21 October 2009

Bicara petang


Selamat petang seme.. Tu ha siap ade yg dah siap nak balik umah.. Baru je kol 4.30pm kan.. Awal lagi kan.. Hari ni ntah jin rajin mane yg duk menghasut, rajin plak saya update.. Hikkss.. Saya tengah buhsan gaban neh.. =P

Entry sebelum ni kan saya cakap nak tapau nasi kukus+sambal paru berlada.. Lepas siap publish, lelaju saya turun bawah pi warung tuh.. Saya memang soke la kalo gi kedai makan lepas kol 2, sebabnye satu tak yah la susah2 nak sesak2 dengan org yg memang dah sah2 turun lunch time kol 1. Tu yang kadang tu saje je saya turun lewat. Memule saya ingatkan dah abes la lauk paru tuh.. Sekali saya tengok ade lagi, tapi dia punye sambal berlada dah habes la.. Jadik paru goreng je.. Goreng pun goreng la janji paru kan.. Saya pun amek la lauk paru goreng sket, sayur lemak pucuk paku campor labu dengan sambal kentang+bilis+tempe.. Sodap giles okes.. Hikss.. Dan bile time nak bayo omak aiihhh, RM2.80 je.. Murah le fulak.. Terkezut saya, tak sampai 3 hengget pon.. Biase kan saya makan kat situ rege die mmg boley tahan la.. Ke lauk paru tu mmg murah ek.. Huhu..

Alhamdulillah sampai skang kenyang lagi rase.. Malam ni agaknye dah tak payah makan dah.. Hurm, sebut pasal malam nie.. Balik ti nak masak ape la tuk encip Izhan neh.. Dah le lupe nak kuarkan ayam b4 gi keje pagi tadi.. Eh jangan salah paham plak kuarkan ayam tu maksudnye bukan kuarkan terus dari peti ais, tapi kuarkan dari tempat beku je.. Jadik tak de la lame nau nak tunggu ais2 tu cair..

Hari ni nak masak simple2 je la (cett mcm le salu sgt mask mende2 yg susah2) huhu.. Tak lauk itu lauk ini, agknye laki den dah buhsan duk hadap lauk itu2 aje.. hahaha.. Cian laki aii tau dapat isteri se'mithali' saya.. hikkss.. Semalam kan, dah le saya tak masak.. Ngeh ngeh.. (soke!!).. Sebab otw nak balik tu nampak pak cik jual sate gerai basikal ade jual sate.. Sate pak cik ni mmg dah jadi feveret kami.. Dah le murah giler.. Selumber je pak cik ni jual 35 sen je secucuk.. Kalo kat kedai lain koman2 50 sen haa.. Dah le sedap.. Kire pak cik sate ni mmg tahap rare la.. Dah le gerai die tu pakai beskal je.. Dengan ade payung je seketui. Klasik okes gerai mcm gitu.. Zaman skang ni mane nak dapat.. Hikkss..

Oh aku nak cite gak yg semalam saya dah stat men game Cafe World kat Fesbuk.. Hahaha.. Sampai terabai Farm Town saya tau.. Ralit jugak duk men masak2 pastu serve.. Siap saya hire encip Izhan lagi jadik waiter kat cafe saya tuh.. hahaha.. gile derhaka punye bini.. Huhu.. Oh sesape nak add saya jadik neighbour Cafe World korang sile2.. Saya baru jek ade 8 orang neighbour tau.. Nak le tambah2 lagi.. Pastu sesape nak add Facebook saya pun sile2, ni email saya myprecious.ida@gmail.com.. Siap pomot lagi tuh.. Macam la ade org nak add kan.. Huhu.. =P

Saya punye entry kali ni memang la tahap campor2 sane sini dah.. huhu.. Saya rojakkan je seme, takpe kan? Dah pukul 5 la.. Pukul 5.30 pm dah boley balik.. hihi.. Indahnye rase bile boley balik umah.. Selamat pulang ke rumah ye kawan2 yg tengah keje tu.. Salam dari myprecious.. =)



No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin