23 August 2009

Salam Ramadhan..




Syukur Alhamdulillah.. Hari ni dah masuk hari kedua kite berpuasa.. Belum terlambat rasenye untuk saya ucap kan 'SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK DAN JUGAK SELAMAT BERPUASA KEPADA SELURUH UMAT ISLAM'

Hari pertama saya berpuasa biase2 ajew.. Pagi tu saya dah alarm jam pukul 4.30 am.. Tapi terlewat jugak, pukul 4.45 am baru saya terjage.. hikss.. Maklumle taun2 lepas, mane ade saya alarm2 jam nak bangun sahur, tak mak saya, Kak Nor yg kejutkan.. Itu le yg nikmat duk umah family sendiri neh.. Bangun je cuci muke terus boleh makan..

Skang NO,NO.. Itu seme saya yg kene buat sendiri okes.. Mane boleh ngelat2 macam dulu dah..
Dah kawen macam ginilah.. Tanggungjawab tu wei.. Kene la saya pikul dengan seikhlas mungkin.. Semalam gak seharian selepek kat umah jew.. Tade gi mane2 pun.. Saya layan TV, encip Izhan layan mate.. huhu.. Dah petang tu baru le kami kuar gi bazar, beli lauk berbuke..

Malam tadi gak, kami berkesempatan gi terawih sesame dekat masjid Tok Jembal.. Masjid nie dekat jew ngan umah.. Hurmm, tapi suasanenye tetap tak same dengan terawih kat masjid kampung sendiri.. Toleh kiri, kanan tade pun yang saya kenal.. hikss.. Tapi takpe niat nak datang beribadat kan.. So, saya kene biasakan diri dengan suasane baru nie.. :p

Hari ni jugak hari lahir mak saya atau saya panggil CheMok jew yg ke 56 Tahun.. Semoga dipanjangkan umur dan dimurah kan rezeki.. Lebiuuu Che Mok..

Dan ucapan tahniah untuk adik ipar saya, Wanie yg telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki semalam, 22 Ogos 2009 bersamaan 1 Ramadhan 1430H. Dan baby itu sangat comel okess.. Tak sabar mak long nak feluk cium..huhu.. Kekok la plak bile jadik mak long neh, biase anak buah panggil Che De.. huhu.. Bertambah lagi sorang ahli keluarga Tengku Ibrahim.. Alhamdulillah..

Comel kan dia?

P/s Hari ni nak berbuke ape yew? Dapat ikan pari bakar pun sodap neh.. pastu menum air tebu, sorgaaaaaa.. :)



4 comments:

kojah said...

salam ramadhan kak=)

mYpRecious said...

Salam ramadhan tuk kojah gak.. :)

Mince4AM said...

bila nak buat majlis berbuka untuk kawan2 di rumah?

mYpRecious said...

Makan2.. ayarrkk.. ni rase nok lari sorok muke nie.. hahaha..

Buley je Beri.. Kabo la bile nok mari.. hikss..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin