27 February 2009

Owh..


Owh aku adelah sgt penat,busuk dan belengas skang.. Tp xpe, gigih gak aku teman encip izhan with his biggest passion.. Huhu, mmg fenat plus fening pale aku.. But worth it.. Lalala..
Cheers..;-)

25 February 2009

::Putu Kacang::

Hari ni aku wat spesel entry tuk ex-rumate aku Asiah Azmi... Atenye 2,3 minggu lepas la dy ade ym aku tanye.. "Ida ko tau tak putu kacang tu cam ne?" Adeiss.. Silap soklan la dy tanye, harusla aku tau kan.. Siap kene gelak syaiton lagiks ngan aku sbb tak kenal kuih putu kacang.. ahakss..

Wat lawak antarabangsa betuii si As neh.. Tapi kat Trg Putu kacang neh, dorang panggil koleh kacang.. hikkss.. Aku pun mmg soke jew kuih noe, ape je aku tak makan kan.. Last week kan, Kak Nor tetibe ngidam nak makan rojak ayam.. Aku puun laju2 ajak Kak Nor pi kat tempat jual kuih kat Gong Kapas.. Kat situ, giler bnyak kuih.. Ko nak kuih ape, seme jenis ade.. Siap rambang mate lagi nak beli yang mane..

Pastu, alang2 aku ternampaka kuih koleh kacang kan, aku pun snap la gambo.. Aku beli gak 2 ketul, tp tak sempat sampai umah aku dah sebat lam kete.. hahaha.. " As ni la kuih putu kacang kalau ko nak kenal.. mmg tak cumil pun kuih nie, hitam jew.. ahakkss.. Tapi sedap wooo.. I loikeee..


Yg kaler cekelat tu la kuih putu kacang.. ade gak ke yg tak tau neh.. nak kene hepp laju2 neh.. huhu.. 50 sen sebijik, hurmm dulu2 mse aku kanak2 seposen je seketul kuih neh.. skang seme dah mahalkan.. sape setuju angkat kaki neh.. hikkss..

Wahh.. nyum nyum taw puding2 berkuah neh.. kalerful gitu.. aku soke negok itu pasal aku amek gambo.. huhu.. Manyak lagi tau kuih2 malas aku nak snap sbb aku ralit duk tenung nak beli kuih ape.. huhu.. Bole blurr weii, tak tau nak beli kuih ape.. sbb bnyak sangat, pastu seme nampak sedap jew.. hahaha

Aku tak sure la nape kak Nor duk gelak2 ngn akak neh.. diorang terlanggar same sendiri tak salah aku.. ngeeee.. tu pasal gelak kut.. apo la mak buyong neh..

Hasil setelah setengah jam lebey kat gerai2 neh.. banyak kan.. Tapi bile balik rase, la ape jew yg aku beli.. tamak betul.. hahaha.. padahal dah penuh tangan tuh.. Senarai kuih yg dibeli rojak ayam jew dah 5 bungkus, puding kuah, kuih bom, putu kacang lagi ape ekk..Lupe dah aku.. huhu

Ape tunggu lagi moh le kite balik.. Kan nanges anak aku kat umah tu.. tu statement dari kak Nor.. hikss..

p/s entry ni dah basi la.. huhu.. tapi aku gigih gak wat sbb aku seriyes tade idea nak apdate ape.. huhu.. bole la kan.. gi pun aku nak tunjuk kuih putu kacang tu kat as cam ne rupenye.. lalala.. uikkss, sok encip Izhan adelah ajak aku turun KL.. walaweyy, yiba yiba andre andre.. sonokk.. Lame tak jalan2 tau.. Satu lagi buley jumpe akak ku ct yg terchenta.. windu bangat kat dy.. hikss.. kene apply coti jap lg ngn encip bos neh.. huhu.. Pastu, cik ct aku dah awal2 kim beli kopok lekor losong kat aku.. lalala..

Cheers~!!


24 February 2009

Tagged again & again.. lalala

Seperi biase la aku adelah di tag oleh Maziah.. Dy nie mmg sayang nau kat aku kan.. Tu pasal la asyik2 muke aku jew yg jadik mangse tag.. Tag hari ni suh jaja muke ai yg tak chumel ni plak.. Terpakse la aku layan kan jugak tau.. hikss..

rules:
1) anda dikehendaki mengambil 3 pic di bahagian muka
2) pastikan di crop
3) setiap 1 pic hanya boleh menampakkan 1 @ 2 anggota sahaja..
4) huraikan sedikit tentang pic itu
5) tag sape jer asal lebih 5 org ye..


owh ni adelah mate aku.. Mata aku kecik je okey tapi tak de la sepet cm encip Izhan.. hikkss.. Aku ni, pakai spek since form 5 lagik.. Tapi stat pakai trus spek mase part 3 kat Uitm Melaka.. Pastu kat bawah mate aku belah kanan ade parut mcm lebam, kesan kene lidi berbara api.. mase tu aku umo 5 taun.. Adik aku yg laki bwh aku buat.. jaat ok, abes buruk ooo.. Tu lah, sile awasi anak2 anda semase bakar smpah kat belakang umah lau tak nak jadik cam aku.. Nasib kene bawah mate lau kene mate, udah buto la aku.. Aku syukur dengan penglihatan yg Allah bg tuk aku, sbb mate ni lah aku boleh melihat segala isi keindah alam dan aku boleh tatap encip Izhan.. ahakss..


Owh, ini adelah hidung aku yg penyek.. Hidung aku ni kalau dipicit2 mmg mcm lembut sgt.. encip Izhan siap pelik lagi, katenye hidung aku ni mcm xde btg hidung.. hikkss.. hidung aku ni adelah kembang dan penyek kan.. Tp xpe, penyek2 pun aku tetap boleh bernafas dgn hidung ini.. Selain itu gak, hidung aku ni salu gatal2 bile pagi2 subuh.. aku ni resdung kah?


Ni mulut aku.. huhu.. Untuk aku senyum, ketawe, bercakap.. hehehe.. encip Izhan salu cakap mulut aku ni salu jadik bentuk macam neh ( .. Muke org masam, kalau muke aku ngah tensen or tak puas hati.. ahakss.. ntah pa pe la kan laki aku sorang neh.. hehe..


Dan ini adelah aku secare penuh.. huhu.. Aku bersyukur sbb menjadi diri sendiri.. Syukur menjadi sorang yg sempurna sifat dan tade kecacatan fizikal.. Syukur Alhamdullilah..

Skang aku nak tag 5 ketul orang okes :

1) Yna (wajib okess)
2) This is Mine (Jgn tak tayang muke kamo yg cumil itu.. hikkss)
3) Kak Nor (mak buyong pun kene wat gop)
4) Asiah (Aku nak ko taruk gambo latest okes as..)
5) Sleepyjeremy (buley tak? kene wat gop ho.. huhu)

Cheers~!!

23 February 2009

Yippiee... aku Tersangatlah Heppynye..

Hip hip horeeyyyyy..

Seriyes aku adelah heppy.. Aku rase adelah mcm nak lompat2 jew.. ahakss.. Sumpah lau encip Izhan ade depan aku tadi mmg aku dah feluk2 dah dy.. ahakkss.. Tadi encip Izhan kol, dan dy adelah sampaikan berite paling gumbira bg aku.. Setahun aku tggu saat neh.. The moment of truth.. miahahaha..

Akhirnye encip Izhan dapat gak transfer balik ke Kuala Terengganu. Dan the best part is, dy akan stat masuk keje next week, 2 hb March.. So, ni adelah minggu terakhir encip Izhan di PPD Besut.. Mesti dy sad kan.. PPD Besut, dah cam sebati ngan dy, dan aku lak mmg soke ngn staff2 encip Izhan yg seme baik2 dan peramah..

Seriyes, org Besut nie mmg peramah2 belake.. bile jumpe dorang, dgn aku2 sekali jadik peramah.. ahakkss...


Bye bye Besut, gonna miss you a lot.. hik hik..


And we'll start our new chapter..
New journey, new life and new challenges.. :)
Insyaallah, harap seme akan menjadi lebih baik lepas nie..

22 February 2009

::Don't worry I'll Catch You::



Malam tadi kan, aku tido dulu sebelum encip Izhan.. huhu.. aku nantuks sgt la, xleh nak celik.. huhu.. Dah le pgi tadi encip Izhan tanye aku nape aku tido, dengkur kuat sgt mlm tadi.. haha.. nampak sgt tipu, huhu.. *tetap xnak ngaku gak tuh tido dengkur*.. Aku lau tido smpai tahap dengkur tu for sure aku letih sgt atau pun aku ngigau.. hahaha.. yes, aku kdg2 mmg tido mengigau.. huhu.. kantoii sudaa~!!

Pastu kan, encip Izhan neh, lau dy tak tido lg kojenye adelah mengadap mr lappynye.. Dlm aku duk mamai tuh, cam terngiang2 jew masuk lam tinge aku encip izhan duk pasang lagu I'll catch You by The Get Up Kids .. Rase cam owh, syahdunye lagu neh.. huhu.. rase cam terawang2 gitu, cam encip Izhan duk popok aku sambil nyanyi2 lagu neh kat tinge aku.. hahaha.. Ade cam sikit ngade2 di situ.. hikkss.. Aku nak ngade2 manje ngan laki sendiri ape salahnye kan.. kan kan sayang, buley neh neh.. huhu :p

Pastu, pagi nie.. Bile bukak blog aku nengok ade encip Izhan comment kat entry Lagu 'becaused you love me' tu and dy paste lirik lagu neh.. So, aku rase cam.. owh nak wat entry la pasal lagu neh.. Dan i'll owez know syang u'll catch me even how berat me is.. yes, aku ngaku aku adelah sikit numuk skang.. dulu zaman berchenta berat 53kg jew.. skang udah 60kg.. lau korang nak kutuk pun kutuk la.. ade aku kesah~!!, as long as i'm happy.. ngeee.. haha.. tp mencik tau, encip Izhan soke tau ckp aku berat sampai 85kg.. agk kejii di situ okess.. saje je tau, kasi aku sentap lelebey.. "syang, org tak senumuk itu okes".. hikkss... Saje la tu nak gurau manje2 ngn aku.. lalala..

Jom kite layan vidoe clip neh.. sambil dengo lagu I'll Catch You, sgt meruntun jiwa dan raga okes.. huhu.. sesape yg lom penah denga sile la jgn malu2 denga.. of cos korang nanti soke giles..huhu.. Tp lau korang jadi gile, jgn salahkan aku neh.. huhu, larikksss.. dan lagi satu aku soke clip neh sbb ade katun2 yg kiut taw.. i loikee.. Tetibe aku rase mcm hari ni aku adelah tidak "Sunday Blues"*(atenye Trg kan koje hari Ahad) lalala..






I'll Catch You
By : The Get Up Kids

Can you sleep as the sound hits your ears?
one at a time
an unspoken balance here
unabridged for so many years

that I should stare at
receivers
to receive her
isn't fair

don't worry I'll catch you
don't worry I'll catch you
don't ever worry

your arms in mine
any time
wouldn't trade anything
you're still my everything

to my suprise
before my eyes
you arrive

don't worry I'll catch you
don't worry I'll catch you
don't ever worry

still breaking old habits,
habits
you pulled the wool over me
and I can see everything
everything
remembering
Jinx removing

don't worry I'll catch you
don't wory I'll catch you
don't ever worry

no need for reminding
you're still all that matters to me...

P/s Thanks for the 'catch'.. huhu.. Luv u heart..

Cheers~!!


21 February 2009

Layan Jiwang Sat.. (*hik hik)




Becaused You Loved Me (Celine Dion)

For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love I found in you
Ill be forever thankful baby
Yore the one who held me up
Never let me fall
You're the one who saw me through through it all

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me

You gave me wings and made me fly
You touched my hand I could touch the sky
I lost my faith, you gave it back to me
You said no star was out of reach
You stood by me and I stood tall
I had your love I had it all
I'm grateful for each day you gave me
Maybe I don't know that much
But I know this much is true
I was blessed because I was loved by you

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me

You were always there for me
The tender wind that carried me
A light in the dark shining your love into my life
You've been my inspiration
Through the lies you were the truth
My world is a better place because of you

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me

I'm everything I am
Because you loved me


Sesaje aku nak wat entry jiwang sket ri nie.. hiksss.. Aku soke gilers okes lagu neh.. Bile aku denga lagu nie, rase mcm bersemangat je gitu.. Ahakkss.. boley mcm tu.. muahahaha.. Statement yg agak gediks di situ yerkk.. huhu.. aku puntau for sure ramai yg agak2 baru2 berchenta bile denga lagu ni kunun2 mcm nostalgic jew.. ahakkss.. aku pon same gak dolu okess.. hahaha.. Aku saje nak mengimbau kenangan lame je okes.. Tapi kan lagu nie mmg tiap2 hari aku kan denga kat opis.. Kire lagu wajib ade la dlm playlist aku.. hikkss.. Lagu ni sangat besh kan.. Lirik2 dy boley tangkap cayarkk meleleh la.. hahaha...

Okess.. Cheers korang~!!
Selamat Berhujung Minggu...

19 February 2009

Jumpe Kawan Sekolah.. huhu




Dari kiri, Esoh dan Zam.. Dorang ni membizi ngalahkan PM taw.. ssh nau nak jumpe.. hikkss

Sempat lgi amek gambo belakang yellow man tuh.. huhu..

Wahh.. akhirnye dapat gak aku jumpe dak 2 ketul neh.. hiishh lame betul tak jumpe dorang neh.. Mewindu gak aku kat dak 2 ketul neh.. huhu.. Pg tu aku pat text dari Esoh, ckp tgh hari nak lunch sesame ngn aku.. Aku pun ape lagi, lalala la.. sonok tak terkate.. Dah janji ngn Esoh, dy nak dtg mam kat area opis aku nie jew..



Macam numuk nau aku time neh.. aku tak senumuk itu ye, baju tu yg kembang sbb kene tiup angin dr belkang kan.. huhu.. kukuh tak alasan aku.. lalala

Pastu lam kol 11 lebey cam tu, aku pat kol dari Zam.. Gitau dy ade kat bando skang.. Reti gak balik kampung cik misi neh.. hiikkss.. Aku pun ape lagi, ajk le dy join venture lunch aku ngn Esoh.. huhu.. Wahh, sangat sonok okes bile lame tak jumpe, pastu sesekali jumpe... Banyak nau cite yg nak di kongsi kan..

Aku ngn Zam kat depan Butik Fatimah Songket.. uikkss, butik neh yg aku mentionkan kat entry aku yg lepas yg wat shooting kat sini tu..

Tapi, sekejap je tau kami lepaq.. Tak makan pun, sbb rase kenyang jew bile dah tgk muke memasing.. ahakss.. Kami duk ralik semabng jew, cite itu ini.. hahaha.. Bnyak tau kenangan yg terimbau time tu.. Sempat lagi duk cite2 pasal kisah2 lawak time skola dulu..

Tuk pengetahuan korang, Esoh nie adelah merangkap ex-honey(madu)ku.. muahaha.. Atenye nape lak madu? ahakss.. Aku satu kelas ngn Esoh ni stat mase form 4. Pastu, kiteorg punye kelas dekat ngn kelas dak form 5 yg nakal2(kire kelas sastera yg plaing ujung la..) Aku ni duk kelas sain tulen dlu.. Pastu, kami salu duk usha dak laki neh, name dy Syawal.. Aku ingat lagi tuh.. Aku ngn Esoh ni la salu geng, lau si Syawal tu lalu dpn kelas, mesti kuar ayt2 gediks kami.. "oh abg Syawal ku.. muahaha" bkn sebab aku crush ke ape ngn dy.. Tapi saje weii.. Aku mmg soke main2 mcm tu.. Siap lekat wei name Syawal tu jadik Abg Syawal.. eeeuuuwww.. sgt geli okes..
Hensem ke si Syawal neh? ahakkss... motipp?? lnsug tak hensem weii.. mati la aku kutuk org.. ahakss.. Tp dy ni soke sgt dtg duk nyibuk2 kat kelas aku mase cikgu tadop.. pastu kebetulan gak si Syawal neh sekampung ngn Esoh.. huhu.. Tu yg kami gediks2 ngaku sbg madu.. muahahaha.. mengong betul kan.. Saje nak main2, soke gurau2 mende gile2.. Windunye aku zaman sekolah dlu.. Aku mmg nakal wei mse skola dulu, muke aku mmg di kenali sbg yg paling soke sakat org.. Atenye aku duk kelas sains 1 kan.. kunun2 nk gtau duk kelas pandai kt korang neh, tp seriyes wei aku mmg tak pndai.. Pastu dak kelas aku seme agk2 skema.. tu yg aku soke sakat dorang.. dak laki ade 4 ketul jew lam kelas aku.. Tu pun nasib ade gak.. ahakss..
Pose dari Esoh tuk pengunjung blog aku.. hikkss... pose yg same dri zaman sekolah lgi.. larikkss... huhu

Cite pasal Zam lak.. Dy neh beshpren aku since aku sek. rendah lagi.. Aku stat kawan2 ngn dy mse darjah 2.. Dy ni ala2 gediks dr kecik lg(huhu..sesekali kutuk kwn sendiri, boley?haha).. Tp, dy ngn aku sgt ngam.. Dan dy paling memahami aku dan dy lah tempat aku mengadu sgala citer sedey gumbira aku.. Kami ni mmg cm belangkas kat sek, bertempek je aku ngn dy.. tp stat form 5, au ngn Zam duk kelas asing2.. Tp kami tetap kamceng mcm biase.. Dan sampai skang, aku ngn dy tetap rapat mcm dolu even Zam jarang balik cuti, name pun misi(nurse), bz je manjang..

Zam nie, pantang gilers lau nampak cermin.. Nampak cermin jew mesti nak tgk muke sendiri tak kesah la cermin tu kat amne2 pun.. peel dy yg stu neh mmg dr zaman kanak2 ribena lag tak penah berubah.. huhu..

Hurrmm, lebey kurang kol 2 lebey cam tu.. Kiteorg pun blahh.. Sekjap gilos okes.. Seriyes aku puas lagi burak2 ngn dorang 2 ketul neh.. Esoh dah nak blik opis, dy tgh prektikla skang neh.. Aku pun nak balik opis gak.. Tipon berdering kat opis tu sape maw jawab.. huhu.. So, lenkali jumpe lagi ye korang.. Gua sayang bangat same korang.. lap u.. mmuaacckksss.. :p

Cheers~!!



17 February 2009

Sober - Butterfingers (Lalala)

Dah berhabuk dah wei tag neh.. Tapi utk tidak menghampakan Maziah(sik2 dy nie aje yg tag aku..lalala) aku gigih gak jawab.. Ahakkss.. So meh layan tag yg cam besh je neh.. huhu.. Zassssss.. Selain itu juge aku jugak ditag, tag yg same dari justcallmecursive.. huhu




Here are the rules:

1. Put your music on shuffle.

2. For each question, press the next button to get your answer.

3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS!

4. Tag 10 friends who might enjoy doing the memo as well as the person you got the memo from.


~~IF SOMEONE SAYS “IS THIS OKAY” YOU SAY?
Curiga - Astrid (Iye kdg2 aku mmg curiga dgn org..jujur ka dy neh?)

~~WHAT WOULD BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?
La camisa negra - Aizat Af5 (Aku pun tak pe maksud neh..ahakks)

~~WHAT IS YOUR MOTTO?
Selamat Hari Ibu - Hujan (Selamat Hari Ibu tuk Che Mok sy, hikkss..lambt lagi tuh)

~~WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
So What? - Pink (no komen la)

~~WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Kumahu kau Tahu - Hujan (Aku sentiasa mahu dorang tahu yg aku sayang bangat sam dorang okes)

~~WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Antara Ada dan Tiada - Utopia (sigh.. betul2, ape yg aku ada dan ape yg aku tiada..kdg2 la rase cemburu lak tgk ape yg dorang ade..tp aku ttp syukur dgn life aku..huhu)

~~WHAT IS 2+2?
Aku Mohon Dengan Sangat - Ost Kiamat Sudah Dekat(Tak tau la sape yg nyanyi neh.. hikkss)

~~WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
I wanna be Sedated - Ramones (Uppss aku ni punk rock kew? lalala..slahkan encip Izhan dy yg ngajo aku dengo Ramones neh..ahkss)

~~WHAT DO YOU THINK OF A PERSON YOU LIKE?
Up, up, up - Goo goo Dolls (up, up and away.. haha)

~~WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Excited - Steven & The Coconut Treez (yeahhh, i'm so excited with my life..huhu)

~~WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Hiss the Villain - Sparta (huhu..)

~~WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Sampai Nanti, Sampai Mati - Letto (Ayarkk.. ape la soklan cm ni lak..sedekah la yassin kat aku)

~~WHAT WILL YOU DANCE AT YOUR WEDDING?
Bangun Semula - Black Coffee Honey (Yeaahhs aku bangun semula utk jadik yg terbaik..)

~~WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Sparks - Coldplay (wooww, yeahh i'm spark when I see encip Izhan.. lalala)

~~WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Suzy is a Headbanger - Ramones (shud be ida is a headbanger..lalala)

~~WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Kepayang - Andra & The Backbone (kepayang? buah kepayang ka or mabuk kepayang)

~~WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Dia - Bhumiband (Dia itu sgt baik..)

~~WHAT’S THE WORST THING THAT COULD HAPPEN?
Self Inflicted - Katty Perry (lalala)

~~WHAT MAKES YOU CRY?
Melukut Tepi Gantang - Aishah (muahahahaha)

~~WHAT MAKES YOU LAUGH?
Fake Plastic Tree - Radiohead

~~WHAT IS THE ONE THING YOU REGRET?
You Don't have to be so nice - Couple

~~HOW WILL YOU DIE?
Dance with Me - The Wonders

~~WILL YOU EVER GET MARRIED?
Ku Tak Bisa - Slank (ahakss, tak biasa hape nye udah selamat setahun aku kawen.. ahakkss)

~~WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Kejujuran Hati - Kerispatih (See, aku mmg jujur gitu..Lalala)

~~DOES ANYONE LIKE YOU?
We are all on Drugs - Weezer (drugs? huh.. never)

~~WHAT SCARES YOU THE MOST?
Tetap Milikmu - Alam Band

~~IF YOU COULD GO BACK IN TIME, WHAT WOULD YOU CHANGE?
Dua Sejoli - Dewa 19

~~WHAT WOULD YOU SAY WHEN YOU MEET YOUR BOSS?
Truth is a whisper - Goo goo Dolls ( Betul, betul, betul..lalala)

~~WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Sober - Butterfingers (aku soke butterfingers..hikkss.. ohh emmet.. uppss..larikss)

So here I'm sharing this obligation to these chosen few.

1) Aszwan (exrumate aku)

2) Kak Nor

3) Tengku Iyan (adeq ipo ku)

4) Leeya (pun adeq ipo ku jue)

5) Warnawanie (adeq ipoku lagi..ahakss)

6) Mrs Hafiidz Nadia

7) Jiejah

8) Crescent

9) This is Mine

10) Eibu Junes

blogger-emoticon.blogspot.com
P/s uikkss.. Ramai betul la org kat bawah opis aku ri nie.. Ade shooting drama kat butik Fatimah Songket kat bawah opis aku neh.. Elok jew crew2 dorang duk lepaq kat tangge opis aku.. hik hik.. Pastu tadi, terserempak ngn Mustaffa Kamal.. Aku soke dy kalau berlakon.. Hensem la dy neh, tue2 pun ncem lagi.. huhu.. Pastu, aku tak tau dah artis mane lgi yg ade.. Saje aku menjobo gtau korang.. Kat opis korang ade ke org shooting.. ahakkss.. Tetibe kan aku neh.. Gediks+poyos lak.. huhu.. K, Cheers~!!


blogger-emoticon.blogspot.com

16 February 2009

Jeng jeng..

blogger-emoticon.blogspot.com
Huhu.. Sape nak tau aku pat ape dri encip Izhan sile angkat tangan laju2.. ahakss... Aku soke tau pat present neh.. sbb dah lame aku nak, tp ntah pesal tak terbeli2.. Cam memahami gitu encip izhan ni kan yg aku dah lame nak...

Tepon baru okes.. ahakkss.. Dulukan aku penah kene ragut tau.. Pastu hp aku lak of cos la lam h/beg aku tuh.. Sejak aku hilang hp tuh aku tak penah beli2 dah hp baru.. Aku pakai je hp ape2 jew yg ade.. lagi2 kan bile aku stat masuk keje nie, bos aku kasi satu hp ngn line celcom lagikss tuk keje la.. call customer and wut so ever.. Tp kdg2 aku gune gak tuk personal.. ahakkss.. Pastu, aku cilok hp ayah aku tuk personal maxis aku.. Kire cam hp nie tuk aku sbg call and msg sajo.. Yg len2 tado pun takpew.. Tp bile pat hp neh, of cos aku soke.. Dah lame gak aku usha2 hp neh mse jln2 kat mydin mall.. cute jew.. Dan aku sgt gumbira ngn present ini.. Luf u yayam.. hikss.
.blogger-emoticon.blogspot.com

Dan yg paling wat aku gumbira, hp ini adelah berkaler PINK.. ahakkss... sgt cumil okes...

Aku soke hp aku neh.. bile dy tutup cm nie.. nampak cumil jew pade pandangan mate ku.. ahakkss..
blogger-emoticon.blogspot.com

Kiut kan.. Lau korang rase tak kiutkan, harus cakap kiut gak.. amek la hati aku sikit.. ahakkss..

Dan aku juge dapat coklat lagi.. soke tau kasi aku coklat, huhu.. tau la aku mmg soke makan coklat.. ahakkss.. Dan kali ini, aku takkan sesekali biarkan dy berkulat lagi.. Even malam tadi, sayangnye aku rase nak makan.. dah le cumil2 seme.. Packaging dy punye lah kiut.. sayang okes, nak makan.. Tapi aku makan gak slow2 sambil pejam2 mate gitu.. bru sorrggaa... huhublogger-emoticon.blogspot.com


Thanks encip sayang for this present.. Org sangat soke rase mcm nak nanges.. ahakkss.. Org biu biu yayam.. lalala..

blogger-emoticon.blogspot.com

Ok bye.. Cheers~!!

blogger-emoticon.blogspot.com

Surprise~!!

blogger-emoticon.blogspot.com
Wahh.. Malam tadi aku sgt surprise okes.. hik hik.. Thanks tuk hubby aku, encip Izhan yg wat surprise yg mmg menjadiks tu.. Aku tersangat terkezut okes.. Tapi aku soke.. Lalala.. Semalam kan kaminye annibesery kawen yg 1st.. aku pun pun xde la expect nak dapat ape2 present dari encip Izhan semalam.. Cos dy dah ckp awal2 lagi ngn aku yg dy mmg xde beli ape2 pun tuk aku..

So, aku pun mcm okey jew.. xde hal pun.. Aku tak rase ape2 pun.. Cos aku paham la kan, atenye belum gaji lagi.. Kut2 xde duit lgi kew, duit nak pakai tuk bende yg lagi penting kew.. So, dy beriye2 la cakap ngn aku jgn kecik ati tau, tanye aku marah ke tak.. Mmg tahap tanye banyak kali okes.. Tapi seriyes okes, aku lansung tak kecik hati or terase or marah ngn dy sbb dy cakap tak belikan aku present.. hik hik.. Aku cool je, ahakkss.. Aku kan isteri yg ala2 memahami gitu..(Aku tak marah la, sbb dy dah janji nak belikan aku next week pas dy gaji.. cobe dy ckp mmg xde hadiah lansung tuk aku, jadi ijo aku kejap..muahahaha)

Tapi aku dah bagitau dy awal2 tau, mmg aku dah belikan dy hadiah.. aku ni mmg tak reti nak surprise2kan org, sgt mengong dlm bab2 neh..ahakkss.. Nak kene tuntut ilmu dolu neh.. Lalala..
Pastu, present yg aku kasi kat encip Izhan tu mmg beso gabok.. Lau nak suruk2 mmg la tak menjadik okes.. Nak hangkut msuk kete pun aku suh adik aku Farah.. ahakkss.. Pastu time dy pick up aku kat umah tu, sebok la duk nanye aku kasi ape kat dy.. Mule la kuar ayat2 sengal dy tuh "sayang kasi org kete kebal? ke kapal terbang? ke baju, suar?" seme kuar.. Aku cakap blik umah bukak sendiri..

Pastu dalam kete otw kiteorg nak gi dinner tuh, dy duk tnye2 lagi kat aku.. Syang marah dop? Hampa dop? Keci hati dop? Aku ckp la, mmg tak.. Sbb mmg aku tak terase pun.. Cos aku tau la, nanti2 dy beli gaknye present tuk aku.. hik hik.. siap2 tnye2 lagi aku nak hadiah pew.. Pastu dy tnye lagi aku hampa tak? Aku mengharap tak? "Pastu aku jawab la, mmg la aku harap ade sesuatu tu aku mlm ni.. Tapi lau xde, pon aku x kesah.. Tu jew la.. Korang jgn tak caye lak, seriys okes aku tak rase kesok' hati pon.. huhu..

Pastu kiteorg pun dinner la.. dinner pun biase2 ajew.. Nan ado la exclusif nye.. Sbb kami nie mmg simple aje orgnye.. hik hik.. Pastu bile balik umah jew.. Encip Izhan pun hangkut la kotak present dari aku yg beso gabak tuh bwk masuk bilik.. Aku pun mcm biase la, mmg jln slow2 jew..Lambat2 sket.. Pastu time aku nak masuk bilik tu, encip izhan lari pegi dapur.. Minum air kate nye.. Aku pun dah felik neh.. Lau ikut kan salunye,mmg dy nak aku jgk yg wat kan air tuk dy.. Siap belum sampai umah lagi dah oder ngn aku nak air ape mase kt dalam kete lagiks..

Pastu bile aku bukak lampu bilik, uppss... wahhhh... uuuuu.. hhaaaaa... Aku terkezut+tergamam+terharu+terexcited(nak tau ape kt dalam kotak..hikss...) = Surprise encip izhan mmg betul2 menjadik kali neh..salute la kat yayamaku tuh)nengok ade 2 kotak hadiah elok jew berbungkus atas katil.. Dalam hati aku, oooo tipu aku yeee.. hikkss..Tapi seriyes aku mmg surprise okes.. hik hik, pat present weii sape tak sonok dan riang gumbira.. Lalala.. Dalam hati aku gak, ucap syukur yg amat pada Tuhan kerna pinjamkan Tengku Izhan Azwar tuk aku.. Love u forever yayam.. ehek.. Org bahagia dengan sayang.. biu biu yayam..


blogger-emoticon.blogspot.com

Aku laju2 terus snap gambo present neh.. See cantek kan kotak tuh.. Pe bende la kat dalam tuh.. Hik hik.. Ade sesape nak tau ape yg kat dalam tuh.. Lalala.. Tunggu next entry neh.. ahakkss.. Saje aku maw kasi saspen sket.. ihik.. Ade ke sesape yg nak tau gak ape yg aku kasik encip Izhan lam kotak yg besa gabak tuh.. next entry jugak.. hikkss...

Cheers~!!
blogger-emoticon.blogspot.com

15 February 2009

::Happy 1st Wedding Anniversary::

Sangat ramai yg cakap muke kami nie same.. macam adik badik la.. mcm abg ngn adik la.. huhu.. Korang nengok ade mcm same ke? aku rase disbbkan kami berdua adelah specky kut.. huhu..

Muke majuk time neh.. hik hik.. Mase nie encip Izhan temankan aku gi anto jubah konvo kat uitm S.Alam..

Wahh.. pejam celik pejam celik.. tup tap tup tap.. Dah setahun okes.. Dah setahun aku jadik isteri kepade encip Izhan cinta hatiku yg musyuk2 bango.. hik hik.. Sungguh lah cepat dan pantas masa tu berlalu.. Rase mcm kami ni duk hanimun2 jew lagik.. huhu.. Rase mcm baru jew bercinta, rase mcm baru jew kami kenal.. Owh, tahun ni dah msuk tahun ke-4 aku mengenali encip Izhan. Aku bersyukur atas jodoh yg telah Tuhan tetapkan untuk aku. The other half of me and parts of me belongs to him. hik hik.. ayt mau jiwang beb, name pun anniversary kan. Harus lah aku jiwang2 gitu sambil melayan perasaan..

Aku paling soke pic nie.. mcm kiut jew.. Di hari bahagiaku.. owh sgt rindukan saat2 ini.. Nak sanding lagi skali buley? ahakkss..

Sedangkan lidah lagi tergigit kan, ape lagi suami isteri.. So, ups & downs yg telah kami tempuhi membuatkan kami menjadi lebih matang untuk harungi bahtera perkahwinan neh.. hikss.. (aku menjiwang lagi.. ahakss..sile la geli2 bace ayt aku neh, muahaha).. Usia setahun perkahwinan kami neh, mmg masih hijau lagi org kate kan.. Tapi, Insyallah aku akan sentiasa cube tuk menjadi org yg paling sempurna di mata encip Izhan..

Gambo nie pon aku soke gak.. hik hik.. Yg ni mase kenduri kat umah aku neh.. Sangat indah tau saat2 neh.. Takkan aku lupe..

Sangat banyak kenangan pahit manis kiteorg utk sampai ke tahap neh.. macam2 dugaan yg kami rase.. Aku rase sgt la bersyukur hubungan aku dah sampai ke tahap neh.. Hidup aku dah almost complete dengan kehadiran encip Izhan neh.. Cume belum ade rezeki lagi untuk menimang anak sendiri.. hikss.. Insyallah, doa2kan kami neh.. Mane tahu tahun ni kan.. lalala..

Meh aku nak story sikit perubahan2 pade aku disebabkan encip Izhan neh..

Time potong kek.. hikss.. memori terindah dalam hidup aku..

1) Mase dulu2 sblum kenal, aku mmg tak reti nak masak wei.. duk dapur pun mmg tak penah2 nye.. Masak nasik goreng pun rase hampeh jew.. ahakss.. Tapi skang, Alhamdullilah..mase bercintan-cintun dolu encip Izhan salu ngade2 suh aku masakkan utk dy.. Aku bukan reti masak2 neh.. Tapi aku nekad la blaja, tak nak le malu lau aku masak tak sedap.. Abes buku resipi kat umah tu aku belek.. Resipi Kak Nor ngn mak aku pun aku sebat.. Mak ngn kak Nor la yg jadi QC(Quality Control) aku.. Dolu2, kiteorang salu piknik kat Taman Lagun Kuala Ibai dekat Masjid Terapung.. Sambil makan lunch yg aku masak tuh.. hikss.. kdg2 sedap, kdg2 hampeh.. tp, thanks tau sayang sbb tak pernah komen yg kecikkan hati org.. Seme dy makan habes okey.. So, next week nye aku jadik lagi semangat nak masak.. Ahakkss.. So, encip Izhan adelah pengaruh kuat aku tuk rajin masak.. Tpi kan sampai skang aku still rase tak yakin lau nak masak tuk family sendiri.. Lau laki aku tak pe lah.. dy dah biase makan air tangan aku tuh.. hikss..


Time sanding.. ahakkss.. tgk lah aku punye sengeh tu sampai tinge wei.. ahakkss..

2) Owh dulu2 aku sgt la tak tau ape2 pasal scene indie,band2 underground ke, punk tu amende, seme mende pasal music la.. hikss.. dulu mmg aku tak tau ape2 okes.. sgt lah mengong kan, sbb aku tak penah terpikir pun nak amek tau pasal mende2 tu seme.. huhu.. Tapi lepas kenal encip Izhan, dy yg kenalkan aku mcm2 pasal scene underground neh.. ajak aku gi jamm, teman kan dy mase perform kat gig, jamm session.. First gig yg aku pegi dekat Paul's Place dekat Jln Kelang Lame.. Caiit, tmpat tu dekat gile ngan umah akak aku.. cam ne aku tak tau pasal tu.. Pastu aku bace zine2 lame yg encip Izhan simpan.. huhu.. owh, aku baru sedar mende2 neh dah wujud lame dulu cume aku jew yg tak tau.. Dan pengaruh encip Izhan pade aku jugak la yg wat aku tgkap lentok ngn Dewa & Padi.. huhu.. Bnyk lagi aku nak cite neh.. Tapi biar la, kang ade yg pengsan sbb buhsan kan.. hahaha.. Skang, aku pun tumpang minat gak ngn passion laki aku neh.. Besh woo, lau tgk laki aku goreng gitar, seriyes aku kagum dan lagu2 yg dy buat seme besh kat tinge aku neh.. huhu.. So, aku mmg sgt la proud ngn dy..huhu.. tetibe kan aku lak nk vangge2.. ahakkss.. Bagi aku dy sorang yg sgt berbakat, dan aku akan support ape yg dy buat da ape yg dy minat.. Bukankah disebalik kejayaan sorang lelaki tu berdiri diblekangnye itu adelah sorang isteri yg sentiasa mmberi dorongan.. muahahaha.. mampus lah aku kene gelak kijam ngn encip izhan sbb kuarkan statement neh.. hahaha..

Gambo ni adelah mase firs gig yg aku penah pegi dekat Paul's Place.. Encip Izhan bru pas perform time neh.. Aku kagum giles okes time tu.. huhu. Cam jakun sket pun ade gak.. atenye sy tak penah pegi gig kan, mcm tak tau lg le rupenye.. tp bile dah kat sane, oooo cm gini rupenye.. hikss...

Banyak lagi sebenarnye, tapi takpe2 aku kasi dua je lah.. huhu.. Taj campur lagi kenangan mase pegi Jamm session kat Kuala Ibai,siap kene rush ngn polis lagi.. huhu.. Encip Izhan siap kene marah ngn polis sbb bwak tunang gi jamm session kat situ.. hahaha..Hari ni, ntah tak tau lagi nak sambut kat mane.. Malam ni nak suh encip Izhan banje yg besh2 la.. huhu.. Happy 1st Wedding Anniversary Sayang.. Me luv you so much.. Lots of Love from your wifey (Rafidah a.k.a Myprecious)

aku ala2 kontrol ayu gitu.. ahakkss..

Pahlawan cinta hatiku.. ahakkss.. aku soke gambo encip Izhan yg neh.. Nampak mcm pendekar Musang si Guntang jew.. ngiahahaha..

Cheers~!!

13 February 2009

::Burung Hantu::

mule2 aku kire kamben2 neh dolu.. lau tak tido gak, aku kire bulu kamben lak.. haha.. :p
blogger-emoticon.blogspot.com
Shitto~!!

Dah kol wape neh.. Oh apekah mate ku ini.. segar bugar lagi.. Besok, for sure bangun awal gak, atenye duk umah mentua kan takkan la nak wat peel mcm kat umah sendiri.. umah sendiri maksud aku di sini adelah umah mak pakku.. hikkss.. Sebenarnye mate pun dah ala2 nantuks tapi aku tak leh tido.. Pas wat entry ni kompom aku leh tido.. huhu..
blogger-emoticon.blogspot.com

encip Izhan dah dengkur tahap 18 neh.. mimpi pun dah masuk yg ke 128.. ahakkss.. Tapi tadi encip Izhan masih pening2 pale lagi.. Hope besok dy akan ok.. Aku mmg soke merisau hover2.. hikss.. Tu tande aku sayang.. Uppss.. Ahad neh adelah 1st Wedding anniversary kami.. huhu.. Thanks for the happiness yayam.. Org biu biu yayam.. Lalala..

Ok, maw tido dah.. Cheers~!!

11 February 2009

Encip Izhan Adelah mc hari neh.. huhu

Wah.. sapekah jejake hensem lagi macho neh.. lalala.. oh jantung manisku bak kate liya..


Gare2 makan coklat yang dah berkulat, ecip Izhan telah mengalami sakit pewut dan telah menghasilkan pelaburan yg lebih berlipat kali ganda dari biase.. Huhuhu.. Ololo, syian tau kat laki ai.. Tak pasal2 kene cirit birit.. Pagi tadi b4 pegi keje, aku dah temankan encip Izhan pegi klinik.. And dapat mc satu hari.. Baru jew ala2 nak baik demam, kene sakit pewut lak.. Sangat kesian kan?..



Kepade encip Izhan pat umah tu, sile jgn lupe makan ubat lau tak moh dengo bini mu ini berleber pom pam pom pam.. hikss.. Aku tgk laki aku syahdu je tadi, muke ala2 pening2 lalat pastu tak bermaye jew.. Dah le malam tadi dy kene attack pewut masuk angin.. Sampai nak tido pun susah cos rase tak selese kan.. Macam2 kan laki ai neh.. Aku tak pat nak jage dy pat umah ri ni, cos semalam kan dah coti... Syian kan laki ai tu.. huk huk..


10 February 2009

Kes sayang sangat.. hik hik..


Nengok le tu, dah nek kulat sudaa.. Sayang tau tak sempat aku nak merase.. hikkss.. Nak kasi nampak kulatnye sile klik tuk enlarge the pic..

Adoila.. Kes sayang sangat lah kunun2nye.. korang nengok le ape dah jadik ngan coklat yang encip Izhan kasi kat aku neh.. Lalala.. Dah berkulat okesss.. diulangi adelah suda berkulat.. ahakkss.. Lawak betul la aku neh.. Dah lame tau encip Izhan belikan coklat ni tuk aku, mase bulan 11 tahun lepas.. Huhu, skang dah bulan Feb 2009.. Lame gak aku peram wat pekasam neh.. Dah le tak letak lam peti ais.. Aku peruk jew lam gobok kat umah tu.. Haha..


Dy nye box ni santek tau.. aku soke gitu, ala2 romatik d'amour jew.. hikss.. Tu le yg aku sayang sgt nak makan..

Kan betul aku cakap de 4 ketul harge sampai berpuluh hengget.. tinggal 3 sajo, lagi sebijik dah terhdam dgn jayenye dalam pewut laki aku.. Lalala

Hari ni time aku ngemas2 tetibe lak aku teringat kan coklat neh.. Aku pun amek la kunun, nak makan.. Korang ta tak pesal la aku syg nau nak makan coklat neh.. Dalam satu box dah le ade 4 ketul je, pastu rege mak aihhhh mahaii gilos.. aku agk2 lupe dah bape hengget encip Izhan beli neh.. dy beli mase pegi kursus kat Genting Highlands, pastu katenye lagi coklat ni handmade.. Itu pasal yg mahaii sgt.. Dy beli 3 box time tuh, yg 2 box tu dah langsai kiteorg bedal.. Pastu bile nak bedal yg neh, aku pun cakap la ngn encip Izhan.. Sayang la nak makan yg neh, dah le mahaii de 4 ketul je lak tuh.. Org nak simpan dululah.. hikkss.. Amek ngko, sekali udah berkulat.. ahakkss.. Buat harte je la ko.. muahahaha..

Pastu yg lawaknye tadi, aku punye lah sonok sbb nak makan dah coklat ni kan.. Pastu aku kasi le kat encip Izhan seketul.. Sekali encip Izhan, bukak jew pembalut terus ngap masuk molot.. Tak tengok2 dah... Lalala.. aku lak, lau nak makan pe2 mesti aku belek2 dulu cium2 dulu.. huhu.. Aku pun jerit la, "Yang naik kulat doh nie".. tapi sayangnye terlambat sudaa.. dah selamat masuk molot dah.. Ahakkss.. Pastu encip Izhan bole telan jew.. Aduilla laki aku neh.. Kan sakit pewut aku jgak yg susah hati, dah le demamnye ade suam2 kuku lagi.. Pastu, petangnye tadi sikit2 masuk toilet laki aku tu.. Aku pun tak tau le adekah sebab coklat itu kah? Tapi aku dah kasi makan ubat.. Ubat sakit pewut aku dolu ade lgi balance 2 biji.. Tu la ye cite aku.. So, korang the moral of the story lau nak makan coklat tuh sile belek2 dulu yerkk.. Lau dah berkulat, menjawab la ngko kat situ ngn pewut ko.. Alamatnye, makin banyak dah lumayan lah pelaburan anda.. hahaha..

Ok.. Cheers~~!!


blogger-emoticon.blogspot.com

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin