02 November 2009

Spaghetti Bolognese idaman kalbuku..

Entah jin western mane yg merasuk saya semalam, tetibe plak tekak neh nak terase nak makan spaghetti.. Kalo nak ikutkan la, saya ni bukan soke sangat makan spaghetti neh.. Kalo makan pun usik2 gitu jew.. Tapi kalo encip husband saya, mmg feveret dia sesangatlah..

Dulu-dulu lah mase saya tak pandai masak lansung, saya ingatkan memang susahlan nak masak spaghetti neh.. Siap2 duk pikir2 cam ne ek nak masak die.. Nak bubuh ape.. Ape pasal rase die macam gini.. keh keh..Bunguks betul saya kan!!! Dulu saya reti makan je wei.. Mane ade pk nak kene masak bagai kan..

Biase kalo spaghetti ni, saya selalu merase air tangan akak CT saya lah.. Kak Nor kalo masak pun sodap gakss.. Sebab Kak Nor memang banyak gak ajar saya nak masak neh.. Dulu mase belum kawen encip Izhan memang salu nau ajak gi piknik, pastu suh saya masak.. Yg jadik mangse duk tanye itu ini kat umah tu, Kak Nor le sape lagi..

Terliur?? sile masak sendiri atau cari di kedai2 berhampiran anda.. Atau nak lagi best sile jadik jiran sebelah umah saya.. keh keh.. =P


Kalo kat kedai tadenye dapat sos spaghetti melimpah ruah macam ni.. keh keh.. RM6.00 sepinggan, agak2 laku tak? huhu

Sebenarnye masak2 neh nak cakap susah sangat tu tak delah kut bagi saya.. keh keh.. Cuma kite kene masak selalulah.. Kalo tak jadik len kali try lagi.. Macam gitulah.. Lame2 mesti pandai.. First time saya try masak spaghetti neh sendirik dah jadikss.. keh keh.. Tu pon resepi tibai akak CT punye.. Tu pon ingat2 lupe cam tu jew.. Hahaha.. Lagi pon saya pakai sos prego yg instant punye, sonang keje.. Kalo dah ade sos tu memang confirm la ade rase spaghetti.. Hikss.. Yg len2 tu kire cam optional jew..

Tapi malam tadi saya masak sosnye tak bape pekat dan merah pasal saya letak satu tin kecik je.. Kire macam tak bape cukup le.. Tapi sedap jugak weii.. Huhu.. Harus puji diri sendiri.. Keh keh!! =P

Tapi spaghetti ni tak leh makan bebanyak, sebab muak.. Makan sepinggan pun dah kenyang.. Balance semalam punye pun ade lagi saya simpan dalam peti ais.. Balik karang, saya alter sikit sap sap soi siap!! Dua malam2 berturut2 makan spaghetti.. Hambek engkoo nak sangat tekak western kan.. keh keh.. Bukan ape kan, tak baik membazir gitu.. Huhu..



1 comment:

nursarah87 said...

I pun baru pandai masak spagheti wal tahun nie..hehe..resipi internet je pun..sodap ja..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin