you Say :

1. Kalau anda jadi orang terkaya di dunia?
*Hurmm besnye jadik org kaye.. lalala.. Maw beli umah besa kat mak pak aku..kasi dorang hidup senang lenang goyang kaki je kat umah.. Anta dorang pi Haji.. Hidup biar sederhana asal bahagia kan..

2. Kalau anda jadi orang terseksi di dunia?
*Aku maw sexy di mate encip Izhan sajork.. ahakss.. =p

3. Kalau anda perlu terjun tingkat ke-100 untuk membuktikan cinta anda?
* Motipp?? Tak kose aku, perlu ke.. dah kategori bunuh diri neh..

4. Kalau orang kata blog anda teruk nak mampus!
* Owh ye ke.. Aku tak kesah pun, bukan seme org suke dgn cite2 kite kan ade je kan yg nyampah.. so, aku tak kesah seme tu..

5. Kalau keluarga anda yang menentukan teman hidup anda. Kira perkahwinan yang ditetapkan keluarga lah?
* euuww kolotnye.. parents aku tak cam gitu la.. dorang sgt sporting bab2 jodoh neh.. =p

6. Kalau tiada lagi hari esok?
*Omg, ni yg wat aku takutt sesangat.. Nak taubat, nak taubat.. Dose menggunung tinggi..

7. Kalau orang yang anda benci berada di depan anda?
*Buat tak nampak sudey..

8. Kalau anda berpeluang masuk Fear Factor dan makan benda2 pelik?
* euuwww.. Tgk dorang makan je aku yg nak termuntah.. So, perlu ke aku masuk.. Not intrested at all..

9. Kalau ibubapa anda tiada pada pagi esoknya?
*Aku tamoh pk pasal mende nie.. lalala..

10. Kalau anda berjumpa dengan orang artis/selebriti yang paling anda minati?
*Aku tegur la, pastu aku akan snap gambo ngn dorang tuk kenang-kenangan.. hikss..

11. Kalau diberi lesen untuk membunuh, siapa yang akan anda bunuh?
*Org jaat yg bunuh Nurin Jazlin and kidnap Sharlinie..

12. Kalau orang kata anda kacak/cantik?
*Tq.. Ikhlas ke ni.. hahah.. kusedar diri ini adelah serba kekurangan..

13. Kalau anda ada penyakit AIDS pada usia yang muda?
*Ape kejadahnye aku dpt AIDS.. sgt tidak logik okess.. huh

14. Kalau anda berpeluang menikmati makan malam yang romantik?
* mesti la aku heppy smbil terawang2.. ngiahahaha..

15. Kalau anda terpaksa mengorbankan cinta anda untuk orang lain?
* Malas nak pk.. Cam terkene je kat diri sendiri.. hahaha.. cite lame tak yah nak kenang2.. aku tak ingat dah pun.. Dan sbb aku lepaskan org itulah, aku jumpe yg lebey baik dan paling terbaik dlm hidup aku.. Thanks a lot sayang.. org luv u.. hikss..

16. Kalau anda memenangi anugerah? Dan anugerah apa yang anda inginkan?
* Anugerah masakan yg paling sodap.. hahaha.. buley? hikss..

17. Kalau anda berpeluang mengahwini bangsa asing? Bangsa asing mana yang anda inginkan?
*tak ingin kut.. huh..

18. Kalau anda terpaksa berpisah dengan orang tersayang?
*Aku harus pasrah dan redhakan perpisahan itu.. andai itu takdirnya.. walau terlalu berat utk diterima.. Sesungguhnya jauh di hati kecil aku sedikit pun tak sanggup.. seperti beratnya hati aku nak lepaskan arwah nenek dan Che De Na(adik mak aku) pulang ke rahmatullah.. kerna aku sgt sayangkan mereka.. Al-Fatihah buat mereka..

19. Kalau ramai yang tidak puas hati dengan anda kerana mereka cemburu dengan anda?
*upppss.. ade ke yg jeles dgn aku.. motipp betul soklan neh...

20. Mengenai orang yang tag kamu ni?
* Datin Paduka Bokbong~ hurmm.. tak kenal sgt.. tp salu gak aku msuk blog dy.. 1st time bace pasal cite dy majuk ngn hasbennye.. hikss.. asam garam umah tangge cm gitu la..

21. i'm tagging
Yna, Shabri, Warnawanie, Maziah, Aszwan, Cursive, Puan Nadia, Kak Nor & Nurul(Cik Engineer)

Sekian terime kasih.. Selamat menjawab tag ye anda2 semua.. huhu

Cheers~!!

14 April 2009

Jom Gelak2 fulak~!!

Sebab aku tade idea nak apdate.. Dan aku malas nak pikir nak apdate ape.. Tapi tetap gak nak apdate.. huhu.. Aku dapat email2 jokes dari my fwen.. Tersengeh sorang2 dpn monitor aku bace lawak neh.. Sesaje maw share dgn korang seme.. Kut2 ade yg ngh tensen tahap gaban dgn keje kew, hikss..

Cerite 1

Banduan yang pintar

Ada seorang Aceh dari kabupaten Pidie, menulis surat ke anaknya yang ada dipenjara Nusa Kambangan karena dituduh terlibat GAM (Gerakan Aceh Merdeka).

Bunyinya: "Hasan, bapakmu ini sudah tua, sekarang sedang musim tanam jagung, dan kamu ditahan di penjara pula, siapa yang mau bantu bapak mencangkul kebun jagung ini?"

Eh, anaknya membalas surat itu beberapa minggu kemudian. "Demi Tuhan, jangan cangkul itu kebun, saya tanam senjata di sana ," kata si anak dalam surat itu.


Rupanya surat itu disensor pihak rumah tahanan, maka keesokan harinya setelah si bapak terima surat , datang satu peleton tentara dari kota Medan .

Tanpa banyak bicara mereka segera ke kebun jagung dan sibuk seharian mencangkul tanah di kebun tersebut. Setelah mereka pergi, kembali si bapak tulis surat ke anaknya.

"Hasan, setelah bapak terima suratmu, datang satu peleton tentara mencari senjata di kebun jagung kita, namun tanpa hasil. Apa yang harus bapak lakukan sekarang?"

Si anak kembali membalas surat tersebut, "Sekarang bapak mulai tanam jagung aja, kan udah dicangkul sama tentara, dan jangan lupa ngucapin terima kasih sama mereka."

Pihak rumah tahanan yang menyensor surat ini langsung pingsan.

Nota Kaki : Terer okey ini olang.. ahakss.. aku salute okes..


Cerite 2

Sakit jiwa

Seorang lelaki sakit mental menganggap dirinya adalah jagung dan terlalu takut dengan ayam. Jika ternampak haiwan itu, dia akan lari lintang pukang kerana menyangka ayam akan memakannya. Akhirnya, lelaki itu dimasukkan ke rumah sakit jiwa. Setelah beberapa bulan, doktor pun melakukan ujian ke atas lelaki itu bagi mengenal pasti apakah dia telah pulih ataupun tidak.

Doktor : Adakah kamu tahu siapa diri kamu sekarang?
Lelaki : Ya doktor.
Doktor : Siapa kamu sebenarnya.
Lelaki : Saya ini manusia doktor.
Doktor : Ya ke? Bukan jagung?
Lelaki : Bukan, saya manusia doktor.
Doktor : Kamu takut dengan ayam?
Lelaki : Tidak doktor.
Doktor : Hmm..bagus. Nampaknya kamu dah sembuh.
Lelaki : Tapi doktor, saya ada satu pertanyaan.
Doktor : Apa dia?
Lelaki : Ayam tahu tak yang saya ni dah berubah jadi manusia.
Doktor : "??$$??"

Nota Kaki : Kesian.. Giler lagi rupenye.. tettttt.. hikss..

Dot Pi Dot Mai

Salman (bukan nama betul) pulang dari kerja satu petang dan terdengar suara isterinya dalam
bilik mengerang. Dia berlari naik ke bilik dan melihat isterinya terlantar di katil berpeluh tanpa pakaian.
"Kenapa ni sayang?" tanya Salman. "I diserang sakit jantung", jawab isterinya. Salman berlari ke bawah
untuk menalipon doktor tapi belum sempat dia talipon, anaknya yang berumur 5 tahun berlari datang dan
berkata,
"Papa, acik Lan ada bawah katil ayah tak pakai suar."

Salman mula naik angin dan naik semula ke biliknya. Memang betul Mazlan (bukan nama sebenar)
jiran mereka ada di bawah katil tanpa pakaian. Salman menarik Mazlan keluar dan berkata,
"Lahanat kau Lan, isteri aku kena sakit jantung. Kau pulak cuba menakutkan anak aku ye?"

Nota Kaki : Ape ke bengap benor laki dy neh.. AKu gelok syaiton bace cite nie weh.. hahahaha


Cerite 4

Tiga kali je...

Pada satu malam, ada pasangan yg agak berumur sedang makan malam dengan romantiknya bagi menyambut ulangtahun perkahwinan mereka yg ke 50 tahun.

Suaminya, seorang Tan Sri dan bekas ahli politik mula bercerita tentang nostalgia mereka suami isteri, sekian lama hidup bersama, suka duka, susah dan senang. Si suami memang menyanjung isterinnya, bernama Maria.

"Maria, selama kita kahwin ni, suka duka kita lalui, susah senang kita tempuh, abang amat menyanyang Maria, tapi ada satu perkara yg asyik bermain-main di benak abang ni dan abang selalu bertanya-tanya. Berterus-teranglah dgn abang pada malam ni, pernah tak Maria curang dgn abang selama ni?"

Maria agak terkedu sekejap dan merenung panjang muka suaminya itu, lalu berkata dengan penuh kekesalan, "Ya abang, Maria mengaku pernah curang dgn abang, tapi hanya 3 kali sahaja selama ni"

"3 kali?" Tan Sri tu agak terkejut, tapi tak la marah, dah tua dah dan memang berniat utk memaafkan isterinya,"Bagaimana boleh terjadi 3 kali tu Maria?"

Perlahan jer la isteri dia mula membuka lebaran cerita lama, "Abang ingatkan masa kita mula-mula kawin, terus beli rumah dan selang beberapa tahun, kita susah sangat masa tu hingga rumah kita hampir nak dirampas oleh bank"

"Ya, abang ingat peristiwa tu" jawab si suami. Si isteri menyambung cerita, "Abang pasti ingat yg pada satu petang tu Maria pergi jumpa pegawai bank tu dan esoknya, bank tu tak jadi rampas rumah kita, malah bagi tambahan pinjaman utk abang mulakan perniagaan.."

"Emmmm.. sukar buat abang menerima kenyataan ini, tapi abang maafkan maria kerana apa yg maria buat tu untuk masa depan kita jugak", kata si suami, " Kali ke 2 pulak?"

"Abang ingat tak, abang hampir menemui maut sebab ketumbuhan dalam otak pembedahan?" si isteri menyambung cerita "Ya, abang ingat" jawab si suami. "Kalau macam tu, abang pasti ingat yg Maria ada pergi jumpa doctor pakar tu dan esoknya, dia setuju buat pembedahan utk abang tanpa bayaran apa-apa pun.."

"Oh maria, walau perit hati ini mendengarkan, tapi abang tetap maafkan maria sebab apa yg maria buat tu untuk masa depan kita jugak dan kerana sayangkan abang jugak.. yang kali ke 3 macam mana pulak? ", kata si Tan Sri. Si isteri menundukkan mukanya dan menjawab penuh lemah, "Abang, ingat tak masa abang bertanding merebut kerusi bahagian dan abang perlukan 248 undi lagi...."

Tan Sri pengsan kat situ jugak...

Nota kaki : Aku pun nak pengsan gelak bile bace neh.. hahaha..

Pesanan Dari Penaja : Senyum seindah suria yg membawa cahya.. Senyumlah dari hati duniamu kan berseri.. Senyum sokmo deh.. =)

Jom Sengeh cam si Tencik nomey2 neh.. huhu..

Cheers~!! 29blogger-emoticon.blogspot.com18


12 April 2009

::Cite yg Pending::

Muke bosan tahap gaban.. Mase ni Yna lom sampai, dan kau mmg tak tau nak wat ape.. Tu yg duk amek gambo sendirikss.. Mamat bangla yg sapu daun2 kering tu duk pelik jew tgk aku, pesal la lame nau duk kat bench tu tak blah2.. ahakkss..

Cantek kan bangunan melengkung nie.. Aku pun tak tau ni bangunan jabatan ape.. Tapi yg pasti ni bangunan betul2 kat Jabatan encip Izhan..

Aku lambat apdate sket cite pasal aku gi follow encip Izhan exam kat Putrajaya 2 minggu lepas.. hikss.. Giloss cite 2 minggu lepas baru nak apdate skang, pesal ko tak apdate taun depan jew.. muahahaha.. Owh, aku adelah tak sehat time weekend tu so melepek tido je la.. Kat opis lak aku kunun2 bz la fulak.. So, bile jamannye lak aku nak apdate.. Yna lak duk ngiyau2 dah kat aku bile nak apdate cite kite kat Putrajaya tuh..

Ini dy cik Maslina kite.. Makin santek makin putih, makin sepet aku tgk skang.. ahakkss.. sepet itu harus ade.. hahaha.. Sape nak ngurat Yna, ngurat dy laju2 sbb dy masih single and available.. auuwww...

Kami pun gediks2 la amek gambo sendirik.. windu2 winduan betul nak amek gambo sesame kan.. lalala..

Meh aku apdate sampai muak, ko bace la na.. Kami gerak(kami=encip izhan+aku) dari umah my sis in law wanie kol 8am camtu.. Credits to hasben Wanie, Azhar sbb tunjuk kan jalan.. Sampai2 jew kat Putrjaya ngam2 kol 8.45am.. Encip Izhan dah kelamkabut, pasal 8.45am dy dah kene masuk dewan pekse.. Laju2 dy masuk tinggal aku sengsorang kat lobi bangunan Jabatan Akuantan Negara tuh.. AKu pun ape lagi, laju2 msj Ina yg keje kat MMU Cyberjaya suh datang..

Tak tau la aku buh captiion ape.. layanka ajew gambo2 yg gediks2 itew.. ahakkss..

Bajet kunun2 chumil la tu.. tapi comey gop ork ork ork.. huhu..owh, maaf jgn ngurat saye nanti encip Izhan jelus.. hikss..

kami maw peace.. hik hik.. Awat tgn aku terjulur camtu..

Owh, Yna amek coti hari tu sebab aku datang.. Dy cabut lari dari keje gitu.. ahakss.. Dah buhsan aku pun trun la duk kat bench kat bawah, tunggu Yna kat situ.. Giler bosan aku rase time tu.. Tunggu2 punye tunggu sejam pastu bru la Yna sampai.. Kawan dy si Burhan n Apis yg nganto dorang.. Thanks tu kengkawan Yna gak..

Hikss..
Bru la aku duk ilang buhsan bile Yna dah sampai.. Mule2 harus la feluk2 dulu, kate rindu kan.. Berbulan2 tak jumpe kan.. lalala.. Pastu kiss pipi kanan pipi kiri.. hikss.. Pastu kiteorang pun sembang2 gelak, gosip.. Pum pam pum pam, smapai la encip izhan kuar dari dewan pekse.. Pastu kami pun gi lunch kat Presint 9, ade food court kat situ.. Tapi time kawan2 encip Izhan pun ade gak, sbb aku ngn Yna sogan kami larik pi makan kat tempat lain.. Yna introduce kat aku Nasi Ayam berempah.. Nasinye so-so ajew.. Tapi dy punye ayam dan sambal adelah maveles.. Sodap, licin beb aku makan.. Name pun lapo kan.. ahakkss..


Ni la nasi ayam berempah tu.. terliur ka? huhu.. Thanks Yna sbab banje... huhu

Pastu kan, ingat nak pi jenjalan la jap ngn Yna kat Alamanda ke.. Patu bole anta Yna trus ke KTM cos Yna nak balik Semban pastu.. Rupe2nye encip Izhan dah ade plan dy sendirik.. Dy nak jumpe kawan dy kat Damansara tu amek gitar and etc.. Owh, takpelah kan.. Pastu trus anta Yna Balik Apartmen dy kat MMU.. Sempat gak aku melepak kejap kat situ.. Suasane MMU mcm kat Melaka la, means UiTM Melaka.. Windu lak aku tempat aku belajo tuh.. Tapi besh la tempat Yna keje neh.. Nak gi keje sejengkal jew dari umah.. besh okess...

Harus ade gambo ngn oh Chentaku ini.. nampak selekh dan penat je kan..

Untuk Nad, aku pun dah sampai umah Yna okes.. Siap posing amek gambo lagi kat bilik.. ahakss.. Yna, thanks sesangat temankan aku hari tu.. Dan thanks gak cos banje aku makan lunch tu.. TQ juta2 lemon taw.. Aku sayang ko bangat Na.. Nanti lau Izhan exam lagi, buley le kite lepaqs2 buang mase lagi.. hahahaha.. Thanks babe sebab susahkan ko hari tu.. Dan yg paling besh windu dendam kat suda dpt dilampiaskan.. hahaha.. ayat mcm scary jew.. huhu.. Ade mase, kite junpe lagiks ye Na..

Maw balik dah.. Papai Na.. Panjang umo kite jumpe lagi k.. Cayang kau sesangat.. muaacckkss..


xxwinks winks winksxx

Cheers~!!


blogger-emoticon.blogspot.com

05 April 2009

::Demam yg On-Off:: sigh..

Aku rase sgt la tidak sehat hari ni.. Tapi tetap gigih gak pegi keje.. Apekah?? Bukan ke tido kat umah tu lagi best.. Huh~!! Dari hari jumaat lagi badan aku ni asek sejuk panas, sejuk panas.. Ni yg aku felik neh.. Hari Jumaat tu, Kak Nor, Farah, Che Mok ngn anak2 buah aku datang umah.. Tapi encip Izhan, dah janji nak gi jamming ngn kengkawan dy.. So, aku tak ikut la.. Aku layan le family aku yg datang neh..

Pastu, Kak Nor lak ajak gi bundle kat Pantai Teluk Ketapang tu, tak jauh sgt dari umah aku.. Aku pun ok jew la... Tapi, tup tap tup tap, bile jew sampai kat sane.. Badan aku dah rase seram sejuk mcm demam.. Pastu kaki aku tetibe lenguh gile2 mcm dah berjalan 2,3 km.. Apekah aku ni?? Aku pun pelik ngn diri sendiri.. Tapi aku gagah gak jalan.. Dalam hati, bile le Kak Nor nak abes belek2 baju neh.. Seriyes cam tetibe gitu badan aku rase lemah..

Aku sampai jew umah dah kol 7, dah le ujan.. Terus aku amek comforter baring kat sofa sampai tertelap.. Encip Izhan tak balik2 lagi time tuh.. Seriyes aku rase cam sejuk tahap gigil time tuh.. Bile jew encip Izhan balik dy siapkan makan, then aku pun makan ubat.. Pastu badan dah peluh2, tapi still rase lemah.. Tapi xde la sejuk cam tadi..

Besok pagi bile bangun jew, dah rase segar sikit la.. So, aku pun ingat dah sehat la nie.. dah tade pe2.. Pagi tu pas bekpes kat Kas2, teman encip Izhan gi klinik cos telinge nye ade problem tak leh denga sebelah kanan tuh.. Tapi time dlm klinik tuh, aku dah rase lain mcm.. Seram sejuk dtg balik, dengan tekak aku ni nye yg perit giles.. Telan ayark liur sendiri pun rase cam telan duri cucuk2 tuh.. Pastu, tengah hari lak gi kenduri kahwen Nazri & Maya(kawan encip izhan).. Time kat umah Nazri tuh, aku pening tahap gaban dah.. Dah le tengah hari bute punye panas, akulak rase sejuk.. Tak ke tak normal tu..Pas makan tu and amek2 gambo seme.. Dalam hati cepat lah yang nok balik tido plok ning..

Otw balik tuh, encip Izhan singgah lak kat keda perabot.. Nak nengok2 gobok baju.. Aku seriyes tade mood.. cos dalm pale aku ingat nak baring jew.. Dah le mak cik tu layan kiteorg ala2 kadar jew.. Hampeh.. Tak soke betul aku cam tu.. Dy ni nak meniaga ke tak.. Last2 tak jadi nak beli gobok kat situ.. Pastu singgah lagi kat kedai perabot terpakai.. Tade yg best pun, just beli karpet terpakai jew.. RM50.00 sebidang, still in good condition cume kotor je la.. Hantar gi basuh terus nampak baru. huhu.. Untung2..

Bile sampai jew umah, aku lansung tak buang mase.. hahaha.. telan milidon 500 2 biji terus lelap smpai petang.. Aku terjage pun encip Izhan yg kacau.. Bile bangun jew rase segar jew badan aku.. Terus laju2 aku abeskan keje2 umah yg pending.. hikss.. Umah dah bersepah mcm hape dah.. Malam tu pas masak2, iron baju stok seminggu, mandi2 seme.. Baru nak layan tv, dah dtg balik dah seram sejuk nak demam neh.. Apekah?? huh~!!

Aku dah tak tahan terus masuk tido.. Berbungkus lam comforter pun still rase cam sejuk gile.. Badan aku pun dah slow2 makin panas.. Aduii.. Ngan pening lagi.. Ape yg jadik kat aku nie.. Nak demam pun, demam le straight jew.. Ni kejap on-off, fenat atu aku rase.. Pagi tadi bangun, pale rase pening2 lagi.. Time aku duk taip entry ni pun, badan aku rase cam nak demam lagikss.. Nyesal2 dtg keje.. Sampai bilekah ini akan berakhir.. hurrmmm..
blogger-emoticon.blogspot.com :(

Sebab dah tak larat nak jalan kat bundle tuh, aku ajak Farah gi duduk kat bench kat pantai jew.. Ni adelah kejadian kat Pantai Teluk Ketapang..

Pale dah pening2 campur ngan kaki lenguh tahap gaban.. tu yg senyum pun tak bape nak manis.. hikss..

Ni adik aku yg bongsu, Farah.. See di piatnye tinge Tencik neh.. Kantoii la kau ngn Kak Nor.. Owh, Tencik nie sgt la disaster okes.. Sampai tak terlarat nak kejar..

Cheers~!!]
Walau aku tak bape nak cheers hari ni..
hurmm...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin