15 September 2009

'Shopping mopping'

Hari Sabtu lepas, saya ngan encip Izhan kuar shopping brg2 raya sket kat Mydin Mall Terengganu.. Fuhhh, penat toksah cakap la.. Memang rase macam nak putus je kaki saya ni.. Balik umah tu siap sakit2 pinggang lagi.. Sebelum pegi tu harusla buat list dulu.. And budget bape duit yg nak pakai.. Itu le stail encip Izhan.. Kalo ikut stail saya mmg redah ajerrr.. Saya ni jenis yg malas nak list2 bagai.. huhu.. Dari dulu lagi.. Last2 memamg ade la brg2 penting yg terlupe nak beli.. =) Skang NO! NO! takleh wat camtu dah.. Nak kuar soping harus list dulu, baru la tak lupe.. hikkss..

Dah sesiap seme, dalam kol 1.30pm camtu kuar dari umah.. Sampai mydin mall, punye lah sesak sebab org ramai sangat--LOL~!! Iye la seme org nak shopping tuk persiapan raya kan.. Bile dah sesak ni, mmg la payah nau nak cari parking.. Tapi hari tu cam naseb baik gak ar, sedang2 molek kete tu nak kuar kami lalu.. Tapi kan, malang tak berbau betul, mase nak masuk parking, space diam ala secotet jew.. Memang kene terror gile, baru boleh masuk kut.. Sebelah parking kosong tu lori, lagi sebelah Wira, tetibe belakang kete Wira tu ade lak kelisa parking.. Kire cam ruang nak masuk tu sangat terhad.. Encip Izhan, sondol2 kete dia hambek sekali kedegang pintu belah kiri bergesel ngn sagang lori.. Kemek lorrr~!! Kemek sket jew, pastu nampak le calor sket.. Sedey je laki saya tu.. Hikkss.. Terus dia cakap tade mood nak raya sebab kete kemek.. Holoh holoh, syian yayam musyuk2 saya ni yew.. =P

Masuk dalam terus, naik atas.. Sebab nak cari barang2 umah.. hehehe.. Tengok kat tempat langsir, fuhh.. Banyak gak yg cantek2.. Harge pun kire okeylah.. Pilih punye pilih, kejap nak yg ni pastu tuka nak kaler tu.. Last2 amek yg kaler maroon.. Cantek kain dia, suke saya tengok.. Kaler dia pun cantek.. Pastu gi carik alas meja kain, ambal, toiletries seme etc..

Jalan punye jalan tak seda dah kol 6.. Tapi sempat lagi menyinggah kedai kasut.. Nak tengok2 dulu kut mane2 ade yg saya berkenan terus beli.. Hurmm, tilik punye tilik tade lak yg saya suke.. Nampak gayenye kene kuar lagi la gi ke Vincci lak.. Tudung raye saya pun lom beli lagi ni..

Raya dah dekat neh, banyak lagi yg lom setel kat umah saya tu.. Oh, dah lame tak jenguk umah saya kat Losong.. Hari Jumaat Ct dah sampai sini.. Tapi takleh gak balik buke kat umah sebab kawan encip Izhan nak datang berbuke umah saya lagikkss.. So, hari Sabtu saya akan balik berbuke kat Losong sebab abang saya pun sampai hari Sabtu, jadik cukup korum la.. Seme ada.. Rindunye saya saat kumpul ramai2 neh.. Hurmm Tak sabarnye.. hikkss..

Kol 6.30pm, baru hegeh2 gerak dari mydin nak balik umah.. Mase tu badan due2 dah flat giler.. Nak gi bazar lak memang dah tak larat.. Kedai makan sure dah penuh seme, pasal tak booking siap2.. So, kami decide mane ade org jual kuih tepi jalan kan, singgah la beli..

Sampai umah je dah kol 7.00pm.. Lagi 10 minit nak berbuke.. Hari tu berbuke just makan kueh2 je dulu.. Malam sket tu, baru makan nasik.. Tu pon lauk semalam tak abes.. Saya just masak sayur jew.. hehehe.. Jangan membazir makan je dulu ape yg ade.. Malam tu kaki saya memang lenguh2 sampai sengal lak tulang temulang saya neh.. hikkss.. =P
Walaupun penat, tapi syiokk gak dapat shopping penuh troli cam gini.. hehehe..

Huhu.. Hambek, sampai penuh troli tu.. Ish ishh.. Winks*


2 comments:

A for A'ishah said...

sakan shopping..heheh.

joegrimjow said...

xstart lagi
dan...
xtau bile nak start

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin