04 October 2009

Jumpe mereka..

Lame betul saya tak update.. Banyak je cerite2 yg saya nak tulis.. Tapi, saya kemalasan betul nak susun ayat2, buat cerite2.. hahaha.. Last week saya duk ralit bace cite2 raye bloggers lain jew.. hikkss.. Nak buat cite sendiri idak terbuat2, plus gambo2 seme saya lom amek lagi ngn Kak Nor.. Itu yg super duper extra pemalas tu.. huhu..

Hari ni saya nak cite saya jumpe geng 7 sekawan saya mase sek. menengah dolu.. Owhh, dulu siyes mmg kami 7 sekawan.. Kire mcm satu group gitu.. Time rehat lepaq sesame, mkn sesame, gosip sesame.. hahaha.. mmg havoc giler la geng2 saya neh.. Kunun2 bajet femes la tu.. hahaha..

So, hari Rabu lepas kebetulan la bff saya Zam baru terhegeh2 nak balik kampung.. iye, kawan saya tak balik beraye kat kampung pun, dy keje time kite tgh syiokk beraye tu.. Ate name pun nurse.. So, kire cam last week la baru berkesempatan nak jumpe minah ni sorang.. Susah okey nak jumpe minah nie.. Asek membizi jew..

1st photo : Zam & Yen, 2nd photo: Muazah & Zam, 3rd photo: Me & Muazah 4th photo: Zam & Me (Gadis2 kesayangan saya)

Saya pun plan2 la, nak ajak Muazah ngn Yen sekali.. Kebetulan mmg dorang ade kat sini kan.. Dah confirm segale bagai, kami pun dating le berempat hari rabu tuh.. Sangat seronokss okey.. Bile dah lame tak jumpe ni, sekali dah jumpe hambek mcm2 cite kuar.. hahaha.. Owh hari tu kami hanye duduk di A&W Pantai Batu Buruk semate2.. Mmg tak de gi memane.. Sebab tujuan hanyelah untuk lepaq dan bergosip.. huhu..

Mule2 haruslah tanye perkembangan terbaru diri masing2.. Dan hari tu jugak puas dorang kutuk saya gemok.. Huh!! Nyampah ai tau.. Len kali cakap la saya kurang kurus, takla saya kecik hati sangat.. huhu.. Dah si Yen ngn Muazah tu kurus melidi, sebok duk mintak lemak tepu di badan ai ni nak suh kasik derma kat dorang.. hahaha.. =P

Naseb la kawan saya tau, kalo tak dah lame saya kasik pelempang hardcore punk(isshh terambek ayat Dum Dum Tak plak.. huhu) satu sorang.. Hahaha.. Betul2 tak menjage hati dan perasaan saya tau dorang neh.. hikss.. Lepas saya kunun2 merajuk sebab dah kene kutuk 3,4 bakul, baru la dorang nak pujuk2 saya.. Cakap saya kurus la slim la.. Cess tak ikhlas betul la korang nie tau.. huhu..

Borak punye borak tak seda wei dah nak dekat kol 5.. Pastu kiteorg pun gerak balik la.. So, saya just suh Muazah drop saya kat depan my office.. Nanti encip Izhan pick up kat situ jew.. Yg len2 Muazah yg hantar balik cos umah masing2 dokek2 jew.. We had so much fun together.. Bile berkumpul sesekali macam ni, terase mcm balik ke alam sekolah menengah plak.. Even Sarah, Liza and Mimi (another 3 fwens of my 7 sekawan) tak dapat join, but we still enjoy ourselves to the fullest..

Hope 1 day, my 7 sekawan can hang out together like we used to be in our good old days.. I really missed all those moments.. Mase tu nak gi bandar pun nek bas je la.. hahaha.. Penat pun takpe tetap seronoks dan happy.. Later2 i will upload all of my 7 sekawan hang out dekat muzium negeri Terengganu.. Mase tu form 2 kut.. Tak cool lansung melepaq dekat muzium kan.. hikkss.. betul2 lepaq secare berilmiah neh.. Ngiahaha..

I still remember we used to talk, between 7 of us who will married first.. And everybody pointed at Liza.. Hahaha.. Agaknye berkat doa kawan2, memang Liza yang kawen first which is in Dec 2007, and followe by me in Feb 2008.. Now Liza, dah ade baby boy yg super duper kiut, which saya masih tak sempat nak jumpe.. *sigh* hanye tgk di facebook sajork.. Naseb ade Facebook kan?

Dan saya masih tertunggu2 siapa yg akan kawen selepas saya.. hikkss.. Saya ingat lagi dulu, kami mmg nakal wei.. Mulut pot pet, bising ngalahkan murai.. Cikgu2 seme kenal kut kat sekolah dulu.. Tapi Alhamdulillah tade antara kami yg lalok sampai tak sambung belajar ke hape.. Mimi insyallah a doctor to be in another 2 years, Zam dah keje as a nurse, Muazah baru je grad dari Unisel, Yen pun dah completekan her diploma, Sarah still struggle to complete her degree kat Uitm Shah Alam, Liza dulu sambung study kat Kolej Komuniti and mine Uitm Melaka.. Hehehe.. =)

Dan saya akan sentiasa doakan kebahagiaan untuk kawan2 saya, tak kira la 7 sekawan nie ke, kawan2 saya yg lain ke.. Korang2 seme sentiasa di ingatan saya.. Dun't you ever forget that..

Uisshh, panjang lebar plak saya bercerita kan.. hikks.. Saya kalo wat entry tak reti nak wat pendek2 kan.. Nak cite panjang lebar je seme.. hikkss.. =P
Okey nak stop sini dulu.. sebelum lagi banyak saya melalut lalak.. hahaha.. =P


P/s Motiff betul!! Tetibe saya punye 'karangan' kat tengah2 tu jadik rojak campor2 english lak.. Hahaha.. =P

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin