05 December 2009

Bersepahnye!! mcm ade anak 10 kekdahnye...

Nak kate ade anak, lom lagi ade budak kecik kat umah saya neh.. Tapi ya ampun bapak budak uppss belum jadi bapak lagi, hehehe... Saya tulis future bapak budak lah!! Haaaa future bapak budak buat sepah lagi hero wooo.. grrrr..

Saya sampai hari ni tak paham ape bende keje yg encip izhan duk buat sampai abes barang2 dia bersepah sane sini kat hall umah saya neh.. Saya nak jalan gi dapor pon susah di rentangnye kerusi kat tengah2 jalan tu.. Siap letak extension plug lagi atas kusi tu..

Meja makan umah saya dah tade rupe meja makan dah.. Dah mcm rupe meja kat dalm bengkel yg wat keje2 pateri bagai tuh.. Atas meja makan org len ade la letak bunga ke ape kan.. Haa tade maknenye bunge okes.. Penuh dengan perintang yg kecik2 yg kite men pateri2 mase sekolah subjek kemahiran hidup tuh.. Dengan transitor, led bagai ntah ape jadah tor-tor lagi pun saya tak reti nak nyebut name eh...

mcm gini la rupe umah saya skang.. boley klik untuk tumbesaran.. huhu.. eh towel pink tu sebenarnye saya sidai kat kusi tu nak kasi kering bawah kipas lah.. ngeeeee...

Ape nak buek haa dapat laki suke nau wat keje2 diy neh.. Itulah encip Izhan laki terchenta saya.. Dia kalo wat keje selagi tak siap mcm gitu la rupenye.. Ni kalo terime tetamu secare mengejut mane nak sorok muke neh.. mesti ingat saya pemalas nak kemas umah.. Walhal saya duk cuti 2 hari tak gi keje, gigih duk kemas2 umah kasi bling2 terbaek punye..Duk sental sane sini, kasi spray febrezze kasi harum semerbak.. ngeeee.. keh keh.. Bekas2 kueh2 raye hari tu pon saya dah simpan cantek2 dalam kotak..hahaha (Dah abes raya haji baru nak simpan bekas kuih raya mmg sah pemalas saya ni kan... keh keh..)


Selagi tak siap diy stuf yg encip izhan duk gigih buat neh, selagi itulah saya tak leh kemas dulu.. Sebab kan kalo saya kemas mule lah hilang itu ini.. Takpun saya dah penat duk gigih kemas kutip itu ini, encip izhan stat wat keje balik harusss bersepah balik.. Baik tak payahhh.. buek ponet yoooo... So, kesimpulan nye tunggu pak cik(pak cik ko panggil laki ko.. hikss.. panggilan manje neh.. ngeeee) neh siap wat keje dia dulu baru la boleh saya kemas.. =P

Saya udah mengantuks bangat neh.. Encip Izhan dah mimpi pat ploh kali kut.. Saya stop sini dlu okes.. Nak gi tido.. Memalam mcm gini perut plak lapa adeiss..




No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin