31 January 2009

Hurrrmmm.. Nak Kasi Ape Ekk??

Hurmmm.. Aku still xde ape2 lam pale nak kasi ape nie.. Blurr.. Hikkss.. Tinggal lagi 2 minggu je until our 1st Wedding Anniversary.. Cool kan? Pejam celik rupe2nye mase tu sgt cepat tglkan kite.. Aku pun rase cam tak sedo dah hampir setahun rupenye aku mjadi sorang isteri yg tak bape nak mithali neh.. :p

Aku pun nak gak verangan sambut anniversary ala2 romantiks gitu.. hikkkss.. Ye la, bukan nye ape sekadar memperingati hari bersejarah yg telah menyatukan 2 jiwe, 2 hati.. muahaha.. Ade yg berdarah hidung ke bace nye.. huhu.. Maybe aku nak hadiahkan tu kut kat encip Izhan.. Tapi cam tak bape nak romantik fulak kan.. huhu.. "Tu" tu ape? hoho.. Namoh la tulis kat sini, tak saspen la.. Ti encip Izhan bace, jadik tak surprise la fulak.. So, korang ade ape2 idea lain tuk saye.. Mehla share2 ngn saye.. Agar bole dimanfaatkan gitu.. Huhu.. "Sharing kan is Loving".. :p

Pade ketike ini, aku rase badan tak bape nak sehat.. Bangun pagi td, tekak rase sgt la peritnye.. Mencucuk2 gitu.. Pastu, hidung ni lak tersumbat.. Aak ade la dess, cm ne nak napas lau jadik cm nie.. Tak soke tau aku cam ni.. Tp aku dah makan obat yg encip Izhan beli tadi.. Harap2 pg esok aku ok.. Lau tak ad la yg mc lagik.. Fening la pale bos aku sik mc jew.. huhu..

Uppss.. Tetibe lak kan tertempek pic kawen ai.. hikksss... (22 Feb 2008) :p


Yg ni lak time reception kat umah mentua.. Muke tak sabar maw makan.. Tp, makan beradap ni, makan pun ala2 sajo.. huhu..

With sis Nurul and Ct..

P/s Motipp letak pic tawen?? Saje jew.. sbb aku terkenang2 hari bersejarah aku neh.. hikkss.. Doakan kebahagiaan aku dan encip Izhan.. Semoga Tahun 2009 ni, we will be blessed with org baru.. InsyaAllah..

29 January 2009

::Tagged by Maziah::

Lagi2 si Maz nie yg tag aku.. huhu.. Ampun, aku tak marah ko neh.. huhu.. Jgn lenkali ko dah x nak tag aku sudaa.. ihik.. aku soke jew, sbb bile ade yg tag aku.. Aku tau org tu mesti ingat aku.. Muahahaha.. Bile org ingat aku I Loikeeeeeeeeeeeeee gitew... Hahaha.. Kasi gelok kijam dulu..

RULESNYE CAM NIE HA:

The rules are simple, use google images to search the answers to the question below.. Then u MUST choose a pic in the first page of the result and post it as your answers. After that tag 6 people... Okes.. hurmm.. simple ke cam tu.. payah nau nak kene google2 bagai lak neh.. Tapi aku try naa.. Jeng2 inila hasilnye yg tak seberape.. Layankan je la... Zaaassssssssssssssssss...

I am Myprecious.. huhu.. Tu kan nickname aku dari dolu2 lgi.. ahakkss..



I really want to go to Pulau Sipadan, Sabah

Aku mmg sangat la teringin nak pegi Sipadan neh.. Dari dulu lgi... mmg pulau yg sangat cantek bagi aku.. ihik.. bile maw manyak $ neh... hahaha...


My Favorite Place is HOME~

There's no place like our home.. seme setuju kan? hikkss...

My Favorite thing is CARDIGAN


Aku mmg soke sgt pakai cardigan.. tp aku xde bnyk cardigan, huhu.. sbb ssh le nak crik yg aku berkenan.. hikkss.. Tp yg ni lawa la fulak, kan,kan..


My Favorite drink is ICED LEMON TEA(tea O Peng Limau sudaa)

Nyam nyam.. nampak sungguh la menghairahkan.. huhu..


My Favorite Food NASI GORENG KAMPUNG

Cinonet la fulak pic nie.. lantak le.. muahahaha..


My Favorite Colour PINK, BLUE, BROWN







I live in.. KAMPUNG LOSONG, KUALA TERENGGANU

Nampak kopok losong tu.. kat sini la kg aku.. kg korang ade ke jual kopok yg paling femes aka paling sedap kat mesia neh.. muahahaha... Time coti, siap jam lagik kat kaw kg aku nie taw.. huhu

Ni kopok paling sodap kat Losong.. aku suggest lau dtg Losong bli la kopok Pak Su ni kompom tak nyesal punye.. mmg paling maveles..

I was born... Kat umah sajo.. huhu.. Tak sempat nak gi sepital dah kuar dlu.. Bidan kampung la yg sambut aku..




My school/university

Sek. Men. Keb. Sultan Ahamad, Kuala Terengganu




UiTM, Alor Gajah Melaka

My Favorite story... TURN LEFT TURN RIGHT

Citer yg takkan aku lupe sampai bile2.. cos ade story disebalik story nie..huhu.. Encip Izhan je yg tau.. huhu.. :p

My hobbies are Listens to MUSIC & BLOGGING


I wish for... our own BABY (Pelengkap rumah tangga aku dan encip Izhan)


Insyallah kalau sampai rezeki.. Doakan kami neh.. :)


Fuhhh.. penat gilos okes wat tag nie.. skang aku maw tag dorang lak.. Biar rase lak penat cam aku.. muahahaahaha...

1) Harus la cik Yna.. huhu..
2) Leeya
3) Aszwan
4) Adeq Izyan
5) Sleepyjeremy (harus wat gop..)
6) Fazemy

Sile jawab tag anda ye.. Daaaaa~~~

::Oh.. Rumahku itu Syurgaku::

Entry kali ni aku nak menayang umah aku kat Besut.. Ni adalah atas permintaan Yna yg teringin nau nak tgk umah aku.. ahakkss.. So, entry kali aku wat spesel edition tuk dy la.. Ha amekkk Na, ko tgk la umah aku yg ala2 je ni.. Iye la kan uols, Yna dy kan duk jauh kat Cyberjaya nun, nak dtg ke Besut ni bkn dokek.. Pat tgk gambo pun jadik la.. ihik.. Takpe2 Na, ade rezeki lebey kan sampai gak la ko pat umah aku neh..


Gigih woo aku ngn encip Izhan kasi deco umah nie.. Siap tgk deco bersame Eric lgi maw ceduk idea.. ahakkss.. Yg pasti Rancangan Deco bersame Eric tu mmg faveret encip Izhan dri dolu lgi.. Sebenarnye aku xde lah gigih sgt hias umah neh, encip Izhan le yg b/jwab dlm hal2 hiasan2 neh.. Aku tak reti sgt, mmg bute seni aku neh.. Mule2 kami cat dolu dinding kasi nampak cantek sikit.. ahakkss.. Pakai cat yg ade lebey2 yg mama simpan kat stor kat umah mentua aku.. ahakkss.. Very the jimat.. Hasilnye pun bolela.. Ni kan nak duk sementare jew, umah pun sewe sajork.. Kan nak pindah gak, so x yah nak over2 hias okes..

Meh kite negok gambo lak.. Santek ke umah ku syurgaku neh.. huhu...

Ini name nye ruang tetamu.. huhu.. Santek tak sofa L ku itu.. aku soke kaler dy.. Merah gitu.. huhu..

Ni aku snap dr pintu masuk lak.. tv lcd laki aku tuh.. hahaha.. :p Aku yg hasut dy beli.. Ahakkss..


Ni lak meje makan.. ade ke yg tak kenal? Sile sekeh pale sendiri lau ade sape yg tk kenal tuh.. Meh kite zoom sket ape yg ade ats meje tuh.. huhu.. :p

Oh.. Jerukk ka?? Pastu ade gule2.. 2 balang dah kosong, encip Izhan yg ngap.. Jeruk tu dolu penuh sebalang.. Aku dah makan suku, tinggal manyak lagi.. Tu jeruk campur2, yg tinggal cume buah pale jew.. aku tak soke buah pale okes.. tu yg tak abes.. Sape nak abeskan neh, encip Izhan ke? huh, dy mane suke jeruk2, asam2 neh..Not gud for brain katenye.. uols lau nak mehle dtg umh sy.. hehehe.. :p

Ni lak meje yg aku ltk segala mcm hiasan2, see gambo kawen I pun ade taw.. huhu.. Gambo pi hanimun kat langkawi yg bulat kt tgh2 tu.. ihik.. Pastu, dlm botol tu ade lucky star, aku kasi kat encip Izhan mse mule2 kawan dolu.. huhu.. euuuwwww.. (smabil malu2 neh) yg len tu kete shell James Bond.. ihik..

Ni le katil ku pun syurga ku.. hahaha.. Aku nak tayang bedsheet cap Beethoven yg encip Izhan beli neh.. Santek tak? lau aku yg pilih harus aku pilih kaler pink gitu.. mesti hangen jew encip Izhan.. Ahakkss...

Yg ni lak harus la kabinet dapur kan.. tmpat aku masak2.. Uppss maseh takde dapor gas ke? Yg tu tnyela encip Izhan k, pergis serbu kat blog dy... Aku masak selame ni pakai rice cooker tu okes. Terror tak aku.. Sedap gak, licin gak encip Izhan makan.. huhu...


Ha, cam ne Na? puas hati menjelajah umah aku secare virtual.. ahakkss.... Len kali aku bwak ko tido sini lak neh.. Okes, Cheers~!! Besok coti lagi.. Yahhhuuuuuu... I loike gitew... :p





27 January 2009

Rocket in my mind


You're like a rocket in mind, waiting to define everything about me... How i adore dis song so damn much.. huhu.. Dah lame aku denga lagu ni kat Myspace Yuna, since taun lepas lagi.. Tp malam tadi, laki aku duk sebok2 nak donlot lagu The Rhaman, tetibe tnampak lak link tuk donlot lagu Yuna.. Yehaaaaaaaaa... Aku sungguh sonok gilos.. Tapi encip Izhan xdonye nak layan lagu gini.. Tapi i loike, sbb aku rase sore dy cam besh jew even ade sikit2 mcm Norah Jones.. And the most thing yg aku respect about Yuna cos she is a girl who played guitar and sing.. huhuhu.. I wish, aku pon had a wonderful voice like her and oso got talent like her.. muahahaha... angan2 mat Jenin betul aku kan..

Lau aku teror cm tu, tak yah le laki aku pening nak cri voxes pompuan tuk band dy, and the most wonderful part, tak yah pening2 nak cri org tuk ckpkan korum nak jamming.. aku kan ade.. muahahaha... Tapi angan2 je la den haaa.. Sebab the fact is sore aku tak sedap, dan aku tak reti main gitar.. hahaha... Ni lau laki aku bace ni harus gelok syaiton guling2 kat aku neh.. Sangat khoyal gitew bini dy.. Hahaha..



So, uols layan la gak lagu nie.. Besh tau.. Ni pon aku duk ulang2 dengo bape kali dah.. Aku mmg cam tu taw, lau dah soke satu lagu tu, mmg aku duk ulang dengo bnyk kali sampai la aku puasss... hahaha... Aku tempek skali ngan lirik lagu gitu..



Rocket
Song/words : Yuna

You're like a rocket in my mind
That's waiting to define everything about me no one knew
And you stick like a poster on my wall
As if you dont wanna move

I got no money in my pocket
Nobody to rock with but you
But you know me I don't seem to roll
Somehow we managed to get through

People come and people go
And people gonna come some more
They pick a fight
But it's alright
At least I get to see you tonight
Tonight

I can't believe we almost got famous for nothing baby
You came the last minute of --- to save me
I can't believe we almost got paid for nothing baby
Cause even if they go away
I got the feeling that you're gonna stay

It's like I'm picking up a miracle off the sidewalk
Like kitten in the box
Don't contemplate yourself, you say
Cause you're all you've got
I'm a --- and pathetic
At the same time unlike you
Baby you've got no move
And you think I'm good at what I do

People come and people go
And people gonna come some more
They pick a fight
But it's alright
At least I have you home tonight
Tonight

I can't believe we almost got famous for nothing baby
You came the last minute of --- to save me
I can't believe we almost got paid for nothing baby
Cause even if they go away
I got the feeling that you're gonna stay

You're like a rocket in my mind
Waiting to define everything about me
You're like a poster on my wall
Sticking, don't wanna fall


26 January 2009

Siapekah Ini??

Bangun pagi2, muke tak basuh.. Gigi tak gosok, trus pegi kat meje.. On lappy pastu on9.. Ohh apekah?? muahahaha.. Sudah dirasuk jin blog ka lakiku ini.. Ni aku curik gambo dy..hahaha.. ampun syang.... :p


Gigih betul laki aku ni kan.. aduuiii la... Lawak pun ade gak.. Ahakkss...

Sungguh kusyuk kan.. aku snap gambo pun dy tak perasan taw.. Sile abaikan meje yg sepah2 itu.. bukan aku pemalas, tp lom kemas.. muahahaha...

Kite kasi zoom sikit.. yayam, taik mate tu ade lagi, kasi lap sikit.. malu org tgk tu.. ngiahaaha...

Tapi kan, laki aku musyuk2 tak mandi ttp gak harum semerbak bg aku..muahahaha.. Rambut kusut2 pun, macho gak bg aku.. Kate laki sendirik kan.. huuhu.. Harus la aku puji kan.. Larikkkkss..

25 January 2009

::Makan Sate Lanang, Jabi::


Nyam nyam.. Sate~!! Dap wooo pat makan sate.. Sate nie mmg paling world la setakat yg pernanh aku makan.. Ahakkss.. Tapi time aku pegi tu, salu dy ade kasi sate hati ngn pedal sekali, tapi hari tu tak do la plak.. Tp tak pe, janji ade sate daging.. Aku mmg lagi soke sate daging dari ayam okess.. huhu..

Ni aku order teh tarik tuk menum.. Teh tarik dy mmg sedap gilos2.. Nyaman jew aku rase, seme ckup, teh cukup, tak pahit dan tak manis... huhu..

Muke aku ngah sabar nunggu.. Lame wei tunggu bru smpai sate.. Kat sini mmg org salu penuh..Tak penah nye tak penuh.. Kol 8.30/9 pm sate dah abes..

Ni dy hero pojaan hati ku.. muahahaha.. Text siapekah itu? huh~~

Akhirnye sampai gak sate kami.. Tunggu ade la dalam setengah jam gitu.. Ni makan tuk 2 org.. dy letak 20 cucuk.. Aku makan 8 je tau, encip Izhan makan bnyak, dy makan 12.. huh.. Tak aci kan...

Ape lagi.. Belasah laju2.. huhu.. Kate dah lapa kan.. huhu.. :p

See.. Pelik kan.. Makan sate pun ade sambal.. Tapi sambal dy mmg sedap lau campur lam kuah kacang tu.. Aku soke.. huhu.. Menampakkan kelainan sate ni dari sate2 lain.. huhu.. Ke ade gak sate2 kat tempat len makan ngn sambal? huhu.. Yg tu tak tau le aku.. huhu...

Abaikan le muke aku yg kembang semangkuk tu.. huhu.. Nyam2 sedap~!!

See, encip Izhan bukan men ye dy cucuk sate dy cam gitu rupe.. siap lapis2 lagik ngn bwang ngn timun.. Pastu skali dy ngap, abes satu cucuk.. hahaha...

Lepas makan, pewut dah kenyang.. Wat pe lagik, ayuh le balik umah.. Sampai umah kol 9.30pm gitu.. Seme2 kiteorag mkan malam tu RM11.50 shj termasuk air.. Murah kan.. Sekian shj laporan aku.. Huhu.. Cheers~!! Gong Xi Fa Chai...

24 January 2009

::I miss Them a Lot::

Hurmmm.. siyes wei.. Aku sangat windu ngan classmate aku mase kat Uitm, Alor Gajah dolu2.. Tetibe aku tjumpe lagik ngn gambo2 neh.. How i miss all these photos.. muahahaha.. Gambo2 sengal dari dak2 sengal.. Ahakss.. Thanks and credits to my hubby sebab still ade simpan gambo2 neh seme.. Jom kite layan aksi2 sengal dari aku, Jiejah, Yna, Nad and Makoto-chan..

Kunun2 verangan ala2 model gitu... sgt lawak antarabngsa, uols lau nk gelak sile gelak laju2.. :P
Ni lak kunun2 pose ala2 riang ria di taman gitu.. muahaha
Pesal muke aku mcm terkezut, pastu ade cam ala2 suci.. uppsss.. larikksss..
Ni ade cam 18sx sket.. ahakkss.. jom cium jiejah ramai2.. mmmuuacckkksss...
See, aku nampak lain dari skang kan... Bnyak nye aku berubah.. berubah jadik ape ye, jadik makin cumil.. Itu kan berubah ke arah kebaikan.. Jadi kire di maafkan la... muahahaha...

Okes ye.. Itu saje entry tuk malam neh.. ahakkss.. Hurmm, fyi time ni aku bru sem 4 which means umo aku time ni 20 tahun okes... Gambo2 ni di amek di Blok Ehsan Uitm Alor Gajah sebelum kelas French Mademoiselle Lee Sah.. Ok, Cheers~!!
Miss u so damn much (Nad+Yna+Makoto+Jiejah)

23 January 2009

::Bile Lakiku pon dah berblogging::

we are so in Luv.. huhu.. ayat geli2 gitew.. huhu... muntah darah le bacenye..muahahaha


Mule2 aku nak gelak lu laju2... Ngiahahahahaha... Akhhirnye, encip Izhan dah start his own blog.. Ahakkss.. Ekceli hasrat nak bukak blog tu dy dah kasi tau kat aku a few days lepas.. Aku pun ape lagik bgi sokongan moral laju2 kat dy.. ihik.. tapi aku rase cm kelakau pun ade..

Akhirnye malam tadi setelah bbrape jam bhempas pulas depan laptop, encip Izhan telah berjaye gak m'launchingkan his 1st blogspot.. Ahakkksss... Oh.. apakeh?? Lakiku ini?? :p Dolu2 aku salu gak hasut2 dy suh bukak blog, ahakss.. Akhirnye, tmakan gak dy ngn pujuk rayu + janji manis aku.. Muahahahahaha... :p..

Tapikan, dy nye blog ni bukan officially akan citer pasal his own life la.. It's more to his passion :music and his underdog band: ehekk... Tapi aku tak kesah la, janji tu blog dy kan.. huhu.. I tetap loikeee gitew.. So, kat sini aku nak promote sikit our new blogger, please welcome him neh.. Here come our encip Izhan with his blog "Sleepyjeremy".. Sile alu2kan beliau dgn me'link' dan salu2 le jenguk2 ke sane neh.. ihik..

Utk adik2 ipar ku, Bae kamo dah blogging gop neh, atenye link kan le Bae kamo neh.. Tuk 'mak buyong' Wanie, rase2nye wanie kene hasut encip Azhar suh buke blog gop neh.. huhu... Ucapan tuk suamiku yg terchenta, welcome and happy blogging neh.. (cam poyo lak aku rase, motip nak wat ucapan kat sini?muahahaha... soke ati aku la kan..huhu Tatkala neh, encip Izhan dah tergolek kat sofa, siap denkur lagik.. Aku pon dah nantuk amat neh.. Gud Nite.. huhu.. sbb skang neh lagi 5 minit maw kol 1 am.. Besok nak bangun awal, maw pegi Pasar Tani Kuala Besut.. huhu.. :p

Cheers~!!
Aku siap printscreen lagik blog encip Izhan neh.. huhu..


21 January 2009

:: Sy KenyanG neh ::

Aku ngah kekenyangn tahap 8 neh.. Sengkak pewut.. Ri ni tetibe lak rase nak lunch.. Lau tak haram le aku nak trun bawah tapau nasik.. Ihik.. Tapi ri ni kan aku tak bekpes, so selere nak mkn nasik tu kire thp memuncak lew.. huhu.. Aku trun tapau nasi padang lagik ri nie.. Kat kedai Nasi Padang Erwina dekat2 jew ngn area opis aku neh.. Lau jalan kaki tu 2 minit jew dah sampai.. Kedai tu mmg hari2 la penuh ngn org.. Lau pegi lmbat mmg sold out le seme lauk2 dy..

Ni lah nasik padang yg aku tapau tue.. Aku amek lauk sambal kerang ngn telur dadar jew.. Kerang dy mmg maveles gile weiii.. bak kate blogger Zie mmg bdarah hidung la ko mkn wei.. huhu.. Pastu syur nangka tu mmg dy dah campur skali name pun nasik padang kan mmg camtu.. Nasik ni pon aku mintak separuh jew.. Tu pun dah bnyk gile dah, aku mkn tadi pun ade la ala2 tgl sikit lgi..Kenyang sgt.. Tak larat nak abeskan.. Rege dy cume RM3.60 sajo.. murah sikit.. Jimat duit aku.. huhu..

Pastu aku tapau air neh.. Tea O peng Limau.. Time panas2 neh mmg sorgaaaaaaaa la pat menum air neh.. ihik.. Ni la air peberet aku

Ni muke sebelum makan.. cam poyo+gedik santai gitew.. ihik.. Muke aku cam berselere jew, cam tak sabo2 nak makan.. ahakkss...

Bila dah kenyang neh jgn nak ngulo jew okes..pi sane nun sambung wat keje..ahakss.. Ni aku pesan kat diri sendiri ek.. Upppsss, ke ade sesape yg perasan or terase.. Ampunnnn yerkk!! Tak dapek den nak nolong.. k, chow cendol... huhu.. Selamat makn tengah hari walau time aku posting ni dah kol 3lebey.. Lalala..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin