10 September 2009

Mamai


Malam tadi pas je buke puase saya pun cam biase la ngemas2 sket.. Dah kenyang2 neh saya pun rehat jap kat sofa sambil tengok 'Are you smarter than than 5th Grader' dekat starworld.. Dalam duk tgk tu saya terlelap beberape second.. Hihi.. Biase la perut kenyang mate pun ngantuk.. Ishhh takleh jadi neh, kene gi mandi dulu nie.. Bisik hati saya (wahhh siap ade bisikan hati lagi ayat saya tu.. haha)

Pas dah siap2 mandi seme, dah wangi2 nie baru la segor sikit bijik mate saya.. hikkss.. Pastu saya teruskan lagi agenda makan2 saya.. Iye la kalo saya tak makan kan takut membazir.. Encip Izhan ni la bawak balik bubur lambuk yg dia ambik kat masjid dekat opis dia.. Mmg dekat masjid tu ade bagi2kan bubur lambuk free hari2 dalam bulan puase nie.. Banyak lak tu.. Dia tu tak makan bubur lambuk, saya ni nak cakap faveret tu tadelah.. Tapi makan nak rase2 tu bolehlah..

Saya makan lah separuh.. Sedap gak sebenarnye bubur lambuk tuh, ni kalo bawak balik umah saya ni kojap yoo licin.. Che mok ngn aboh mmg soke sangat bubur lambuk neh.. Adeiss dah sengkak pewut saya.. Dah 2 kali kenyang neh.. hihi.. Macam mane le muke tu tak tembam cam 'nekbat sire' hahaha.. Pastu saya pun duk la bersandar sambil tengok tv.. Malam ni lak cite tak best jew seme.. Encip izhan lak dah cupp nak tengok movie Blues Brother 2000 kat channel Starmovie kut.. Cite tu lak cam tak menepati citarasa saya.. Dah malas saya nak layan tv.. Saya pun masuk bilik, layan mata lagi bagus... huhu..

Ingatkan nak baring2 kejap jew.. Hambek sekali saya terlelap terus.. Letak je pale kat bantal terusss ZZZzzzz tak sedo diri.. Padahal kol 10 pun belum.. Dalam tido tu roh saya duk bermimpi macam2 la, saya pun tak hengat la mimpi ape.. hikss.. Tetibe tu saya terjage..

Tengok sebelah encip Izhan tade lak.. Ishhh, dah kol bape ni? Rase mcm dah lame je saya tido.. Eh lom sahur ni.. Dah Imsak lom ni? Macam2 duk main dalam pale saya time tu.. Pastu dah pening2 pale saya.. saya memang takeleh kalo terbangun dari tido lam keadaan terkejut mesti pening..

Saya pun kuar dari bilik, tengok kat jam.. Pukul bape ni? Ishhh cube tgk tapi al maklum le mata ni rabun tak pakai spekk mane nak nampak.. Jam tu dah le sayup tinggi kat dinding nun.. Tengok2 encip Izhan rilekss je duk tengok tv lagi..

Saya yang mamai masih bersisa tetibe je mengeluarkan ayat yg mmg confirm macam org mamai.. "Orang baru terjage ke ni?" "Eh nape tak kejutkan orang?" "Eh sahur dop lagi ni?" -->confirm mamai!! boleh tanye baru terjage? dah mmg baru bangun mmg la baru terjage..haha.. bungukss je soklan saya.. Nape tak kejut? dah tido mati tak an tetibe nak gi kejut lak, motipp? hahaha.. Sahur dop lagi ni? Sahur ape nye baru kol 11.30pm kut.. hahaha..

Ape jawapan encip Izhan? hihi.. Aku pun tak ingat dia cakap ape.. yg aku ingat dia cume cakap, "amende la sayang ni".. Aku try tengok jam lagi sekali, eh rupenye baru kol 11.30pm.. hikss.. Sumpah aku mamai time tu.. Cam org mabuk je.. ahakkss.. Last2 aku masuk bilik smule, gosok gigi cuci muke, tarik selimut dan sambung tido dengan beshnye.. Dalam hati siap la ko besok.. Mendapat lah ko kene sindir ngn laki sendiri...

Bangun sahur pagi tadi, tengok encip Izhan terbungkang kat luar depan TV.. tu tertido la tu.. Dan memang saya kene la sindir 4,5,6 dass dari dia.. Duk sebok ulang2 balik ayat saya malam tdi.. Sambil gelok2 syaitonn kat saya.. kejii oh wat binimu ini sebegini rupe.. hiksss..

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin