11 November 2009

Interview yg ntah pa pe ke aku ni yg ntah pa pe

Hari ini saya adelah pergi interview yg entah ke berape ratus kali.. Adess penat dah mak cik pegi interview tapi tak dapat gak keje gomen.. Ciss sungguh.. grrr.. Agaknye belum rezeki saya la tu..

Ok, pagi tadi saya sangat berkobar2 ok nak pergi interview dengan harapan saya akan dapat la jawatan pembantu pendaftran yg sayua apply tuh.. Tapi saya rase macam tipis2 je harapan saya tuh.. Tak pernah kut sepanjang saya pergi interview dengan SPA dan dapat panel sebgitu rupe.. Sangat menakutkan okes.. Dan sumpah tak suke panel tuh.. huh..

Pagi tadi awal jugak saya bangun.. Kol 6.30 am tu dah siap2 mandi seme.. Kol 7.50am macam tu dah terpacak dekat Wisma Persekutuan dekat pejabat org nak buat ic.. keh keh.. Masa saya nak pegi buat ic pun tade seawal cam gitu saya datang.. Biasenye kan, sepanjang saya pergi interview tu kalo saya sampai tuh mesti dah ade org tunggu seme kat kaunter pendaftaran.. Tapi kali ni saya tunggu sampai kol 8.30am pun still tak daftar2 lagi.. Pukul 8.45 am baru terhegeh2 nak kasi nombor giliran.. Panel plak tak sampai2..

Akak jaga kaunter tu cakap panel pegi minum air kat kafe.. Boleh macam tu.. Cett.. saya pun lum minum tau.. Pukul 8.50 am baru la panel sampai okes.. Tadi giliran saya nombor 3.. Cepatnyee.. Takutt plak saya.. Stat pukul 9.00 am macam tu baru la stat interview..

Time tu saya berdebar tak hengat punyee.. Even dah banyak kali pergi interview SPA tetap jugak berdebar2.. Biase yg saya pegi koman2 sorang duk dlm nun 15 minit cam tu.. Alahai tapi kali ni tak sampai 10 minit okes, dah kuar.. Saya tengok yg kuar no 1st tu muke die mmg busuk mcm tak puas hati.. Cuak seketika..

Lepas tu masuk plak yg no. 2, 5 minit sahaja okes dia masuk.. Dalam hati saya cepat nau nye interview.. Felik okes.. Tibe plak giliran saya.. dup dap dup dap..

Mule2 masuk tu saya macam biase la bagi salam seme duduk dengan sopan kalah macam duduk depan mak mentua.. keh keh.. Pastu dia suh perkenalkan diri seme.. Ok, itu pass..

Sekali dia tanye saya ni jawatan ape yg di mohon ni, boleh tak saya konpius gi cakap penolong pendaftaran padahal pembantu.. Kan macam lebey kurang jew.. Pastu dah tengok panel tu mcm dh len.. Saya dah boleh tgk muke dia mcm dah pangkah saya awal2 okes.. Padahal saya dah betulak seme.. Siap saya bagitau lagi ape tugas2 untuk post tu..

Tetibe die tanye Jabatan Pendaftran tu duk dalam kementerian ape.. Pada hal saya dah hapal semalam boley plak saya mcm sungguh shitto di situ saya macam hurm hurm, tergagap cakap Kementerian Dalam Negeri.. Sumpah saya blurr terus bile tgk muke panel 2 org tuh.. Giloss betul.. Lepas tu dia tanye plak saya siapa Tan Sri Muhyiddin Yassin, okey lagi sekali saya blurr dan blank terus.. Tapi last2 saya boley jawab gak.. Tapi amek mase sebab saya mcm blurr tibe2 gitu.. Saya cakaplah, Timbalan Perdana Menteri..

Dalam hati dah dup dap dup dap macam nak tercabut je jantung.. Pastu dia terus tanyakan saya apa itu Dasar Ekonomi Baru. Ok fine saya memang tak tau ok.. Saya dah bajet2 dia nak tanye 1Malaysia kut.. Ciss sungguh.. Tapi saya merapu jawab hape ke bende ntah.. Lepas tu dia cakap tak apelah terima kasih.. Awak boley keluar..

Ok saya tau dia dah pangkah saya kan.. Sob sob sob.. Takpelah kalo takdo rezeki saya lagi.. Taun depan kalo dapat surat pergi lagi.. Mane tau kan interview yg ke-44 baru saya dapat.. Sob sob sob.. Menciknye rase, Padahal saya dah study sikit2 kenape jadi macam ni.. Oh lupe nak cakap, saya duk lam tu mungkin dalam 5-7 minit macam tu jew.. Sekejap sesangat.. Tak pernah kut di interview secepat itu.. Koman2 pun 15 minit gak..

Ok saya tak nak fikir lagi pasal interview pagi tadi.. Baik saya minum air koatk dutc lady cekelat lagi sedap.. keh keh.. =P

P/s Kalo ade rezeki dapatlah, kalo takde takpe saya terima saje... T_T

3 comments:

Mr.Homosapiensz said...

at least dapat ler intrview...sy intrview pn xde...hahah..
goodluck!!

sHaZzEeRa said...

owh..xpa..ak doakan mg dpt yer post 2..

klu xdpt len x cube lg..hehe

~hAti bErgEL0jaK!~ said...

next time try again k;)
dun worry2:]

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin