13 December 2009

Saya Accident!!

Hari Isnin lepas malang tak berbau telah menimpa kami (saya, encip Izhan dan Shabri*kawan encip Izhan).. Tapi syukur sangat2 sebab masih panjang umur kami..

Macam gini citenye.. Hari Isnin lepas, tibe2 je tengah hari tu encip Izhan text saya suh balik awal sket hari ni.. Sebab malam nanti nak gerak gi KL.. Saya memang tahu yg encip Izhan ade exam 8hb tu kat Putrajaya.. Tapi die macam tak nak pegi jew.. Tup2 tibe2 bagitau nak pegi malam tu jugak..

Tengah hari tu kebetulan saya pegi bank, so balik dari bank tu terus gi opis encip Izhan.. Then dalam kol 3 macam tu terus balik umah..

Malam tu kami gerak dari K.Trg dalam pukul 10 pm jugak.. Encip Izhan ajak kawan die Shabri temankan.. Kalo berdua dengan encip Izhan je saya takut gak.. Perjalanan jauh tu, dah le malam2 kan.. So, ok lah ade kawan die ikut lagi sorang..

Dari K.Trg tu encip Izhan yg drive, bile sampai kat Gambang jew terus tukar Shabri plak yg drive.. Saya pulak duk tido je kat kat belakang lagi sedap.. Siap boleh baring lagi.. Selalunye kalo kami pergi berdua je, jgn harap okes saya boleh tido.. Baru je terlelapp sekejap encip Izhan dah bunyik kat sebelah suh temankan die.. huhu..

Dalam kol 4 am tu saya perasan kete berenti kat R&R Genting Sempah.. Tapi saya tak kuar pun sebab ngantuks gilos.. Tak kose nak bangun.. Plus tade rase nak kencing pun..

Berenti kejap je kut, Shabri je yg kuar pegi toilet.. Lepas tu kete pun gerak teruskan perjalanan.. Dalam hati saya hurmm kol 5 am sampai la agaknye ni.. Lepas kete dah gerak saya masih terbaring sambung tido seat belakang..

Lebih kurang dalam 15-20 minit lepas tu tibe saya rase kete bergegar2, bgoyang.. Saya yg elok duk tido terus tergolek kat bawah. Ya Allah takut gile saya time tu.. Sebab takut sangat mmg saya lansung tak tengok kat luar tingkap.. Dalam hati saya duk baca ayat kursi.. Mase tu badan memang menggigil habes.. Dalam hati saya doa banyak2 agar semua selamat..

Saya pun tak tau ape yg jadik sebenarnye mase tu yg pasti saya cuak gile sebab takut kete tu dah jatuh dalam gaung.. 2,3 minit lepas tu kete pun berenti.. Tapi saya still kaku tak gerak2.. Macam tu jugak.. 3,4 kali encip Izhan panggil name saya baru la saya menyahut..

Pastu cepat2 saya kuar dari kete.. Sebab takut giler kalu ade bas ke lori ke langgar kete tu dari belakang.. Dan sangat terkejut bile kuar tengok keadaan kete yg agak teruk.. Bahgian depan hancus..

Dah le sejuk giler kat luar.. Dengan menggigil takut tak abes lagi , campor lagi menggigil sejuk.. Haissh... Lepas tu ade la abg tu sorang berenti tolong kite org.. The best thing adelah bile sorang pun tade cedera.. Not a single scratch pun.. Syukur sesangat... Cume saya ni je rase lenguh2 badan ngan lengan.. Itu aje.. Hari ni pun dah tade rase ape2..

Nasib jugak kebetulan ade abang tu sorang yg lalu dan abang tu mekanik dialah yg tolong kami. Dia cakap memang dari awal lagi dia tengok kete kiteorg terbabas.. Itu yg dia cepat2 datang tolong tu. Skang ni kete encip Izhan anta repair kat Temerloh ntah bile agaknye nak siap..

Dan malam tu jugak kami balik Trg dengan bas. Trauma siyes tak hilang lagi, tapi encip Izhan pujuk saya ajak balik malam tu jugak. At least boleh rest kat umah katenye..

Penutup tahun 2009 yg sungguh tak dapat dilupakan kan?

Keadaan bamper depan kete.. Memang remuk abes..

Mase ni kete dah di tarik tow truck tuh.. Mase kat highway tu idakle pulak saya tangkap gamba.. Gelap gile la time tu.. Dengan menggigil2 lagi..


10 comments:

Sharinginfoz said...

apa yang penting selamat kan....

mYpRecious said...

iyelah yg penting semua selamat.. Syukur Alhamdulillah..

sHaZzEeRa said...

owh..bahaya2 fidah..
len x klu bleh elakkan jln mlm2 yer..bahayer..heheh
tp tula benda nk jd..jd jugak kn...
yg pntg sume slamat..=)

kojah said...

ya allah kak...terkejut sy...tp sib baik la semua ok...kereta pn remuk dpn je...mcm saya aritu atas bwh remuk...huhu

pasnie ati2 tau kak...ckp kt driver...hihi

fazemy said...

MAsyaAllah Rafidah. mujurlah selamat. satu2 benda jadi erk. Dugaan Allah tu. mujurlah selamat smuanya. Take care.

fazemy said...
This comment has been removed by the author.
xnx said...

kesian ko da...

tapi syukur la ko slamat...
sabau bnyk2 neh..

Wahidah said...

alahai..malang tk berbau kan...tk care

mummy_ayu said...

ya allah!! nasib semuanya ok..take care ye dear!!

mYpRecious said...

Shazera: aku kalo boleh mmg dop suke sgt jln jauh mlm2 neh.. bahaye.. tp hari tu mmg terpakse lah kirenye.. hurm nok wat gane kan.. syukur la seme selamat..

Kojah : haa.. Kojah, mase lepas akak eksiden tu akak terus teringat yg kojah eksiden kete terbalik tu.. hikss..jdk akak sgt paham ape yg ko rase mase tu..Trauma gile kan..

Fazemy : nak wat cam ne kak emy.. mede nak jadi.. semua dugaan utk saya dan suami.. kene lah redha kak.. akak pun take care juge ye..

xnx: thanks yna.. terkilan lg tak pat jumpe ko hari tu..

Wahidah : Thanks wahidah..

mummy ayu : Syukur kak, semua selamat.. thanks.. akak pn take care juge ye..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin