09 November 2009

Tetibe nurse datang umah.. Konpius sekejap saya!!



Mule-mule saya nak bagitau ini adelah cerite paa hari Sabtu.. Semalam tak nyempat fulak saya nak apdate..

Pagi sabtu tu saya macam biasela, bangun harus lagi lewat dari encip Izhan.. keh keh.. mmg dasar isteri hape pun saya tak tau le.. Tapi, malam tu mmg saya tido lewat okes.. Encip Izhan, kol 9pm dah berdengkur.. Ape barang malam2 minggu ni tido awal, tak syiok lansung.. Itu yg bangun pun lewat..

Bangun2 je terus cuci muke seme, buat bekpes sket.. Alaa goreng nugget ngn sosej jew pastu ade baked beans sikit.. Western betul sarapan kite org.. keh keh..

Dah kenyang2 seme, saya pun kemas2 sket.. Cuci baju sket.. Kebetulan hari Sabtu tu memang panas.. Boley le sidai kat luor kan..

Lepas dah siap2 seme keje, saya pun duk rehat2 kejap kat sofa sambil tengok TV sambil kaco encip Izhan sambil bergurau-sende dush dush sikit.. keh keh..

Tetibe le saya nampak de sebijik kete Viva kaler Hitam duk tinjau2 umah saya dari dalam kete tuh.. Mule2 say ingat kan kawan encip Izhan datang.. Saya dah le lom mandi lagi.. Dengan boxernye dengan t-shirt semalamnye lagi..

Sekali saya tengok dalam kete tu seme pompuan pakai baju nurse.. Uishh dah kepelikan neh.. PAstu tengok2 nurse tu dah kuar dari kete masuk lam pagar umah saya.. Dalam hati saya ni mesti nak tanye jalan neh.. Time tuh encip Izhan dah meloncat masuk bilik.. Atenye laki saya ni memang tak reti pakai baju kalu duk umah.. Auuwww sexyyy!!

Saya pun ala pompuan takpe kut macam ni je(dengan boxer & t-shirt).. keh keh.. Harap2 le dorang tak pasan saya lom mandi.. huhu..

Dialog saya ngan akak nurse berdua tuh...

Saya :Ye akak nurse, nak cari siape? nak tanye jalan eh?

Nurse: Saya nak jumpe Nor Rafidah, ini rumah die kan..

Saya : Ye, saya lah Nor Rafidah.. Kenape ek?

Nurse : (Sambil buat muke pelik dan mata tengok kat perut saya) Eh, awak Nor Rafidah?

Saya : (saya pun baru la mcm teringat ni mesti nak cek mengandung neh) Oh, akak nurse nak cek peknen ek? Oh, saya dah keguguran la masa akhir bulan 5 dulu.. Tade yg inform eh? Sebab lepas saya gugur saya ade kol inform pasal keguguran tuh.. And nurse tu cakap die dah take note seme..

Nurse : Oh, ye ke.. Kat buku awak ni tade catatan pun pasal tu.. Kalo ikutkan ni, awak dah dekat sgt nak bersalin ni.. ade lagi bape minggu.. Itu yg kami dtg nak wat check up nie..

Saya : (Serte-merta rase nak nanges time tu jugak bile nurse tu cakap mcm tu.. Sedey giler okes!! Tetibe terputar balik ingatan pada peristiwe tu.. sigh!! Tapi saya cepat2 cover, tapi rase mcm dh bergenang2 je mata ni) Oh ye ke.. Mintak maaf la nyusahkan aje datang..

Nurse: Oh, takpelah.. Kite cek tekanan darah je lah.. (Sambil interview saya tanyekan pasal keguguran tu bile, bla bla bla)

Eh, bagusnye jururawat masyarakat neh, siap datang rumah lagi nak wat check up.. Tak payah la susah2 nak kene gi klinik bagaikan.. Macam pelik pulak saya rase.. Sebab mase Kak Nor dulu, kalo dah dekat tarikh bersalin memang die kene ulang2 gi klinik seminggu sekali kut.. Ini siap dtg umah lagi, terkagum pulak saya.. Ke mmg mcm tuh? huhu..

Tapi tu lah, bile nurse tu balik hati saya rase sayu pulak.. Cepat betul mase berlalu, kalaulah saya masih peknen dah nak bersalin rupenye saya.. Ini rase sedih nak nanges ni, sob sob.. T_T

Tapi saya terima takdir tuh denga redha..

P/s Saya ingat lagi kate2 nurse tu sampai hari ni..

Nurse:Kenape kandungan tak membesar? awak stress sgt ke? ke awk tak makan?
Saya :Entah la nurse.. Tapi saya makan banyak.. Kalo stress baby boley jadi tak progress ek?
Nurse:Iyelah.. Tu salah satu sebab.. Sebab tu org peknen tak boleh stress dan fikir bukan2.. hati kene tenang selalu..


*Saya mengaku saya mmg stress masa saya tengah peknen dulu.. Mungkin cite ni tak dapat saya kongsi.. Tapi mungkin jugak kan? ini buatkan saya terfikir balik kenape?? Tapi saya redha dengan semuanya.. Insyaallah ade lagi rezeki saya nanti.. past nurse tu ade banyak gak nasihatkan saya.. Pastu kalo boleh die cakap seelok2nye pegi buat pap smear.. Mcm taku plak nak gi wat pap smear tu..




No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin