03 December 2009

Aktiviti org tak pegi keje.. huhu

Hari ni saya adelah sangat malas nak pergi keje.. Rase mcm malas betul okes.. Rase nak duduk umah dan jadik suri rumah tangge.. ngeeeee..

Pagi tadi saya kejutkan encip Izhan macam biase.. Macam selalu2 saya kejutkan.. Encip Izhan plak pelik tengok apesal saya tak mandi lagi.. Terus saya cakap hari ni nak cuti, malas nak pergi keje.. Sebab opis saya dah macam pusat pemindahan banjir.. Terus saya hilang mood nak datang keje okes..

Lepas tu saya terus masuk dapur, buatkan air dan siapkan brekpes.. Kalo saya tak pegi keje merase la encip Izhan bekpes kat umah.. Kalo idak, minum air pon kadang tak nyempat.. keh keh.. =P Saya just panaskan nasi goreng yang saya masak untuk dinner malam tadi je.. Tak nak la membazir since nasi goreng tu boley di makan lagi..

Dalam kol 8.00 am camtu encip Izhan pun gerak gi opis.. haisyyoo baru pukul 8.00 nak wat ape nie.. ceaaa buat2 tanye, buat taik mate la best.. Dah la hujan kat luar tu makin lebat jew.. Saya pun masuk bilik, tutup lampu, tarik comforter.. keh keh keh.. sorgaaaa betul...

Saya terjage pon sebab hp saya duk bunyi kucing mengiyau2.. encip Izhan yg duk anta mesej.. huhu.. Tengok2 jam dah pukul 12.00pm.. keh keh.. Buruk betul pangai.. bini sape la ni.. hahaha..

Bangun2 je terus tuju kat peti ais, kuarkan daging ngan ayam yg beku kojung tu nak wat masak.. Sesambil tu wat milo secawan sambil lepaq depan tibi.. Dah minum, baru kemas umah, cuci baju seme, lepas tu baru masak..

Hari ni saya adelah masak daging korban okes.. Tak pernah2 saya masak daging ni tau sebab saya tak reti.. Saya tak reti nak potong2 daging tu ikut urat dia.. Dan saya takut kalo daging yg saya masak tu keras and liat.. Tadi saya potong ade jugak yg salah urat dia, plus daging tu memang dekat yg banyak urat..

Daging tu saya just wat masak merah macam che mok saya selalu masak kat umah.. For first time try, sedap la jugak.. Tapi daging tak cukup empuk.. Kene try lagi lepas ni.. =)
Mungkin lepas ni saya dah tak takut nak masak lauk daging.. hehehe.. Tapi encip Izhan memang tak leh makan daging sangat pon.. Kalu terlebey sikit je mesti die duk pening2 seme..

Mase time raye hari tu ter'overdose' makan kambing akikah anak buah saya, balik umah terus pening2.. pukul 9pm dah tido.. hehe..

Lepas masak saya melantak makan dulu, sambil tengok cite nenek kebaya.. Makin lame makin saspen plak saya rase cite neh.. Tak sabar mcm mane nak tau ending citenye mcm mane.. hihi.. Lepas dah abes cite baru la hegeh2 nak gi mandi.. Yelah kejap lagi encip suami nak balik umah dah kan.. Takkan nak sambut dengan muke busuk tak mandi kan.. huhu.. mesti la wangi2 seme..huhu..

Bosan giler kan aktiviti saya hari ni.. Macam gitu la saya kalo tak pegi keje.. Tapi saya suke je!! 2,3 hari macam ni suke la.. Lepas tu mesti bosan balik.. hikkss..

Ni tengah pikir besok nak pegi keje tak nak nak pegi keje tak nak.. huhu.. Rase mcm tak kut.. keh keh.. Sms bos cakap nak cuti lagi la.. lalalala.. =P

Dah dekat pukul 2 pagi rupenye.. patut le dah ngantuk.. Before tido neh encip Izhan pesan suh kejutkan die sebab nak tengok Arsenal lawan sape ntah pukul 3.40 am.. Sanggup tu.. Saya nak teman? hurmm.. Idak le... huhu.. Saya bukan kaki bola pun..




1 comment:

dayah aziz said...

wah..bahagia sguh jari ituh~=p

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin