20 October 2009

Bos suruh saya balik, saya hanya menurut perintah..Huhu

Best betul bile hari ahad adelah cuti Deepavali.. Padahal bukan bukan raya saya pon, tapi takpe yg penting semangat 1Malaysia tu ade.. Hikkss.. So, semalam dengan malasnye melangkah kaki masuk pejabat.. Huhu.. Pagi tu saya macam ok2 jew.. Sampai opis dalam pukul 8.20am macam tu..

Tapi saya tak naik opis lagi terus gi gerai Nasi Dagang Cik Milah yg super duper sedap tuh.. Pagi2 semalam teringin plak saya nak makan nasi dagang.. Dah balik dari beli nasi dagang, nampak la bos2 saya duk breakfast kat restoran Tropikana dekat bawah opis saya jew tu. Saya pon sebok gak ngendeng gi kat dorang.. Ala kalo saya jalan nonong jew harus gak kene pakse breakfast ngn dorang sekali.. So, takyah nak kene panggil bagai.. =)

Saya oder air tea O je, eh perlu ke bagitau oder air ape.. huhu.. Pastu tetibe bos saya encip Hassan bagitau sesuatu kat saya.. Nak tau die bagitau ape.. Die cakap malam tadi die mimpikan saya.. Uppss.. No, no jgn pk bukan2.. Die cakap die mimpi saya pregnant.. huhu.. Saya rase macam kelakar plak bos saya neh.. Pastu sebok la duk interview saya lom ade tande2 ke apekan..

Lepas habes makan je saya terus je naik atas.. huhu.. Bos2 saya still kat kedai tuh.. Dah naik tuh elok je saya wat keje seme kan.. Pastu tetibe je kan lam kol 10am camtu, saya nak bangun gi toilet.. Elok je saya bangun dari kusi empok saya neh.. Terus rase kepale berpusing, berat, berpinar2.. Siap saya jalan terbabas langgar divider lagi.. eh bukan divider, dinding la.. hehehe.. Pastu serte merta ngn rase mual siap air liur dah berkumpul2 dalam mulut nie.. Pastu dengan berpeluh2 lagi.. Peluh jantan betina seme dah lumbe2 nak kuar..

Saya masuk toilet cuci muke seme, kut2 boleh hilang pening2 saya neh.. Ciss, tak jalan jugak.. Nasib baik ade bekalan minyak angin dalam handbag saya.. nak hilangkan loya2 neh saya kemam gule2.. Lame2 tu hilang dah sket.. Tengah saya duk berperang ngn pening saya neh.. Tetibe bos2 saya dah balik.. Dorang tengok saya dah pucat lesi, denga terselepek kat meja kerja.. Terus dorang pakse2 saya suh balik..

Kebetulan dorang memang nak kuar, pastu siap nak tolong hantar balik lagi.. Saya cakap takpe lah.. Takyah balik.. Tapi sebab dah kene pakse2 suh balik mcm gitu.. Saya pon terpakse lah ikut.. Terpakse katenye, padahal dalam hati beshnye boley balik boley baring..huhu. Saya terus text encip Izhan, ngadu2 pening seme.. Pastu cakap nak balik umah seme.. Terus encip Izhan cakap nanti kol 12.30pm die amek saya..

Dah sampai umah, tukar baju seme.. Kedebum baring atas katil.. Syorgaaaaaaa.. Saya terjage dlm kol 2.30pm camtu.. Tetengok encip Izhan ade lagi, saya cakap amek cuti je lah terus.. NAk masuk opis pun mcm tak padan jew.. hehehe.. Dah cuci muke seme, dah hilang sket dah pening neh.. Tadelah jalan sampai terbabas2 dah.. huhu..

Perut plak lapo.. Kenelah masak.. Sebab brg2 basah yg beli hari khamis lepas tak terusik lagi.. Saya masak yg simple2 je.. Sotong goreng kunyit, sayor campor dengan telur dadar.. Tak sampai sejam dah siap.. Kagum dengan diri sendiri.. hehehe.. Dalam2 tak sehat tu boleh lagi masak tuk laki.. huhu.. =)




2 comments:

xnx said...

huhu..kamu pening2 lalat?
terbabas???
apekah?

ngiahahaha..sodap lak ai sutun goweng kunyet..

lagi sodap pat tido tyme owg laen sebok koje..ngiahahaha..

mYpRecious said...

mcm ko tgh wat skang ni jew.. patut la aku buzz2 tak layan.. huhu..

Ni pun ade sket2 mcm nk terbabas langgar divider lg..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin