17 December 2009

Rambut..

Sweet giler kan rambut Katie Holmes nie.. suke saya tengok.. dah le minah ni mmg comel..


Saya adelah seorang yg mempunyai rambut yg lebat, tebal lagi pekat.. Kalo sekali potong memang selambak gile le rambut saya.. penuh kat atas lantai salon tuh.. Rambut saya ni bile pendek tade la problem sgt.. Tapi kadang kalo bile saya potong rambut pendek, pastu org y potong tu tak nipiskan.. Alamatnye mmg kembang okey jadiknye..

Encip Izhan pernah kut cakap, rambut saya bile bangun tido macam ade satu watak dalam cite dragon ball.. cett kejam betul.. Mase tu saya pegi potong, main ptong je.. Hairstylist tu le sesuke hati je duk cantas rambut saya.. kesudahannye mmg buruk giler wei.. haha..

Tapi rambut saya ni bile panjang pun problem jugak wei.. Saya ni kan seorang bertudung gitu kan.. So, pegi keje or kuar mane2 memang la pakai tudung.. So, rambut yg panjang dan tebal dan banyak neh kene la toncang tinggi2.. Ikat kemas2 gitu.. Bile dah ikat kemas2 lame duk pengap dalam tudung tu buatkan jadi berpeluh.. Pastu kesudahannye gatal2 kepala.. Dan kesan ikatan rambut yg kuat tu, buatkan rambut saya putus and gugur secara banyak.. haishh.. Masalah betul..

Itu pasal saya sangat tak suke berambut panjang.. confirm bersepah atas lantai rambut2 saya yg gugur tuh.. Tak larat nak sapu weii.. Encip Izhan kalo datang angin kus kus dia, membebel jugak dia kat saya.. Pasal rambut saya yg gugur tu merata ceruk rumah ade.. Dah gigih duk sapu2 pon totap ade jugak..

Tapi bile dah potong pendek.. Tade pulak gugur secara banyak.. Tipu la kalo saya cakap tade lansung kan.. Ade le jugak tapi sikit sgtlaa... Pasal itu la i hate bile rambut adelah panjang.. hoho.. Tapi dah panjang terasa sayang nak potong.. keh keh..

Tapi tadi tgh hari nekad jugak nak potong rambut.. Sebab dah terlalu rimas.. Tak pernah2 oh simpan rambut panjang lebih paras bahu.. hikss.. Last sekali saya potong rambut awal tahun ari tu kut.. Bulan bape ntah.. Tak ingat la.. Itu yg panajng cenggitu tu..

Dekat area opis saya ni memang banyak giler kut salon.. Ade la 4,5 salon gitu.. Dah pening dah nak pegi yg mane.. Yg satu tu mmg dah reject.. Sebab dah penah pegi kat situ.. Macam hampeh je amoi tu potong rambut saya.. Men pusing kepale org sesuke hati je.. Dah le buruk gile potong.. cett.. Pastu muke nak berlagak dgn org.. Huh..

Oh sebelum pegi tu dah google2 dah nak potong macam mane.. huhu.. Idak le blur bile hairstylist tu tanye nak potong stail ape.. huhu.. Turun bawah opis tu hurmm decide pegi Salon Fujima je la.. Salon kaler ijau.. Lupe pulak nak snap gamba pintu salon nye..

Bile masuk je ade sorang untie ni chinese la yg greet dgn sungguh ramah lagi tamah sekali.. Dalam hati nampaknye tak salah salon le saya pilih.. Pastu terus kuarkan kertas gambar yg dah di print, cakap nak potong cam gini..

Sebenarnye dah lame tingin nak potong rambut stail bob gitu.. huhu.. sebab nampak comel jew.. So, saya adelah potong rambut ala2 bob gitu.. Dan untie tu mmg otai giler.. Cantik die potong.. Die cakap rambut saya banyak betul.. hehe..

Sambil2 potong sambil bersembang ngan untie tuh.. Peramah betul.. Macam2 le duk bercerita ngan dia.. Pasal buang anak la, umah kene rompak le, pasal kawen dgn org kaya la.. haha.. lawak je untie tu tau.. Ade je cerita die.. keh keh.. Sangat puas hati datang ke salon tuh.. Len kali kalu nak potong rambut mmg tak pegi tempat lain dah..

Resultnye, first time rase puas hati yg teramat sangat selepas potong rambut.. Itu pasal yg sampai nak tulis dalam blog.. keh keh.. Motipp betul kan? haha..


Saya adelah potong rambut seperti ini okes.. Sekali gaya rambut posh Becks daa... hahaha

P/s Tak sabar nak show off kat laki aii yuuu.. lalala.. =p
.. Bluweksss

5 comments:

Intan A. Shah said...

cumel ek... hehe... dolu sy da puas rmbut penek.. skang simpan rmbut pnjg pulak... xdpt la nk wt gini

Ms AiReEn MoHd said...

hai awak...sgt terima kaseh yer....insya allah aku akan wish...silekan roger aku let me know..aku ni bapak peluper nok...

thanks so much doakan aku..aku doakan kmu jua babehhhh bersama en izhan moga dpt yg chumels

mYpRecious said...

Intan --> rambut pnjang pun cantek la.. saya suke tgk org rambut pnjang.. tp diri sendiri tak suke.. rimas oh.. hikss..

Aireen--> TQ kak erin yg best.. =P

Nyzal Aziz said...

wehhh..mung pon potong rambut..mane? aku pon plan nk potong rambut nih..

mYpRecious said...

Nyzal aziz-->

Dekat salon fujima dekat ngan jabat org jew.. ala depan kedai bundle tuh.. org potong situ kene RM20.. huhu..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin