24 November 2009

Syukur sebab Negatif

Ini lah wad encip Izhan, Wad Bunga Tanjung.. Yg duk wad ni seme kene kuaranti takleh kuar dan takleh terima visitors..


Saya nak sambung citer encip Izhan masuk hospital lagi nie.. Hari tu sebab geram sangat dengan pak guard hospital tu sampai tergantung citer saya.. Tapi takleh nak kutuk lebey gak, pak guard tu hanya menjalankan tugas..

Yg ni saya snap dekat pintu masuk ward encip Izhan..

Hari Ahad pagi tu, saya ade text encip Izhan tanyekan result testnye.. Pastu saya tanye hari ni dah le kuar ke belum.. Mase tu die cakap tak tau lagi.. Mungkin tengah hari sikit..

Dalam sejam lepas tu encip Izhan call saya bagi tau yg dia dah boleh discharged kuar.. Keputusan ujian adelah negatif.. Syukur Alhamdulillah, encip Izhan bebas dari segala kuman2 dan virus taun/kolera itu.. Rupenye dia hanya food poisoning biase je (tade la biase sangat weii, dah muntah banyak rupe gitu sampai demam panas yg boleh buat goreng telur kat dahi, sampai saya tak tido malam tu duk menjaga encip Izhan neh)

Saya pun happy seakan la sebab hari ni dah boley jumpe encip suami.. Rindulah, dah 3 hari tak jumpe wei.. keh keh..

So, encip Izhan mintak tolong abahnye(abah mentau saya) amek dia kat hospital.. Mase tu saya dah sampai opis, so abah mentua saya just pick up saya kat opis jew then terus balik umah je.. Hari tu saya amek cuti jew.. Lagi pon skang musim2 hujan neh saya memang tak banyak keje kat opis melainkan keje mengupdate contract..

Tapi bile sampai umah aduii.. Lainpulak yg jadikss.. Dugaan betul untuk kami.. Yg ni saya cite next entry keh..

P/s Gejala taun semakin menjadi2 kat Terengganu skang.. So, saya nasihatkan supaya semau agar berjaga2 keh.. Elakkan minum ais di kedai yerkk, sebab dari situ la punca berkembang baiknye kuman si taun neh.. Dan kalo boleh elakkan beli kopok lekor sebab yg saya dengar kat berita dari situ jugak la punca kuman taun ni eh.. Pesanan khidmat masyarakata dari mypreciouseezmo.blogspot.com



1 comment:

Cursive said...

Ooo.. Alhamdulillah laa sbb encip izham suda kluar itu sepital.. Syabas!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin