19 January 2010

Bizzare food with Andrew Zimmern


Korang layan tak channel Travel & Living kat astro tu? Kat channel tu banyak jugak kan citer2 yg best.. huhu.. Ala Project Runaway pon kat channel ni gak kan.. Tapi almost seme show kat chanel tu tayang cite pasal travel2 je kan.. Pastu ade cite makan2 jugak kan.. Ha gitulah.. Kalo dah buhsan sgt tade movie ke ape kan saya layan jugak channel 707 neh..


Oh adelah malam tu(tak ingat dah malam bile, huhu) saya adelah tengok "Bizarre Food with Andrew Zimmern".. Korang penah tgk tak? Host die si Andrew Zimmern tu kadang saya tgk mcm retarded je wei.. Seme mede die nak ngap masuk molot.. sangat gross ok! Tapi dah name pun show die macam gitu kan..

Haa itu baru ulat gemuks yang dia makan, korang belum tgk lagi dia makan tenggiling masak sup tu.. Dan part paling best bila dia meng'explain'kan pada audience tentang how the food taste like.. Terasa macama kita yg tengok ni turut makan sama mende alah tu..

Kadang saya tak miss gak tgk show ni tau.. kalo tak sempat tgk yg malam Selasa Kol 10 tu, tgk yg ulangan.. Uols tau la Astro ni die punye ulangan sampai berjuta kali.. keh keh..

Bagi pak cik Andrew semua mende dia pikir sedap.. hohoho.. Tak de yang tak sedap.. Good thing la sebab selalu berpikiran positif.. keh keh..

Ok, Bizarre Food with Andrew Zimmern ni kire macam documentary travel and cuisine program gitula.. Cuma bezanye, he tends to find the food yg gross, unique and bizarre of cos lah.. haha.. Itu yg menjadi tarikan saya tuh.. Sebab bile tengok kan, macam tak sangka oh org2 kat dunia ni banyak makan mende pelik2..


Macam malam tu saya tgk die buat dekat samoa kan, sangat gross ok dorang makan kelawar yg di smoke gitu jew.. Dah la tade air nak cuci ape seme kan.. Pastu tgk lagi dia pegi fishing, pastu dapat ikan name yellow fin tuna kut.. Pastu bole lak die potong2 isi ikan tu and just makan mentah2 cam gitu.. euwww.. Siap ade darah2 ikan tu lagi melekat kat tangan.. Melekat kat isi ikan tu, ishhh tak hanyir ke.. Ok fine memangalah dia ade juga perah lemonkan.. Tapi still gross ok..



Banyak lagi kut mende2 yg bizarre dia makan, macam hari tu jugak tak tau kat negara mane Sweeden kut lupe lah plak.. Darah kambing yg fresh tu dorang boleh masak buat pie.. Tu tak campor yg die makan segala macam jenis serangga mcm labah-labah, lipas, cengkerik, semut and etc masa dekat Thailand kut.. Cik Epal selalu sebut dia selalu terlupe sebab makan semut cicah coklat, mungkin kalo bagi semut cicah coklat dekat si Andrew betul2 punye dia mesti cakap wow it's looks good and delicious.. haha..


Just name it ape je lagi yang mamat ni tak pernah telan, buaya, segala binatang punye testicle (ehek), ulat, ular, beaver, mengkarung, iguana, tenggiling,penyu, kura-kura semua dah wei.. =P.. Kalo nak list mmg cicah lantai la bak kate Cik epal kan..



Kan betul saya cakap dia memang paling suke makan animal's punye testicles tak kesah la lembu ke kambing ke camel ke sheep ke semua dia kasi ngap oh..


Tapi one good thing la about this show, bukan semata-mata feature si Andrew ni trying bizarre foods, but it also looks into the history and culture of the delicacies tu.. Dan secara otomatik la dapat perkenalkan tempat tu to the whole world.. That's what i like the most, banyak new things boleh tahu oh even kita sendir tak pernah jejak kaki kat tempat tu..


Rasenye setakat ni lom lagi ade episode yg feature bizzare foods kat Malaysia tapi kalo Singapore dengan Indonesia tuh mmg pernah saya tengoklah.. Harap-harap lepas ni uncle Andrew boleh datang Malaysia, nanti boleh ajak dia makan kopok lekor kat kampung saya.. Bizzare jugak tu.. keh keh.. =P


Akhir kata-kata dari saya, "If it looks good, just eat it" ayat pinjam dari Uncle Andrew.. huhu.. =P







7 comments:

Redbloodsnow said...

zie layan gak kadang² channel tuh. tp show yg nih...x pnah ler plak zie tgk..hehehe :P

♥Hernee Nazir♥ said...

alamak..xpnah tngok..hehehe

d2z said...

aah..best cita nih..part yg makan durian dekat china*kot* best jgak. hoho

lagi cita man v. food best jgak. :D
jimmmys food factory best jgak *tp xda dlm astro lg

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

sumi pun layan...

mYpRecious said...

Redbloodsnow--> Zie kalo tgk mesti geli2 tgk die mkn mende pelik2.. ehek..

Herne nazir--> mlm ni boleh tgk, pukul 9pm kut.. huhu.. ralit oh..

d2z--> ala termiss tgk la part yg makan durian tuh. bile die nak ulang balik nie.. man vs food mmg best pon.. sy suke gak.. tapi jimmy food factory tu tak tgk le pulak.. =)


aisumi--> layan jgn tak layan.. =)

zack zukhairi said...

ikan dah masak pon aku tak makan,
inikan plak yg mentah ada darah2!
yucks! :p

mYpRecious said...

Zackzukhairi--> tau takpe kau.. dah la tak cuci dulu.. angkat adri joran terus potong isi ikan tu.. gilos betull.. tak nyempat2 lansung.. mesti hanyirr giler.. tp dia tetap ckp sedap..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin