19 November 2009

Akibat terliur...

Skang ni saya ngan encip Izhan asek makan kat kedai jew.. Gas kat umah dah abes ujung minggu hari tu.. Belum tukar2 lagikss.. So, akibatnye saya takleh la masak.. ngeh ngeh.. Tak payah le saya nak bersilat gayung bagai kat dapor lepas balik dari keje.. Boleh ngelat gitu kan.. huhu..

Gas tu tak tukar2 lagi sebab tak tau nak gi beli kat mane.. Sebab kat kawasan umah saya tade kedai runcit yg bukak sampai malam.. Pastu memang tak tau la nombor sape2 yg boleh deliver tong gas sampai umah.. Kalo kat kampung saya senang.. Gas abes kol 11 malam pun ade org boleh hantar lagi sampai depan umah.. Tapi kat sini, hurmm susah sikitlaa.. Kedai runcit dah la tak banyak.. Banyak nau alasan kan, kalo cakap malas nak gi beli kan senang.. keh keh.. =P

Kelmarin dinner saya tapau nasi ayam, encip Izhan lak nasi minyak.. Semalam lak saya decide makan kat kedai je lah.. Sebab saya mmg dah lapar dari tgh hari lagi.. keh keh.. Balik dari keje tu jalan jem yg amat.. Overr tau hujan je jem hujan je jem.. Tak paham mak cik.. huh..

Pastu before sampai umah tu stop kat Restoren Sri Aman lu.. Restoran tub lebey kurang 1 km kut dari airport Kuala Terengganu.. Dan org salu penuh kat kedai nie.. Makanan die boley tahan la..



Sebab saya terliur giler tengok PEEJ makan kuey teow goreng buh kerang and udang kat blog die.. Saya pun ngoder la char kuey teow.. keh keh.. Even yg Peej punye tu jenis kering tapi ai dun't care janji ade kerang ngn udang.. Sodapp.. Saya adelah sangat heart dgn spesis kuey teow neh.. Sejak dari kecik lagi mesti nak kuey teow dari mee or meehun..

Biler dapat jew, terus tak pandang kiri kanan.. Berasap2 pun aii telan jugak.. huhu.. Hurm, rasenye boleh tahan la.. Tapi still sedap yg saya beli dekat warung azhar dekat umah Losong.. Saya makan licin giler pinggan, siap rase mcm tak cukup lagi.. keh keh..

Lepas makan terus balik umah.. Malam tadi encip Izhan telah berjaya tinggalkan saya sengsorang kat umah.. Dia ade futsal lagi okess.. Dah la pukul 11.. Naseb le perasaan takutt tu dah tade. huhu.. Kol 12.30 am baru balik..

Malam tadi pon tido lambat gak.. Kol 2 am baru tido.. uwwaaa, bangun pagi tadi rase nak merangkak lagi pegi toilet.. Dah le air sejuk mcm mandi air batu.. Kuar toilet terus kejung saya.. keh keh..

Tu je kut nak cite.. Ntah pape cite saya ni campur sane sini.. keh keh.. =P
Ok, bye...


No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin