29 March 2009

::Happy Birthday My Dear Hubby::

Encip Izhan dan gitar karen adelah tidak dapat dipisahakan.. hurmm, kdg2 aku jeles gak.. mecik tau..
Kacak kan encip Izhan aku? huhu.. Aku nengok cam pendekar pun ade.. hikss..



blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

Hari ni adelah 29 Mac 2009, genap lah umo encip Izhan 30 Tahun.. Entry kali ni spesel birthday wish to my yayamku yang musyuk2 itu..

Yayam, org wish Happy birthday yg ke 30 tuk sayang.. Upss, dah makin bertambah umo sayang.. hiksss.. Semoga tahun ni kite akan tempuh ups & downs same2 dgn jayenye.. huhu(ayat nak skema)..lalala.. and i just want you to know that i love you so damn much and i'm so blessed to be ur wife.. Dan yg buat org happier(ayt hancus, soke hati aku jew..huhu) skang kite dah pat tinggal sesame.. Thanks for everything my dear.. Luv u sgt bnyak sampai tahap infiniti.. huhu..
Malam karang org masok neh..

Present? hurmm.. Org sendiri dop tau nak kasi ape.. hikss.. Buley gitu? syang pun dop beragok sekali mitok present ngn org nk gitar les paul.. muahaha.. soke hati dy jew..
Kan luse gaji baru org kasi present neh, buley neh?
So sowy, sebab org mmg tade wat surprise nape2 pun tuk sayang.. So sowy..
Sekali lagi,
"Happy Birthday 30th Sayang"
May happiness be ours ever after..
blogger-emoticon.blogspot.com

Align Centerencip Izhan, saya cinta mati sama kamo.. huhu.. :p

Ini adelah encip Izhanku mase umo setahun kut, takpun 2 tahun.. see my mama mentua vogue gitu.. huhu.. Kiut miut kan encip Izhan ku ini.. Aku rase nak picit2 jew dy mase nie.. hehehe..

Cheers~!! Tinggalkan comment anda untuk wish beday tuk encip izhan k.. lalala.. Adios amigos..
blogger-emoticon.blogspot.com

24 March 2009

How Did we know each Other??

Aku rindukan saat2 ini.. :(

Kali ni aku rajin nak wat tag dari Maz neh.. Sbb cam best gak tag.. so aku layan kan ajew okes.. zassssss...

1. where you & I met.?
Kami kenal sebab satu batch and satu course mase study kat UiTM Melaka, Alor Gajah.. Mase part 1 tu aku dah perasan kewujudan Maz neh.. Tapi kiteorang tade la kawan2 kamceng gitu.. Just kenal2 camtu jew.

2. How long have you known me.?
Stat mase part 1 mase kat Uitm Melaka lorr.. Senang nak ingat Maz neh cos dy kurus and tinggi dan sore ya ampun satu dewan kuliah boley denga.. Larikkss.. Ampun Maz.. huhu


3. The last time we saw each other.?
Maybe mase last day paper mase final exam. Mase konvo macam tade ternampak lak si Maz neh.. Ye la aku kan mane kwn2 ngn dy dulu.. Tetibe je jumpe kat blog ni, baru la nak kawan2.. huhu.. Aku ngn Maz dolu tak satu kelas, dats why la...


4. Your first impression of me upon meeting/seeing me.?

Owh.. Nak cakap ape ek.. Dalam hati aku time tu tingginye minah neh.. Pastu yg aku perasan la lau dy cakap mmg sorenye kuat gitu and nampak mesra dan peramah.. i luv her smile nampak sincere.. :)

5. Am i funny.?

Bile dah kwn2 kat blog, lawak gak kau ek.. ahakss.. Btw, seronok berkawan dgn kau..


6. What is my favourite music.?

Owh aku cam tak tahu jew.. hehehe.. Tapi aku tahu dy mesti soke bangat lagu Afgan "Terima Kasih Cinta".. Pasal lagu tu ade kat blog dy.. hehehe.. Terror tak aku.. ahakss..

7. Choose 5 words describe me most
-Periang
-Peramah -Berani -Talkative -suke ketawe dan bersende gurau -:p

8. have you ever hugged me.?
Owh.. tak penah kut.. Takpe2 nanti ko kawen ngn Bongbong aku dtg neh.. Time tu aku feluk kau puas2 tak kasi can pun kat Bongbong nak feluk kau.. muahahaha..

9. If there was one good nickname for me, what would it be.?
Maz je la.. Sebab aku kenal dy sebagai Maziah.. hehehe


10. Tell me 1 of my weakness.
Aku tak tahu.. hehehe.. Nanti ko gitau ek.. ahakss..


11. Where do you think I will be in 25 years.?

Dah kawen same Bongbong kau.. muahaha.. Wish ko bahagia yang..


12. What is the most memorable event that spent with me,
you can ever forget?
Tak ade kut.. lalala


13. Will you re-post this so I can fill this out for you ?

yes..

people i tag :
1) Asiah
2) Warnawanie
3) Yna

4) Shabri

5) Piyah Aris


Nama2 yg di sebut atas, ape lagi layan la tag dari aku ek.. ahakss..
Cheers!!!


blogger-emoticon.blogspot.com

23 March 2009

Wonder pet..wonder pet kami datang...

3 ekor wonder pet yg tersangat la cumil.. and they're so damn cool.. hehehe..

Kring... kring... kring... (ni kunun bunyi tepon la..hahaha)
Telefon.. telefon berbunyi..
Telefon kami datang..
Ada haiwan dalam bahaya..
Ada haiwan dalam bahaya..
Ada haiwan dalam bahaya di sana..

Ini serius mesti tolong dia..
Ini serius..

Hahaha.. Lawak seh katun neh.. Cool betul aku tgk dorang.. Dah le tu comey bangat..
Mmg tak leh blah dah tue bangke pun duk tgk katun wonder pet lagikss.. ahakks..
Tapi mmg soke dengo dorang duk cakap sambil nyanyi2.. huhu.. very the cool okes..
Lau tgk katun neh, aku ngn anak buah aku(Tencik ngn abang) 2 org kat umah tu same naik depan tb.. huhu..

Time episode neh aku tgk okes.. dy nak selamtakan ank unikon yg tanduknye sangkut kat pokok..hahaha..

Tapi skang dah lame tak tgok okes.. Aku duk ralit tgk hari2 katun neh mase zaman2 aku jadik penganggur terhormat.. hikkss.. Giles betul, dulu hidup aku sik duk melayan katun je, kunun teman anak buah aku.. pada hal Che De nye same naik.. hahaha..

Between 3 ekor pet neh aku paling soke Ming Ming, the 'This is serius Duck'.. Comel okes sore dy.. huhu.. Aku rase nak picit2 jew ank itik tu, boley? Tapi si Liny the guinea pig tu pun cute gak.. numuk jew badan dy.. hehehe..

Ntah pe2 kan entry aku ri ni.. mengarut mengabans jew ork.. Tapi ade aku kesah.. huhu.. Aku tau katun neh just tuk budak2 umo 3-4 tahun je kan.. Tapi they are so damn cool okes.. geraammm, nak picit2 je weiii.. huhu.. hahaha..

Tetibe aku nak sambung nyanyi lagi:-

wonder pet wonder pet kami datang
Membantu haiwan yg kesusahan
Kami tak kuat dan kami tak besar
Bile berkerjasama semua jadi mudah..

Bagi aku gak katun nie nak menerapkan nilai2 murni dalm diri kanak-kanak.. Yang mane kalau seorang kita takkan mampu nak buat tapi bila dapat bantuan dari yg lain, kerja yg berat akan jadik lebey mudah.. which is very good.. So, anak buah aku si Danish aka abang tu kan mmg feveret dy la katun neh.. Dan aku tgk ade kebaikan dan ade mende yg dy adaptasikan in real life dy yg nak membesar tu..

Okes, ni contoh yg jadik kat depan mate aku la.. Hari tu mase nak raye, kami haruslah wat kuih raye kan.. Pastu si Danish ni pun sebok2 gak la nak tolong.. Adeis tak senang kan rase nak wat keje bile ade budak2.. Mummynye suh dy pi main jauh2.. Sekali amek ha ko dy kuar kan statement " Mummy sy nak tolong mummy buat kuih jugak.. Macam dalam wonder pet tu! "ape yg penting kejesame, ape yg penting kejesame"(sambil dy nyanyi2).. Ha mcm tu la mummy" aku dah tak boley blah dah sakit pewut gelak okes.. Pastu kiteorg biar je la dy nyebok2 kat dapur tu.. Sambil mulut tak renti nyanyi 'ape yg penting kejesame' sambil tgn sibuk gak nak uli2 kuih raye..

Which is sgt bagus, aku rase.. Dy boley blaja dari ape yg dy tengok kat tb.. Dy punye care percakapan pun dah terikut2 bahase katun.. Skema okes anak buah aku.. Dan FYI, anak buah aku even dibesarkan di Trg, dy tak cakap bahase Trg sbab dy tak reti.. hikkss.. Entah, aku tak biase rase nak cakap bahse Trg ngn Danish yg umo 5 tahun tuh.. sbb dah terbiase dri kecik..
Daddynye pun org Johor kan, tu lagi satu sebab.. huhu..

Dan aku sgt sokong penghasilan katun2 yg memberi pengajaran dan pembelajaran pada budak2 neh.. Contoh cam kat Mesia ade katun Upin dan Ipin kan, tu pun feveret anak buah aku gak tuh..

Sayang, kalu org nok ni sekor buley dop? nok wat peluk tido malam.. 'dush dush, terus kene pang ngn encip Izhan..' hahaha.. Ko ingat ko umo 3 tahun ke, dah 23 tahun okes.. hikss.. Takpe2 aku simpan niat nak beli tuk future anak aku.. buley? hikkss..




Layan je youtube theme song Wonder pet neh.. hikkss.. zasssssss..
Cheers~!!

22 March 2009

::Masakan pertama::

Ni lah masakan pertama aku kat umah baru.. lalala.. Mee goreng with sosej.. Ni aku pakai mee cintan yg mcm megi tuh.. Sonang keje, rencahnye aku men campak2 jew.. huhu

Malam tadi 1st time aku meng'berasapkan' dapur kat umah baru aku.. huhu.. Bukan aku saje2 malas masak b4 nie.. Tapi barang2 dapor ngak beli lagi.. Pastu rumah pun tak bape nak siap lagi.. ahakss.. So, malam tadi aku masak yg paling simple jew.. Mee goreng ngn hotdog.. Senang, tak yah masak nasik, rice cooker pun aku lom kuarkan dari lam kotak lagikss.. tu yg goreng mee sudey.. lalala.. Hot dog tu adelah request dari encip Izhan.. Dari dalam giant lagikss duk haruk suh aku wat hot dog..


Hot dog yg aku wat adelah sgt tidak kemas dan cumil.. huhu.. Nanti makan ngap masuk ke molot juge kan.. huhu.. alasan aku masih kukuh.. muahaha..

Kasik zoom sket.. owh ygkunin2 tu adelah sos mustard.. Rase dy sgt masam.. Sile jgn letak bnyk2.. cukup la ala2 ade rase dy jew..

Malam tadi makan agak lewat la.. Cos, aku kemas umah dulu.. Kawan encip Izhan, Sedang and wife dy memule gitau nak tido kat umah aku.. Pas encip Izhan gi tgok bola kol 8 tuh(malam tadi ade game T-Team lwn Pahang kat stadium).. Aku gigih la duk ngemas umah, sental toilet belakang kat dapur nun, ngemas bilik tetamu.. Adeiss, mmg lenguh giler kaki aku neh.. Dah le tumit kaki aku nie mmg elegik sket ngn lantai simen.. ntah pe2 kan.. mmg pecah2 teruk gak le tumit kaki aku.. Aku kan dah biase duk umah kayu, cam nie la jadiknye, iye aku hanye org kampung okes.. ahakkss.. Ade je kan org kampung dk umah batu.. hahaha..

Last2 encip Izhan msg, dorang tak jadi datang.. weyyy, fenat okes aku ngemas.. Tapi takpe, lau tak mcm tu takde la umah aku bersinar bling2 kan.. ahakss.. nak kene org dtg lu bru umah nak bersih, camtu ke.. muahahaha.. Takde la aku pemalas tahp camtu weii, atanye umah bru pindah harus berlambak lagi kan barang tak kemas.. yg bekotak2 kat stor nun pun aku tak sentuh lagi.. kukuh kan alasan aku.. hikss..

Upps cam out of topic jew, ces cam tak biase lak aku ni kan.. Tajuk len tapi cite len lagi bnyk dari cite tajuk.. ahakss.. salu je aku camtu.. lalala.. Berbalik pade cite masak2 aku tuh.. encip Izhan sampai umah lam kol 11.30 pm cmtu.. Pastu kami pun makan2 la.. upss, encip Izhan cakap aku masak masin la.. Ye ke yang, org rase ok jew.. secubit garam pun dop letak okes.. hehehe.. Aku mmg lau masak jenis yg pemasin sket.. So, kat tekak aku dah rase ok..Tapi tekak org len cam masin sket.. huhu.. kdg2 mak aku masak pun aku oter kasi masin sket.. ahakkss..

Pastu bile dah makan mee tu, dah kenyang la kan.. Hot dog pun tak terusik dah.. Dy cakap nak tgk bola lu, jap agi dy sambung makan.. semalmkan ade game MU lwn Fulham kut.. owh, aku mmg tak tgk bola.. Pas iron baju2 nak gi keje sok, aku trus jew tido..encip Izhan still kat luar, buat ape lgi ntah.. Bangun je pgi2 tadi 6.30am tgk encip Izhan tade kat seblah.. Rupe2nye dy gitau aku dy tetido kat sofa.. Dan aku tgk hot dog kat atas meje still tak terusik.. Kan dah membazir tu.. Sayang.. sayang..

Hari ni nak masak ape ek?
hehehe..
Cheers~!!




4

19 March 2009

Ulser.. tatetnye.. :(

kalau dapat ulser yg cam tu maw terus luput selere makan aku.. hikkss..

Tekanan jap aku rase.. Dah 3 hari aku kene ulser mulut.. Sakit okes.. Denyut2 jew rase.. Ulser aku kene dekat pipi bahagian dekat2 dah ngn tekak aku.. Pastu yg ni pelik sket betuk dy, tade bulat2 cam selalu tu tapi dy mcm memanjang dan kaler putih dh nampak cam timbul, bile terkene lidah sakit yg amat.. Aku nak nganga mulut luas2 pun takleh tau.. Ape lagi lau aku nak ngap n kunyah laju2.. hehehe.. Tersopan jap aku bile makan skang.. kunyah pun kene slow motion, pastu telan pun slow2..

blogger-emoticon.blogspot.com

Puncenye seriyes aku tak taw.. Tetibe jew aku rase cam sakit2 and denyut kat pipi aku.. Aku ingat kan gusi aku bengkak.. Sekali bile aku suluh lam mulut ha, elok jew ade mende alah ulser neh.. Patut pun.. Tang dy denyut2 mcm sakit gigi tu yg aku tak leh blah tu.. Pastu aku gi la beli ubat tuk ulser neh kat farmasi kat bawah opis aku neh.. Aku ingatkan dy kasi ubat makan2 tuh, sekali dapat ubat yg sapu kat tempat ulser tu.. First2 tu aku cam seram gak, boleh ke nak sapu2 neh.. Kan tertelan kan camno tu.. Sekali pharmacist tu cakap lau tertelan takpe.. Aku pun blei jew la.. Name ubat tu orrepaste dalam tiub gitu.. Ubatnye kaler ijo.. Bile sapu tu rase cam menthol2 gitu ala rase sejuk jew mcm ubat gigi.. Bile dah sapu tu hilang jap rase denyut2 tu, pastu rase balik.. Kire cam kene sapu sokmo lah.. hehehe

Ni lah orrepaste tuh.. kecik jew tiubnye okes..

Ni ha, dy dah mai denyut2 balik dah nie.. Jap lagi nak kene sapu semule la.. Bile la nak baik neh.. koman2 2 minggu gak baru hilang agknye neh.. Tapi takpe aku sabar jew.. Sakit sikit pun dah ngade2 aku neh.. Org len yg sakit lagi teruk dari aku tu cm ne tuh.. Aku masih bersyukur..
Aku harap2 ulser aku ni cepat baik, dan aku harap ubat yg aku beli dgn rege RM10.00 nie adelah berkesan..

Cheers~!!



17 March 2009

::Hari ni adelah besday saye::

Aku yg makin bertambah 'chumel'.. muahaha.. I wish for happiness for both of us.. Forever & ever..


Macam poyo je kan entry aku neh.. muahahaha.. tapi ade aku kesah.. ahakkss.. Hari ni adelah 17 Mac 2009, dan hari ini adelah genap umo aku 23 tahun, dah boley kawen pun.. Uppss, aku dah kawen pun.. Sepatutnye tuka dah bole jadi mak2 pun.. adeiiss, bile maw jadi ibu.. Aku pun ngak le tau, insyaallah lau ade rejeki.. Korang doa2kan lah kami neh.. hikkss..

Aku nak wish kat diri sendiri "Happy Birthday 23rd Nor Rafidah bt Mohd Aziz".. Semoga dengan pertambahn umo nie aku akan jadik lebih matang.. Dan aku akan jadik lebih baik untuk diri sendiri, suami, keluarga dan kawan2 aku.. Insyaallah..

Dan aku jugak nak ucapkan happy birthday tuk semua yg sambut birthday hari ni termasuk la si kecik Adam Nusair Fawwaz yg cumil tu, ank kepada Cursive dan Mrs Syarul Hafiidz Nadia. Birthday yg ke-3 ekk.. hihi.. Tapi seriyes dak nie sgt cumil, geram aku nengok maw cubit jew pipinye.. huhu..(Soke hati kan maw cubit pipi nak org, skali mummy nye dush2kan aku bru taw..hahaha).. Ucapan untie tuk Adam, semuge membesar jadik anak yg soleh dan berjasa pade parents. :P

p/s pssttt, yayam.. Ade besday present dop tuk org taun nie.. Lalala.. Yang, org nok kek neh neh.. Secret recipe neh neh.. buley sepotong pun jadikss..Lalala(Ayt maw terbaekkk, name pun bodek kan..huhu)


Cheers~!!

Ini dah kes dera neh~!! muahaha..


Ini dah dikire kes dere neh.. Syian kat Achiknye, kene pakse ngn ank buah yg nakal amat neh..
huhu.. Guling2 aku gelak nengok gambo neh.. Nampak nau muke tersekse achiknye tuh.. Pic nie aku cilok kat fs Kak Nor.. Ahakkss.. Achiknye ni adelah satu2nye adik laki yg aku ade.. Nasib achik neh gagah perkasa, lau dorang nak panjat aku cam gini.. Mmg takde maknenye aku nak melayan, mau patah bahu aku.. Dak tencik ngn Danish nie mmg berat yg amat, ahakss.. Tetibe Che De windu sgt kat korang 2 org..

blogger-emoticon.blogspot.com

16 March 2009

::A day before birthday::

Gamba adelah sekadar hiasan.. huhu.. I look so cokelatey kan kan.. sampai ke kasut pun kaler cekelat okes.. ahakkss.. Mase di usia 21 taon.. hikkss.. Final sem kat uitm Melaka.. :p

Cepatnye, mase berlalu.. Owh, my birthday is coming again~!! bile tu? hikkss.. Besok la, birthday aku adelah 17 Mac.. Dan tahun ni genap umo aku 23 tahun.. Mude lagi kan, tapi ai dah jdik bini org yuuu.. hikss.. and i love being a wife.. Satu pengalaman yg sangat istimewa bg sorang perempuan..
8
Dan di usia aku dah mencecah 23 taon neh (cess ayat nk macam karangan), aku harap aku akan jadik lebey matang.. hikkss.. Matang dari segale sudut la.. ahakkss.. Aku ngaku okes, even aku dah tawen, tapi aku still rase aku mcm dolu2 mcm zmn anak dare.. tak matured, cengeng, maknga(cuai), kasar.. owhh bnyak nye -ve peel aku neh.. Aku wish nak jadi yg lebey baik.. Insyaallah..
12
p/s motipp entry nie, saje jew nak gitau uls besok birthday aku.. huhuhu.. :p32

15 March 2009

::Berat Segelas Air::



Renung2kan...
Pada saat memberikan kuliah tentang Management Stress, Stephen Covey
mengangkat segelas air dan bertanya kepada para siswanya:
"Seberapa berat menurut anda kira-kira segelas air ini?"
Para siswa menjawab mulai dari 200 gr sampai 500 gr.
"Ini bukanlah masalah berat mutlaknya, tapi tergantung berapa lama anda
memegangnya," kata Covey.

"Jika saya memegangnya selama 1 minit, tidak ada masalah. Jika saya
memegangnya selama 1 jam, lengan kanan saya akan sakit. Dan jika saya
memegangnya selama 1 hari penuh, mungkin anda harus memanggilkan
ambulans untuk saya. Beratnya sebenarnya sama, tapi semakin lama saya
memegangnya, maka bebannya akan semakin berat."

"Jika kita membawa beban kita terus menerus, lambat laun kita tidak akan
mampu membawanya lagi. Beban itu akan meningkat beratnya," lanjut Covey.

"Apa yang harus kita lakukan adalah meletakkan gelas tersebut, berehat
sejenak sebelum mengangkatnya lagi.. Kita harus meninggalkan beban kita
secara berkala, agar kita dapat lebih segar dan mampu membawanya lagi.
Jadi sebelum pulang ke rumah dari pekerjaan petang ini, tinggalkan beban
tersebut."

"Bukan beban berat yang membuat kita Stress, tetapi lamanya kita memikul beban tersebut."


blogger-emoticon.blogspot.com

Jumaat yg Penat..

Uppss.. Ade lori la, nak wat pe neh.. of cos la maw pindah memindah barang.. hehehe..

Weekend ni adelah yg paling memenatkan dan paling bz bagi aku.. Tapi even letih2 pun hati aku senang jew rase.. Lalala.. Riang dan gumbira.. Kene mangun awal2 belum subuh pun takpe..Keje2 pindah umah nie mmg penat kan.. Mane nak packing barang, nak hangkut barang lagi..Yang paling tekanan sekali dah le duk kuarters tingkat 4, takde lift lak tuh.. sungguh la ngok ngek sekali.. mmg boley hilang 8 kilo la hari jumaat tuh.. hahaha.. Iyelah duk naik trun tangga, bwak trun barang tu seme..
blogger-emoticon.blogspot.com

Banyak gak barang yg. kami bwak sendiri nek kete.. sampai penuh membuak2.. ahakss..

see, ni lah barang umah aku.. ade lagi yg belum bwak trun.. Ni hasil yg aku, encip Izhan ngn kawan encip Izhan gigih bawk trun bawah dari tingkat 4.. Hebat kan kami, korang mampu ke?

Saje nak tayang ferari hitam encip Izhan.. huhu.. Kerete yg sungguh bnyak berjasa pada kami berdua.. :P

Nak gak tayang aku nye penyapu ngn mop lantai.. motipp?? hahaha

Barang2 aku ngn encip Izhan xde la bnyak nau, tapi lau dah duk tingkat 4 tu mmg sekse juge la nak hangkut bwk trun seme.. Brg2 yg beso2 cam rak tv, tilam ngn sofa org yg bawak lori tuh yg bawak turn seme.. yg kecik2 je aku ngn encip izhan angkut sendiri.. Nasib gak le ade gak sorang staff encip Izhan yg sudi tolong kami hari tu.. Banyak gak barang2 dy hangkut.. Credits to Wadi sbb tolong kami.. Lau aku berdue je mmg la patah pinggang, semput seme ade.. hahaha..

Skang kami dah move in umah baru.. Umah pun still mcm tongkang pecah.. huhu.. Aku tak larat nak ngemas lagi.. Bru kemas sket2 je mlm tadi.. Malam tadi, 1st night la aku tido kat umah baru.. wahh sangat lene okes.. hahaha.. bukan ape wei, penat tahap tkleh ampun.. letak je pale 2 saat kat bantal trus lelap.. hahaha...

Petang ni, kabinet dapur sampai, hikkss... soke2.. sepatutnye semalam lagi dah sampai, tapi sbb satu hari asyik hujan jew, org perabot tu ckp anta hari ni jew.. hurmm, barang2 pun manyak lagi xde.. syian encip Izhan, bnyak abes duit taw..beli itu ini seme... Thanks a lot yayam.. Ri ni gak 1st day encip Izhan kat opis baru.. hikss.. harap2 dapat seswaikan diri gitu.. huhu.. Nanti mood rajin aku datang aku apdate pasal umah baru lak.. Hari ni banyak mende lagik nak kene kemas.. Tapi aku tak kesah pun..

Cheers~!!


blogger-emoticon.blogspot.com

12 March 2009

Aku telah dirasuk.. jeng jeng...

Cett, cam saspen kunun2 di selubungi misteri je aku punye title tu.. saje maw kasi uols seme dup dap dup dap.. hahaha.. aku sebenar nye dah di rasuk jin malas.. Gile ah, rase malas gile nak apdate blog ngn cite2 baru.. Tu yg duk layan tag org kasi jew.. Tu pun bnyk lagi yg aku tak buat.. Aku bnyk okes story yg latest, tapi aku sgt malas nak tulis2 kat sini..
14
Aku agak stress ngn keje aku skang.. dan aku sgt2 unmotivated ngn keje aku.. Giler tak bersemangat okes.. Gaji dop naik2 la yg paling tekanan bg aku.. Dari aku stat keje, duk makan gaji mase aku probation tu la sapa setahun lebey doh aku keje sini.. owhh, aku rase macam di tindas lok.. sebab tu aku soke ngelat2 mase keje.. hahaha.. kire cam aku balas dendam gitu.. sape suh ko tak naik2 gaji aku, harusla aku ngulor2... ahakkss.. keji okes.. aku tau.. Tapi mmg seriyes aku hilang fokus ngn keje aku skang, even skang mmg musim bz.. Iyelah, kan Pulau Redang dah bukak.. so, mmg banykla booking masuk..

blogger-emoticon.blogspot.com

Hurrmm, kdg2 email customer yg tanye soklan pelik2 msti aku lambat reply.. Hari tu adelah aku lambat reply email customer, bos aku dah sound aku.. Tapi tak de sound depan2, dy sound aku kat Nazri, and Nazri la yg gitau aku seme tu.. Nazri xde la cakap bos aku tu marah aku, tapi aku dah boley paham dah.. aku bukan ngok sangat.. Owhh, Nazri tu ekceli kire kategori bos aku gak.. so kat sini seme ade bos, aku sorang kah yg kuli.. owhh mmg aku sorang kuli.. hurmm, mencik tau.. Aku dah mule rase sgt buhsan keje kat sini.. Lagi satu tu, mase aku reply tu mmg aku seriyes tak bape nak pahm ape yg customer aku tuh nak kan.. So, aku malas nak pk bnyak2 aku hentam je balas ape yg aku tahu.. Dan besoknye bos aku dah bagi comment dekat email yg aku reply tuh.. Omg, aku bace sepintas lalu jew malas aku nak tenung lame2 ayat2 dy tuh.. Tapi mmg ade betul pun ape yg dy tulis.. Aku ngaku mmg silap aku.. Tapi, aku adelah unmotivated tahap babai nak keje kat sini lagi.. Itu lah penyebab aku jadi gini..

Rase mcm oh, selama aku keje kat sini aku adelah tak dihargai.. Boley tak aku emo mcm tu ngn bos aku.. hurmm.. Aku rase mmg nak berenti dah keje kat sini.. Hurmm ade ke sape2 nak amek aku keje.. Aku bukan demand gaji ribu raban, tapi bertimbang rase la sikit dgn ekonomi skang lagi, aku lagi yg dah berkeluarga.. Owh, aku mmg makan dalam selame ni.. Bukan aku tak sayang tempat keje aku nie, tapi aku skang unmotivated.. hurmm..

Anybody, bley nasihatkan aku sket.. huhu..
Cheers~!!



08 March 2009

::Facts about me::

Gambo hanye sekadar hiasan.. windu bangat kat Wanie.. lame seh tak jumpe dy..


Aku nak setelkan hutang2 tag dolu baru aku maw apdate story baru.. hikss.. Aku dapat tag ni dari Asiah Azmi (my ex-rumate kat Uitm Melaka dolu..)

39
TANDA
1.Tanda2 kamu badmood?
Diam dan tade mood nak bercakap, pastu bile org tanye aku ape2 soalan aku jawab ala2 kadar.. kdg2 tak jawab lansung blah cam tu.. ahakss.. sgt kuang ajaudi situ kan.. huhu.. Pastu muke pun ketat jew, lansung tak senyum.. name pun bad mood kan.. standard ar tu.. lalala

2.Tanda2 kamu marah?
Diam dan malas nak bersuara or bercakap.. (Ni kalau depan org).. Lau belakang org, aku akan jerit sambil tekup muke kat bantal.. fuhh lege taw wat cam tu.. main2 ngn jari jemari sendiri(ni mmg dah peel, ahakss).. Kdg2 tahap marah sgt sampai boley menangis.. huhu.. sy adelah seorang yg cengeng, harap maklum~!! huhu

3.Tanda2 kamu sinting?
Aku pun ngak paham pe yg dy maksudkan sinting neh.. yg aku tau sinting=Gilak.. ahakkss.. Tak kose nak jawab yg ni.. hahaha~!!

4.Tanda2 kamu malu?
Aku takkan pandang muke org yg wat aku malu tu.. Pastu, rase serbe salah jew tgk kiri, kanan,depan belakang seme tak kena.. Tak pun aku akan cube tuka topik lain.. Kdg2 aku wat dek je, dalam hati Tuhan sajo yg tahu.. lalala

5. Tanda2 kamu sedang cemburu?
Diam. Pastu serte merte mood ku akan terjun ke laut.. hahaha.. pastu mulut akan rase sgt berat nak bercakap.. ahakss..

6. Tanda2 kamu sedang sedih?
Menangis. Pastu, hilang selere makan. Pastu nak buat keje pun serba tak kena...Huhu..

7. Tanda2 kamu tengah gumbira?
Aku akan jadi sorang yg talkative, pastu tetibe terror nak lak mesre2 alam dgn org yg tak bape nak close ngn aku.. ahakks.. aku ngaku, aku adelah sorang yg tak pandai amek hati org lain, dan aku mmg tak pndai nk mulakan dialog dgn org yg aku tak biase.. dan dgn itu ramai yg kate aku adelah sumbung.. huhu.. Tp, bile dh kenal rapat, ko tau la sape aku yg sebenarnye.. sampai besok pg la aku ajk buraj pun tak abes2 gak.. ahaks..


APA
1.Apa warna baju yg kamu pakai sekarang?
Ungu

2.Apa kah kamu termasuk orang yang suka shoping?
Tak. Aku akan shopping bile aku rasakan perlu.

3.Apa kah kamu percaya love at first sight?
Tak. Untuk main2 je bolehlah.. hikss..

4.Apa yg ingin kamu lakukan skrg?
Aku rase sgt malas nak wat keje skang.. Rase cam nak halfday jew.. Malam ni umah aku wat bbq, ct and abg and seme org blik.. So, rase cam nk hoyeh2 kat umah jew.. and nak tolong2 ape yg patut kat umah tu..
5. Apa rasa di hati kamu saat ini?
Hurrmm... Tak sabar nye nak masuk umah baru.. Hikkss.. Iye la, kawen dah setahun ni barulah nak merasa hidup berdua.. huhu..

BILA

1. Bila pertama kali kamu dilahirkan ke dunia?-
17 Mac 1986 (Next week okes birthday aku~yayam jgn lupe beday org neh(dalam hati jgn lupe beli kan present~muahahaha)

2. Bila saat terindah dlm hidupmu?
Saat aku diijab kabulkan bersame encip Izhan terchenta.. lalala

3. Bila kali terakhir dimarahi ibubapa ?
Che Mok ngn Aboh dah lame tak marah anak2 dy.. seme dah besa kan.. So, seriyes aku tak ingat dah bile terakhir kena marah.. huhu.. Sy kan budak baik.. huhu

4. Bila kamu akan married?
Dah masuk setahun pun aku dan encip Izhan melayari alam rumahtangga.. Insyallah, harap berkekalan hingga hujung nyawa.

BAGAIMANA
1. Bagaimana jika ada org yg buat kamu sakit hati?
Depends la ats situasi yg mcm mane.. haha.. Kdg2 aku melawan jugak.. Kdg aku wat dek sajo, malas maw layan..

2. Bagaimana kalau ada org cakap kamu lawa/hensem?
Ye ke.. Mulut manis la tu.. Sy tahu sy tak santek kan.. Tapi tetap gak syukur dgn diri sendiri dan tetap gak bangge jadik diri sendiri.. hehehe

3. Bagaimana jika ada teman kamu, meninggalkan kamu?
Sedih. Tapi kalau dy tinggalkan aku utk kebaikan dan mengejar cita2 dan kebahagiaannya, aku akan sentiasa berdoa untuknya.

4. Bagaimana jika ada org yg tidak suka sama kamu?
Jawapan aku pun sama macam As, aku takleh nak pakse org agar sukekan aku. huhu

5. Bagaimana kalau ketika kamu bgun, kamu dikelilingi api?
Jerit, pastu haruslah laju2 aku lari selamatkan diri.. huhu

6. Bagaimana jika kamu keseorangan?
Aku soke jew duk sorang2 kdg2 la.. Mase tu la aku bole spent mase tuk diri sendiri.. Tido pun besh gak, tak pun tgok tv, tak pun layan dvd, tak pun layan game.. huhu..

SIAPA
Siapa aku nak tag?
1)Warnawanie
2)Maziah

3)Yna

4)Cursive
5)Tg. Iyan

6)Piyah


Lepas ni tag sape lak aku nak wat ek.. Uppss, adeq and Kojah next.. huhu Okes,

Cheers~!!


20163529blogger-emoticon.blogspot.com

07 March 2009

Tag untuk Married Couple Only~!! huhu..


Udah 4 hutang tag tertangguh neh.. Nie gare2 membizi pasal nak pindah umah.. Ni pun baru je pas packing2 barang kat umah neh.. Lori akan hangkut seme brg next week hari Jumaat.. huhu.. Tapi, tag yg my sis in law nie kasi cam besh jekk.. so, aku wat tag dy lu ah.. huhu.. Hutang tag yg lg 3 tuh, nanti besok2 aku post neh.. huhu.. pe2 pun jom kite zassss dolu..

For all you married people out there!blogger-emoticon.blogspot.com
Tag your married friends that you want to know about. -->

When was your engagement? 15-December-2006 (Tetibe je ajak tunang, aku sgt terkezut okes.. so, mcm speechless gak la time tuh..tp dlm hati soke2..ahakkss)


When is your marriage anniversary? 15 February (Sepatutnye 21 February, tp di awalkan seminggu pasal encip Izhan terpakse pegi kursus time tuh..hikss.. see, tarikh tunang and kawen adelah 15hb ade ong ka.. huhu)

How long have you known your spouse? Hurmm, kenal ujung2 tahun 2005, skang dah 2009, ni dah masuk tahun ke-4 okes aku kenal encip Izhan.. wooo lame gak tuh.. Sekejap jekk mase berlalu, aku pun tak sedar.. hikkss..

How long did you date before you got engaged? Almost 1 year (cuak gak mase tuh, sbb aku kan mude remaje lgiks tetibe je ajk tunang, aku cam nebes gile babas.. tp dlm hati aku, sgt gumbira.. sbb aku yakin encip Izhan adelah jodoh aku.. dan itu sudah jadi satu kenyataan.. huhu..

Where did you meet your spouse? Kak Nor(akak aku yg sulong) yg bertanggungjawab kenalkan aku ngn encip Izhan.. Mase tu dorang keje satu tempat keje.. huhu.. aku lak still study kat uitm Melaka.. Kak Nor ni salu gak cite2 pasal kisah2 aku ngn encip Izhan, aku time tu bru pas putus chenta gitu.. ahakkss.. kunun2 frust la.. cett bole blahh.. Pastu cam ne ntah Kak Nor tetibe 1 day gitau, nak kasi no phone aku kat encip Izhan.. Aku pun boley je.. huhu.. Tak kesah pun.. ahakkss.. Pastu jadikla babak kisah chenta.. 1st time aku jumpe or nengok encip Izhan ngn mate aku sendirik mase gi beraya kat umah dy tahun 2005.. huhu.. Time tu, dtg ngn Kak Nor.. Ahakkss.. tp seriyes time tu aku lom ade ape2 lg, so xdela nk malu2 over.. huhu..


What is your spouse’s full name? Tengku Izhan Azwar b. Tengku Ibrahim

Do you have any children? Belum rezeki kami, walau dah setahun berkahwin.. Insyaallah, nanti2 ade la kan.. Korang doa2kan kami neh..

How many? Huhu.. sy maw 4 org anak.. lalala

Do you have any pets? Tak de la.. Kat umah mak kucing ade la kut, tp tu kucing adik aku si Farah tu..

Do you own or rent? Rent.

Do you live in the country, city/town? Town- New umah to be dekat Tok Jembal.. Tak jauh dari umah mentua.. Sgt la excited maw masuk umah baru kami.. huhu..
What is your favorite activity you do together? Of cos tgk DVD(encip Izhan mmg sgt soke tgk movie sblm kawen lgi, so bile dah kawen neh, lg besh tgk berteman, huhu).. Kdg2 main PS2 sesame, kdg2 men computer games.. Tapi yg besh pat bercuti sesame...

Do you have a favorite vacation spot? Hurmm, rasenye mcm tak kut.. Since aku nie keje ngn Travel Agent Redang, anytime jew bile free bole pegi Redang.. Encip Izhan pun soke, tahun nie mybe bln depan boley pegi Redang and the best part it's free.. hahaha.. Kami tak memilih mane2 tempat pun nak pegi.. Asalkan berdua itu dah lebih baikk.. hikkss..


How many siblings do you have including in-laws? 6+4 (adik badika ku de 6 and encip Izhan ade 4)

What mosque do you attend? Selalunya pegi masjid yg dekat ngn umah tu.. Org panggil masjid Losong..

Is this the mosque you got marrried in? Yes.. hikkss.. Tak sangke akan bernikah di masjid ini..
What town is your current address? Kuala Terengganu

Do you work or stay home? Working

Where did you go for your honeymoon? Langkawi dan Pulau Redang

Leave a piece of marriage advice: Alam prkahwinan itu sgt banyak dugaan yg perlu kita tempuh.. Sangat perlu banyak bersabar dan bertolak ansur antara satu sama lain.. Jadi la pendengar yg setia utk ur spouse..Selalu ada untuk dirinya saat diperlukan.. Insyallah rumah tangga akan bahagia.. and the most thing yg paling penting, percaya antara satu sama lain.. Sentiasa mengganggap our spouse adelah yg paling sempuran utk kita dan terima dirinye seadanya.. :p

Tak ramai kawan yg dah kawen.. hikkss.. Takpe2 skang maw tag jugak :


1. Kak Fazemy

2. Mrs Syahrul Hafiidz Nadia

3. Akak Masviona
4. Ceeramoon
5. Mentibang Paku
6. Cursive

Okes, abes sudaa.. maw sambung ngemas2 neh.. huhu.. uikkss, aku lom mandi lagi la.. huhu..
Cheers~!!



blogger-emoticon.blogspot.com

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin