09 September 2009

Kalo dah kawen compom ek jadi numuks?? huhu..

Huhu.. Tajuk tak leh blahhhhh.. Saje la nak kasi tajuk kontroversi sket pepagi neh.. hikkss.. Sebenarnye saya nak citer la semalam saya jumpe sorang kawan saya dekat bazar Ramadhan dekat opis saya.. Dah lame jugakla saya tak jumpe kawan saya tu..

Semalam tu macam biase la b4 balik umah harus la saya dengan encip Izhan singgah ke bazar dulu.. Maklum la dapat isteri jaman moden neh, lauk pun tunjuk2 je la... Huhu.. Tapi jgn la plak hengat saya pemalas nak masak ke ape tau, saya ni kalo boley hari2 masak pun takpe.. Tapi kalo hari keje mmg tak sempat la nak masak.. Umah saya ngn bandar K.Trg jauh gak le.. Tu tak campur ngn jem kreng kong keng lagi time nak balik.. sampai2 umah je dah 6.30pm.. Buke pose je dah 7.14pm, uisshh masak nasik ngn goreng telor/sayur sompek la... (Punye panjang lebar saya explain tak nak tu org cakap saya pemalas nak masak.. hikss)

Pastu time kat bazar tu jalan punye jalan, pusing punye pusing.. Saya pun nampak la minah ni.. "Eh macam Jijie" saya cakap kat encip Izhan.. Saya pun tegur la.. Saya tak bape konfiden gak sebab takut salah org sebab saya tengok dia sangat lain dari dulu.. Makin chubby dan bulat muke dia..(cakap org tak seda diri yg saya pun same je..hahaha).. Ayat first saye yg terkeluar "Jie pesal ko makin sehat ni? dah kawen ke?" Dan dia cakap dah kawen bulan 6 hari tu.. Cisss!! tak jemput pun saya datang, rase nak lesing je time tu.. hahaha.. Okey saya tak kecik hati pun dia tak jemput saya.. =( (sebenarnye kecik hati jew, sob sob)

Tapi yang ironinye, ayat saya macam same je ngan ayat dia mase dia terserempak ngan saya mase saya bru lepas kawen dalam 6 bulan camtu.. huhu.. Dia pun terkezut gak mase jumpe baru lepas kawen.. Paham2 sendiri la nape dia tekezut tu yee.. kusss semangat agaknye tengok saya gemok sangat.. huhu.. Jijie ni ekceli, kawan mase saya praktikal dulu.. Tapi dia bukan la praktikal kat situ dia staff okes.. Staff yg salu ajak saya ngulorr.. hahaha.. Time office hour tu boley ajak saya pi kedai Vincci.. Saya on sajo, tapi time tade bos la.. Dan time tu saya mmg keding, Jijie pun same.. Skang ni Subhanallah susah la nak cakap.. Tapi yg saya heran tu Jijie mmg keding betul la mase dedulu.. Tapi bentuk muke Jijie mmg jenis yg bulat gitu.. Badan nek sket, mmg terus bley detect kat muke, cam saya laa... hehehe..

Dan saya pun perasan la ramai jugak la, yg saya kenal pas kawen je siap la mesti badan ko naik.. Hormonkah? atau senang hatikah? huhu.. Tapi yg seksenye dah naik tu tak reti plak dia nak turun balik.. Hihi.. Macam saya ni la!!! Stress jugak saya tau kalo 10 org jumpe, 10 org tu la duk tegur pasal berat badan saya.. Siap dalam hati saya cakap lagi "siap la ko dah kawen besok jadi gemoks macam aku jugaknye, kompom!!" hahaha. Macam kawan saya Jijie tu la, dah kene sumpahan saya kut.. Ngeh ngeh =P

Jahat tau saya cakap macam tu.. Takpe nanti hari raye saya mintak maaf la kat Jijie.. hikkss.. =)
Tapi bulan pose ni berat saya dah turun 2 kilo yuuuu.. Nanti raye naik balik la tu... Jangan la nak heppy sangat.. Azam tahun depan saya nak diet sampai kurus la.. hikss.. =P


4 comments:

Warnawanie said...

pastu.. dh kawen.. nafsu makan pun semakin menjadi2.. wahahaha.. cemana la tak numukssss~!!

Ayork!!! pas branak, laie la susah nk turun..
another 10kg terlebih ni, ada sapa2 nak? wanie nk sedekah.. huhuhu

mYpRecious said...

Haaa tau takpee... ngeh ngeh.. dulu mkn sengsorang skang mkn berdue senang hati.. Pantang tgk nak ngap.. haha.. Wanie simpan la dulu 10kg yg lebey tu.. org punye lemak2 terkumpul ni pon dop trelarat nk bwk doh.. hihi..

♥princess bongbong♥ said...

oh tidak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mYpRecious said...

Ala Maz.. Ko tu keding yg hamat.. ok la tu.. mkn bnyk pun tak nek2 gak.. sok kawen kasi bdan berisi sket.. hikss.. :)

Kire satu bonus la tuk ko.. huhu...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin