28 December 2009

Dah 4 tahun rupenye..

Hi guys..

Huhu.. Lame oh tak apdate.. Cuti panjang katenye.. Eleh macamle saya cutikan... korang kat pantai barat tu iyela cuti hari Jumaat.. Gi jalan sane sini kan.. Say a jugak yag tak gi memane.. Tapi weekend lepas terisi jugakle masa2 saya dari hanya duk di rumah sahaja.. Ade jugak le kuar2 walau sejengkal je dari umah.. huhu.. Oh tu saya cite next entry ye..


Hari ni adelah 28 Disember 2009, dan hari ni dah genap 4 tahun saya dan encip Izhan bersama gitu.. Kire ni la tarikh kiteorang declare as a couple.. Macam tak caye rupenye 4 tahun sudah berlalu.. How time flies kan?


Ini hari mau imbau kenangan lame yg terselit dikotak hati.. Cewahhh ayat tak nak kalah ko.. hahahaha.. Ok macam gini tau, saya ngan encip Izhan nie declare jarak jauh tau. Bukan le macam korang seme kan, ajak pegi dinner ke taman bunga ke taman laut ke.. keh keh.. Very the pelik punye declare.. Ade ke declare dalam bas.. Ko ado? huhu..


Mase tu saya ingat lagi, hari tuh last day saya kat Terengganu. Malam tu saya dah kene balik Melaka dah.. Saya kan blaja kat Uitm Alor Gajah kan.. Tapi berat oh hati saya nak tinggalkan kampung halaman terchenta.. sebab mase tu saya adelah berkawan rapat dengan encip Izhan ape daa punye pompuan bukan berat nak tinggalkan mak ayah, huhu tapi kire termasuk sekali la tu, keh keh.. Standard la kan bile dah cuti semester panjang mesti berat vontot rase nak balik kampus..lalala Kiteorg berkongsi cerita pengalaman, pastu ade gadoh2 sket.. Pastu mule la ade feeling2 suke, lepas tu sayang lepas tu terus rase nak buat bf.. hahaha..


Tapi saya takut jugak ngan perasaan saya mase tuh.. Sebab encip Izhan macam men tarik tali oh ngan saya.. Gediks tau.. Time saya berkias fansuri ngan dia, dia boley buat2 tak paham lak.. pastu time dia duk ayat baik punye saya pulak yg buat2 innocent.. keh keh keh.. Comel je saya rase macam tu..


Rase macam nak lah balik ke masa tu.. Sebab saya rasa setiap hari tu macam penuh debaran okes.. Setiap hari tertunggu2 bile mamat ni nak mengaku dia suke kat aku neh.. Poyo betul.. keh keh.. Akhirnya, pada 28/12/2005 encip Izhan adelah confess yg dia sudah suke sama saya dan dah mula rasa sayangkan saya.. Dan akhirnya dia tanya kat saya if saya ade perasaan yg sama. Dan dia tanya lagi sudi ke saya untuk jadi his other half.. And of course i say yes.. huhu.. Mase tu kiteorg ber'text' ok.. Lepas tu baru lah kiteorg bercakap thru phone..


Dan Alhamdulillah setahun selepas itu kami bertunang, setahun selepas bertunang kami bernikah dan akhirnya jodoh kami masih panjang hingga ke hari ini dan Insyallah untuk hari2 akan datang juga.. Love you to bits yayam.. My other half, love, life and everything.. =)




2 comments:

M O N I C A said...

semoga berbahagia selalu ye..:)

mYpRecious said...

Monica --> Thanks.. =) Insyaallah begitulah hendaknye kan..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin